X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Zawiozlam dzis julcie na 8 do szkoly i zaliczylam spowiedz, niestety stalam w kolejce prawie godzine, ale lepiej nie bedzie, wiec juz stwierdzilam ze albo to zalatwie dzis, albo wcale.
    Teraz mala drzemie, ja koncze kawke i lece zrobic pulpety dla nas na obiad.
    Dzis zobaczylam najnizsza wage swoja od poczatku odchudzania : 54,5 kg :D jeszcze 2kg i bedzie waga sprzed ciazy.kurcze tylko robie te brzuszki, owszem brzuch jest mniejszy, ale mimo wszystko galaretos i wylewa sie buuu, co uzywacie ujedrniajacego???kupilam jakis balsam z ziajii ale jest wodnisty i mi nie lezy....

Magda sz- wlasnie na tvn leca kuchenne rewolucje stare i Gesslerowa jest w Chelmie,a to chyba Twoje rodzinne strony?:)
    Weridiana wrote:
    Żabka powiedz mi czy zawsze tak z córcia siedzisz z lekcjami bo zaczynasz wpedzac mnie w poczucie winy. Owszem we wczesnych latach siedzialysmy codziennie taka zerowka pierwsza klasa ale teraz to sporadycznie.

Jakies biezace lekcje sama odrabia, ale do sprawdzianow staram sie z nia posiedziec, przepytuje ja i pomagam w robieniu testow. Ja z kolei bym chciala zeby juz sama sobie wszystkiego pilnowala, jest w 4klasie,ale nieraz musze jej przypomniec ze ma na jutro jeszcze to i to do przygotowania na zajecia...powiedz jak zrobic zeby sama juyz sobie wszystko ogarniala???byl czas ze nie przypilnowalam i potem sie okazywalo ze zapomniala jakas prace zrobic, to zapomniala zadania , stroju na wf itp...no masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 10:58

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    kurde, jakiś antybiotyk, ale jak on się nazywał???
    ospamox; do tego dwa syropy - jeden już nei pamiętam jaki ale miała brac do zmiany kaszlu w bardziej mokry, a potem hedelix, ale tego już nie dawałam.

Dzięki. Kurcze, myślałam że bez antybiotyku u Was się obyło. U nas wtedy klacid dostał i uczulenie :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały spi, zjem coś i chyba sie napije drugiej kawy bo coś spiaca jestem, żebym nie chodziłą cały dzien "przyjeb*na jak paka do gwoździ" haha. wyciagnełam deske do prasowania, chyba zaczne prasowac poki jeszcze jest mało

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dzięki. Kurcze, myślałam że bez antybiotyku u Was się obyło. U nas wtedy klacid dostał i uczulenie :/
    wiesz ona miała i krtań i gardło i dlatego lekarka stwierdziła, że lepiej antybiotyk dać. Z tym, ze Tosia ostatni raz antybiotyk miała rok wcześniej.

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Jej u nas znowu gorsza noc. Mam pytanie do mam na mm: jak śpią Wasze dzieci? U mojej było lepiej, ale dalej min 2 razy na jedzenie i nie ma opcji żeby zasnęła bez jedzenia. Były 3 karmienia, ale raz jak trzeba daje wodę z sokiem. Ja rozumiem gorsze okresy ale u nas to constans.
    Ja pamiętam ze 26 sierpnia wylądowałam w szpitalu i były jeszcze straszne upały. Myślałam że zwariuje! Wyszłam 7 września wiec juz bylo fajnie.

U nas butla jest ok 20 przed snem. W nocy jak sie obudzi to tez tylko mleko ja wyciszy i potem zasnie, byl czass ze budzila tylko raz, ostatnio dwa razy...dzis spala od 20 do 3, wciagnela 160mleka i potem spala do 8.
    Postanowilam, ze jesli bedzie sie budzic dwa razy to raz podam mleko, a raz sprobue oszukac woda.bo moze budzic sie bo chce sie pic, niekoniecznie od razu z glodu...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ajak byś dała kaszkę na noc? Moze to załątwiło by te nocne pobudki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zabka ajak byś dała kaszkę na noc? Moze to załątwiło by te nocne pobudki
    Daje kaszke na noc :) 180 zjada :)

Kurcze ja tez mam maaase prasowania, musze sie za to wziasc, od wczoraj juz stoi rozlozona deska i zelazko wyciagniete, zebym to w koncu zrobila!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:18

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to pewnie dlatego zapomina bo wie że mama i tak za nią sprawdzi ;-)

Myślę że to bardzo dobrze że pilnujesz i pomagasz córce ale powoli może pokaż jej ze musi pilnować swoich spraw. Na początek może jakaś lista nad biurkiem itp lub kalendarz i niech sama wpisze co ma zrobić a ty tylko sprawdź i kontroluj, niech jej wejdzie w nawyk :-)

Ja z kolei powinnam zwiększyć kontrolę bo owszem zrobi ale po lebkach aby szybciej ;-)
    Wyniki ma bardzo dobre i dlatego odpuszczam jednak powinnam ją przypilnowac trochę ;-)
    Np hiszpański , Laura twierdzi że jest prosty ale nie będzie się uczyć słówek bo to takie nudne , nauczy się na test zaliczy i tyle więc wymyśliłam że będzie oglądać 20min bajki po hiszpańsku dzie nnie , zobaczymy co z tego wyjdzie bo już się mnie zapytała czy może wyłączyć głos i czytać napisy ;-) myślałam że padne
    teraz na topie jest youtube i YouTuberzy ;-)

niecierpliwa, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam taki worek wspaniałości robionych w domu, kiełbasa, kaszanka, boczek, Jezuu i jak sie tu odchudzić? smak bez porównania do sklepowego jedzenia

Zetka, aaaaga, Pulpecja, Paula_071, Weridiana, zabka11, Maniuś, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wodna polozylam sie z malym na drzemke on spi a ja nie a taki plan mialam i dupa no o dziwo tfu tfu moj juz spi godzine z minutami moze faktycznie pogoda u nas niesmialo slonce wyglada zza chmur

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, mój tata uwedzil własne wędliny. Z 23 kg mieska :) będzie walowka :) oczywiście z tych 23 to pewnie po uwedzeniu góra 15kg. Ale są tak pyszne że ja pierdu :)

Pulpecja, my idziemy na 16:20 mam nadzieję że póki co obejdzie się bez antybiotyku.

Żabka, Weridiana, mój Jaś jest w 1 klasie. Z racji reformy musiał iść wcześniej, jest z 2009r. Jak odrabia lekcje to ja tylko sprawdzam. No ale muszę mu przypominać, bo sam to olewa. Wyniki ma super, jest najlepszy w klasie, więc też jakoś nie spinam się. Bardziej muszę pilnować porządku i żeby nie zapominal. Ale pomysły Weridiany z kalendarzem super.

Agata, odnośnie upadków.. Dzisiaj: przed pół godz zarył nosem w kafle. Płakał trochę, jak go tulalam to zobaczyłam że leciutko krew leci, mam nadzieję że nic poważnego. Teraz zasnął. 2 godz temu jakoś się przeturlal i walnąl w szafkę. Wcześniej jeszcze w coś. Wczoraj wywalił głową na puzzle ale na zabawkę, która miała wystające elementy i też płacz. Walnąl się też w policzek na glebę wczoraj i jeszcze chyba cos. Jakieś 2tyg temu to ze stojaka na pupę tak mocno usiadł że wedzidelko sobie rozwalił, cała buzia we krwi. I tak dzień w dzień jakieś ała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:55

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawo Murphyego nie pisz i nie ciesz sie ze dziecko spi bo na pewno zaraz sie obudzi

niecierpliwa, Pulpecja, 0na88, Weridiana, zabka11, magda sz, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha skończyłąm, zasiadłąm z kawą:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze ja nie pilnuję. Tobiasz od pierwszej klasy wiedział, ze musi odrobić lekcje i to robił. Mógł oczywiście zawsze przyjść jak czegoś nie rozumiał, ale sam był za to odpowiedzialny. Do tej pory ma świadectwa z czerwonym paskiem, jest odpowiedzialny i sumienny.
    Tosia - hmm, no niby pamięta i wie i w sumie robi, tez nie sprawdzam co ma zadane itd. Ona najchętniej zrobiłaby tak, żeby ktoś odrobił za nią. Leser i tyle. Ale jest jedną z najlepszych uczennic więc nie mam się do czego przyczepić. Ale np za zapomnienie zeszytu dostaje opr ode mnie, bo ja za nią myśleć nie zamierzam.

Weridiana, zabka11, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz słonce raz ciemno, ja pierduuu, na wszelki wypadek zniose wzoek na dół może bedzie szansa na spacer za godzinę

edittt śnieg z deszczem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:47

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na spacerze, w miarę ciepło, troszkę kropi, ale nawet przyjemnie jest.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerze , bylo piekne slonce - wyszlam , i zaczelo lac... no ale jak juz sie zebralam z tym dzieckiem i psem to chociaz te 45 min odbebnilam, wracalam oczywiscie z wielka siata w jednej rece , z psem w drugiej , dobrze ze chociaz dziecko juz chce w wozku jezdzic to brzuchem bylo mi latwiej pchac ;-)

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadl cala miseczke z dokladka mojej zupki ciesze sie zrobilam z marchewki pietruszki korzeń i natka seler ziemkniak brukselka plus troche kaszy mannej wyszla naprawdę smaczna

Weridiana, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na spacerze, w sumie to już drugi raz.

Rano bylismy w pracy na sniadaniu wielkanocnym, troche inaczej niz rok temu bo nowy dyrektor i kilka nowych osob po fuzji. Zmiany kadrowe beda jeszcze, ja mam niby dostać nowy produkt do obslugi marketingowej. W sumie sie ciesze, bo od 5 lat mialam ten sam. Tomek sie spisal, ani sekundy go nie trzymalam, kazdy chcial go nosić. Ten szczesliwy chichiotal i pokazywal zeby:)

Agata, z ciekawości zwazylam obiad Tomka - 148g. A to same warzywa z miesem! Do tego wypija wody 1/3 doidy. Juz wiem, co maz mial na mysli mowiac ze apetyt ma po mamusi;)

Edit. Po spacerze zostawiam wozek Bebetto u rodzicow, bede juz korzystac tylko z nowej spacerowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:20

Weridiana, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zjadl cala miseczke z dokladka mojej zupki ciesze sie zrobilam z marchewki pietruszki korzeń i natka seler ziemkniak brukselka plus troche kaszy mannej wyszla naprawdę smaczna

mam mrożoną brukselkę ale jakos boje się podac, musze spróbowac dać odrobinke:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3457 3458 3459 3460 3461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ