X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    zabka zmienialas mleko na 2?
    Tak,juz lecimy na 2.
    A jak robicie z glutenem???tzn od kiedy można juz normalnie podawać kaszkę manna np na deser???bo ja juz od 2tyg codziennie podaje po łyżeczce i zastanawiam sie kiedy zwiekszyć ilośc??

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaje łyzke półtorej tej z bobovity do kaszki mleczno ryżowej na kolacje, czasem sypne manny do zupy, jak mi sie uwidzi, ja nie kupuje tych w słoiczkach deserków z kaszą manną

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka i jest ok? :)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja ciągle wierzę, że mi sie przyda właśnie z takiej przyczyny jak Ty napisałaś, po prostu jestem optymistka i tylko dlatego nie spaliłam tego dyplomu haha, raz na jakiś czas sobie wyciągam z pudełeczka i oglądam ..

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie dziewczyny na co głównie zwrócić uwagę przy tym glutenie? my podajemy od tygodnia i z reguły jest kupa do godziny po jedzeniu i raz była zielona, a teraz normalna ale za to z małą ale jednak ilością śluzu :/ inne kupy w ciągu dnia są ok tylko ta po obiadku z tym śluzem ... raz podałam ten rosołek z gerbera niby z glutenem i po tym było ok
    czy to już coś oznacza? nie ma żadnych wysypek ani nic

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska mysle ze tak, obserwujesz czy brzuszeK nie boli?? Podobno dzieci jesli nie toleruja to maja cos na wzor kolki

Agaty dzis nie bylo..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zachowaniu nie ma zmian, brzuszek ok

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - u nas mleko 2 sie dobrze przyjęło. Aaa dzis kupiłam po raz pierwszy te dady z fioletowym paskiem i faktycznie sa dużo fajniejsze niż te zwykle "4":)

Jutro zapowiadają u nas 7stopni i deszcz ...:/ zatem kisimy sie w domu,moze podjada przed południem z julcia do biblioteki po książki na czas ferii.zostal jeszcze tydzień i znów szkoła,wstawanie rano,odrabianie lekcji...:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    widze ze temat pracy na tapecie - cóż...ja tez nie wiem czy mam do czego wracac, a w zasadzie jestem prawie pewna ze nie mam i musze sie od maja-czerwca zaczać juz za czyms rozgladac...przeraża mnie to szczezrze mówiac, wydaje mi sie ze juz nic nie pamietam z tych wszytskich rzeczy, które wykonywałam...boje sie rozmów rekrutacyjnych..ech...

właśnie robiłam cwiczenia Mel B - ta to wymiata :-D...zrobilam 2x po 10min brzuch i 1x10min posladki i czuje wszyyyystkie mięsnie - w porównaniu do niej skalpel Chodakowskiej to pikus...
    mysle ze bede mieszac te ćwiczenia, raz Chodakowska,raz Mel B - zobaczymy czy będą efekty..;-)

lece pooglądać z Julcią końcówkę "Avataru" ;-)
    Zabko ja cwiccze z MelB to tylko po pierwszych dwoch razach czulam miesnie teraz codziennie robie 2 razy brzuch i 2 razy abs 1 posladki i nogi i ine cw z jej programoe te ktore mi sa potrzebne

zabka11 lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Zabko ja cwiccze z MelB to tylko po pierwszych dwoch razach czulam miesnie teraz codziennie robie 2 razy brzuch i 2 razy abs 1 posladki i nogi i ine cw z jej programoe te ktore mi sa potrzebne
    Jak długo ćwiczysz?widac efekty?

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie miesnie na brzuchu juz widac. oprócz tych ćwiczeń 10 minutowych na brzuch robie ćwiczeniana brzuch z takiego filmiku 20 minutowy trening całego ciała tam na koncu jest jeszcze 5 innych ćwiczeń na brzuch polecam

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam
    My dzisiaj z Arturem jedziemy do mojej pracy jakaś papierologie musze zalatwic
    Kurczę przykra sprawa z Myszką

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Jestem zoombie, wczoraj 2 godziny od 22-24 gadałam z koleżanką przez telefon (o tym jej rozwodzie..książke można by napisać, "mój mąż o 100 twarzach") jak się położyłam koło 1 to mężowi zebrało się na amory, pożniej gadaliśmy o tej koleżance i jak można jej pomóc no i chyba zasnęliśmy koło 3, Maja się zbudziła o 3:40 więc no... nie wiem czy spałam dzis 4 godziny. Wczoraj była masakra z uśpieniem, 2 godz lulania, wszystko przez to że stwierdziłam że nie będę smoczkiem, jak niunia się naje to zabieram cyca, leżę koło niej, głaskam, projektor włączyłam no i jak widziałam że się skupiła na projektorze to wyszłam z pokoju no i po 5 min ryk. Mąż poszedł do niej ale jeszcze gorzej, w jakąś histerie wpadła że nie mogliśmy jej uspokoić godzinę, nosiliśmy na zmianę aż padła ok 22.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas trochę lipa, bo mieliśmy z samego rana szczepienie i przy okazji ważenie i mała przybrała w 1,5 miesiąca 380 gram :/ lek to nie wzruszyło, bo stwierdziła, że nie ma niedowagi, jest między 10 a 25 centylem.no a ja się martwię i mozdze od rana co z tym dzieckiem mam zrobić, żeby jadla chętniej :/ co do ćwiczeń to ja ćwiczę mięsień piwny co najwyżej :) ostatnio posmakowalo mi piwo Warka z lemoniada (0%,polecam Wam) i co 2 dzień pije sobie w ramach wieczornego relaksu:) także podziwiam Was ogromnie, że Wam się chce ćwiczyć czy stosować diety. Niesamowite jesteście :) w ogóle wiecie co, ja chyba nie będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim. Bardzo możliwe, że zlikwiduja mój dział. Załamana jestem... Boje się trochę szukać czegoś nowego, nie lubię zmian. No a poza tym nowa praca z malutkim dzieckiem? Wiadomo, że będę na. Początku mniej dyspozycyjna, bo pewnie choroby w żłobku przez pierwsze miesiące są nieuniknione. Nie wyobrażam sobie tego wszystkiego. Może 2 ciąża od razu? I tak chcemy mieć dwójkę dzieci.. Ale jak ja sobie sama z 2 malutkich dzieci poradzę.. Nie wiem jak to będzie :/

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, moja projektor ma głęboko gdzieś :/ to jest mały wariat, rzuci okiem na gwiazdki, ale zaraz ma nudę. Złapać i pogryzc go, albo turlac po podłodze to i owszem, ale żeby tak sobie leżeć i patrzeć to mogę zapomnieć. A ten smok też mnie wkurza, ale nie wyobrażam sobie nawet uśpienia bez tego. A. Co się dzieje z Myszka?

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej dziewczyny, u nas trochę lipa, bo mieliśmy z samego rana szczepienie i przy okazji ważenie i mała przybrała w 1,5 miesiąca 380 gram :/ lek to nie wzruszyło, bo stwierdziła, że nie ma niedowagi, jest między 10 a 25 centylem.no a ja się martwię i mozdze od rana co z tym dzieckiem mam zrobić, żeby jadla chętniej :/ co do ćwiczeń to ja ćwiczę mięsień piwny co najwyżej :) ostatnio posmakowalo mi piwo Warka z lemoniada (0%,polecam Wam) i co 2 dzień pije sobie w ramach wieczornego relaksu:) także podziwiam Was ogromnie, że Wam się chce ćwiczyć czy stosować diety. Niesamowite jesteście :) w ogóle wiecie co, ja chyba nie będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim. Bardzo możliwe, że zlikwiduja mój dział. Załamana jestem... Boje się trochę szukać czegoś nowego, nie lubię zmian. No a poza tym nowa praca z malutkim dzieckiem? Wiadomo, że będę na. Początku mniej dyspozycyjna, bo pewnie choroby w żłobku przez pierwsze miesiące są nieuniknione. Nie wyobrażam sobie tego wszystkiego. Może 2 ciąża od razu? I tak chcemy mieć dwójkę dzieci.. Ale jak ja sobie sama z 2 malutkich dzieci poradzę.. Nie wiem jak to będzie :/

Ale dziecko po 6 miesiącach już nie przybiera tak szybko, na pewno nie 500g w miesiąc - jakby tak ciągle przybierało, to na 18ste urodziny by podziałki na wadze nie starczyło ;-)

Migotka - jestem , jestem - czytam, wczoraj miałam mało weny do pisania i trochę zajęć ;-)

Ewa123 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy i my:) Dopijam kawę a młody się tu bawi kołomnie:) ale ma zabawe wkłąda i wyciąga smoczka do buzi, opanował to do perfekcji,żeby tak jeszcze w nocy sobie umiał sam włozyc haha, wiem wiem za dużo bym chciała:)

Magda a Maja sie nie przekonała do smoczka?

Laura mogłabys podać linka do tych bucików?

Zabka to fajnie że jest ok, ja sie bałam bo kolezanki córka nie przyjęła 2 bebika, aa te fioletowe zdecydowanie fajniejsze, róznica na paczc 2 zł tylko a zdecydowanie lepiej sie poddaja do ciałka, ja je wolę niż orginalne pampersy, własnie koncze paczke i juz napewno do nich nie wróce, zreszta pampersy 4 są zdecydowanie mniejsze niż dada 4

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Przepraszam was bardzo ale nie dam rady na razie nadrobić Belly :-( w domu mam istny armagedon, mąż chory Natalka bardzo chora, prawie wylądowaliśmy w szpitalu z powodu odwodnienia :-( od czwartku ma gorączkę, dlatego biegunkę, nie chce jeść. Wczoraj dostała wysypki, przez biegunkę ma odparzoną pupę i chyba idą jej górne jedynki. noce nieprzespane bo jest histeryczny płacz który nie mam pojęcia jak opanować bo nie działa nic, ani Lulanie, ani noszenie na rękach, ani butelka ani cycusia ani smoczek :-(
    A mnie jak na złość jeszcze dopadło zapalenie pęcherza :-( Czy macie jakieś sprawdzone sposoby żeby pozbyć się tego szybko????? Czy przy karmieniu piersią mogę brać Uro Furagin???????

Pozdrawiam Was i mam nadzieję że u Was wszystko w porządku

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem Agata, że dzieci mniej teraz przybierają, ale i tak mi się to wydaje bardzo niewiele, zwłaszcza, że ona słabo je i każdy posiłek to cyrk :/

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mówiłaś że Twoja raczkuje, więc myślę że spala dużo :) norma to 500 gram ale jak dziecko sporo się rusza to nie ma się co dziwić, koleżanki córka zaczęła raczkować w wieku 8mc i przybierała po 100-150 gram... Teraz ma półtora roku i waży 8kg ale to żywe srebro, jest dosłownie wszędzie.

Ja pożyczyłam od szwagierki projektor z jakąś opowieścią o biedronce która idzie spać i taka historyjka się przewija, przedwczoraj patrzyła i patrzyła i zasnęła a wczoraj już nie.

Ewa wpadnij do nas na fb bo może Mysza celowo nie chciała tu na otwartym forum pisać. Załóż choćby fikcyjne konto jak Lys.

Ewa123 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3309 3310 3311 3312 3313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ