SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
apaczka wrote:Julka daje sobie radę z kluskami? Natalka nie ogarnia jeszcze kawałków, krztusi się. Także u nas papki sprawdzają się
Dzisiaj pałaszowała zupkę z wielkim apetytem, aż miło
Daje rade nawet niezle. Makaron tez potraktowalam blenderem, ale mialam gniazda takie grubsze to blender go tylko pocial na krotsze. Myslalam, ze bedzie problem, bo dosc sporo tych kawalkow bylo, ale zjadla ladnie. Za pare dni mam zamiar upiec nalesniki na mm, jestem ciekawa jak sobie z nimi poradzi -
Może gęste ale przecież zawiera płyn. Jak wypije, nie wiem 150 ml zupki (minimum przypuszczam), do tego 2 razy po min 150 kaszki to już jest 450 ml a to przecież sporo. W międzyczasie tez coś jeszcze. Wyluzuj. Skoro sika, robi kupę i ma apetyt to nic jej nie jest
Odczep się od dziecka
Jeśli już to chyba ja się powinnam martwić, Natalka jak zje kaszkę na 80 ml mleka i do tego owoce to klękajcie narody, święto lasu. Do tego dzisiaj zjadła ok 150 ml zupki i byłam bardzo szczęśliwa. Przy tym ma jeszcze piers ale nie potrafię określić ile wypija. Jak jej dam czasem mleko z butelki czy inaczej to niewiele pije a na doidy to ma ostatnio jakąś alergię bo bardzo nie chce pić. Odpuść dziecku
niecierpliwa, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj ugotowałam buraka. Nie bylam tak odwazna by podac mu go do reki;) pocielam w slupki i sama mu dawalam do buzi. Posmakowalo:) reszte pokroilam w kostke, tak samo krolika. Dodalam dynie i natke pietruszki. Smakowalo bardzo. Dzisiaj dostanie buraka, ziemniaka, marchewke, natkę i zoltko.
Kupilam tymianek i bazylie w doniczce, pietruszke mama mi posadzila w doniczce. Bede doprawiac ziolami, chociaz Tomek nie ma problemu z jedzeniem warzyw.
Powiedzcie mi proszę, co dajecie do jedzenia dzieciom nie na słodko oprocz obiadow?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula ale Ty pytasz o posilki bezmleczne?? Bo ja sila rzeczy zmuszona jestem do kombinowania, budynie, kisiele, wczoraj robilam puszysta pianke na mleku, no ostatnio duzo tego wymyslam, ale wszystko albo obiadowe albo podwieczorkowe.
Apaczka, zebysmy sie dobrze zrozumialy ja sie nie martwie o jedzenie, bo tu mam obawy w druga stroneAle wlasnie mowie do meza, ze jej odpuszczam nalalam sobie szklanke soku jablkowego, a Julka siedziala u mnie na kolanach. O malo mi tej szklanki nie wyrwala, maz przyniosl druga z woda, podbarwilam ociupine sokiem i wypila pol szklanki. Zapomnialam, ze ona juz jest przeciez dorosla i z kubkow pic nie bedzie
Paula_071, apaczka lubią tę wiadomość
-
Coś mnie chyba bierze
Drapie mi w gardle przy przełykaniu i taka jakas dętka. Wypilam verbascon, pozniej znowy wypije. Kurcze,zeby nie kp to od razu walnełabym ferwex i jutro było by lux..(zawsze na mnie tak dziala) a teraz bede sie kurowac i kurowac zapenwe
Wieczorem mamy gosci, przyjaciółka z chłopakiem -
Kurcze weekend a mam do nadrabiania
Zarezerwowaliśmy tydzień wczasów w ośrodku Stara Wieś niedaleko Częstochowycieszę się jak wariat, już tyle nie byłam na wakacjach. Szukamy jeszcze czegoś fajnego na 2 tyg lipiec/sierpień, myślę o Mazurach albo morzu, najchętniej ośrodek wczasowy z basenem krytym że jak nie trafimy w pogodę to będzie co robić. Tylko czy my coś znajdziemy w tym terminie...
Idę Was nadrabiać -
niecierpliwa wrote:Ale Ty nie dajesz mm??
Ja robie kaszki, owsianke, warzywa (brokul, szpinak, dynia) plus mleko taka zupa krem wtedy sa obiadki dwudaniowe, budyn z zoltkiem
Nie, nie daje mm. A owsianke jaka robisz? Taka zwykla gotowana?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Lys ja mialam pieluchomajtki 4 i ledwo ledwo a Maja waży 8kg wiec dobrze że i 5 wzielas. One jakoś mniejsze niż pieluszki
Agata ja co drugi dzień kąpie Maję i myję włoski szamponem Oilatum, ma skłonności do ciemieniuchy więc nie ma wyjścia.
Niecierpliwa ja dokładnie taką zupkę zrobiłam wczoraj Mai i jedną łyżkę moooże zjadła więcej sobie nie dała
Maja gada po swojemu ale mama tata itp nie dosłyszałam się, no jak płacze to coś w stylu mamm mammaa.Dużo piszczy i śpiewa. Niestety stanie przestaje jej wystarczać i jak tylko wstanie to przybiera nogami, w sumie to nie ma się co dziwić co dziecko odkryje to ma ochotę na więcej.
Jedziemy w gości a jak wrócę to kończę pudło, zostały detale. -
Paula, ja daję raz na kilka dni jajecznicę zamiast kaszki na śniadanie.
chcebycmama, ja kupiłam rajstopki z absami na stopach i kolankach, takie do raczkowania. tyle, że po pierwsze jeszcze za duże, a po drugie u nas jest za ciepło, żeby ją w rajtuzach trzymać.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Magda 5 nie przywieźli bo się skończyły. Mam 4 z pampersa i 4 tescowe wiec jak mówisz ze Maja ledwo wchodzi to może być ze Lily wcale się nie wcisnie. Mąż się wczoraj śmiał i mówi 6 weź bo z Lily to nigdy nie wiadomo
Katarka, magda sz lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Pulpecja a jak robisz jajecznice?? Na parze czy normalnie? Dajesz sama czy jakies pieczywko do tego??
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
a ja mam pytanie z innej beczki.... dziewczyny które całkowicie dzieci odstawiły od piersi ile na @ czekałyście? u nas prawie 2 miesiące już na mm a ni widu ni słychu... (w ciąży nie jestem, no chyba że niepokalane poczęcie
)
bo kurcze nie wiem czy iść do gin i wywoływać czy jeszcze czekać, nie żebym jakoś tęskniła czy coś, no ale żeby jakiś skutków ubocznych nie było hmmm