X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię sie o Myszke.. :(

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwie :(

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam obawy ze nie bede miala do czego wracac jak wroce z macierzynskiego .. no ale juz wplywu na to nie mam, nie pierwsza i pewnie nie ostatnia praca.

a u nas chyba uczulenie na drob .... 3 razy podawalam Zosce indyka w roznych odstepach czasu i zawsze po jakims czasie zwracala wszystko az chlustem , wczoraj dalam jej krolika chlust, dzis zrobilam 3 probe podania indyka i powtorka z rozrywki.

Albo beznadziejnie gotuje i dziecko nadaje sie tylko na sloiczki albo faktycznie to drob..

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a odpowiednio długo gotowałas?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Jesslin nawet mi nie mów, dla mnie to porażka na całej lini, wtedy mój dyplom z magisterki mogę spalić w ogniu!

Migotka, a pracujesz w zawodzie wyuczonym? Czy zupelnie gdzie indziej?

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolika ponad 2 godziny , indyka krocej ale az sie rozpadal. Krolik tez odchodzil od kosci.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, pieknie napisala. Dobre CV, to polowa sukcesu, spora czesc to rozmowa kwalofikacyjna, a dalej troche szczescia i dokumenty. Migotka u mnje tez jezyki troche kuleja, co mnke niesamowicie frustruje.
    Ja mialam plan, zeby przez ciaze i urlop macierzynski podszlifowac angielski. Niby wiele rozumiem, troche powiem (choc tu blokada straszna), wiecej napisze, czesto wychodzi "Kali jesc, Kali pic", ale to nie jest to, czego bym chciala, zeby czuc sie pewnie w kontaktach z ludzmi.
    Niemiecki w moim przypadku to fenomen, kiedys szprechalam i to calkiem plynnie, nawet mature zdawalam z niemieckiego, a teraz kilka lat bez kontaktu z jezykiem i chyba bym nie zakumala co kto do mnie mowi. Porazka.
    Jakkolwiek to zabrzmi ale liznelam jeszcze troche francuskiego i troche wloskiego. Z obu jezykow duzo rozumiem, wydukam jakies slowo, no nawet zwroty np. "Bacio mijo kulo" (pocaluj mnie w dupe) i to tyle.
    Troche mnie przeraza kwestia szukania nowej pracy, z tak wysmienita znajomoscia jezykow. Przydaloby sie odkurzyc ksiazki do nauki jezyka, tylko kiedy, jak nawet nie mam kiedy ogarnac chaty :(

zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ją planowalam odświeżyć niemiecki na macierzynskim i pouczyc się siecjalistycznych zwrotow hiszpańskich a tu dupa też na nic nie mam czasu :(

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupcie sobie ang czy też hiszpański (np. w biznesie)co tam chcecie (bo jest tego dużo) na CD i puszczajcie to codziennie. Nawet jak będziecie coś innego robić (np urlopować się na macierzyńskim ;))to i tak przyniesie Wam to korzyści, bo chcąc nie chcąc do mózgu "wpada".

zabka11 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka niestety nie w zawodzie..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Teraz to norma, niewiele osób pracuje w zawodzie wyuczonym. Ja np. z zawodu jestem pedagogiem ;) a pracowałam na różnych stanowiskach począwszy od sprzedawcy, poprzez obsługę klienta, a skończywszy na szeroko pojętym HR.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dobra metoda to jeśli macie telewizję z dekoderem to zmienić ustawienia na język oryginalny/angielski (?) i tak oglądać :)

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie slyszalam, ze dobra metoda jest ogladanie ulubionych seriali, czy filmow po angielsku . Nawet w tle niech leci zeby sie osluchac a miedzy czasie np gotowac obiad czy zajmowac sie dzieckiem

lys, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze temat pracy na tapecie - cóż...ja tez nie wiem czy mam do czego wracac, a w zasadzie jestem prawie pewna ze nie mam i musze sie od maja-czerwca zaczać juz za czyms rozgladac...przeraża mnie to szczezrze mówiac, wydaje mi sie ze juz nic nie pamietam z tych wszytskich rzeczy, które wykonywałam...boje sie rozmów rekrutacyjnych..ech...

właśnie robiłam cwiczenia Mel B - ta to wymiata :-D...zrobilam 2x po 10min brzuch i 1x10min posladki i czuje wszyyyystkie mięsnie - w porównaniu do niej skalpel Chodakowskiej to pikus...
    mysle ze bede mieszac te ćwiczenia, raz Chodakowska,raz Mel B - zobaczymy czy będą efekty..;-)

lece pooglądać z Julcią końcówkę "Avataru" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:00

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

To tak jak ja... Dyplom niepotrzebny... A co skonczylas?

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowie publiczne, dwie specjalizacje: kosmetologia i technologia produktów kosmetycznych

Katarka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka kiedys lubiłam jej ćwiczenia wlasnie:) i chyba bardziej ma powera niz chodakowska:)

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka zmienialas mleko na 2?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i podałam małemu nurofen na noc, kuźwa ale żaluje, mogłam podać tego czopka viburcol, chciałam ulzyc ..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    To tak jak ja... Dyplom niepotrzebny... A co skonczylas?

Dziewczyny to nie jest tak, że dyplom mozna do kosza wrzucić, bo nie pracujecie w zawodzie wyuczonym. Teraz studia to standard, tak jak kiedyś matura. W bardzo wielu firmach wykształcenie wyższe to konieczność (taka polityka firmy) i nawet nie chodzi o to co ktoś studiował, ale o to czy w ogóle studiował, czy właśnie posiada dyplom.
    Poza tym, ja uważam że czas poświęcony na naukę nigdy nie będzie czasem straconym i gdybym nie była już taka stara i zmęczona, to może bym jeszcze jakieś fajne studia podyplomowe zrobiła.

Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3308 3309 3310 3311 3312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ