X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    obchodzicie walentynki?
    planujecie cos? jakas kolacja? wyjscie?
    a moze tylko skromny upominek z tej okazji?
    U nas kolacja na 60 osob, czyli wesele do rana:):):)

niecierpliwa, 5ylwia, lys, Cassie, małaMyszka, mamasia, zabka11, psioszka11, Maniuś, sylwucha89, Y, magda sz, maaadzik1207, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Walentynek to ja wynegocjowalam od meza poduche ;) A spedzimy ten dzien na rodzinnej imprezie - 50tka mojej mamy ;) Ale moze jutro jak samopoczucie bede miala dobre skoczymy wieczorem na zdrowego hamburgera na miacho ;)
    Jutro czeka mnie pieczenie tortu na te urodziny ciekawe co z tego wyjdzie :D

Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie chce przepisu na moje ziemniaki:):)nie wiem co ja na tym wesele bede jadla...

lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a mozesz przypomniec mi przepis na tego pieczonego lososia, bo chce go jutro zrobic na obiad???

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ziemniaki do torebki ;)

lys poki nie ma dzieci te wyjazdy sa znosne ale jak juz dzieci sa na swiecie powiem Ci ze latwo nie jest. My stanelismy po tych w sumie 5 latach w takim punkcie ze bylismy sobie prawie obcy. Zeby nie rozbijac rodziny musielismy podjac decyzje albo zostajemy w PL i maz bedzie tyral na budowie albo pakujemy sie i wyjezamy z kraju na stale.
    Dobrze sie zlozylo bo szef chcial i tak meza sciagnac na stale, udalo mu sie wynajac dom, dostal awans na kierwonika wiec nie bylo nad czym sie zastanawiac.
    Nie ukrywam ze poczatek byl trudny, tym bardziej ze nie znalam jezyka, w obcym kraju, bez zadnej znajomej twarzy, z dwojka malych dzieci najmlodszy nie mial jeszcze 2 lat, starszy mial 4 lata. Maz calymi dniami poza domem a ja wszystko musialam sama rekami i nogami zalatwiac.
    Pierszy raz bedac na poczcie plakalam - ja nie umialam nawet listu wyslac...
    Kupilam ksiazki do nauki jezyka do tego TV + radio i zaczelam sie uczyc w domu.
    Mieszkam juz tutaj 4 lata, mam super znajomych, sasiadow z ktorymi mozna konie krasc, jezyk umiem tak w 90% i chodze z rogalem od ucha do ucha.
    My z mezem przezylismy na nowo cale zakochanie itp.
    Powiem Ci ze gdyby nie ten wyjazd nie wiem czy bysmy nadal byli razem, brakowalo bardzo malutko.
    Zycie w rozjazdach to chyba najgorsze co moze byc w malzenstwie, nie kazdy zwiazek to przetrwa. Trzeba miec serio nerwy ze stali i zaufanie ponad norme.

małaMyszka, Maniuś, sylwucha89, magda sz, 0na88, maaadzik1207, gosia.b lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to ja bym zjdala barszcz i krokiety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 16:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys ja Wam zycze z calego serca happy endu :) i duzo sily

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peczek kopru posiekac, dodac zabek czosnku, lyzke pieprzy cytrynowego,troszke soku z cytryny i sporo oleju, lososia posolic, zamarynowac i odstawic na 1-2godziny, wylozyc lososia i zalac ta marynata :)
    Pieke na oko :p

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze bardzo :)

A czy ktoras z was piekla dorsza w calosci? Dostalismy od tesciow 3 sztuki swiezutkiej rybki,ale wrzucilam wczoraj do zamrazarki zeby sie nie zmarnowac,a jutdo mam chec zrobic go na obiadek,ale nigdy nie pieklam ryby w folii w calosci..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina powinnaś zostać kulinarną blogerką ;) tak jak mąż ostatnio pyta: z kim tak piszesz, że tak sie cieszysz? A ja: a śmieje się z ciebie na forum, że biurko dla dziecka chcesz zostawić w pokoju.. Na co on: to ty teraz zostałaś blogerką ciążową???
    Hahaha jak ja go kocham! Wczoraj był na pepkowym, a dzisiaj cały dzień śpi! Oj Julka będzie bardzo zdrowa ;-)

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, Maniuś, sylwucha89, psioszka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam, nadrobiłam Was ugotowałam cały garnek ziemniaków, mizerie i jajco sadzone a teraz idę poleżeć, bo się przejadłam.
    Macie masę pomysłów kulinarnych...
    Idę zawiązać sadełko, bo chyba mi górą pójdzie...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa faktycznie, booosko dziś na Śląsku, aż chce się żyć! :) cudownie :) w jakim rejonie Śląska mieszkasz, jeśli mogę spytać?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie gotowac i eksperymentowac w kuchni:) straszna frajde mi to sprawia jak sa znajomi i zachwycaja sie czyms co zrobilam:) a moj maz to straszny lasuch wiec wiedzial kogo brac za zonke:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare m-cy temu myslalam o prowadzeniu bloga kulinarnego, ale teraz wole korzystac, ze sprawdzonych. Szczegolnie polecam Wam ten :
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/p/przetwory.html?m=1

Dzis wpadl mi w oko przepis na zrazy z miesa mielonego i bede robic w niedziele ;) Aa i polecam piers z kurczaka w ciescie czosnkowym...pycha!!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Niecierpliwa faktycznie, booosko dziś na Śląsku, aż chce się żyć! :) cudownie :) w jakim rejonie Śląska mieszkasz, jeśli mogę spytać?

Ja mieszkam w Gliwicach :)

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

wrocilam wlasnie od lekarza - wszystko dobrze i na 75 % bede miala coreczke :)) . Cala chodze ze szczescia - jade chyba do mcdonalda ;)

niecierpliwa, psioszka11, Paula_071, lys, zabka11, małaMyszka, Maniuś, Sana, sylwucha89, Cassie, futuremama, Y, magda sz, mamasia, maaadzik1207, gosia.b lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj! Ale fajnie:) marze o coreczce!:)
    Gratuluje!
    Zachcianki sie zgadzaja na dziewczynke?:p
    Ja mam straszne parcie na czekolade a od chipsow mnie odrzuca. I tak sie zastanawiam czy cos w tym jest:p

małaMyszka, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny,

wrocilam wlasnie od lekarza - wszystko dobrze i na 75 % bede miala coreczke :)) . Cala chodze ze szczescia - jade chyba do mcdonalda ;)

Gratuluje!!! Ja tez czuje, ze corcia siedzi, cera paskudna, do slodkiego ciagnie no ale zobaczymy ;)

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzięki sana, jak będę w rossmanie to sprawdzę. Ja to chyba będę zakupy zamawiać z dostawą do domu, bo nie widzę innego wyjścia, mąż za granicą, we wro to mam tylko młodszego brata, cała rodzina daleko :(

My z mężem od dawna zamawiamy przez internet zakupy. Czasami z Almy, czasami z Tesco. Dzięki temu nie musimy dźwigać chociażby zgrzewek wody, naprawdę polecam, zwłaszcza jak teraz jesteś sama. W Almie cena jest ta sama co normalnie w sklepie, w Tesco płaci się ok 6 zł więc na paliwo do sklepu wydałoby się więcej.
    Mój mąż wylatuje w marcu, w kwietniu i w lipcu do Stanów. (Na studiach miałam plan by tam nawet urodzić;) ) Na ten czas przeniosę się do rodziców, by nie być samej w domu. A Ty nie chcesz chociaż na trochę odwiedzić rodziny?

Jak byłam wczoraj w Rossmanie to też się zdziwiłam ile tam jest rzeczy ciążowych. Myślałam, że Palmers jest produktem aptecznym a tam stoi na półce:)

Zabka, u mnie też krokiety i barszczyk - mama nam wczoraj zrobiła:)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ