X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj Laurce kaszke Holle pszenno-bananowa, pychotka :) Zajadala ze smakiem :)

mamasia lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Zazdroszcze Wam troche tych wakacji. My w tym roku raczej spedzimy je w domu, bo ostatnio wciaz mamy jakies niedobory finansowe i jak cos wpadnie ekstra, to latamy wszystkie dziury. Moze uda sie wybrac sie na jakis weekend albo zrobic wakacje jesienia, ale na dzis, to zbyt dalekosiezne plany. Jak wszystko sie uda, to nastepne lato tez stoi pod znakiem zapytania, bo mozemy miec noworodka w domu.
    \Lubię za noworodka :D

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, chyba możemy sobie podać rękę - tzn. nasze dzieci mogą sobie podać rękę. Dzisiaj czwarty raz Hubert dostał żółtko - już ostatnio następnego dnia raz zwymiotował - no ale dzisiaj dramat - wymiotował 5 razy za każdym razem bardzo dużo, jechaliśmy samochodem od teściów, zarzygał cały fotelik, siebie, wszystko pływało... Dojechaliśmy do domu, wykąpaliśmy, nakarmiłam i od nowa - zarzygana kanapa, ja, on, dywan... Pięć razy pod rząd takie wymioty to dużo, daję teraz wodę w małych ilościach co chwila i czekam na lekarza, żeby go obejrzał, bo się boję odwodnienia. A jutro mamy jechać, nawet nie zaczęliśmy się pakować. Echh, cholerne żółtko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 19:54

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Serdecznie pozdrawiam z garazu podziemnego:) wracalam z malym od rodziców i usnal mi chwile przed blokiem. Pojechalam bez wozka, bo u rodziców jest Bebetto w razie W. Jakbym wziela teraz malego na rece to by sie obudzil i dziamgolil az do kapieli przez 2h. Wiec siedze i czekam az sie obudzi:) maz w Wawie wiec nie ma mi kto pomóc.

Rano robiłam Tomkowi kaszke na mleku orkiszowym + jablko. Pychota! Sama wypilam koktajl z tego mleka, jablka, banana i platkow owsianych. Rewelacja! Ze ja nigdy nue pilam mleka roślinnego. Dzisiaj namocze wiorki kokosowe i rano odpale Thermomix.

Mleko orkiszowe uwielbiam!!!!
    Dałaś to z kartonu?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, wspolczuje:( dawaj wode malymi lyczkami. Mi lekarka kazala dac piers godzine po wymiotach. Mam nadzieje, ze Hubert sie nie odwodnil. A ma jakies zmiany skorne?

Tak, orkiszowe z kartonu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie sie ze macie dzieci przy sobie i zdrowe kuzwa jakoe to wazne ba najwazniejsze
    Wrocilam od kumpeli jej bratowa walczy o zycie coreczki urodzonej 2 dni temu wymodlonej wyczekanej ehhhh
    Ps nie bylo mnie caly dzien znowu na fb posty znikają? Ehhh pipki jedne nooo
    Maz na meczu mlody śpi mmmm a ja zdycham malpa przyszla i normalnie leci jak z kranu
    Chyba dzisiaj tez wczesniej sie poloze

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja myslalam, ze Wy za tydzien jedziecie. Oby Hubert nabral sil na podroz

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie co jest z tym zoltkiem? I w jaki sposob go podalyscie? Samo czy w zupce?
    Ja chcialam podac Mai ale nawet do reki nie wziela, az sie boje podac jak sa takie reakcje

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny cieszcie sie ze macie dzieci przy sobie i zdrowe kuzwa jakoe to wazne ba najwazniejsze
    Wrocilam od kumpeli jej bratowa walczy o zycie coreczki urodzonej 2 dni temu wymodlonej wyczekanej ehhhh
    Ps nie bylo mnie caly dzien znowu na fb posty znikają? Ehhh pipki jedne nooo
    Maz na meczu mlody śpi mmmm a ja zdycham malpa przyszla i normalnie leci jak z kranu
    Chyba dzisiaj tez wczesniej sie poloze

do mnie też dziś zawitała małpa.. pierwszy raz jest bezbolesna.. fajnie by było jakby tak zostało

Agata trzymajcie się, mam nadzieję że z Hubertem już lepiej:( akurat coś się przyczepiło dzień przed wyjazdem..:(

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedny Hubert i to teraz jak wyjeżdżacie :(

Odnoście znikających postów to nie czaję klimatu, przecież to niczego nie rozwiązuje, za chwilę ktoś coś doda, napisze (hehehehe kto wie, może to nawet będę ja ;) ) i znów może być burza. Z resztą olać to.

Aaaga tak, zdrowie jest bezcenne. Każdego dnia jestem wdzięczna losowi, że moja córka jest zdrowa.

aaaaga lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a gdzie kupujecie mleko orkiszowe?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tez dziękuję ze moj kochany synek jest zdrowy i jest przy mnie
    Jutro jedziemy do moich rodzicow tez mnie pol dnia nie bedzie az sie boje was nadrabiać hihi o ile bedzie co do nadrobienia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i basen, dzis bylismy na polonezie, duzo fajniej niz potocka. Woda cieplejsza, wiecej atrakcji- babelki, przeciwprady, bicze, wodospad. Jest maly brodzik 40 cm ale nuda. Bylismy w rekreacyjnym temp wody 32 stopnie, cieplutko i gleboko. Maja nie chciala wyjsc z wody takze chyba tam bedzie docelowy basen. Jeszcze musze obczaic kasprzaka.
    Chcielosmy sie zaposac na kurs ale wiekszosc szkolek prowadzi kursy 3mc i w wakacje jest przerwa woec dopiero we wrzesniu sie uda. No trudno bedziemy sami oswajac ja z woda,ale bez szalenstw.

Myslicie ze mozna arbuza dac dziecku? Wiadomo ze troszeczke tylko dla smaku. Moze do raczko jak bym dala to cos tam zke ten niejadek moj

jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie fb i ostatniego tematu mowie stop. Kazdy post na ten temat bedzie usuwany dla dobra nas wszystkich bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi jak pewnie zauwazylyscie...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    dziewczyny a gdzie kupujecie mleko orkiszowe?

W Rossmannie

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jak Ty byś dodała post to przynajmniej nie byłby usunięty ;-). Ja tez nie rozumiem tej cenzury.

Agata dużo zdrówka dla Huberta. Jutro mam małej podać żółtko i trochę się boję. A koniecznie obejrzyj (jeśli jeszcze nie oglądałas) filmik na YT Amelinium ;-)

Aaaga strasznie smutna sprawa :-( będę mocno trzymać kciuki za dzieciątko <3

niecierpliwa, lys, aaaaga lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    O ludzie co jest z tym zoltkiem? I w jaki sposob go podalyscie? Samo czy w zupce?
    Ja chcialam podac Mai ale nawet do reki nie wziela, az sie boje podac jak sa takie reakcje

Ja ugotowałam jajko na twardo i dodałam do warzyw pokrojonych w kostkę. Podawałam wymieszane łyżeczką.

Agata, daj znać co powie lekarz.

edit. Aga89 - obserwuj Natalkę po żółtku, w końcu urodziła się 13.08 tak jak Hubert i Tomek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 20:58

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Odnosnie fb i ostatniego tematu mowie stop. Kazdy post na ten temat bedzie usuwany dla dobra nas wszystkich bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi jak pewnie zauwazylyscie...

W zadnym wxmpadku nie chcialam polubic. Usuwanie postow to moim zdaniem dziecinada ;) Chyba jakas wolnosc slowa istnieje?? No chyba, ze chcesz w ogole uspic forum/fb, bo po co sie produkowac skoro ktos moze to usunac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 21:02

Paula_071, apaczka, Pulpecja, lys, Katarka, witaminkab lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Nie kumam... jakiego dobra? Nie po to się uzewnętrzniam żeby ktoś kasował moje wypociny.

niecierpliwa, Aga89, Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie dyskusji na fb, moim zdaniem to musiało w końcu nastąpić :P tyle samych bab w jednym miejscu to tykająca bomba .... ja się dziwie że tak rzadko mamy tutaj takie akcje :)

a ja odkryłam, że Patryk chyba słabo ten gluten toleruje... jak dawałam po łyżeczce manny do zupki to było w miarę ok chociaż też ulewał, zaczęłam dawać pszenną kaszke na śniadanie to była masakra z ulewanie plus wysypka delikatna na ciele, teraz od 2 dni nie daje glutenu wysypka zniknęła i ulewa trochę mniej... chyba zrobię chwile przerwy od glutenu to może całkiem ulewanie zniknie hmmmm
    po żółtku też ulewał więcej to na razie mamy przerwę też

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 3532 3533 3534 3535 3536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ