SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tomek zaczyna lepiej spac. 3 pobudki sa do wytrzymania. Obudzil sie o 6:30, godzine pobawil sie sam w lozeczku, o 7:30 zasnal i dalej spi. Tylko poszedl pozno spać, po 21. Ciekawe jak to bedzie jak jeszcze przestawia czas;) ja poszlam spac po 22 i teraz sie obudzilam. Wyspana:)
Magda, mialam zjesc na sniadanie owsianke z orzechami i zurawina, ale chyba spróbuje wersje z kasza jaglana, tylko bez cynamonu, bo takiej jeszcze nie jadlam:)magda sz lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U nas z kolei na wyjezdzie u rodzicow 2 nocki cudowne spala od 20,21 do 6.30 i nawet ani razu smoka nie musialam podac, no nic kompletnie, a w domu wierci sie tak, ze dzis spalam u niej w pokoju na podlodze, bo mi sie latac nie chcialo, nawet nie wiem ile razy smoczka podawalam. Od czego to zalezy??
-
Pulpecja wrote:Lys. ja to na etapie gwiazdek jestem, mówiłam, że od was ściągam wszystkie info, bo obcykane jesteście
ale jak moja nie ma jeszcze 9 kg, to chyba musimy taki 0-18 kupić?
Pulpecja masz do wyboru 0-18, 0-25. Jak Ci brakuje niedużo do 9kg a np jakiś fotelik 9-18, 9-25 wybitnie pasuje do samochodu i dziecka to bym kupiła. Najlepiej iść do sklepu, gdzie ktoś ma jakąś wiedzę i doradzi, zamontuje fotel w samochodzie itd. Te "gwiazdki" dotyczą testu ADAC.
Test Adac i test Plus to dwa niezależne testy, jedne foteliki mają test Adac inne test Plus, a jeszcze inne oba. Czasem jest tak, że coś dostaje np. 3* w Adac, a Testu Plus np nie zalicza w ogóle. Testy też nie powinny być jedynym wyznacznikiem, bo jeśli fotel dostał nawet 5 gwiazdek w Adac, ale nie pasuje do samochodu za bardzo, bądź jest źle zamontowany to jest równie niebezpieczny jak te fotele co testu wcale nie mają. Zatem najlepiej wybrać kilka foteli, które oczywiście mają minimum 4 gwiazdki w kategorii bezpieczeństwo w Adac lub zaliczony test Plus, a potem po kolei zamontować każdy fotel w samochodzie. Sprawdzić, który najlepiej pasuje, najmniej się kiwa. Potem jeszcze włożyć dziecko zobaczyć czy dobrze w nim "siedzi" i dopiero podjąć decyzję.
Reasumując "good luck", bo ja tym razem zrobiłam tylko generalny research i zdałam się na Pana sprzedawcę z "osiemgwiazdek".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 09:43
Paula_071, magda sz, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
To ja też wybiorę się do Astry jak polecacie tego sprzedawcę.. zawsze myślałam że ten drugi fotelik to już przodem do kierunku jazdy ale skoro tyłem są bezpieczniejsze to nie ma nad czym się zastanawiać..
Ale wieje u nas..dziś na pewno odpuszczam spacer..niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:To ja też wybiorę się do Astry jak polecacie tego sprzedawcę.. zawsze myślałam że ten drugi fotelik to już przodem do kierunku jazdy ale skoro tyłem są bezpieczniejsze to nie ma nad czym się zastanawiać..
Ale wieje u nas..dziś na pewno odpuszczam spacer..
Zwlaszcza, ze maja przyzwoite ceny. Ja za wozek placilam mniej niz w Bobowozkach i pan nam jeszcze go zlozyl:)
Magda, wiesz ze zurawine tak jak rodzinki trzeba zalac wrzatkiem by pozbyc sie tego oleju (palmowego w wiekszosci)?AgaSad lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dziewczyny ,
nadrobilam Was - widze ze temat fotelikow na tapecie , my dostaniemy w spadku po bracie meza maxi cosi ale jaki model to nawet nie wiem.... tylko ze on byl od 9 kg jak przymierzalam dziecko to wydaje mi sie ze powinna juz stabilnie siedziec zanim ja do niego wsadze ... ale moze to tylko moje zludzenie , w kazdym razie narazie czekamy.
Zoska coraz czesciej robi te samoloty.. nie podoba mi sie to za bardzo a w internecie nic na ten temat za bardzo znalesc nie moge , jak ja trzymam w pionie to te rece tez juz caly czas sa na boki - cos jak scena Kate z titanica co ja Leonardo trzyma - to tak wyglada Zosiek.
magda sz lubi tę wiadomość
-
Paula nie wiem ile ma wzrostu dokładnie ale w niedziele do nich jedziemy to się zapytam. 150 nie ma na pewno ale myślę że może 134 może mieć, jej mama ma 180cm więc ona też wysoka. Ma 7 lat taki chudy wysoki szczypior. Fotelik miała wysoki i pamiętam jak kiedyś jechaliśmy do sklepu to ona najwyżej z nas wszystkich siedziała a to było 2 lata temu
-
Lys, dzięki za objaśnienie w kwestii tych testów i fotelików. Ja strasznie nie lubię jak jest zbyt duży wybór, a jeszcze jak na kilka kategorii trzeba zwrócić uwagę, to płakać mi się chce
a jest może jakaś strona z tych testów plus? tak, żeby zobaczyć które foteliki w ogóle to przeszły?
A w ogole to witam się w poniedziałek. mała ma jakiś problem z zasypianiem i spaniem, bardzo łatwo się wybudza, w dzień spi głównie u mnie na rękach, bo wtedy najłatwiej ją pobujać jak widzę, ze się budzi, bo inaczej to 15-30 minut i wstaje. Coś t z obiadków wciskamy, kilka łyżeczek uda się przemycić, ale nadal nie jest chętna do jedzenia czegokolwiek poza piersią. O butli mogę zapomnieć, nawet mojego mleka w ten sposób nie wypije. Teraz żałuję, ze byłam taka glupia, ze nie dawałam jej chociaż raz dziennie butelki. Zwłaszcza, ze to samo miałam z Tośką.
Miłego dnia wam życzę -
Pulpecja, zobacz sobie na stronie fiteliki.info i na blogu osiemgwiazdek.
Ja zaakceptowalam, ze Tomek nie pije z butelki. Ladnie pije z kubkow, je lyzeczka, wiec nie mam na co narzekac. Trzymam kciuki by juniorka zaczela jesc. Daj jej jeszcze chwile na zaakceptowanie niwych smakow i konsystencji:)
Edit. U nas 13 stopni, wieje. Siedze na lawce w parku i zaluje ze nie mam ksiazki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:40
Pulpecja lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:U nas piekna wiosna 15stopni, ale wiatr wieje. Mimo to w ramach oswajania wiatru poszlam na 45 minut i nawdmt nie bylo zle.
Mnie ten wiatr przerazil i nie poszlam na spacer. Moze po poludniu sie ten wiatr uspokoi to pojdziemy. Jak nie deszcz to wiatr, oszalec mozna.
Mam duzo do nadrobienia, a czasu niewiele. Ale moze mi sie uda. Na fb tez nie jestem na biezacoA co z Myszka? Tu sie chyba nie odzywa, albo przeoczylam, a na fb ją widac?
-
Pulpecja tu w artykule jest link
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/12/test-plus-prawde-ci-powie.html?m=1
O ile się nie mylę to test plus mają tylko fotele montowane tyłem do kierunku jazdy bo żaden montowany przodem go nie przejdzieniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
nadrobilam Was - widze ze temat fotelikow na tapecie , my dostaniemy w spadku po bracie meza maxi cosi ale jaki model to nawet nie wiem.... tylko ze on byl od 9 kg jak przymierzalam dziecko to wydaje mi sie ze powinna juz stabilnie siedziec zanim ja do niego wsadze ... ale moze to tylko moje zludzenie , w kazdym razie narazie czekamy.
Zoska coraz czesciej robi te samoloty.. nie podoba mi sie to za bardzo a w internecie nic na ten temat za bardzo znalesc nie moge , jak ja trzymam w pionie to te rece tez juz caly czas sa na boki - cos jak scena Kate z titanica co ja Leonardo trzyma - to tak wyglada Zosiek.
Laura tez raczki na boki jak Ją trzymam w pionie przodem do swiata. To cos nie tak? -
Pulpecja ja dziś dałam kaszkę w niekapku, taka rzadka była, może 10 ml przez pół godziny wypiła, brała po kropelce i się krzywiła. Pozniej dałam banana w siatce to był taki nerw że o Jezu. Kurcze chętnie bym była na samym cycu ale boje się że pewne zapasy witamin się wyczerpały no i w posiłkach stałych by uzupełniała braki a tak to nie wiem co robić.