X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynajac kolejny tc dokonalam mierzenia obwodu brzucha dzis 87 cm, o 2 cm wiecej niz tydzien temu o tej samej porze ;)

zabka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Hm.. karkówka w sosie pomidorowym i skrzydełka w miodzie- zawsze to robie i zawsze kazdy sie zachwyca :)

ochhhhhh dzięki !!!! tralalala będzie żarełko, będzie żarełko :-D :-D :-D

Magda sz - jak tam po dzisiejszym przekazaniu obowiązków? czujesz sie juz wolna??????:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:01

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszka dzis zostala wyslana!! Juz sie nie moge doczekac :D Myslicie, ze bedzie jutro?? Ile wy dni na nia czekalyscie :)??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Poduszka dzis zostala wyslana!! Juz sie nie moge doczekac :D Myslicie, ze bedzie jutro?? Ile wy dni na nia czekalyscie :)??

ja miałam następnego dnia po wysłaniu :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Dolnyśląsk dziś jest piękny. Wzięliśmy z mężem psa i poszliśmy na spacer na ogródki działkowe. Usiedliśmy u nas na działce w słoneczku, bosz...ale cudnie było, pachnie wiosną, ptaki śpiewają. Wróciliśmy spacerkiem- 2h nas nie było- polecam!
    I zasiadłam do mojej chińszczyzny- zamiast ryżu kupiłam dziwny makaron, poskręcany jak małe glizdy :) Dodałam chilli- mniam- ostre,ale zjadłam dwie miseczki.
    A teraz zalegam, bo spacer dał mi kość, kręgosłup i nogi wchodzą mi w...:)

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam do apteki oczywiscie gavisconu nie ma, prenalen na katar nie ma, coś innego dla ciężarnych? nie ma
    zatem poszłam do sklepu po zakupy, w sklepie od jakiś dziwnych zapachów dostałam takich mdłości, że zapomniałam co miałam kupić, więc wzięłam szybko co było pod ręką i do domu bo słabo mi się zrobiło, po drodze oczywiscie myślałam że nie dojdę, ale na szczęscie niedaleko było, teraz az musiałam usiąść bo tak mi źle, a ręce to mi się trzęsą jak bym miała parkinsona :(
    I o co chodzi?
    Ja nie wiem bez męża nie da rady funkcjonować, nic mi nie wychodzi, na nic nie mam siły :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:18

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys współczuję, ja ostatnio zemdlałam w centrum handlowym, masakra :/ dobrze, że nic Ci się nie stało.
    Prenalen w Rossmannie też widziałam, tam na dziale dziecięcym.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sana, jak będę w rossmanie to sprawdzę. Ja to chyba będę zakupy zamawiać z dostawą do domu, bo nie widzę innego wyjścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 02:06

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    poszłam do apteki oczywiscie gavisconu nie ma, prenalen na katar nie ma, coś innego dla ciężarnych? nie ma
    zatem poszłam do sklepu po zakupy, w sklepie od jakiś dziwnych zapachów dostałam takich mdłości, że zapomniałam co miałam kupić, więc wzięłam szybko co było pod ręką i do domu bo słabo mi się zrobiło, po drodze oczywiscie myślałam że nie dojdę, ale na szczęscie niedaleko było, teraz az musiałam usiąść bo tak mi źle, a ręce to mi się trzęsą jak bym miała parkinsona :(
    I o co chodzi?
    Ja nie wiem bez męża nie da rady funkcjonować, nic mi nie wychodzi, na nic nie mam siły :(

kochana to drżenie rąk to z osłabienia...pilnuj się.
    prenalen jest w rossmanie, na dziale dziecięcym i z balsamami dla kobiet w ciązy

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina jestes wielka! Stoje mad garami a tu takie przepisy ;) dobrze ze mam w tel opcje zapis ekranu ;) przepisy zapisane. Kalafior jutro musi byc.

Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze dziewczyny móc się Wam wyżalić, tak się jakoś lżej człowiekowi na sercu robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:28

zabka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jak dobrze dziewczyny móc się Wam wyżalić, tak się jakoś lżej człowiekowi na sercu robi

Lys a kiedy Twoj maz wraca???

• lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wcześniej niż za miesiąc.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no to faktycznie nieciekawie, ale zobaczysz jak szybko minie :*

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nie wcześniej niż za miesiąc.

lys - z nami czas minie ci szybciej niz myślisz na pogaduchach o dolegliwościach ciążowych i przysmakach kulinarnych ;-)

niecierpliwa, lys, Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dzis na Slasku pogoda boska! Caly dzien bezchmurne niebo, a teraz jak otworzylam okno i komunikowalam mezowi, ze jednak nie chce grachamki a bulke sojowa to tak mi sloneczko pieknie przygrzalo ;) Czuc wiosne!

P.S Wiecie czemu maz poszedl po buleczke?? Bo wlasnie zjadlam kanapeczke i boje sie, ze 2 kromeczki chleba do rana mi nie starcza :D A ktoras z Was narobilam mi dzis ochote na kanapeczki z serkiem i ogorkiem kiszonym do tego parowka i jajko gotowane, jeju kiedy ta kolacja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:49

lys, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf dobrze, że mam dzisiaj urlop bo jakbym czytała o tych wszystkich przepisach w pracy to chyba bym oszalala ;) a tak dwa pączki za mną a w piekarniku kurczak na kapuście:)
    byłam dziś w szpitalu u siostry.. Dziewczyna, która miała cesarke tego samego dnia w którym rodziła moja siostra leżała przykuta do łóżka, a moja siostra mimo ciezkiego porodu pomyka już jak szalona.. Każda kobieta przechodzi inaczej poród, a później inaczej dochodzi do siebie.. Są plusy i minusy zarówno cesarki jak i naturalnego. Niektóre kobiety rodzą naturalnie kilka godzin a inne kilkanaście minut. Dobrze, że przynajmniej mamy wybór i same mozemy zdecydować jak chcemy rodzić.. Choć wiadomo, ze wszystkiego nie jesteśmy w stanie zaplanować.. Możemy chcieć rodzić naturalnie, a bedziemy miały cesarke..ja urodziłam sie przez poród kleszczowy.. Moja mama jak to wspomina to aż ciary przechodzą!! Podobno moja główka miała przerażający kształt. Na szczęście wyrosłam na normalną kobietę ;)

Cassie, niecierpliwa, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys jesli Cie to pocieszy to zamim wyjechalismy do Niemiec na stale to moj maz jezdzil na kontrakty najpierw 2-3 miesiace w pracy potem miesiac w domu, po roku jak sie starszy syn urodzil jezdzil 2-3tyg praca 1-2 tyg w domu i tak 4lata. Latwo nie bylo ale dalismy rade.
    Wazne zeby znalezc sobie jakies zajecie wtedy czas szybciej plynie.

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufffff koniec pracy :-)
    spadam do domku na barszczyk i krokiety - maz po mnie przyjechał, czekajac na mnie zakupic wszytskie warzywka do "karolinowej zapiekanki" na wieczór ;-)

mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    lys jesli Cie to pocieszy to zamim wyjechalismy do Niemiec na stale to moj maz jezdzil na kontrakty najpierw 2-3 miesiace w pracy potem miesiac w domu, po roku jak sie starszy syn urodzil jezdzil 2-3tyg praca 1-2 tyg w domu i tak 4lata. Latwo nie bylo ale dalismy rade.
    Wazne zeby znalezc sobie jakies zajecie wtedy czas szybciej plynie.

Cassie ja to dokładnie znam, bo własnie tak pracuje mój mąż. Ostatnio był ze mną dłużej i tak się przyzwyczaiłam, że teraz mi ciężko jak pojechał, no i do tego ciąża.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ