X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mroze zupki, ale bez miesa, bo mieso wczesniej mialam mrozone

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka -wszystkiego naj naj naj!!!

Buziak dla Polusi z okazji miesiecznicy!:-*

Ja ugotowana zupke trzymam normalnie w lodowce w pojemniku na zywnosc. Gotuje raz na 2-3dni, zalezy ile tej zupki wyjdzie.mysle ze w lodowce nic sie tej zupie przez te dni nie stanie.

witaminkab lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam normalnie w garczku:) i dobieram porcje do odgrzania, myślę, że zupie nic sie nie stanie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie powinno sie przechowywax w szklanym pojemniku, nalezy unikac trzymania zywnosci w metalowych/emaliowanych naczyniach, bozachodza reakcje zupa-garnek i moga wydzielac sie szkodliwe substancje do zywnosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 12:58

niecierpliwa lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Wg mnie powinno sie przechowywax w szklanym pojemniku, nalezy unikac trzymania zywnosci w metalowych/emaliowanych naczyniach, bozachodza reakcje zupa-garnek i moga wydzielac sie szkodliwe substancje do zywnosci.
    no ale w takim razie w czasie podgrzewania takie reakcje tym bardziej będą zachodzić.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ugotowałam małej 6 klopsików z koperkiem, teraz do tego gotuję ryż i chyba jakieś warzywko trzeba na parę do tego wrzucić. mam nadzieję, że jej będzie smakowało :-/

niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 klopsikow????? To na pewno dla Miski :D??

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    6 klopsikow????? To na pewno dla Miski :D??
    takich malutkich :-) i to będzie na dwa dni

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja właśnie ugotowałam małej 6 klopsików z koperkiem, teraz do tego gotuję ryż i chyba jakieś warzywko trzeba na parę do tego wrzucić. mam nadzieję, że jej będzie smakowało :-/
    Jak robilas te klopsiki i z jakiego miesa???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Jak robilas te klopsiki i z jakiego miesa???
    mięso z indyka, drobno posiekany koperek, ja dorzuciłam jeszcze odrobinę bułki tartej.ale to niekonieczne. Uturlałam malutkie kuleczki i wrzuciłam na wrzątek.

0na88, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja Problem w tym że Hubert nie upada jak siedzi, to mu się nie zdarza, tylko jak stoi i się wychyla po jakaś zabawkę albo coś innego...
    Wracam do domu ze spaceru pogoda piękna

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada od rana wiec w domu siedzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 14:18

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja Problem w tym że Hubert nie upada jak siedzi, to mu się nie zdarza, tylko jak stoi i się wychyla po jakaś zabawkę albo coś innego...
    Wracam do domu ze spaceru pogoda piękna
    no ta na szczęście na razie takich pomysłów nie ma, najwyżej uklęknie przy czymś, a tak to zazwyczaj siedzi na tyłku. Ale z drugiej strony, dobrze, ze się dzieci rozwijają, dostaniemy trochę w dupę, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo :-) damy radę!

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam w pojemniku od blendera, zamykam go i wstawiam do lodówki, pojemnik plastikowy. Gotuję na 2 dni. Plastikowy może być, czy nie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkladam do wyparzonych sloiczkow po obiadkach, wtedy mam juz odpowiednia porcje. Jedna je na swiezo, druga do lodowki na dzien nastpepny, a jak wychodzi mi wiecej to pozostale sloiczki zamrazam

Paula_071 lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Witam się jako 28 latka :) Boże jak ten czas leci!
    Magda tez chciałam obkladac poduszkami mała ale ona nie usiedzi i oprócz wyciągania jej zewsząd musiałabym gonić cały czas z poduszką.
    My też nie mamy sztywnych godz posiłków. Mniej więcej ułożony harmonogram, ale nie spinam się już tym. Zazwyczaj wychodzi podobnie, ale też zależy o której Łucja wstanie, kiedy zglodnieje, o której w nocy było karmienie itd.
    Agata co robisz z Hubertem? W sensie jakie rozrywki jak jesteście w domu. Szukam inspiracji bo ja musze cały czas siedzieć z mala na podłodze i juz mam czasem dość. Jak tylko siąde gdzieś indziej to szaleje kolo mebli i Kleka przy regale, krześle, no wszędzie tam gdzie można się boleśnie uderzyć. Jak musze coś zrobić to wkładam ja do łóżeczka, ale długo nie wysiedzi bo chce wyjść i płacze. W krzeselku do karmienia lubi tylko jeść, wytrzyma 15 min. W bujaku jak ja zapne pasami to się drze ze złości, jak nie zapne to się obraca na brzuch i chce wyjść. Może któraś ma podobnie i ma jakieś pomysły jak mogę wstać z podłogi?
    Idziemy dziś na basen, zajęcia odwołane, ale i tak idziemy poszaleć w wodzie.
    Najlepsze życzenia :-)

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna:)

Jestem w plecy Belly a na fb to boję się zajrzeć..
    Wiem jedno: do 18-tki Patryka nie robię żadnych imprez w domu!!! Przez week mieliśmy tabun gości, wszystko super wyszło i mały grzeczny ale co ja się narooobiiiiłam.. myślałam że się zajadę, oczywiście cały czas kłóciłam się z m, nerwowa atmosfera żeby ze wszystkim się wyrobić, nie wspomnę już o tym że z sb na niedzielę mały musiał odreagować i budził się z rykiem co godzinę .. a.. i wiecie co.. była koleżanka z 1,5 rocznym chłopcem - dopiero sobie uświadomiłam co mnie czeka.. nawet na minutę nie usiadła, tzn musiała zmieniać się z mężem, mały jest nieziemsko aktywny - po prostu sto ruchów na sekundę, mówi że w domu to naprawdę nie ma szans nic spokojnie zrobić bo jak tylko spuści z oczu to zaraz guzy albo pomysły pt wejdę sobie na szafki.. ale chyba polubili się z Patrykiem:) wyrywali sobie książeczki, starszy okładał młodego puzzlami a ten się śmiał.. takie mieli chłopaki rozrywki.. ale jakoś chyba najbardziej przeraziła mnie myśl mieć pod jednym dachem takich 2 urwisów albo być w zaawansowanej ciąży np.. hmm chyba pozostanę przy tym niepokalanym poczęciu:)
    idę nadrabiać:)

0na88, zabka11, Pulpecja, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, U nas z racji tego ze pada byla sąsiadka z 5 miesięcznym Piotrusiem,wzięła trochę ciuszkow, ide gotować zupę na jutro dla nas i dla malego

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Ciebie Witaminka i Poluni. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminko - cudownosci kochana !

spieprzylam diete... wlasnie wciagam drugi kawalek pizzy gigant , od juta bede grzeczna .
    Dziecko mobilizuje do obrotow machajac jej pizza ... pojde do piekla ;-)

aaaaga, Katarka, zabka11, Pulpecja, Zetka, witaminkab, niecierpliwa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3452 3453 3454 3455 3456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ