X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek dzisiaj usiadł pierwszy raz. Bardzo spektakularnie. Spal w wozku, poszlam do Lidla, wykladam rzeczy na taśmę a moje dziecko siedzi i straca na ziemię prezerwatywy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:55

niecierpliwa, magda sz, 0na88, aaaaga, lys, witaminkab, Martucha86, Katarka, zabka11, jesslin87, mamasia, Migotkaa, AgaSad, Aska87, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pulpecja ja dziś dałam kaszkę w niekapku, taka rzadka była, może 10 ml przez pół godziny wypiła, brała po kropelce i się krzywiła. Pozniej dałam banana w siatce to był taki nerw że o Jezu. Kurcze chętnie bym była na samym cycu ale boje się że pewne zapasy witamin się wyczerpały no i w posiłkach stałych by uzupełniała braki a tak to nie wiem co robić.

Magda, jeśli chodzi o witaminy to raczej najbardziej chodzi o żelazo - jakby była blada, miała blade śluzówki, problemy ze snem, to można jej zrobić badania krwi, wtedy będzie czarno na białym.
    Ja wczoraj i dzisiaj ugotowałam kaszkę ryżową taką gęstą - 30 ml wody, dwie łyżeczki kaszki i dodałam pół słoiczka jabłka z morelami. Niestety - niedobre. Z dwojga złego u nas lepiej wchodzą warzywa niż deserki. Jedynie jak dam pociumkać kawałek jabłka albo banana, to ciumka - ale jedzeniem to ja bym tego nie nazwała.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tomek dzisiaj usiadł pierwszy raz. Bardzo spektakularnie. Spal w wozku, poszlam do Lidla, wykladam rzeczy na taśmę a moje dziecko siedzi i straca na ziemię prezerwatywy.

Hahaha moze to byl jakis przekaz ;) Usiadl w gondoli z plaskiego lezenia?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 10 marca mamy szczepionkę więc zapytam pediatrę co robić, pewnie zleci morofo, jak ja to przeżyje to nie wiem

Agaata lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hahaha moze to byl jakis przekaz ;) Usiadl w gondoli z plaskiego lezenia?

Nie, w gondoli sie nie miesci. Ze spacerowki na plasko. Ale widzialam drugi raz jak to tobi, podciaga sie rekami.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj pierwszy raz mial odruch wymiotny po sloiczku nie dziwie sie cukinia z ziemniaczkiem fuuuu jak tektura nie bede jemu tego wciskac kupilam 3 sloiczki najwyżej wyrzuce albo oddam.

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.ceneo.pl/40706130#tab=spec

ja mam coś takiego czarny z kremowym

hej dziewczyny, jestem na stronie 303

Nie mogę się pozbierać po wyjeździe mamy i dziewczynek, ehh jakiś dół mnie złapał.

Tydzień minął szybko , fajnie spędziliśmy czas m in Londyn, warner bros studio Harry Potter basen , lodowisko itd. Dziewczyny zadowolone, mają jeszcze tydzień wolnego w pl ale moja już zaczęła szkołę.

Co to się działo z tą tożsamością i trolowaniem , to może ja też już nie będę zamieszczać zdjęć . Szczerze mówiąc jednak myślę że jak ktoś będzie chciał to i tak znajdzie sposób.

Jeśli chodzi o foteliki to ja już zmieniłam jakiś czas temu i jestem bardzo zadowolona. Solidne zapięcie łatwy montaż , wygodny z isofix z nóżka. Firma hauck guardfix

.

magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wlasnie usypiam mała na drzemkę.dzis zrobiłam jej pyszna zupkę:kawałeczek selera,marchew,ziemniak,kurczak,jabłko i kaszka kukurydziana.wciagnela półtorej miseczki :)
    Po południu zawoze Julcie na tance i jadę do teściów z Klara do czasu aż Jula skończy zajęcia.maz w pracy do 23.

Migotka- na jęczmień podobno smarować obrączka ale czy to działa to nie wiem...

Magda sz- ja właściwie podobnie działam z dietka,jem wazę dwie kromki rano do tego chudy twaróg i dżem niskosłodzony,albo wędlina.plus sałata ogórek itp,ogólnie nie łącze węglowodanów z miechem.jogurty z musli.czasem zgrzesze czymś słodkim ;)

Ok nadrobię was pózniej teraz lecę położyć mała do łóżeczka i obiad zrobic Julci.

magda sz lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco wiosenne rzeczy obkupilam mlodego wkleję potem foty na fb

magda sz lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pierwszy raz robilam zupke sama: marchew, seler, pietruszka korzen, natka, ziemniak, zoltko i manna. Mi nie smakowala, ale Julka wciagnela 200ml, choc pierwsze lyzeczki bardzo sie krzywila.

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga może nie wyrzucajcie słoiczków tylko coś ugotuj i wymieszaj? Ja tak wprowadzam mięsko. Nie chce gotować z mięsem bo jak będzie coś nie tak to będę wyrzucać, a bardzo nie lubię, a znowu tak malutko nie umiem zrobić.
    U nas dalej zęby i nie jest fajnie. Rano pobiegłam na spacer, bo w domu się wybudzala co chwilę. Teraz śpi, ale musiałam dać pedicitamol. Biedna się męczy strasznie :(

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona czy Zoska pokochala juz dziadkow?? Bo u mnie zadnej poprawy, jak widzi tesciow to ryk, wczoraj rozwyla sie jak nigdy. Cos czuje, ze tesciowa nie bedzie chciala z nia zostac

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - jest troche lepiej niz na samym poczatku , tzn histerii dawno nie bylo ale zeby nazwac ze jest dobrze to tez za malo - marudzi u nich na rekach , jeczy a nie daj Boze zaczna ja calowac to jest awantura.

Ja na poczatku mialam plan ze jak pojde do pracy to jeden tydzien bede zostawiac dziecko u jednych dziadkow a drugi tydzien u drugich - ale opcja juz odpadla , choc maz nadal ma nadzieje ze tak zrobimy... na dzien dzisiejszy tylko moja mama do opieki wchodzi w gre.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasciwie taka prawdziwa Zoske , wygadana , usmiechnieta - znam ja , maz , moja mama , moja siostra , i brat blizniak meza.

Zauwazylam ze boi sie tez dzieci , u meza w rodzinie sa 5 i 7 latki - jak za blisko sie zbliza , to od razu jest histeria.

Znajomi maja synka 1,5 rocznego to dzieci zyja w zgodzie , tzn ani jedno ani drugie zbytnio zainteresowane soba nie jest, wiec mozemy spokojnie sie z tymi znajomymi umawiac z dziecmi i nie ma problemu.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić ze mamy druga jedynkę :-)

Na jęczmień tez słyszałam że złoto
    również przebywać zieloną herbatą lub rumiankiem

0na88, Katarka, magda sz, lys, Paula_071, jesslin87, Martucha86, aaaaga, witaminkab, AgaSad, mamasia, zabka11, Maniuś, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na jeczmien tez polecam tarcie obraczka - ladnie rozgrzewa i na prawde jest poprawa.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - jest troche lepiej niz na samym poczatku , tzn histerii dawno nie bylo ale zeby nazwac ze jest dobrze to tez za malo - marudzi u nich na rekach , jeczy a nie daj Boze zaczna ja calowac to jest awantura.

Ja na poczatku mialam plan ze jak pojde do pracy to jeden tydzien bede zostawiac dziecko u jednych dziadkow a drugi tydzien u drugich - ale opcja juz odpadla , choc maz nadal ma nadzieje ze tak zrobimy... na dzien dzisiejszy tylko moja mama do opieki wchodzi w gre.

To u nas malo, ze nie jest lepiej to z kazda wizyta jest coraz gorzej

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła dzisiaj babeczka z Redeco, że się dostaliśmy na zajęcia z listy rezerwowej, zatem jak nic nie wypadnie to w środę idziemy na basen :)

lys, AgaSad, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spacerówki to my mamy BD mini,którą kiedyś wygrałam w konkursie, ale jeszcze nawet jej nie rozpakowaliśmy i nie przymierzaliśmy młodego. Ponoć waży 7,2 kg i myślę, że na wakacje będzie ok

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    hehe, mistrz! :) Tomcio wymiatacz :D

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 3306 3307 3308 3309 3310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ