X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jak była mała to smok był ok ale 2,5 mc miała i butla, smok z dnia na dzień zaczęły być bee. Teraz daje smoka to ta się śmieje, wyjmuje i owszem bawi się nim ale nie ssie tylko gryze ten plastik i ten uchwyt....

Aga o rany, dużo zdrówka dla Was !!!! Można urofuragin, zapytaj jeszcze w aptece może coś jeszcze innego doradzą a tak to pij sok z żurawiny nie zaszkodzi

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa w drugim polroczu zycia dobry przyrost to 50-80g/tydzien. Julka ostatnio tez wystopowala, bo 70g przybrala w 10dni, ale mnie to juz nie martwi, bo jesc je i to nie malo, wiec mysle, ze nie masz co sie martwic.

Ewa123 lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dużo zdrówka dla Niuni, noi dla Ciebie duzo sił!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 zdrowka dla Was!

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to tylko moje słoniątko tak tyje? ale on doscyć mało się rusza to może dlatego?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga współczuje, u nas był "tylko" katar jak dotąd i to było straszne. Dużo zdrówka Wam życzę. Dzięki dziewczyny, pocieszylyscie mnie z ta wagą :) ok, jak znajdę tylko chwilkę to założę konto i Was znajdę, chociaż ja taka antyfejsbukowa jestem :) no i nie zawsze mam czas na Belly co dopiero na fejsa :) Ale obiecuję, że w końcu ten temat ogarnę!

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na forum kp pisza ze mozna furagin...ja bralam monural ale jest na recepte.
    Bierz zurawit trzy raze dziennie po dwie.

Jeslin tylko nie administracja blagam!!!
    Znasz hiszpanski?idz na intensywne kursy, daj sobie dwa lata, zepnij dupe i zrob przysieglego.

A my z mezem podjelismy taka decyzje...
    Za trzy lata wyjezdzamy na rok...na tapecie Ekwador lub Filipiny.
    Jezeli sie tak pouklada jak chcemy tj. Chyba drugie dziecko, wynajem lokalu, sklepu i mieszkania. To jedziemy.
    A po powrocie zobaczymy...

Weridiana, Ewa123 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zdrowia dużo dla całej rodzinki!
    Ja przez ubieglotygodniowe przeziębienie nie ćwiczyłam, a wczoraj mi się nie chciało. Dziś musze zmobilizować tylek.
    A nie pisałam Wam, że w tą sobotę jadę na wieczór panieński do Krakowa. Wyjeżdżam ok 14 i wrócę w nocy. Z jednej strony się cieszę, że się wyrwe ale jakoś mu dziwnie :/

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka świetnie, że chcecie i macie możliwość tak wyjechać i poznać coś nowego. A dlaczego taki kierunek?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka właśnie dlaczego tam, bo tanie życie i pogoda ładna ?:-)

Co się dzieje z Myszka ? Coś przeoczyłam ?

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja wiem Agata, że dzieci mniej teraz przybierają, ale i tak mi się to wydaje bardzo niewiele, zwłaszcza, że ona słabo je i każdy posiłek to cyrk :/

taki cytat z netu:

"Około 6. miesiąca życia średni przyrost wagi obniża się do 450g miesięcznie. Jest to dość duża różnica. Dziecko blisko pierwszego roku życia przybiera na wadze 250-300g miesięcznie, a w drugim roku życia do około 225g miesięcznie. Jak widać, wraz z wiekiem dziecko rośnie wolniej. Jednocześnie przyrost masy ciała staje się coraz mniej regularny. Istnieje również wiele czynników, które mogą odebrać dziecku apetyt. Należą do nich wyrzynanie się ząbków lub przechodzone przez dziecko choroby. W takich przypadkach w przeciągu nawet kilku tygodni ciężar ciała dziecka może się nie zwiększyć. Wraz z dobrym samopoczuciem dziecka powinno wrócić łaknienie dziecka, a także nastąpić wzrost wagi. Waga małego dziecka zależy również od tego, kiedy ostatnio oddawało mocz, kiedy nastąpiło ostatnie wypróżnienie lub też ile czasu upłynęło od ostatniego karmienia."

niecierpliwa, Ewa123, Paula_071, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga biedna dzidzia, współczuję! Co do pęcherza, to bierz ten żuravit i pij jak najwięcej wody z cytryną, żeby wypłukać bakterie.

Magda moja robi tak samo ze smoczkiem, gryzie plastik i to max kilka minut bo i to jest nudne.

Migotka nie tylko Szymek tak przybiera, Lily tez :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Bo tanio i ladNa pogoda... ten dochod z wynajmu nie bedzie wielki plus oszczednosci dlatego wstepnie na rok. Poza tym nie chcemy na stale wyjezdzac z Polski.
    My odkad jestesmy razem ostro myslimy o tym zeby wyjechac na jakis czas. Ale nie do pracy. Zeby byc razem... i wszystkie nasze plany i marzenia ida w tym kierunku. Dluga droga przed nami no ale...najdluzsza droga zaczyna sie od pierwszego kroku czyz nie;)))?

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialam o tych planach mamie i bardzo mnie poparla czego sie nie spodziewalam...moze dlatego dzis o tym pisze bo jej poparcie mi dodalo sil zeby sie ukierunkowac na to.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeslin a moxe latynoamerykanistyka???

Blagam blagam nie idz na jakies chujstwo nudneee

A racjonalna rada to idz na rachunkowosc skoro juz liznelas faktur...ksiegowy zawsze znajdzie robote.

Zetka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka ale czad! jakbym miala taką możliwość to tez bym wyjechała na jakis czas z rodziną:) ale nie mielibyśmy z czego sie utrzymać..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola my z oszczednosci i lokalu bedziemy mieli okolo 3,4 tysiace na miesiac...na filipiny czy Ekwador to wystarczajaco.

Ale nie bedziemy mieli domu naprzyklad... bo wolimy to niz kredyt.
    Mieszkanie mamy 50 metrów dwa pokoje i bedzie musialo nam to wystarczyc.
    nie kupimy nowych sprzetow tylko kasa na wyjazd i remont lokalu ktory chcemy wynajac.
    Ale to nasze wspolne marzenie, wspolna decyzja ze z czegos rezygnujemy:)

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) My te oszczednosci które mamy czekają na mój biznes, a i tak bedziemy musieli wziać troche kredytu, pewnie z 20-30tys. Takze u nas to nierealne ...chyba ze Ekwador pod mostem :D

Lokal do wynajecia zajebista sprawa, nic nie robisz a kasa spływa, my stwierdzilismy ze jak kiedys bedziemy mieli duzo kasy to kupimy mieszkanie w białymstoku pod wynajem, a później bedzie dla Poli, bedzie chciala mieszkać to bedzie mieszkałą,nie to przepiszemy na nią i bedzie miała pieniażki z wynajmu. Ale to do tego daaaallleeeeka droga :P

Zetka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Super :) My te oszczednosci które mamy czekają na mój biznes, a i tak bedziemy musieli wziać troche kredytu, pewnie z 20-30tys. Takze u nas to nierealne ...chyba ze Ekwador pod mostem :D

Lokal do wynajecia zajebista sprawa, nic nie robisz a kasa spływa, my stwierdzilismy ze jak kiedys bedziemy mieli duzo kasy to kupimy mieszkanie w białymstoku pod wynajem, a później bedzie dla Poli, bedzie chciala mieszkać to bedzie mieszkałą,nie to przepiszemy na nią i bedzie miała pieniażki z wynajmu. Ale to do tego daaaallleeeeka droga :P
    karolka lepiej lokal uzytkowy chyba... my robimy z meza garazu warsztat podnosnik dwa kanaly i wynajmiemy jakiemus mechanikowi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Kurde to tylko moje słoniątko tak tyje? ale on doscyć mało się rusza to może dlatego?
    u nas tez dalej 200-300g tygodniowo :) no czasem 150

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ