X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja - i jak klopsiki ? smakowaly malej ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i nie blendowalam zupy tylko rozgniotlam świetnie sobie poradził

0na88, Paula_071, lys, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis rozgniotlam warzywa widelcem, blender mialam w pogotowiu, bo myslalam, ze bedzie bojkot, a ta wciagnela i jeszcze okrzyki ekscytacji byly. Najlepsze byly nitki z pietruszki ktore zwisaly jej z ust :D

Dzis rano wymodelowalam wlosy i pomalowalam sie, zeby choc raz na spacerze wygladac jak czlowiek i caly dzien co chwila pada, w dupie nigdzie nie ide, posiedze wymalowana w dresie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:46

Paula_071, lys, 0na88, apaczka, Pulpecja, aaaaga, zabka11, Zetka, AgaSad, magda sz, Weridiana, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa fotę sobie z dzieckiem cyknij, będziesz potem Julce pokazywać, że Ty to zawsze sexi mama byłaś i fochy Julki były Ci nie straszne :)

niecierpliwa, Paula_071, aaaaga, zabka11, Zetka, magda sz, Weridiana, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lys nie, bo bym musiala z dresu wyskoczyc a na to juz jestem za leniwa

lys lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pulpecja - i jak klopsiki ? smakowaly malej ?
    cóż, jak ze wszystkim. Szału nie było, ale trochę zjadła. Popiła wodą z doidy
    potem jeszcze trochę cyca dostała, bo już mnie bolało, ale nie bardzo chciała, więc chyba się najadła. Ja zjadłam resztę, dla mnie super :-)

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brukselkę uwielbiam, ale ostatnio jak jadłam to miałam po niej potworne wzdęcia i jakoś się zraziłam przez to. Hubertowi dlatego nie planuję póki co podawać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana - wprowadziłam od września taki kalendarz i kazdy sprawdzian jest tam wpisywany - ja mam wglad do dziennika elektronicznego, wiec tylko sprawdzam co kiedy jest i czy Jula wpisała to do kalendarza. zawsze pytam czy duzo ma zadane, czasem mnie woła i prosi o pomoc, ale jesli chodzi o naukę do sprawdzianow to uczy sie sama, ale przepytuję ją ja i sprawdzam testy. wiem ze musze to ukrócić, ale włąsnie nie widze u niej takiego poczucia odpowiedzialnosci, ze musi cos zrobic na jutro, pojutrze, nie potrafi sobie zorganizowac czasu.tez jest jedna z najlepszych klasie, ale nie wiem czy by tak bylo gdybym nie dopilnowała tego i owego. najgorsze jest to ze ona kompeltnie nie ma poczucia czasu, nie potrafi ocenic ze ma tak duzo lekcji a tylko np2 godziny na ich odrobienie, albo ze jutro ma sprawdzian z 10 lekcji z przyrody i ze nie nauczy sie tego w jedno popoludnie, tylko trzeba to sobie rozlozyc w czasie...
    aaaa i u nas tez youtube i youtuberzy królują ;-) i rozmowy na snapchat lub skype ze znajomymi.

Migotka- u mnie tez raz słońce, raz deszcz..siedzimy w domu. po godzinnym staniu w kolejce w kosciele nie mam ochoty nigdzie wychodzic.

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, mój syn jest bardziej niż ja zorganizowany; jakby na mnie i moją pamięć liczył, to daleko by nie zaszedł :-/ ja wszystko zostawiam na ostatnia chwilę :-)

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju co za dzień.. pół dnia próbowałam złapać siki małego bo musieliśmy jechać na badania, wisiałam nad nim na przewijaku a ten się wkurzał więc było kilka podejść.. oczywiście jak już mi się udało złapać to wykopał mi pojemnik nogą i prawie wszystko wylał.. zostało na samym dnie, panie w lab nie były pewne czy uda się zbadać:/
    wróciliśmy to poszłam na spacer, oczywiście jak tylko młody zasnął lunął deszcz no więc mówię o nie, wracam, wnoszę gondolę i co.. tylko położyłam w pokoju od razu oczy jak 5 zł, oczywiście teraz wygląda słoneczko..

W domu pierdolnik.. ja chyba jakaś nienormalna jestem z tym sprzątaniem, co ogarnę to za chwilę tak samo.. mam to w d.. dzisiaj nic nie robię, mąż wraca dopiero ok 21, jutro jedzie do Poznania na mecz i wraca w czwartek więc pierwszy raz zostaję sama z małym na noc..
    Idę dać obiadek młodemu, od 3 dni nie je obiadków - jak dziś będzie to samo to spróbuję coś ugotować.. nie wiem co mu się porobiło..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Oglądaliśmy wózki i foteliki, chyba kupimy fotelik Maxi Cosi Milofix, a wózek albo Baby Design Enjoy albo Recaro Easylife. Sama nie wiem... Recaro jest leciutki 5kg, składa się jak walizeczka przypomina troszkę Babyzen jojo jeżeli chodzi o składanie. Minus-mała budka i ażurowe boki, wózek jest mega letni- teraz używałabym śpiworka. Mogłabym spokojnie znieść wózek w jednej ręce i dziecko i rozłożyć go trzymając dziecko, w samochodzie można go na nawet siedzeniu położyć bo zajmuje bardzo mało miejsca. No i cena minus bo 1200 zł ale mąż stwierdził że mu się podoba i tyle może dać za Recaro...Sama już nie wiem, jak coś słyszałyście, macie jakieś spostrzeżenia to dajcie znać.

Uwsteczniłam dziecko bo dziś cały dzień dawałam smoka bo mnie pogryzła z rana więc jak tylko nakarmiłam i zaczynała gryzc to dawałam smoka, no i spodobało się heheh :) teraz w nocy wypróbuje.

Lecę nas nadrabiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 16:22

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja też zastanawiałam się nad wózkiem, kombinowałam, w końcu zamówiłam caretero moby, bo ma wszystko co chciałam mieć i nie jest drogi. Dam radę wnieść na 1 piętro, a jak będzie do d... to za jakiś czas kupię inny i będę miała radochę :-)

201508091565.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam czytam jak Wasze dzieciaczki jedzą coraz więcej, to tak żałuję, że nic nie mogę podać małej na razie.

U nas uczulenie trwa nadal, plamy na ciałku są cały czas, do tego Zuzia bierze teraz antybiotyk bo okazało się, że w wymazie z tych zmian skórnych wyszedł gronkowiec złocisty. Szkoda mi tego maluszka mojego, że już musi brać antybiotyk. Spotkałyście się może z tym, aby takie małe dziecko miało gronkowca?

Pozdrawiam:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi mojej koleżanki synek miał, no i też leki, pozbyli się jakoś po kilku miesiacach

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nasza nocka slaba,bo młody nie mógł spać przez katar i od północy do 7 wisiał na cycku,a ja kimalam na siedząco z nim na Rekach,więc niewyspalam się za bardzo i miałam wrażenie,że kregoslup mi pęknie w kilku miejscach,a sutki odpadna,ale ważne że dziec się wyspal,bo już dziś lepiej. Jutro pójdziemy na kontrolę to od razu zobaczymy ile już waży.

bzkxskf.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Meggi mojej koleżanki synek miał, no i też leki, pozbyli się jakoś po kilku miesiacach

W takim razie długa walka przed nami:( U nas wyszło to z tego ,że Zuźka miała taki jakby liszaj przy uszku i lekarce się to nie spodobało, kazała zrobić wymaz i wyszedł gronkowiec. Podobne przy AZS i alergiach to często idzie razem w parze.

iv09gu1r9swezozr.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi biedna mala , kolezanki coreczke zarazili w szpitalu niestety, wyszla z gronkowcem.

Byc moze ona nie ma alergi tylko to ten gronkowiec ??

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecimy do ortodonty

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zwróć uwagę na kółka. Zazwyczaj w takich małych spacerówkach są takie telepiące się kółeczka, że ja zawsze mam wrażenie, że dziecku powybijają się zęby na kostce;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa kuźwa, 40 min sie wystałamw kolejce i ksiądz poszedł w h*j, że tak powiem, a już sie nie rpzechodziłam do innej kolejki bo było tyle ludzi ze katastrofa, tak więc jutro podejście nr 2 do spowiedzi..

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3458 3459 3460 3461 3462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ