X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwoch synow z pierwszym kochalismy sie w dzien owulacji a z drugim dzien przed a teraz z cora niby ma byc dziewczynka kochalismy sie przed 2-3 dni przed owulacja dlatego tak sie ciesze ze wogole sie udalo.

Zaraz jade kupic cos mezowi na walentynki:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:09

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    A ja dziś spałam całkiem nieźle :) Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie mini spa - na co ostatnimi czasy brakowało mi sił wieczorem, ale jak przyjemnie było położyć się do łóżka:)
    Oczywiście w nocy spacer do wc zaliczony, rano pobudka prawie godzinę przed budzikiem ale i tak było naprawdę nieźle. No i dziś piątek :)
    Z ciekawości zapytałam męża o której jutro chce wyjeżdżać a on że wcześnie 6-7. Więc zaczęłam się śmiać że chyba żartuje :D
    Przeanalizował swój plan i stwierdził że przesadził.
    Wiem tylko, że nie jedziemy daleko (i dobrze bo moje samopoczucie na dłuższych trasach w samochodzie nie jest zbyt dobre) i że będzie trochę łażenia, ale tez na powietrzu (bo np. w galeriach nie mogę za długo łazić, robi mi się duszno i źle się czuję).
    Także jutro choć na jeden dzień oderwiemy się od wszystkiego i zrobimy sobie przerwę od szumu miasta :)

psioszka11, zabka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na salatke ? Bardzo prosze! -moja ulubiona!

Skladniki:
    -losos wedzony (wczesniej robilam to z wedzonym na zimno,a teraz robie z wedzonym na goraco i jest rownie pyszne:)
    -2 jajka ugotowane
    -starty na malych oczkach ser zolty
    - cebula
    -majonez

Uklada to sie warstwowo:
    -ser
    -majonez
    -cebula
    -bialko z jajek
    -losos
    -majonez
    -zoltko

psioszka11, rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn,które znają już płeć dziecka. Czy sex przed/ po owulacji gwarantuje dziewczynkę lub chłopca? Jak byłam u gina to tak mi własnie powiedział, a moja koleżanka, która ma 2 synów mówiła,że sex był przed ovu więc to chyba ściema ;) a jak było w Waszych przypadkach?

A no i oczywiście witam się w szczęśliwy piątek 13 :)

Gwarancji nie daje, ale zwiększa szanse. Plemniki żeńskie są grube i wolne, więc dłużej płyną do komórki jajowej, męskie są mniejsze i szybsze, a wiadomo kto pierwszy tym lepszy (ale męskie zdążą umrzeć zanim dojdzie do owulacji, jeśli seks był parę dni przed). Dlatego teoretycznie seks 2-3 przed ovu daje dziewczynkę a w dniu ovu chłopca. Kiedy była owulacja pewnie część z nas dokładnie wie, ale nikt nie wie kiedy było zagnieżdżenie, dlatego nie ma żadnej gwarancji. Trzeba zaufać naturze:)

My z mężem mamy dzisiaj 6 rocznicę bycia razem:)

0na88, zabka11, mamasia, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równo tydzień temu z czwartku na piątek śniło mi się że miałam USG i że dziewczynka, dziś śniło mi się że rodziłam, darłam się wniebogłosy, trochę bolało ale cały poród jakoś w miarę szybko i urodziłam córeczkę. Tak się w niej zakochałam że nikomu nie chciałam jej oddać na ręce, całowałam ją, głaskałam :) no była cudowna. Kurcze skisnę jak się szybko nie dowiem co tam siedzi w tym brzuszku :D

zabka11, Maniuś, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wczoraj bylam odebrac wyniki z badań prenatalnych :) jestem szcześliwa i bardzo spokojna bo do mojego wieku wszystko mam poniżej norm, z dzidzią wszystko w porządku :) tylko z brzuszkiem cos mi sie stało, bo jak 2 tyg temu jeszcze byl tak teraz od tygodnia gdzieś wsiąkł:), ale czuje delikatne ruchy mojej dziewczynki, bo juz 3 raz usłyszałam, że to dziewczynka. więc w domku siedzi Kamilek a w brzuszku czeka Rozalka:) pozdrawiam w ten piatek 13.

psioszka11, 0na88, futuremama, zabka11, mamasia, Maniuś, czarnaruda, sylwucha89, ekropka, małaMyszka, bosa, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkiego dobrego :)

ja dziś sie umówiłam na USG genetyczne II trymestru .
    11 marca - toz to cała wieczność :)

Mój mąż popadł w delikatna panike ze zapowiada sie na dziewczynke , ze jej z domu nie wypusci , ze mial malowac roboty na scianie , grać w piłke - chcial zapisac syna na boks itd. itp... ja sie z tego smieje , ale on faktycznie jest przerażony chyba wizja ochrony córki :D . Dzis pół nocy nie przespał a rano opowiadał ze snila mu sie córka - oszaleje z nim :)) Moze to wynika z tego ze u niego w rodzinie same chłopy - sam ma 3 braci

futuremama, zabka11, Paula_071, mamasia, Maniuś, chcebycmama, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa z ciekawości spojrzałam swój wykres na ovu i... wydaje mi się, że żeby mówić ile dni przed owu były <3 to potrzebny jest monitoring. Przynajmniej u mnie. Jeżeli była wtedy kiedy ovu mi wyznaczyło to <3 dzień i dwa przed, póki co lekarz twierdzi że chłopiec.

rybka super wieści :) Nawet nie zwróciłam uwagi że dziś 13 :D

psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona w pełni rozumiem Twojego męża :) Ja się opiekowałam dziewczynkami i u mojej kuzynki też dwoma dziewczynkami, a wcześniej z doskoku tez właściwie same baby :D
    Znam bajki, piosenki, zabawki itd. Więc jak zaczynam myśleć o chłopcu to troszkę się boję - nie dość że nowa rola, to nauka wszystkiego od początku :D

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z pracy

dziś względnie noc przespana, choć nad ranem się budziłam już wielokrotnie.
    muszę sobie podjechać do sklepu po jakieś 2 większe staniki jasne, bo wszystkie które mam są za małe...
    no i chyba będę musiała kupić kurtkę zimowa, bo w obecną ledwie się zapinam (jest dość wąska). nie szczególnie mi się opłaca to, zwłaszcza ze jeszcze miesiąc i wiosna.
    u nas jutro walentynki w domowych pieleszach - maz ma zrobić krewetki, a córce obiecałam lody z truskawkami i bita smietaną.

powiem wam ze dzis dzień bez mdłości- a jutro juz II trymestr :-)

jesli chodzi o sałatke to uwielbiam z kurczakiem wczesniej obsmazonym z przyprawie do kurczaka, żurawina suszona, oliwki czarne, ser feta(teraz trzeb zastąpiś mozarella z pasteryzowanego melka), brokuły, prazone ziarka słonecznika - to wszystko przelewamy co kilka warstw sosem czosnkowym (torchęmsietany, trochę majonezu, czosnek, sol, pierz) - pyyyychaaaa!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:49

psioszka11, futuremama, 0na88, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    nie da rady do torebki jako panna mloda.mam jefynie bukiet, chyba ze bukiet z ziemniakow zrobie. Dziewczyny pochorowalam sie na sam slub mam katar gigant, dusilam sie w nocu jakas masakra. A tyle mnie dziesiaj jeszcze czeka roboty szok:(:(:(:
    POWODZONKA DZIŚ :)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spokojnie przechodze zime w swojej kurtce zimowej, chodz juz czuje różnice ;p Na wiosne nie musze nic kupowac bo mam 2 płaszczyki- jeden oversize, drugi odcinany pod biustem, taka bombka ;)

mamasia, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... i właśnie się dowiedziałam, żę mąż mnie porywa na weekend, ale nie chce powiedzieć gdzie :) pytał tylko czy mogę lecieć samolotem,uuu... co też wymyślił ten mój "romantyczny" mąż :) ależ mnie ciekawi, a ten milczy jak grób :) także chyba już dziś lecimy, a wracamy w niedzielę :) ciekawe jak maleństwo zniesie lot - podobno ma nie być długi :)

zabka11, futuremama, Kkarolinaaaa, psioszka11, 0na88, nick nieaktualny, magda sz, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, bosa, Aga89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łal ale super wam dziewczyny :) Też bym chetnie gdzieś wyjechała.. jestem uzalezniona od wyjazdów, a ostatni był w listopadzie, także jak na nas to wieki temu;p

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia tak najlepiej :)
    Ja też nie dopytuję - zazwyczaj ja wszystko planowałam, także tym razem uzyskuję tylko najpotrzebniejsze informację i staram się nie marudzić. No z wyjątkiem wczesnej godziny wyjazdu :D
    Niech się wykażą mężczyźni :)

psioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia super :)

ja w tym roku nie mam pomysłu na walentynki , chyba skonczymy w domu na jakiejs domowej kolacji. Myslałam o kinie- 50 twarzy greya ale pewnie film bedzie kiepski a ludzi bedzie masa :/

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 50 twarzy Greya bilety wykupione na 2 tyg do przodu , przynajmniej we Wrocławiu. Też chciałam iść, ale nie będzie mi dane na razie.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy zaliczone ;) kalafior na zapiekanke i oczywiscie gruszki bo bez nich ze sklepu bym nie wyszla ;)

U Nas <3 byly co 2 dni od skonczenia @ wiec ciezko powiedziec ;)
    Byle do 9tego marca wtedy mamy poznac plec :) oczywiscie jesli malenstwo pokaze co tam ma albo raczej czego nie ma ;)

• futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 9 marca będzie wielkim dniem :D
    Na którą masz wizytę? My na 16:15 :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzec bedzie naszym miesiacem :) wiekszosc pozna i potwierdzi płeć i pewnie zacznie sie wtedy zakupowe szalenstwo;-)

nick nieaktualny, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ