X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W upalnym sierpniu była masakra w ciąży :) Duchota, słabo mi się robiło. Ale rana po cc goila się normalnie bez problemów. Powodzenia, zdrówka i spokojnej ciąży! :)

Ania bebe 88 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka nie poznaje kolezanki, jednak nie tylko mi trudno dogodzic - nie sadzilam, ze Ty bedziesz sie obawiac o za duzy przyrost :P
    A tak powaznie to tez sie teraz tego boje, bo u nas to jest definitywny bojkot mleka, bo wode pije z butelki. Od wczorajSzego rosolu przy kazdym posilku tak mlaska ustami, widac, ze sie delektuje, a ja sie boje, ze kleik i kaszka to za duzo.

Zabka Julka tez sie trzesie na chrupki, ale ja daje 1 na pare dni, dzis miala swieto i dostala 2.

W ogole dzis pierwszy raz bylo 5 posilkow, no i dalam pol bielucha z polowa jagod ze sloiczka i polowa rozgniecionego banana - smakowalo.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, wszystkie dajecie te chrupki? Bo ja w ogóle tego nie daję i jakoś nie bardzo nawet póki co planowałam, ale może po coś warto, a ja o tym nie wiem? Bo jeśli tylko jako przekąskę, to u nas póki co raczej nie ma takiej potrzeby.

Ja nie podaje. Tzn podałam 2 razy z ciekawości po 1 chrupku. Oczywiście zjadł, ale nie podaje więcej póki co.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, Ty pisałaś że miałaś śluz płodny. I co, przyszła @? Pytam, bo ja dzisiaj zaobserwowalam u siebie a @ nie chce :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś nie zależy na tych chrupkach, zobaczyłam przy okazji, sa trochę inne niż sklepowe, jakies tam eko z kaszą jaglaną, za 3.50 więc pomyslałam, czemu nie, niech młoda spróbuje. Przecież to nie chipsy żeby tak ograniczać ;)

Niecierpliwa cieszy mnie, że waga rośnie bo przez ponad 2 tyg stała w miejscu i już niemal włosy rwałam z głowy ale też wszystko z umiarem. Fajnie, że w końcu jakiś progres :)

Ale jestem zmęczona, a już od godziny miałam spać ...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Apaczka, Ty pisałaś że miałaś śluz płodny. I co, przyszła @? Pytam, bo ja dzisiaj zaobserwowalam u siebie a @ nie chce :)
    Tak, miałam już dwa razy :P żyć nie umierać...ale skąpe i niebolesne w odróżnieniu od wcześniejszych.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego chrupka kukurydzianego daję jednego raz na kilka dni, jak potrzebuję zająć małą na 3 minutki i nie mam innego pomysłu albo sił.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas waga też nic specjalnego ostatnio, ostro wyhamowała.
    ja chrupki to raczej od czasu do czasu jako ciekawostkę daję, jak jęczy to się chwilę zajmie. Ale ogólnie jedzenie (oprócz cycka) nie jest jej jakoś do szczęścia potrzebne i nie rzuca się na nic specjalnie.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje chrupki tylko po to żeby Maja wiedziała że nie sam cyc to pokarm, raz na dwa dni je pałkę. Nawet smarowałam pałki w zupce i dawałam ale zczaiła się że cos z nimi nie tak...

Wcinam właśnie raucszki jabłkowe, miałam nie jeść ale kuzwa lezą tak blisko i mówią do mnie... jeszcze jeden oooostatni !

Karolina, Maja mnie dwa-trzy dni pogryzła i póki co zapomniała także może i Pola zapomni :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam te kaszki holle, powiedzcie mi które zjadliwe? że dzieci chętnie jadły, kupię paczkę może z czasem zacznie jeść..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Bebe ja nie miałam CC ale byłam mega frankensztajnem tam na dole więc też rana, pora roku nie miała znaczenia chyba nawet lepiej że lato bo mogłam na golasa wietrzyć i było mi ciepło ale współczuje mimo wszystko ostatniego miesiąca ciąży i połogu w tym okresie, następną ciążę planuje żeby rodzić marzec-maj, rodziłam sporo po terminie i naprawdę było ze mną zle- psychicznie

Ania bebe 88 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily wypiła dziś resztę soku owocowo-warzywnego (150 ml) z doidy i jestem dumna, bo pięknie potrafi z tego pić, jak jej się chce oczywiście.
    W ramach obiadu zjadła pół małego słoiczka obiadku i popiła tymi 150 ml soku i pierwszy raz nie musiałam dawać cyca po jedzeniu i nawet długo po tym wytrzymała.

apaczka, magda sz, Pulpecja, Weridiana, Martucha86, aaaaga, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ania Bebe ja nie miałam CC ale byłam mega frankensztajnem tam na dole więc też rana, pora roku nie miała znaczenia chyba nawet lepiej że lato bo mogłam na golasa wietrzyć i było mi ciepło ale współczuje mimo wszystko ostatniego miesiąca ciąży i połogu w tym okresie, następną ciążę planuje żeby rodzić marzec-maj, rodziłam sporo po terminie i naprawdę było ze mną zle- psychicznie

Dla mnie było mega koszmarem być w połogu z raną po naciętym kroczu w taki upał. Rana źle się goiła, oczywiście nie miałam czasu/ możliwości leżeć pół dnia w rozkroku. Zdecydowanie wolałabym temperatury max 24 st

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Ale jestem wyrąbana, nie wiem czy to taka pora roku czy ki ciul, poprostu wieczorem o 20 jestem juz nieżywa, a moje dziecko spi w nocy, nie wiem jak Wy funkcjonujecie jak dajecie jesc kilkanaście razy w nocy, ja bym chyba kolo południa zemdlała..

Dzisiaj była sąsiadka ze swoim 5 miesiecznym Szkrabem, te 3 miesiace róznicy to duza przepasc, ale chłopcy grzeczni, wypiłysmy kawkę poplotkowałysmy:)

Ja ta pałke podałam kilka razy, mój Szymon sie nie trzesie nad nią ale pakuje połowe do buzi, chytrus jeden i tak chce jeść, znowu siostrzenica miażdzy w rekach, nie czai ze to trzeba jeść hehe:)

Szymon sie wije jak jaszczurka, a jak go posadze to chce wstawac, no dziad mały, nie pozwalam mu

Wczoraj go pochwaliłam z apicie to dziś nie ruszył nic, ani herbatki ani soku bo dałam mu na próbe, kto ugadnie te dzieci, Jezuuuuuuuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie wiem jak ze zjadliwoscia ale my mieliśmy ryżową, kukurydzianą z tapioką i kukurydziano -ryżowo-kukurydziano-jaglaną. Najchętniej chyba te dwie ostatnie. W smaku to taka papka bez cukru :-) ja robię na moim mleku i jeszcze do tego owoce i jakoś idzie. Teraz z Holle zamówiłam właśnie ta kukurydzianą i tą z 3 ziarnami a poza tym jakąś innej firmy wyłącznie jaglaną i jaglano - gryczaną. Mam fazę na kaszę jaglaną jak widać :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie połóg masakra w tej porze roku, nie wspomnie o tym że pociłam sie jak szczur, nic nie dawało rady.. jak sobie przypomne pół lipca i cały sierpień tego gorąca to ja pierduuuuuuuuu, nie mówię ze nie bede rodzic w lecie, bo myślać o tej ciązy tak mówiłam to miałam psikusa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bebe 88 wrote:
    Hej dziewczyny! Przybywam z sierpniowek 2016 :)) Mam do Was takie pytanie.. W pierwszej ciazy 5 lat temu rodziłam CC w październiku, wiec było (akurat tego roku wyjątkowo) zimno. Teraz obawiam sie upału! Jak to było miec tak zaawansowana ciąże w najcieplejszym czasie roku czyli w wakacje?? Jesli sa tez mamusie ktore miały CC to chętnie przeczytam tez jak rana sie goiła przy upale i jakie miałyście samopoczucie? Ja w październiku super wspominam wszystko po, dlatego tak zalezy mi na porównaniu z upalnym sierpniem ktory mnie czeka :)

dla mnie końcówka ciąży w taki upał była masakra, a że rodziłam końcem sierpnia dopiero więc trochę tego upału przeszłam.... cały dzień z domu nie wychodziłam dopiero wieczorami, a rana po cc goiła się dobrze

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja narzekałam ze chodziłam z brzuchem w te upały ale urodziłam 19, ze szpitala wyszłam 23.08 to pozniej nie było już takich upałów tylko właśnie coś koło 25 stopni i mniej, gojenie rany wspominam ok bo mogłam w samych gaciach łazić a jak siadałam to je sobie odciągałam od skóry i było wietrzenie opustoszałego magazynu. Bardzo długo i bardzo mocno krwawiłam, zużyłam kilkanaście opakowań podkładów bella mama.. to wspominam zle

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Migotka Ty to przeszłaś wszystkie upały już rozpakowana, współczuję bo może i lepiej z brzuchem łazic w upały niż z dzieckiem przy piersi, cieknąc z podwozia :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to dla porówniania my wyszliśmy 19 lipca ze szpitala, cały okrągły miesiac takiego upału, myślałam że pierdolnę z małym w domu, dlatego chyba do tej pory mówie ze pierwszy miesiac najgorszy, dla mnie to bylo fizycznie i psychicznie nie do wytrzymania

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3454 3455 3456 3457 3458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ