SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dwoch synow z pierwszym kochalismy sie w dzien owulacji a z drugim dzien przed a teraz z cora niby ma byc dziewczynka kochalismy sie przed 2-3 dni przed owulacja dlatego tak sie ciesze ze wogole sie udalo.
Zaraz jade kupic cos mezowi na walentynki:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:09
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej
A ja dziś spałam całkiem nieźleWczoraj wieczorem zrobiłam sobie mini spa - na co ostatnimi czasy brakowało mi sił wieczorem, ale jak przyjemnie było położyć się do łóżka:)
Oczywiście w nocy spacer do wc zaliczony, rano pobudka prawie godzinę przed budzikiem ale i tak było naprawdę nieźle. No i dziś piątek
Z ciekawości zapytałam męża o której jutro chce wyjeżdżać a on że wcześnie 6-7. Więc zaczęłam się śmiać że chyba żartuje
Przeanalizował swój plan i stwierdził że przesadził.
Wiem tylko, że nie jedziemy daleko (i dobrze bo moje samopoczucie na dłuższych trasach w samochodzie nie jest zbyt dobre) i że będzie trochę łażenia, ale tez na powietrzu (bo np. w galeriach nie mogę za długo łazić, robi mi się duszno i źle się czuję).
Także jutro choć na jeden dzień oderwiemy się od wszystkiego i zrobimy sobie przerwę od szumu miastapsioszka11, zabka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Przepis na salatke ? Bardzo prosze! -moja ulubiona!
Skladniki:
-losos wedzony (wczesniej robilam to z wedzonym na zimno,a teraz robie z wedzonym na goraco i jest rownie pyszne:)
-2 jajka ugotowane
-starty na malych oczkach ser zolty
- cebula
-majonez
Uklada to sie warstwowo:
-ser
-majonez
-cebula
-bialko z jajek
-losos
-majonez
-zoltko
psioszka11, rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
bosa wrote:Mam pytanie do dziewczyn,które znają już płeć dziecka. Czy sex przed/ po owulacji gwarantuje dziewczynkę lub chłopca? Jak byłam u gina to tak mi własnie powiedział, a moja koleżanka, która ma 2 synów mówiła,że sex był przed ovu więc to chyba ściema
a jak było w Waszych przypadkach?
A no i oczywiście witam się w szczęśliwy piątek 13
Gwarancji nie daje, ale zwiększa szanse. Plemniki żeńskie są grube i wolne, więc dłużej płyną do komórki jajowej, męskie są mniejsze i szybsze, a wiadomo kto pierwszy tym lepszy (ale męskie zdążą umrzeć zanim dojdzie do owulacji, jeśli seks był parę dni przed). Dlatego teoretycznie seks 2-3 przed ovu daje dziewczynkę a w dniu ovu chłopca. Kiedy była owulacja pewnie część z nas dokładnie wie, ale nikt nie wie kiedy było zagnieżdżenie, dlatego nie ma żadnej gwarancji. Trzeba zaufać naturze:)
My z mężem mamy dzisiaj 6 rocznicę bycia razem:)
0na88, zabka11, mamasia, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Równo tydzień temu z czwartku na piątek śniło mi się że miałam USG i że dziewczynka, dziś śniło mi się że rodziłam, darłam się wniebogłosy, trochę bolało ale cały poród jakoś w miarę szybko i urodziłam córeczkę. Tak się w niej zakochałam że nikomu nie chciałam jej oddać na ręce, całowałam ją, głaskałam
no była cudowna. Kurcze skisnę jak się szybko nie dowiem co tam siedzi w tym brzuszku
zabka11, Maniuś, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny, wczoraj bylam odebrac wyniki z badań prenatalnych
jestem szcześliwa i bardzo spokojna bo do mojego wieku wszystko mam poniżej norm, z dzidzią wszystko w porządku
tylko z brzuszkiem cos mi sie stało, bo jak 2 tyg temu jeszcze byl tak teraz od tygodnia gdzieś wsiąkł
, ale czuje delikatne ruchy mojej dziewczynki, bo juz 3 raz usłyszałam, że to dziewczynka. więc w domku siedzi Kamilek a w brzuszku czeka Rozalka:) pozdrawiam w ten piatek 13.
psioszka11, 0na88, futuremama, zabka11, mamasia, Maniuś, czarnaruda, sylwucha89, ekropka, małaMyszka, bosa, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Paula wszystkiego dobrego
ja dziś sie umówiłam na USG genetyczne II trymestru .
11 marca - toz to cała wieczność
Mój mąż popadł w delikatna panike ze zapowiada sie na dziewczynke , ze jej z domu nie wypusci , ze mial malowac roboty na scianie , grać w piłke - chcial zapisac syna na boks itd. itp... ja sie z tego smieje , ale on faktycznie jest przerażony chyba wizja ochrony córki. Dzis pół nocy nie przespał a rano opowiadał ze snila mu sie córka - oszaleje z nim
) Moze to wynika z tego ze u niego w rodzinie same chłopy - sam ma 3 braci
futuremama, zabka11, Paula_071, mamasia, Maniuś, chcebycmama, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
bosa z ciekawości spojrzałam swój wykres na ovu i... wydaje mi się, że żeby mówić ile dni przed owu były
to potrzebny jest monitoring. Przynajmniej u mnie. Jeżeli była wtedy kiedy ovu mi wyznaczyło to
dzień i dwa przed, póki co lekarz twierdzi że chłopiec.
rybka super wieściNawet nie zwróciłam uwagi że dziś 13
psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ona w pełni rozumiem Twojego męża
Ja się opiekowałam dziewczynkami i u mojej kuzynki też dwoma dziewczynkami, a wcześniej z doskoku tez właściwie same baby
Znam bajki, piosenki, zabawki itd. Więc jak zaczynam myśleć o chłopcu to troszkę się boję - nie dość że nowa rola, to nauka wszystkiego od początku0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
witam się z pracy
dziś względnie noc przespana, choć nad ranem się budziłam już wielokrotnie.
muszę sobie podjechać do sklepu po jakieś 2 większe staniki jasne, bo wszystkie które mam są za małe...
no i chyba będę musiała kupić kurtkę zimowa, bo w obecną ledwie się zapinam (jest dość wąska). nie szczególnie mi się opłaca to, zwłaszcza ze jeszcze miesiąc i wiosna.
u nas jutro walentynki w domowych pieleszach - maz ma zrobić krewetki, a córce obiecałam lody z truskawkami i bita smietaną.
powiem wam ze dzis dzień bez mdłości- a jutro juz II trymestr
jesli chodzi o sałatke to uwielbiam z kurczakiem wczesniej obsmazonym z przyprawie do kurczaka, żurawina suszona, oliwki czarne, ser feta(teraz trzeb zastąpiś mozarella z pasteryzowanego melka), brokuły, prazone ziarka słonecznika - to wszystko przelewamy co kilka warstw sosem czosnkowym (torchęmsietany, trochę majonezu, czosnek, sol, pierz) - pyyyychaaaa!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:49
psioszka11, futuremama, 0na88, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:nie da rady do torebki jako panna mloda.mam jefynie bukiet, chyba ze bukiet z ziemniakow zrobie. Dziewczyny pochorowalam sie na sam slub mam katar gigant, dusilam sie w nocu jakas masakra. A tyle mnie dziesiaj jeszcze czeka roboty szok:(
:
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aaaa... i właśnie się dowiedziałam, żę mąż mnie porywa na weekend, ale nie chce powiedzieć gdzie
pytał tylko czy mogę lecieć samolotem,uuu... co też wymyślił ten mój "romantyczny" mąż
ależ mnie ciekawi, a ten milczy jak grób
także chyba już dziś lecimy, a wracamy w niedzielę
ciekawe jak maleństwo zniesie lot - podobno ma nie być długi
zabka11, futuremama, Kkarolinaaaa, psioszka11, 0na88, Y, magda sz, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, bosa, Aga89 lubią tę wiadomość
-
mamasia tak najlepiej
Ja też nie dopytuję - zazwyczaj ja wszystko planowałam, także tym razem uzyskuję tylko najpotrzebniejsze informację i staram się nie marudzić. No z wyjątkiem wczesnej godziny wyjazdu
Niech się wykażą mężczyźnipsioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakupy zaliczone
kalafior na zapiekanke i oczywiscie gruszki bo bez nich ze sklepu bym nie wyszla
U Nasbyly co 2 dni od skonczenia @ wiec ciezko powiedziec
Byle do 9tego marca wtedy mamy poznac plecoczywiscie jesli malenstwo pokaze co tam ma albo raczej czego nie ma
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość