X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Julka daje sobie radę z kluskami? Natalka nie ogarnia jeszcze kawałków, krztusi się. Także u nas papki sprawdzają się ;-) Dzisiaj pałaszowała zupkę z wielkim apetytem, aż miło :-)

Daje rade nawet niezle. Makaron tez potraktowalam blenderem, ale mialam gniazda takie grubsze to blender go tylko pocial na krotsze. Myslalam, ze bedzie problem, bo dosc sporo tych kawalkow bylo, ale zjadla ladnie. Za pare dni mam zamiar upiec nalesniki na mm, jestem ciekawa jak sobie z nimi poradzi

• apaczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no ale nie przejmuj się aż tak. Przecież chyba nic jej nie jest. Zupkę zjadła i kaszkę 2 razy dziennie i to chyba spore ilości. Nie wiem czym się tak przejmujesz :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale to raczdj jest bardziej geste. Juz maz nawet ma dosc jak co chwile kaze mu wciskac picie malej :P

• apaczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może gęste ale przecież zawiera płyn. Jak wypije, nie wiem 150 ml zupki (minimum przypuszczam), do tego 2 razy po min 150 kaszki to już jest 450 ml a to przecież sporo. W międzyczasie tez coś jeszcze. Wyluzuj. Skoro sika, robi kupę i ma apetyt to nic jej nie jest :P Odczep się od dziecka :P Jeśli już to chyba ja się powinnam martwić, Natalka jak zje kaszkę na 80 ml mleka i do tego owoce to klękajcie narody, święto lasu. Do tego dzisiaj zjadła ok 150 ml zupki i byłam bardzo szczęśliwa. Przy tym ma jeszcze piers ale nie potrafię określić ile wypija. Jak jej dam czasem mleko z butelki czy inaczej to niewiele pije a na doidy to ma ostatnio jakąś alergię bo bardzo nie chce pić. Odpuść dziecku ;)

niecierpliwa, Pulpecja lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ugotowałam buraka. Nie bylam tak odwazna by podac mu go do reki;) pocielam w slupki i sama mu dawalam do buzi. Posmakowalo:) reszte pokroilam w kostke, tak samo krolika. Dodalam dynie i natke pietruszki. Smakowalo bardzo. Dzisiaj dostanie buraka, ziemniaka, marchewke, natkę i zoltko.
    Kupilam tymianek i bazylie w doniczce, pietruszke mama mi posadzila w doniczce. Bede doprawiac ziolami, chociaz Tomek nie ma problemu z jedzeniem warzyw.

Powiedzcie mi proszę, co dajecie do jedzenia dzieciom nie na słodko oprocz obiadow?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale Ty pytasz o posilki bezmleczne?? Bo ja sila rzeczy zmuszona jestem do kombinowania, budynie, kisiele, wczoraj robilam puszysta pianke na mleku, no ostatnio duzo tego wymyslam, ale wszystko albo obiadowe albo podwieczorkowe.

Apaczka, zebysmy sie dobrze zrozumialy ja sie nie martwie o jedzenie, bo tu mam obawy w druga strone :P Ale wlasnie mowie do meza, ze jej odpuszczam nalalam sobie szklanke soku jablkowego, a Julka siedziala u mnie na kolanach. O malo mi tej szklanki nie wyrwala, maz przyniosl druga z woda, podbarwilam ociupine sokiem i wypila pol szklanki. Zapomnialam, ze ona juz jest przeciez dorosla i z kubkow pic nie bedzie ;)

Paula_071, apaczka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą byc mleczne, byle nie slodkie. Owoce dostaje raz dziennie i innych slodkich posilkow bym nie chciala mu dawac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ty nie dajesz mm??
    Ja robie kaszki, owsianke, warzywa (brokul, szpinak, dynia) plus mleko taka zupa krem wtedy sa obiadki dwudaniowe, budyn z zoltkiem

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie chyba bierze :/ Drapie mi w gardle przy przełykaniu i taka jakas dętka. Wypilam verbascon, pozniej znowy wypije. Kurcze,zeby nie kp to od razu walnełabym ferwex i jutro było by lux..(zawsze na mnie tak dziala) a teraz bede sie kurowac i kurowac zapenwe :(

Wieczorem mamy gosci, przyjaciółka z chłopakiem :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś używa rajstop z abs?

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planie dawać soki warzywne tylko musze się zorientować co jest dostępne na rynku albo poszukać przepisów. Na początek dorwalam Bobofrut Dyniek z winogrona dyni marchewki i pomidora.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze weekend a mam do nadrabiania :)

Zarezerwowaliśmy tydzień wczasów w ośrodku Stara Wieś niedaleko Częstochowy :) cieszę się jak wariat, już tyle nie byłam na wakacjach. Szukamy jeszcze czegoś fajnego na 2 tyg lipiec/sierpień, myślę o Mazurach albo morzu, najchętniej ośrodek wczasowy z basenem krytym że jak nie trafimy w pogodę to będzie co robić. Tylko czy my coś znajdziemy w tym terminie... :/

Idę Was nadrabiać

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ale Ty nie dajesz mm??
    Ja robie kaszki, owsianke, warzywa (brokul, szpinak, dynia) plus mleko taka zupa krem wtedy sa obiadki dwudaniowe, budyn z zoltkiem

Nie, nie daje mm. A owsianke jaka robisz? Taka zwykla gotowana?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja mialam pieluchomajtki 4 i ledwo ledwo a Maja waży 8kg wiec dobrze że i 5 wzielas. One jakoś mniejsze niż pieluszki

Agata ja co drugi dzień kąpie Maję i myję włoski szamponem Oilatum, ma skłonności do ciemieniuchy więc nie ma wyjścia.

Niecierpliwa ja dokładnie taką zupkę zrobiłam wczoraj Mai i jedną łyżkę moooże zjadła więcej sobie nie dała :/

Maja gada po swojemu ale mama tata itp nie dosłyszałam się, no jak płacze to coś w stylu mamm mammaa.Dużo piszczy i śpiewa. Niestety stanie przestaje jej wystarczać i jak tylko wstanie to przybiera nogami, w sumie to nie ma się co dziwić co dziecko odkryje to ma ochotę na więcej.

Jedziemy w gości a jak wrócę to kończę pudło, zostały detale.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie, nie daje mm. A owsianke jaka robisz? Taka zwykla gotowana?

Tak, takie zwykle platki owsiane gotowane na wodzie, potem polaczone z mlekiem

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja daję raz na kilka dni jajecznicę zamiast kaszki na śniadanie.
    chcebycmama, ja kupiłam rajstopki z absami na stopach i kolankach, takie do raczkowania. tyle, że po pierwsze jeszcze za duże, a po drugie u nas jest za ciepło, żeby ją w rajtuzach trzymać.

Paula_071 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 5 nie przywieźli bo się skończyły. Mam 4 z pampersa i 4 tescowe wiec jak mówisz ze Maja ledwo wchodzi to może być ze Lily wcale się nie wcisnie. Mąż się wczoraj śmiał i mówi 6 weź bo z Lily to nigdy nie wiadomo :D

Katarka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja a jak robisz jajecznice?? Na parze czy normalnie? Dajesz sama czy jakies pieczywko do tego??

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pulpecja a jak robisz jajecznice?? Na parze czy normalnie? Dajesz sama czy jakies pieczywko do tego??
    na razie robiłam na parze, ale zastanawiam się właśnie czy nie zrobić normalnie, bo właściwie co jej będzie? Nie daję pieczywa, dorzucam troszkę natki pietruszki, a raz jadła z rozdrobnionym makaronem.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie z innej beczki.... dziewczyny które całkowicie dzieci odstawiły od piersi ile na @ czekałyście? u nas prawie 2 miesiące już na mm a ni widu ni słychu... (w ciąży nie jestem, no chyba że niepokalane poczęcie :) )
    bo kurcze nie wiem czy iść do gin i wywoływać czy jeszcze czekać, nie żebym jakoś tęskniła czy coś, no ale żeby jakiś skutków ubocznych nie było hmmm

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 3445 3446 3447 3448 3449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ