X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mroze zupki, ale bez miesa, bo mieso wczesniej mialam mrozone

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka -wszystkiego naj naj naj!!!

Buziak dla Polusi z okazji miesiecznicy!:-*

Ja ugotowana zupke trzymam normalnie w lodowce w pojemniku na zywnosc. Gotuje raz na 2-3dni, zalezy ile tej zupki wyjdzie.mysle ze w lodowce nic sie tej zupie przez te dni nie stanie.

witaminkab lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam normalnie w garczku:) i dobieram porcje do odgrzania, myślę, że zupie nic sie nie stanie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie powinno sie przechowywax w szklanym pojemniku, nalezy unikac trzymania zywnosci w metalowych/emaliowanych naczyniach, bozachodza reakcje zupa-garnek i moga wydzielac sie szkodliwe substancje do zywnosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 12:58

niecierpliwa lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Wg mnie powinno sie przechowywax w szklanym pojemniku, nalezy unikac trzymania zywnosci w metalowych/emaliowanych naczyniach, bozachodza reakcje zupa-garnek i moga wydzielac sie szkodliwe substancje do zywnosci.
    no ale w takim razie w czasie podgrzewania takie reakcje tym bardziej będą zachodzić.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ugotowałam małej 6 klopsików z koperkiem, teraz do tego gotuję ryż i chyba jakieś warzywko trzeba na parę do tego wrzucić. mam nadzieję, że jej będzie smakowało :-/

niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 klopsikow????? To na pewno dla Miski :D??

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    6 klopsikow????? To na pewno dla Miski :D??
    takich malutkich :-) i to będzie na dwa dni

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja właśnie ugotowałam małej 6 klopsików z koperkiem, teraz do tego gotuję ryż i chyba jakieś warzywko trzeba na parę do tego wrzucić. mam nadzieję, że jej będzie smakowało :-/
    Jak robilas te klopsiki i z jakiego miesa???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Jak robilas te klopsiki i z jakiego miesa???
    mięso z indyka, drobno posiekany koperek, ja dorzuciłam jeszcze odrobinę bułki tartej.ale to niekonieczne. Uturlałam malutkie kuleczki i wrzuciłam na wrzątek.

0na88, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja Problem w tym że Hubert nie upada jak siedzi, to mu się nie zdarza, tylko jak stoi i się wychyla po jakaś zabawkę albo coś innego...
    Wracam do domu ze spaceru pogoda piękna

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada od rana wiec w domu siedzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 14:18

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja Problem w tym że Hubert nie upada jak siedzi, to mu się nie zdarza, tylko jak stoi i się wychyla po jakaś zabawkę albo coś innego...
    Wracam do domu ze spaceru pogoda piękna
    no ta na szczęście na razie takich pomysłów nie ma, najwyżej uklęknie przy czymś, a tak to zazwyczaj siedzi na tyłku. Ale z drugiej strony, dobrze, ze się dzieci rozwijają, dostaniemy trochę w dupę, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo :-) damy radę!

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam w pojemniku od blendera, zamykam go i wstawiam do lodówki, pojemnik plastikowy. Gotuję na 2 dni. Plastikowy może być, czy nie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkladam do wyparzonych sloiczkow po obiadkach, wtedy mam juz odpowiednia porcje. Jedna je na swiezo, druga do lodowki na dzien nastpepny, a jak wychodzi mi wiecej to pozostale sloiczki zamrazam

Paula_071 lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Witam się jako 28 latka :) Boże jak ten czas leci!
    Magda tez chciałam obkladac poduszkami mała ale ona nie usiedzi i oprócz wyciągania jej zewsząd musiałabym gonić cały czas z poduszką.
    My też nie mamy sztywnych godz posiłków. Mniej więcej ułożony harmonogram, ale nie spinam się już tym. Zazwyczaj wychodzi podobnie, ale też zależy o której Łucja wstanie, kiedy zglodnieje, o której w nocy było karmienie itd.
    Agata co robisz z Hubertem? W sensie jakie rozrywki jak jesteście w domu. Szukam inspiracji bo ja musze cały czas siedzieć z mala na podłodze i juz mam czasem dość. Jak tylko siąde gdzieś indziej to szaleje kolo mebli i Kleka przy regale, krześle, no wszędzie tam gdzie można się boleśnie uderzyć. Jak musze coś zrobić to wkładam ja do łóżeczka, ale długo nie wysiedzi bo chce wyjść i płacze. W krzeselku do karmienia lubi tylko jeść, wytrzyma 15 min. W bujaku jak ja zapne pasami to się drze ze złości, jak nie zapne to się obraca na brzuch i chce wyjść. Może któraś ma podobnie i ma jakieś pomysły jak mogę wstać z podłogi?
    Idziemy dziś na basen, zajęcia odwołane, ale i tak idziemy poszaleć w wodzie.
    Najlepsze życzenia :-)

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna:)

Jestem w plecy Belly a na fb to boję się zajrzeć..
    Wiem jedno: do 18-tki Patryka nie robię żadnych imprez w domu!!! Przez week mieliśmy tabun gości, wszystko super wyszło i mały grzeczny ale co ja się narooobiiiiłam.. myślałam że się zajadę, oczywiście cały czas kłóciłam się z m, nerwowa atmosfera żeby ze wszystkim się wyrobić, nie wspomnę już o tym że z sb na niedzielę mały musiał odreagować i budził się z rykiem co godzinę .. a.. i wiecie co.. była koleżanka z 1,5 rocznym chłopcem - dopiero sobie uświadomiłam co mnie czeka.. nawet na minutę nie usiadła, tzn musiała zmieniać się z mężem, mały jest nieziemsko aktywny - po prostu sto ruchów na sekundę, mówi że w domu to naprawdę nie ma szans nic spokojnie zrobić bo jak tylko spuści z oczu to zaraz guzy albo pomysły pt wejdę sobie na szafki.. ale chyba polubili się z Patrykiem:) wyrywali sobie książeczki, starszy okładał młodego puzzlami a ten się śmiał.. takie mieli chłopaki rozrywki.. ale jakoś chyba najbardziej przeraziła mnie myśl mieć pod jednym dachem takich 2 urwisów albo być w zaawansowanej ciąży np.. hmm chyba pozostanę przy tym niepokalanym poczęciu:)
    idę nadrabiać:)

0na88, zabka11, Pulpecja, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, U nas z racji tego ze pada byla sąsiadka z 5 miesięcznym Piotrusiem,wzięła trochę ciuszkow, ide gotować zupę na jutro dla nas i dla malego

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Ciebie Witaminka i Poluni. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminko - cudownosci kochana !

spieprzylam diete... wlasnie wciagam drugi kawalek pizzy gigant , od juta bede grzeczna .
    Dziecko mobilizuje do obrotow machajac jej pizza ... pojde do piekla ;-)

aaaaga, Katarka, zabka11, Pulpecja, Zetka, witaminkab, niecierpliwa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3452 3453 3454 3455 3456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ