X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jejj! Ale fajnie:) marze o coreczce!:)
    Gratuluje!
    Zachcianki sie zgadzaja na dziewczynke?:p
    Ja mam straszne parcie na czekolade a od chipsow mnie odrzuca. I tak sie zastanawiam czy cos w tym jest:p

Moja bratowa urodziła chłopca a przynajmniej raz w tygodniu piekła ciasto. Nawet jak jej wody o 4 nad ranem odeszły to pierwsze co poleciała do kuchni jeść makowca, bo wiedziała, że jak się karmi to nie można jeść maku, więc się objadała ile mogła:) Te smaki, wygląd kobiety to chyba zabobony, medycznego uzasadnienia nigdzie nie znalazłam. Nie wiem czy któraś z Was robiła test Nifty (drogie to strasznie), ale ponoć oprócz badań genetycznych też określają płeć dziecka w niemalże w 100%.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Niecierpliwa faktycznie, booosko dziś na Śląsku, aż chce się żyć! :) cudownie :) w jakim rejonie Śląska mieszkasz, jeśli mogę spytać?
    Ja tez ze Śląska - dokładnie okolice Pszczyny. Dziś była przepiękna pogoda, nawet ptaki śpiewały :-)

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jejj! Ale fajnie:) marze o coreczce!:)
    Gratuluje!
    Zachcianki sie zgadzaja na dziewczynke?:p
    Ja mam straszne parcie na czekolade a od chipsow mnie odrzuca. I tak sie zastanawiam czy cos w tym jest:p

tak - kalendarz chinski , i zachcianki sie zgadzaja na dziewczynke :)
    dzis np 4 paczki ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    My z mężem od dawna zamawiamy przez internet zakupy. Czasami z Almy, czasami z Tesco. Dzięki temu nie musimy dźwigać chociażby zgrzewek wody, naprawdę polecam, zwłaszcza jak teraz jesteś sama. W Almie cena jest ta sama co normalnie w sklepie, w Tesco płaci się ok 6 zł więc na paliwo do sklepu wydałoby się więcej.
    Mój mąż wylatuje w marcu, w kwietniu i w lipcu do Stanów. (Na studiach miałam plan by tam nawet urodzić;) ) Na ten czas przeniosę się do rodziców, by nie być samej w domu. A Ty nie chcesz chociaż na trochę odwiedzić rodziny?

Jak byłam wczoraj w Rossmanie to też się zdziwiłam ile tam jest rzeczy ciążowych. Myślałam, że Palmers jest produktem aptecznym a tam stoi na półce:)

Zabka, u mnie też krokiety i barszczyk - mama nam wczoraj zrobiła:)

Generalnie to jak się nie pracuje to fajnie wyjść z domu, nawet na zakupy, nie spodziewalam się że w ciązy będę się czuła jak chora, a nie ciężarna... No nic będę robić hurtowo zakupy on-line. Na dłużej nie chcę nigdzie jechać, bo po pierwsze jakoś wolę u siebie, po drugie mam kota więc samej jej nie zostawię, a brać ją w podróż to dla niej zbyt stresujące. Poza tym moja mama jest starszą osobą, więc nie chcę jej zawracać głowy sobą. No i tu mam ginekologa, kurs i studia podyplomowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 18:19

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Ja tez ze Śląska - dokładnie okolice Pszczyny. Dziś była przepiękna pogoda, nawet ptaki śpiewały :-)

Spacer po parku pszczynskim w taka pogode ach marzenie. Tam wlasnie odbyla sie moja pierwsza randka wyjazdowa z mezem ;)

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Spacer po parku pszczynskim w taka pogode ach marzenie. Tam wlasnie odbyla sie moja pierwsza randka wyjazdowa z mezem ;)
    To prawda pszczynski park jest przepiekny. Bardzo często tam bywam. W wakacje dodatkowo można wypożyczyć łódkę i popływać po stawach w romantycznej scenerii. :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na barszcz z krokietem jednsk do domu nie dojechalam, bo wstapilismy po drodze na pizze ;-p
    tak się objedlismy ze chyba karolinowa zapiekanke zrobię jutro ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już chyba pozostaje herbatka z miodem i cytrynką... Szwagierka poczęstowała mnie jakimś wirusem... Już jej podziękowałam...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ooo, ja mieszkam w Zabrzu :) gdzie planujesz poród? W Gliwicach?

0na88 gratuluję córeczki :) ach jak ja zazdroszczę tym, które znają już płeć... :)

chcebycmama byłam raz w Pszczynie, piękne miasto :) kiedyś zabiorę tam narzeczonego - on nie ze Śląska, więc niech popodziwia sobie nasze piękne województwo :D

Co do zachcianek - ja wcinam wszystkiego po trochę - tu czekolada, tu chipsy, tu ciasto, tu mięso i ogórki :D i bądź tu mądry człowieku haha :D

małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś, sylwucha89, 0na88, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona gratuluje :)

Ja pochodze z Piekar Slaskich :)

Te zachciajki to zabobony ;)
    Z chlopakami w ciazy jadlam tone slodyczy, bylam brzydka i pryszczata kazdy mowil bedzie cora - mam dwoch chlopcow ;)

małaMyszka, zabka11, futuremama, niecierpliwa, Maniuś, sylwucha89, 0na88 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    niecierpliwa ooo, ja mieszkam w Zabrzu :) gdzie planujesz poród? W Gliwicach?

Nie, nie Gliwice odpadaja ;) Chce rodzic w Pyskowicach

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizus godzinę Was nadrabiałam :)

No i czuje się wolna, przekazałam obowiązki, laska za mnie bardzo fajna, szefowa już pokazała jej kto tu rządzi aż stanęłam w jej obronie... mam nadzieje że da sobie radę i nie ucieknie za tydzień bo znowu będę musiała jechać i przekazywać obowiązki :D posiedziałam kilka godzin, pożegnałam się z załogą aż mi troszku smutno bo będę tęsknić. No ale już wiem że nie dałabym rady pracować normalnie, po kilku godzinach ziewałam, zasypiałam ze zmęczenia...

Byłam też z mężem w szpitalu zapisać się na koniec kwietnia na szkołę rodzenia :) to będzie jakoś 25 tydzień więc w sam raz :)
    No i pojechaliśmy do cerfiego na zakupy i chyba zacznę zamawiać on line spożywkę bo nie daje radę chodzić po tych alejkach...

Krokiety z barszczem powiadacie....wczoraj zjadłam ale szybko pożałowałam i teraz mam wstręt :(

Czy Was też bolą piersi od środka? Nie przy dotyku czy coś tylko nagle łapie coś pod sutkiem od środka i jakby drążyły się tunele metra..boli to tak że czasem łzy stają w oczach, raz mam tak w jednym sutku raz w drugim i tak co kilka godzin

zabka11, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ruchy to z pierwszym dzieckiem szanse że w 15 tyg poczujemy są bardzo małe, prędzej bliżej 19, dziś przepytałam wszystkie matki w pracy :D Więc szykujmy się na marzec niż luty, ja wg belly powinnam poczuć lada dzień ale wątpię że tak szybko poczuję

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) Dzidzia ładnie rośnie :) Płci nie poznaliśmy bo nóżki skrzyżowane i zasłaniała się cały czas Wstydnisia ;)

Cassie, zabka11, Paula_071, małaMyszka, lys, Sana, niecierpliwa, sylwucha89, psioszka11, mamasia, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zalezy tez gdzie jest lozysko. Ja mam na tylnej sciance, 3 ciaza i czuje malucha od kilku dni.

Mezus zrobil kolacje, teraz film i po filmie spac ;)

Dobranoc

• Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna gratuluję pomyślnej wizyty :)

Niecierpliwa a z tym szpitalem w Gliwicach coś nie tak? Ja zamierzam rodzić w Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu, szpital w Gliwicach był u mnie na drugim miejscu, w razie w.

Dobranoc Cassie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 20:50

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja od lat slysze o tym szpitalu same zle opinie, wiec nawet nie bralam go pod uwage, choc mam do niego 5 minut pieszo ;) Dobra opinia ciesza sie Pyskowice i Knurow, a ze moja lekarka pracuje w Pyskowicach to padlo na nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 21:01

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się kąpać i spać... Katar mnie wymęczył... Kichanie i prychanie co chwilę... A miałam tyle planów na dzisiaj... No nic załatwię to w przyszłym tygodniu...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    My już po wizycie :) Dzidzia ładnie rośnie :) Płci nie poznaliśmy bo nóżki skrzyżowane i zasłaniała się cały czas Wstydnisia ;)

Nasze też miało skrzyżowane nogi, to powiedziałam, że pewnie jest dziewczynką i bardzo dobrze, że nie rozkłada nóg. Mój mąż natomiast skomentował, że to może chłopak i jest gejem :| Takie to żarciki były przy kolacji...;)

0na88, sylwucha89, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Idę się kąpać i spać... Katar mnie wymęczył... Kichanie i prychanie co chwilę... A miałam tyle planów na dzisiaj... No nic załatwię to w przyszłym tygodniu...

Ja tam od poniedziałku walczę ,ale jakoś nie przechodzi katar ani kaszel. Tyle,że cherlam jak z oddz. pulmonologii- flegma się odrywa fuuu.
    Co do ruchów to belly mówi,że 2 dni temu powinnam poczuć, ale ja nic nie czuję:/
    Za to pobolewa mnie dziś prawa strona, jakby biodro i koło nerki ciągnie. Leon chyba znowu zaczyna powiększać mieszkanie:)
    A jutro jedziemy oglądać mieszkanie we Wro do wynajęcia- trzymajcie kciuki, żebyśmy mieli gdzie od marca mieszkać:)
    Dobranoc, uciekam już, choć pewnie i tak wstanę w moich ulubionych porach 2-4 nad ranem:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ