X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jejj! Ale fajnie:) marze o coreczce!:)
    Gratuluje!
    Zachcianki sie zgadzaja na dziewczynke?:p
    Ja mam straszne parcie na czekolade a od chipsow mnie odrzuca. I tak sie zastanawiam czy cos w tym jest:p

Moja bratowa urodziła chłopca a przynajmniej raz w tygodniu piekła ciasto. Nawet jak jej wody o 4 nad ranem odeszły to pierwsze co poleciała do kuchni jeść makowca, bo wiedziała, że jak się karmi to nie można jeść maku, więc się objadała ile mogła:) Te smaki, wygląd kobiety to chyba zabobony, medycznego uzasadnienia nigdzie nie znalazłam. Nie wiem czy któraś z Was robiła test Nifty (drogie to strasznie), ale ponoć oprócz badań genetycznych też określają płeć dziecka w niemalże w 100%.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Niecierpliwa faktycznie, booosko dziś na Śląsku, aż chce się żyć! :) cudownie :) w jakim rejonie Śląska mieszkasz, jeśli mogę spytać?
    Ja tez ze Śląska - dokładnie okolice Pszczyny. Dziś była przepiękna pogoda, nawet ptaki śpiewały :-)

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jejj! Ale fajnie:) marze o coreczce!:)
    Gratuluje!
    Zachcianki sie zgadzaja na dziewczynke?:p
    Ja mam straszne parcie na czekolade a od chipsow mnie odrzuca. I tak sie zastanawiam czy cos w tym jest:p

tak - kalendarz chinski , i zachcianki sie zgadzaja na dziewczynke :)
    dzis np 4 paczki ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    My z mężem od dawna zamawiamy przez internet zakupy. Czasami z Almy, czasami z Tesco. Dzięki temu nie musimy dźwigać chociażby zgrzewek wody, naprawdę polecam, zwłaszcza jak teraz jesteś sama. W Almie cena jest ta sama co normalnie w sklepie, w Tesco płaci się ok 6 zł więc na paliwo do sklepu wydałoby się więcej.
    Mój mąż wylatuje w marcu, w kwietniu i w lipcu do Stanów. (Na studiach miałam plan by tam nawet urodzić;) ) Na ten czas przeniosę się do rodziców, by nie być samej w domu. A Ty nie chcesz chociaż na trochę odwiedzić rodziny?

Jak byłam wczoraj w Rossmanie to też się zdziwiłam ile tam jest rzeczy ciążowych. Myślałam, że Palmers jest produktem aptecznym a tam stoi na półce:)

Zabka, u mnie też krokiety i barszczyk - mama nam wczoraj zrobiła:)

Generalnie to jak się nie pracuje to fajnie wyjść z domu, nawet na zakupy, nie spodziewalam się że w ciązy będę się czuła jak chora, a nie ciężarna... No nic będę robić hurtowo zakupy on-line. Na dłużej nie chcę nigdzie jechać, bo po pierwsze jakoś wolę u siebie, po drugie mam kota więc samej jej nie zostawię, a brać ją w podróż to dla niej zbyt stresujące. Poza tym moja mama jest starszą osobą, więc nie chcę jej zawracać głowy sobą. No i tu mam ginekologa, kurs i studia podyplomowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 18:19

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Ja tez ze Śląska - dokładnie okolice Pszczyny. Dziś była przepiękna pogoda, nawet ptaki śpiewały :-)

Spacer po parku pszczynskim w taka pogode ach marzenie. Tam wlasnie odbyla sie moja pierwsza randka wyjazdowa z mezem ;)

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Spacer po parku pszczynskim w taka pogode ach marzenie. Tam wlasnie odbyla sie moja pierwsza randka wyjazdowa z mezem ;)
    To prawda pszczynski park jest przepiekny. Bardzo często tam bywam. W wakacje dodatkowo można wypożyczyć łódkę i popływać po stawach w romantycznej scenerii. :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na barszcz z krokietem jednsk do domu nie dojechalam, bo wstapilismy po drodze na pizze ;-p
    tak się objedlismy ze chyba karolinowa zapiekanke zrobię jutro ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już chyba pozostaje herbatka z miodem i cytrynką... Szwagierka poczęstowała mnie jakimś wirusem... Już jej podziękowałam...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ooo, ja mieszkam w Zabrzu :) gdzie planujesz poród? W Gliwicach?

0na88 gratuluję córeczki :) ach jak ja zazdroszczę tym, które znają już płeć... :)

chcebycmama byłam raz w Pszczynie, piękne miasto :) kiedyś zabiorę tam narzeczonego - on nie ze Śląska, więc niech popodziwia sobie nasze piękne województwo :D

Co do zachcianek - ja wcinam wszystkiego po trochę - tu czekolada, tu chipsy, tu ciasto, tu mięso i ogórki :D i bądź tu mądry człowieku haha :D

małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś, sylwucha89, 0na88, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona gratuluje :)

Ja pochodze z Piekar Slaskich :)

Te zachciajki to zabobony ;)
    Z chlopakami w ciazy jadlam tone slodyczy, bylam brzydka i pryszczata kazdy mowil bedzie cora - mam dwoch chlopcow ;)

małaMyszka, zabka11, futuremama, niecierpliwa, Maniuś, sylwucha89, 0na88 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    niecierpliwa ooo, ja mieszkam w Zabrzu :) gdzie planujesz poród? W Gliwicach?

Nie, nie Gliwice odpadaja ;) Chce rodzic w Pyskowicach

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizus godzinę Was nadrabiałam :)

No i czuje się wolna, przekazałam obowiązki, laska za mnie bardzo fajna, szefowa już pokazała jej kto tu rządzi aż stanęłam w jej obronie... mam nadzieje że da sobie radę i nie ucieknie za tydzień bo znowu będę musiała jechać i przekazywać obowiązki :D posiedziałam kilka godzin, pożegnałam się z załogą aż mi troszku smutno bo będę tęsknić. No ale już wiem że nie dałabym rady pracować normalnie, po kilku godzinach ziewałam, zasypiałam ze zmęczenia...

Byłam też z mężem w szpitalu zapisać się na koniec kwietnia na szkołę rodzenia :) to będzie jakoś 25 tydzień więc w sam raz :)
    No i pojechaliśmy do cerfiego na zakupy i chyba zacznę zamawiać on line spożywkę bo nie daje radę chodzić po tych alejkach...

Krokiety z barszczem powiadacie....wczoraj zjadłam ale szybko pożałowałam i teraz mam wstręt :(

Czy Was też bolą piersi od środka? Nie przy dotyku czy coś tylko nagle łapie coś pod sutkiem od środka i jakby drążyły się tunele metra..boli to tak że czasem łzy stają w oczach, raz mam tak w jednym sutku raz w drugim i tak co kilka godzin

zabka11, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ruchy to z pierwszym dzieckiem szanse że w 15 tyg poczujemy są bardzo małe, prędzej bliżej 19, dziś przepytałam wszystkie matki w pracy :D Więc szykujmy się na marzec niż luty, ja wg belly powinnam poczuć lada dzień ale wątpię że tak szybko poczuję

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) Dzidzia ładnie rośnie :) Płci nie poznaliśmy bo nóżki skrzyżowane i zasłaniała się cały czas Wstydnisia ;)

Cassie, zabka11, Paula_071, małaMyszka, lys, Sana, niecierpliwa, sylwucha89, psioszka11, mamasia, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zalezy tez gdzie jest lozysko. Ja mam na tylnej sciance, 3 ciaza i czuje malucha od kilku dni.

Mezus zrobil kolacje, teraz film i po filmie spac ;)

Dobranoc

• Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna gratuluję pomyślnej wizyty :)

Niecierpliwa a z tym szpitalem w Gliwicach coś nie tak? Ja zamierzam rodzić w Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu, szpital w Gliwicach był u mnie na drugim miejscu, w razie w.

Dobranoc Cassie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 20:50

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja od lat slysze o tym szpitalu same zle opinie, wiec nawet nie bralam go pod uwage, choc mam do niego 5 minut pieszo ;) Dobra opinia ciesza sie Pyskowice i Knurow, a ze moja lekarka pracuje w Pyskowicach to padlo na nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 21:01

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się kąpać i spać... Katar mnie wymęczył... Kichanie i prychanie co chwilę... A miałam tyle planów na dzisiaj... No nic załatwię to w przyszłym tygodniu...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    My już po wizycie :) Dzidzia ładnie rośnie :) Płci nie poznaliśmy bo nóżki skrzyżowane i zasłaniała się cały czas Wstydnisia ;)

Nasze też miało skrzyżowane nogi, to powiedziałam, że pewnie jest dziewczynką i bardzo dobrze, że nie rozkłada nóg. Mój mąż natomiast skomentował, że to może chłopak i jest gejem :| Takie to żarciki były przy kolacji...;)

0na88, sylwucha89, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Idę się kąpać i spać... Katar mnie wymęczył... Kichanie i prychanie co chwilę... A miałam tyle planów na dzisiaj... No nic załatwię to w przyszłym tygodniu...

Ja tam od poniedziałku walczę ,ale jakoś nie przechodzi katar ani kaszel. Tyle,że cherlam jak z oddz. pulmonologii- flegma się odrywa fuuu.
    Co do ruchów to belly mówi,że 2 dni temu powinnam poczuć, ale ja nic nie czuję:/
    Za to pobolewa mnie dziś prawa strona, jakby biodro i koło nerki ciągnie. Leon chyba znowu zaczyna powiększać mieszkanie:)
    A jutro jedziemy oglądać mieszkanie we Wro do wynajęcia- trzymajcie kciuki, żebyśmy mieli gdzie od marca mieszkać:)
    Dobranoc, uciekam już, choć pewnie i tak wstanę w moich ulubionych porach 2-4 nad ranem:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ