X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja - i jak klopsiki ? smakowaly malej ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i nie blendowalam zupy tylko rozgniotlam świetnie sobie poradził

0na88, Paula_071, lys, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis rozgniotlam warzywa widelcem, blender mialam w pogotowiu, bo myslalam, ze bedzie bojkot, a ta wciagnela i jeszcze okrzyki ekscytacji byly. Najlepsze byly nitki z pietruszki ktore zwisaly jej z ust :D

Dzis rano wymodelowalam wlosy i pomalowalam sie, zeby choc raz na spacerze wygladac jak czlowiek i caly dzien co chwila pada, w dupie nigdzie nie ide, posiedze wymalowana w dresie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:46

Paula_071, lys, 0na88, apaczka, Pulpecja, aaaaga, zabka11, Zetka, AgaSad, magda sz, Weridiana, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa fotę sobie z dzieckiem cyknij, będziesz potem Julce pokazywać, że Ty to zawsze sexi mama byłaś i fochy Julki były Ci nie straszne :)

niecierpliwa, Paula_071, aaaaga, zabka11, Zetka, magda sz, Weridiana, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lys nie, bo bym musiala z dresu wyskoczyc a na to juz jestem za leniwa

lys lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pulpecja - i jak klopsiki ? smakowaly malej ?
    cóż, jak ze wszystkim. Szału nie było, ale trochę zjadła. Popiła wodą z doidy
    potem jeszcze trochę cyca dostała, bo już mnie bolało, ale nie bardzo chciała, więc chyba się najadła. Ja zjadłam resztę, dla mnie super :-)

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brukselkę uwielbiam, ale ostatnio jak jadłam to miałam po niej potworne wzdęcia i jakoś się zraziłam przez to. Hubertowi dlatego nie planuję póki co podawać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana - wprowadziłam od września taki kalendarz i kazdy sprawdzian jest tam wpisywany - ja mam wglad do dziennika elektronicznego, wiec tylko sprawdzam co kiedy jest i czy Jula wpisała to do kalendarza. zawsze pytam czy duzo ma zadane, czasem mnie woła i prosi o pomoc, ale jesli chodzi o naukę do sprawdzianow to uczy sie sama, ale przepytuję ją ja i sprawdzam testy. wiem ze musze to ukrócić, ale włąsnie nie widze u niej takiego poczucia odpowiedzialnosci, ze musi cos zrobic na jutro, pojutrze, nie potrafi sobie zorganizowac czasu.tez jest jedna z najlepszych klasie, ale nie wiem czy by tak bylo gdybym nie dopilnowała tego i owego. najgorsze jest to ze ona kompeltnie nie ma poczucia czasu, nie potrafi ocenic ze ma tak duzo lekcji a tylko np2 godziny na ich odrobienie, albo ze jutro ma sprawdzian z 10 lekcji z przyrody i ze nie nauczy sie tego w jedno popoludnie, tylko trzeba to sobie rozlozyc w czasie...
    aaaa i u nas tez youtube i youtuberzy królują ;-) i rozmowy na snapchat lub skype ze znajomymi.

Migotka- u mnie tez raz słońce, raz deszcz..siedzimy w domu. po godzinnym staniu w kolejce w kosciele nie mam ochoty nigdzie wychodzic.

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, mój syn jest bardziej niż ja zorganizowany; jakby na mnie i moją pamięć liczył, to daleko by nie zaszedł :-/ ja wszystko zostawiam na ostatnia chwilę :-)

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju co za dzień.. pół dnia próbowałam złapać siki małego bo musieliśmy jechać na badania, wisiałam nad nim na przewijaku a ten się wkurzał więc było kilka podejść.. oczywiście jak już mi się udało złapać to wykopał mi pojemnik nogą i prawie wszystko wylał.. zostało na samym dnie, panie w lab nie były pewne czy uda się zbadać:/
    wróciliśmy to poszłam na spacer, oczywiście jak tylko młody zasnął lunął deszcz no więc mówię o nie, wracam, wnoszę gondolę i co.. tylko położyłam w pokoju od razu oczy jak 5 zł, oczywiście teraz wygląda słoneczko..

W domu pierdolnik.. ja chyba jakaś nienormalna jestem z tym sprzątaniem, co ogarnę to za chwilę tak samo.. mam to w d.. dzisiaj nic nie robię, mąż wraca dopiero ok 21, jutro jedzie do Poznania na mecz i wraca w czwartek więc pierwszy raz zostaję sama z małym na noc..
    Idę dać obiadek młodemu, od 3 dni nie je obiadków - jak dziś będzie to samo to spróbuję coś ugotować.. nie wiem co mu się porobiło..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Oglądaliśmy wózki i foteliki, chyba kupimy fotelik Maxi Cosi Milofix, a wózek albo Baby Design Enjoy albo Recaro Easylife. Sama nie wiem... Recaro jest leciutki 5kg, składa się jak walizeczka przypomina troszkę Babyzen jojo jeżeli chodzi o składanie. Minus-mała budka i ażurowe boki, wózek jest mega letni- teraz używałabym śpiworka. Mogłabym spokojnie znieść wózek w jednej ręce i dziecko i rozłożyć go trzymając dziecko, w samochodzie można go na nawet siedzeniu położyć bo zajmuje bardzo mało miejsca. No i cena minus bo 1200 zł ale mąż stwierdził że mu się podoba i tyle może dać za Recaro...Sama już nie wiem, jak coś słyszałyście, macie jakieś spostrzeżenia to dajcie znać.

Uwsteczniłam dziecko bo dziś cały dzień dawałam smoka bo mnie pogryzła z rana więc jak tylko nakarmiłam i zaczynała gryzc to dawałam smoka, no i spodobało się heheh :) teraz w nocy wypróbuje.

Lecę nas nadrabiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 16:22

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja też zastanawiałam się nad wózkiem, kombinowałam, w końcu zamówiłam caretero moby, bo ma wszystko co chciałam mieć i nie jest drogi. Dam radę wnieść na 1 piętro, a jak będzie do d... to za jakiś czas kupię inny i będę miała radochę :-)

201508091565.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam czytam jak Wasze dzieciaczki jedzą coraz więcej, to tak żałuję, że nic nie mogę podać małej na razie.

U nas uczulenie trwa nadal, plamy na ciałku są cały czas, do tego Zuzia bierze teraz antybiotyk bo okazało się, że w wymazie z tych zmian skórnych wyszedł gronkowiec złocisty. Szkoda mi tego maluszka mojego, że już musi brać antybiotyk. Spotkałyście się może z tym, aby takie małe dziecko miało gronkowca?

Pozdrawiam:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi mojej koleżanki synek miał, no i też leki, pozbyli się jakoś po kilku miesiacach

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nasza nocka slaba,bo młody nie mógł spać przez katar i od północy do 7 wisiał na cycku,a ja kimalam na siedząco z nim na Rekach,więc niewyspalam się za bardzo i miałam wrażenie,że kregoslup mi pęknie w kilku miejscach,a sutki odpadna,ale ważne że dziec się wyspal,bo już dziś lepiej. Jutro pójdziemy na kontrolę to od razu zobaczymy ile już waży.

bzkxskf.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Meggi mojej koleżanki synek miał, no i też leki, pozbyli się jakoś po kilku miesiacach

W takim razie długa walka przed nami:( U nas wyszło to z tego ,że Zuźka miała taki jakby liszaj przy uszku i lekarce się to nie spodobało, kazała zrobić wymaz i wyszedł gronkowiec. Podobne przy AZS i alergiach to często idzie razem w parze.

iv09gu1r9swezozr.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi biedna mala , kolezanki coreczke zarazili w szpitalu niestety, wyszla z gronkowcem.

Byc moze ona nie ma alergi tylko to ten gronkowiec ??

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecimy do ortodonty

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zwróć uwagę na kółka. Zazwyczaj w takich małych spacerówkach są takie telepiące się kółeczka, że ja zawsze mam wrażenie, że dziecku powybijają się zęby na kostce;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa kuźwa, 40 min sie wystałamw kolejce i ksiądz poszedł w h*j, że tak powiem, a już sie nie rpzechodziłam do innej kolejki bo było tyle ludzi ze katastrofa, tak więc jutro podejście nr 2 do spowiedzi..

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3458 3459 3460 3461 3462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ