X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek dzisiaj usiadł pierwszy raz. Bardzo spektakularnie. Spal w wozku, poszlam do Lidla, wykladam rzeczy na taśmę a moje dziecko siedzi i straca na ziemię prezerwatywy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:55

niecierpliwa, magda sz, 0na88, aaaaga, lys, witaminkab, Martucha86, Katarka, zabka11, jesslin87, mamasia, Migotkaa, AgaSad, Aska87, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pulpecja ja dziś dałam kaszkę w niekapku, taka rzadka była, może 10 ml przez pół godziny wypiła, brała po kropelce i się krzywiła. Pozniej dałam banana w siatce to był taki nerw że o Jezu. Kurcze chętnie bym była na samym cycu ale boje się że pewne zapasy witamin się wyczerpały no i w posiłkach stałych by uzupełniała braki a tak to nie wiem co robić.

Magda, jeśli chodzi o witaminy to raczej najbardziej chodzi o żelazo - jakby była blada, miała blade śluzówki, problemy ze snem, to można jej zrobić badania krwi, wtedy będzie czarno na białym.
    Ja wczoraj i dzisiaj ugotowałam kaszkę ryżową taką gęstą - 30 ml wody, dwie łyżeczki kaszki i dodałam pół słoiczka jabłka z morelami. Niestety - niedobre. Z dwojga złego u nas lepiej wchodzą warzywa niż deserki. Jedynie jak dam pociumkać kawałek jabłka albo banana, to ciumka - ale jedzeniem to ja bym tego nie nazwała.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tomek dzisiaj usiadł pierwszy raz. Bardzo spektakularnie. Spal w wozku, poszlam do Lidla, wykladam rzeczy na taśmę a moje dziecko siedzi i straca na ziemię prezerwatywy.

Hahaha moze to byl jakis przekaz ;) Usiadl w gondoli z plaskiego lezenia?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 10 marca mamy szczepionkę więc zapytam pediatrę co robić, pewnie zleci morofo, jak ja to przeżyje to nie wiem

Agaata lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hahaha moze to byl jakis przekaz ;) Usiadl w gondoli z plaskiego lezenia?

Nie, w gondoli sie nie miesci. Ze spacerowki na plasko. Ale widzialam drugi raz jak to tobi, podciaga sie rekami.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj pierwszy raz mial odruch wymiotny po sloiczku nie dziwie sie cukinia z ziemniaczkiem fuuuu jak tektura nie bede jemu tego wciskac kupilam 3 sloiczki najwyżej wyrzuce albo oddam.

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.ceneo.pl/40706130#tab=spec

ja mam coś takiego czarny z kremowym

hej dziewczyny, jestem na stronie 303

Nie mogę się pozbierać po wyjeździe mamy i dziewczynek, ehh jakiś dół mnie złapał.

Tydzień minął szybko , fajnie spędziliśmy czas m in Londyn, warner bros studio Harry Potter basen , lodowisko itd. Dziewczyny zadowolone, mają jeszcze tydzień wolnego w pl ale moja już zaczęła szkołę.

Co to się działo z tą tożsamością i trolowaniem , to może ja też już nie będę zamieszczać zdjęć . Szczerze mówiąc jednak myślę że jak ktoś będzie chciał to i tak znajdzie sposób.

Jeśli chodzi o foteliki to ja już zmieniłam jakiś czas temu i jestem bardzo zadowolona. Solidne zapięcie łatwy montaż , wygodny z isofix z nóżka. Firma hauck guardfix

.

magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wlasnie usypiam mała na drzemkę.dzis zrobiłam jej pyszna zupkę:kawałeczek selera,marchew,ziemniak,kurczak,jabłko i kaszka kukurydziana.wciagnela półtorej miseczki :)
    Po południu zawoze Julcie na tance i jadę do teściów z Klara do czasu aż Jula skończy zajęcia.maz w pracy do 23.

Migotka- na jęczmień podobno smarować obrączka ale czy to działa to nie wiem...

Magda sz- ja właściwie podobnie działam z dietka,jem wazę dwie kromki rano do tego chudy twaróg i dżem niskosłodzony,albo wędlina.plus sałata ogórek itp,ogólnie nie łącze węglowodanów z miechem.jogurty z musli.czasem zgrzesze czymś słodkim ;)

Ok nadrobię was pózniej teraz lecę położyć mała do łóżeczka i obiad zrobic Julci.

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco wiosenne rzeczy obkupilam mlodego wkleję potem foty na fb

magda sz lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pierwszy raz robilam zupke sama: marchew, seler, pietruszka korzen, natka, ziemniak, zoltko i manna. Mi nie smakowala, ale Julka wciagnela 200ml, choc pierwsze lyzeczki bardzo sie krzywila.

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga może nie wyrzucajcie słoiczków tylko coś ugotuj i wymieszaj? Ja tak wprowadzam mięsko. Nie chce gotować z mięsem bo jak będzie coś nie tak to będę wyrzucać, a bardzo nie lubię, a znowu tak malutko nie umiem zrobić.
    U nas dalej zęby i nie jest fajnie. Rano pobiegłam na spacer, bo w domu się wybudzala co chwilę. Teraz śpi, ale musiałam dać pedicitamol. Biedna się męczy strasznie :(

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona czy Zoska pokochala juz dziadkow?? Bo u mnie zadnej poprawy, jak widzi tesciow to ryk, wczoraj rozwyla sie jak nigdy. Cos czuje, ze tesciowa nie bedzie chciala z nia zostac

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - jest troche lepiej niz na samym poczatku , tzn histerii dawno nie bylo ale zeby nazwac ze jest dobrze to tez za malo - marudzi u nich na rekach , jeczy a nie daj Boze zaczna ja calowac to jest awantura.

Ja na poczatku mialam plan ze jak pojde do pracy to jeden tydzien bede zostawiac dziecko u jednych dziadkow a drugi tydzien u drugich - ale opcja juz odpadla , choc maz nadal ma nadzieje ze tak zrobimy... na dzien dzisiejszy tylko moja mama do opieki wchodzi w gre.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasciwie taka prawdziwa Zoske , wygadana , usmiechnieta - znam ja , maz , moja mama , moja siostra , i brat blizniak meza.

Zauwazylam ze boi sie tez dzieci , u meza w rodzinie sa 5 i 7 latki - jak za blisko sie zbliza , to od razu jest histeria.

Znajomi maja synka 1,5 rocznego to dzieci zyja w zgodzie , tzn ani jedno ani drugie zbytnio zainteresowane soba nie jest, wiec mozemy spokojnie sie z tymi znajomymi umawiac z dziecmi i nie ma problemu.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić ze mamy druga jedynkę :-)

Na jęczmień tez słyszałam że złoto
    również przebywać zieloną herbatą lub rumiankiem

0na88, Katarka, magda sz, lys, Paula_071, jesslin87, Martucha86, aaaaga, witaminkab, AgaSad, mamasia, zabka11, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na jeczmien tez polecam tarcie obraczka - ladnie rozgrzewa i na prawde jest poprawa.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - jest troche lepiej niz na samym poczatku , tzn histerii dawno nie bylo ale zeby nazwac ze jest dobrze to tez za malo - marudzi u nich na rekach , jeczy a nie daj Boze zaczna ja calowac to jest awantura.

Ja na poczatku mialam plan ze jak pojde do pracy to jeden tydzien bede zostawiac dziecko u jednych dziadkow a drugi tydzien u drugich - ale opcja juz odpadla , choc maz nadal ma nadzieje ze tak zrobimy... na dzien dzisiejszy tylko moja mama do opieki wchodzi w gre.

To u nas malo, ze nie jest lepiej to z kazda wizyta jest coraz gorzej

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła dzisiaj babeczka z Redeco, że się dostaliśmy na zajęcia z listy rezerwowej, zatem jak nic nie wypadnie to w środę idziemy na basen :)

lys, AgaSad, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spacerówki to my mamy BD mini,którą kiedyś wygrałam w konkursie, ale jeszcze nawet jej nie rozpakowaliśmy i nie przymierzaliśmy młodego. Ponoć waży 7,2 kg i myślę, że na wakacje będzie ok

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    hehe, mistrz! :) Tomcio wymiatacz :D

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 3306 3307 3308 3309 3310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ