X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja po takich snach chodzę przestraszona cały dzień hehe

chcebycmama, niecierpliwa, Zetka, zabka11, Paula_071, aaaaga, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, nocka cuudna jak nigdy - mały spał od 20 do 1 a później aż do 6.30.. hmm chyba mogę mu zaliczyć pierwszą przespaną noc.. po 6 zjadł i spał dalej do 8.. piję kawkę a ten ćwiczy podnoszenie do czworaków na macie..dobrze że ma gruby brzuch to chyba tak szybko nie ruszy:) jakoś mi się wcale nie śpieszy heeh
    Ja końcówkę ciąży wspominam tragicznie, rodziłam też w największe upały i rana po cc była ok ale w szpitalu to był jakiś koszmar.. chyba najgorzej wspominam ten szpital, upał, w sali ciasno i w ch gości do wszystkich, duchota w pokoju no i ból oczywiście.. ja nie mam za fajnych wspomnień z cc..

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata w niedzielę Hubert pośpi dłuzej:P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posadziłam dziś Szymona w łóżeczku, nigdy tego nie robiłam, tak mu sie podobało że siedział tam pół godziny:) widze że fajnie podpiera się rączką jak pochyla się na bok, ciekawe czy to zasługa ćwiczeń na piłce:)

Wyszperałam z szafy baldachim, jest chętna dziewczyna która chce kupić, niech bierze bo tylko miejsce zajmuje, życze jej powodzenia w prasowaniu haha:)

chcebycmama, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do pałki kukurydzianej to mój syn je ładnie dwie pałki po jabłuszku i je tak ładnie, że tylko buzia i rączki są obklejone.

A co do nocy to wtej chwili syn zasypia o 20.00 i ma jedną pobudke o 2.30 na cyca i budzi się o 6.30. :-)

zabka11, aaaaga lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz jaka parasolkę chcesz kupić? Tez się zastanawiam nad tym.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do snow o ciazy to ja co tydzien przezywam horror bo dostaje z belly powiadomienie ze zaczelam np 23 tydzien ciazy - nie wiem czemu ten kalkultar ciazy mi sie odnowil...termin mam na 2 sierpnia :)

U nas tez drzemka , wiec biore sie za kawke. Zapisalam sie dzis z Zosia na jakies zajecia umuzykalniajace dla dzieci - w sumie za sprawa Waszych pozytywnych opinii na gordonki . Zobaczymy czy to nam podejdzie , ja przynajmniej zobacze inne sciany.

W domu mam istny pierdolnik a swieta za pasem - pogoda fatalna , wiec moze sie wezme :(

niecierpliwa, AgaSad, Zetka, zabka11, apaczka, Maniuś, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, trochę się martwię... Hubert śpi już dobre półtorej godziny! Nie wiem o co chodzi, to się nigdy nie zdarzało - zwykle max 40 minut, a i tak raczej krócej. Już byłam sprawdzać, czy oddycha. Szok normalnie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to powinien byc powod do radosci :D Matka 1,5 h wolnego, nie trzeba zapitalac na kolanach a i tak zle :P
    Moze pogoda, bo Julka tez juz spi godzine
    Edit spala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:54

• Agaata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie to, że źle... :-P Tylko dziwnie, już siedzę i myślę, czy na pewno dobrze się czuje, czy się nie rozchorował itp. Po prostu zaskoczyła mnie sytuacja!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Nie no, nie to, że źle... :-P Tylko dziwnie, już siedzę i myślę, czy na pewno dobrze się czuje, czy się nie rozchorował itp. Po prostu zaskoczyła mnie sytuacja!
    Moja wstala i po pół godzinie zaczęła znow marudzić do spania i teraz też śpi... chyba pogoda tak podziałała na dzieci.

Amberla lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu taka dumna że młody ładnie spał a to pewnie faktycznie przez pogodę..we Wro pada, szaro i zimno..
    Ja nie daję pałek póki co, młody i tak jest pulpet więc nie będę go zapychać dodatkowo..
    A co do parasolek to wczoraj zamówiłam blendę przeciwsłoneczną na spacerówkę, wydaje mi się że jest bardziej praktyczna.. Agaata Ty chyba pisałaś że masz taką osłonkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:28

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, troche mnie pocieszylyscie i troche zdolowalyscie :P ale jednak troche bardziej na plus :) O połogu jakos wczesniej nie pomyslałam.. ale za to fajnie jest moc zakładać te lekkie sukienki no i owoce.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:09

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bebe 88 wrote:
    Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, troche mnie pocieszylyscie i troche zdolowalyscie
    Jak to w życiu ;) Pamiętaj, że ubiegłoroczne lato było wyjątkowo upalne, myślę, że w tym roku będzie lepiej :) tzn chłodniej. Powodzenia!

Agata mi się wydaje, że moje zupki są bardziej treściwe od tych słoiczkowych. Zauwazyłam, że oni często dodają jako zapychacz skrobie kukurydzianą. Ja jak dam ziemniaka to ta zupka robi się gęsta. Zamiennie z ziemniakiem daję czasem kaszę jaglaną lub ryż brązowy.

U nas noc z tych gorszych. Zwalam to na kolejne zęby, które gdzieś są lecz nie wiadomo gdzie...do tego mała ma fazę na gryzienie wszystkiego więc może faktycznie niedługo przywitamy kolejny ząbek.

Pogoda dziś kiepska i nie wiem co robić, czy iśc na spacer i ryzykować, że zaraz zacznie padać czy kłaść ją w domu. Oto jest pytanie...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Mam to samo :) tzn nie teraz tylko w ogóle jak starszy dłużej śpi :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada, ja dziś chyba nie idę na spacer. Tym bardziej że starszy znowu krtaniowy kaszel i idziemy do lekarza.
    Pulpecja, co Tosia dostała na zapalenie krtani ostatnio?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    U nas pada, ja dziś chyba nie idę na spacer. Tym bardziej że starszy znowu krtaniowy kaszel i idziemy do lekarza.
    kurde, jakiś antybiotyk, ale jak on się nazywał???

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    kurde, jakiś antybiotyk, ale jak on się nazywał???
    ospamox; do tego dwa syropy - jeden już nei pamiętam jaki ale miała brac do zmiany kaszlu w bardziej mokry, a potem hedelix, ale tego już nie dawałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:22

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Jej u nas znowu gorsza noc. Mam pytanie do mam na mm: jak śpią Wasze dzieci? U mojej było lepiej, ale dalej min 2 razy na jedzenie i nie ma opcji żeby zasnęła bez jedzenia. Były 3 karmienia, ale raz jak trzeba daje wodę z sokiem. Ja rozumiem gorsze okresy ale u nas to constans.
    Ja pamiętam ze 26 sierpnia wylądowałam w szpitalu i były jeszcze straszne upały. Myślałam że zwariuje! Wyszłam 7 września wiec juz bylo fajnie.

u nas jak jest zdrowy i nic mu nie dolega to śpi całą noc, czasem może ze dwa razy się budzi na podanie smoka tylko.... ale teraz idą ząbki plus przeziębienie to się budzi często, ale butle daje raz, resztę staram się smokiem uspokajać

ale to też wyćwiczone, bo na początku była walka że zamiast butli czy cycka był dawany smok

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziele wyszło słonce, a juz zadzwoniłam do mamy rano zeby nie czekała na mnie, nosz kurdeeee, moz epozniej zaliczymy spacer po spaniu, a najwyzej po poludniu pojde do kosciola

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3456 3457 3458 3459 3460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ