X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wow w jakim wieku ten dr? Może to szaman był czy coś. Masakra. Biedny Hubert :-( mam nadzieję, że już będzie lepiej.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja wiem ze nie powinnam tego robic. Powiem tyle, jak zobaczylam jak Maja stawia kroki to szok, dziwne uczucie radosci i zmartwienie o kurde czy ja moge na to pozwolic. Ochlonelam dzien pozniej,do tej pory pozwalam jej raz na jakis czss na dwa trzy kroki na dlugosc moich rak jak juz wstanie trzymaja sie mnie. Julia zapewne wczoraj czula to co ja taki szok i radosc i ze to juz itp. Nie oczekiwala krytyki bo pewnie miala motyle w brzuchu jak i ja wczesniej. Dostala sam pojazd, no nerwy siadly, kazdy ma tez inny charakter inaczej znosza krytyke. Mysle ze wystarczylyby komenty z cennymi radami bez tych pelnych chamstwa, nie dziwcie sie pozniejszym komentarzom Julii bo jak sie kogos osaczy to czlowiek broni sie rekami i nogami.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale trafił Ci się specjalista o.O kompot powiadasz...
    Trzymam kciuki żeby Hubert smacznie spał i obudził się w super humorze i dobrej formie.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesllin J to Laura tylko z imienia

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa to J to nie ja ehhh

To ja też z innej beczki.

Mam koleżankę urodziła syna 9 lat temu. 23 godziny skurczów rozwarcie 3 cm i CC. Zaszła w ciążę, umówiona data CC bo nie chcieli już ryzykować. A tu niespodzianka 2 dni przed terminem CC nad ranem odeszły wody od razu skurcze ubrała się w szpitalu była 3.50 a 4.05 urodziła... Przynajmniej szybki poród był.

I tak teraz myślę że przy drugim wcale nie muszę mieć cesarki. Może będzie naturalnie hehe tylko już chyba nie chce naturalnie ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka napisalam ze mam nadzieje ze takich akcji wiecej nie bedzie amen i po tym znow zaczela sie akcja..kto tu co nakreca?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa ja wiem ze nie powinnam tego robic. Powiem tyle, jak zobaczylam jak Maja stawia kroki to szok, dziwne uczucie radosci i zmartwienie o kurde czy ja moge na to pozwolic. Ochlonelam dzien pozniej,do tej pory pozwalam jej raz na jakis czss na dwa trzy kroki na dlugosc moich rak jak juz wstanie trzymaja sie mnie. Julia zapewne wczoraj czula to co ja taki szok i radosc i ze to juz itp. Nie oczekiwala krytyki bo pewnie miala motyle w brzuchu jak i ja wczesniej. Dostala sam pojazd, no nerwy siadly, kazdy ma tez inny charakter inaczej znosza krytyke. Mysle ze wystarczylyby komenty z cennymi radami bez tych pelnych chamstwa, nie dziwcie sie pozniejszym komentarzom Julii bo jak sie kogos osaczy to czlowiek broni sie rekami i nogami.
    Nie Magda, nie masz racji. na początku były sugestie, żeby dziecka nie prowadzać jednak pod paszki, że to za wcześnie. Nie odwracaj kota ogonem.

niecierpliwa, apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin - wg tego co ja napisałam "J" to nie Ty :-) Ty byś była "S" :-D

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dawno nie pisałam ale czytałam Was na bieżąco. Nie miałam weny do pisania. Najpierw przygotowania do świąt i chrzty wiec byłam padnieta. Teraz za to Natalka daje popalić bo od jakiś 2 tygodni raczkuje i staje przy czym tylko się da i trzeba cały czas przy niej być żeby sobie głowy nie rozwalila. Do tego idą jej górne jedyny i jest marudna. Ale każdy uśmiech rekompensuje wszystkie troski.

Chrzciny się udały. Natalka wszystko pięknie zniosła. Goście dopisali, w kościele była bardzo grzeczna pomimo tego że to był jej debiut. Jedyne co nie wypaliło to fotograf i w sumie nie mamy prawie żadnych zdjęć :-(

Powiem Wam szczerze ze podziwiam te z Was które samodzielnie przygotowują posiłki dla dzieci. Nobla temu co wymyślił sloiczki. Ja nie przepadam za gotowaniem i jest to dla mnie męczarnia poza tym zdaje sobie sprawę ze nie potrafiła bym chyba zapewnić Natalce takiej różnorodności dań. Wiem wiem wyrodna i wygodna ze mnie matka. Czy któreś z Waszych dzieci jest tylko na soilczkach???

Aga ja najczęściej daję słoiczki i nie uważam siebie za wyrodną matkę! też jestem zdania że raczej nie zapewnię takiej różnorodności posiłków gotując samodzielnie, tzn nie mówię że się nie da ale dla mnie słoiczki to wygoda i tyle.. dziś ugotowałam sama zupkę, wyszła pyszna, pewnie co jakiś czas będę mu gotować ale słoiczki na pewno jeszcze zostaną..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak to baba jestem ciekawa tej dyskusji kto po wsi chodzi ten dupie szkodzi czy jak to tam szlo
    Z tego co przeczytalam to nie pamiętam aby któraś z dziewczyn drugą wyzywala. Byla ogolna dyskusja jakich odbylysmy wiele raz bardziej emocjonujaco raz mniej bo na tym polega dyskusja różnica zdan i charakterow i tak jak napisalam Julii kazdej. Nas sprawa jak wychowuje swoje dziecko i albo biore sobie rady do serca albo splywaja po mnie jak po kaczce

Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin porównywanie szkodliwości uzasadnionej medycznie z pójściem do piekła to raczej kiepski argument.
    Primum non nocere najważniejsza zasada w medycynie i myślę, że pasuje jak ulał do tej sytuacji. Trzeba umieć pohamować własne ambicje.

niecierpliwa, Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Agata wow w jakim wieku ten dr? Może to szaman był czy coś. Masakra. Biedny Hubert :-( mam nadzieję, że już będzie lepiej.

Apaczka, w średnim wieku był, ale wyglądał jak szaman i od razu go z mężem tak nazwaliśmy - dziwak w kapeluszu. Szkoda gadać. Hubert póki co śpi zmęczony.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, moja siostra miała przy pierwszym cc, a drugie bezproblemowo urodziła nauralnie.

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa juz widze ze granda i tu:P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka nie masz co atakować Magdy. Nowy posta dodalam ja i ja go usunelam. Wydaje mi się że za długo się znamy by tak po prostu się atakowac. Niepotrzebnie dodalam tego posta bo zaczęłam temat na nowo. Gdybym wiedziała to co dzisiaj to nic bym nie napisala. I wiem że takie dyskusje w realnym życiu wyglądały by inaczej. Nie wiem może jestem głupia ale ja jestem empatyczna. I mi się Laury zrobiło szkoda. Sama napisała że tak 2 raz idzie i to po to żeby dla nas to nakręcić i pokazać. Ale wszystkich poniosły emocje. I chciałabym by one troszkę opadły.

74diqps6a69lyc94.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka napisalam ze mam nadzieje ze takich akcji wiecej nie bedzie amen i po tym znow zaczela sie akcja..kto tu co nakreca?
    Usuwanie postów i protekcjonalna postawa typu "nie życzę sobie więcej takich dyskusji" to Twoj udział w wydarzeniu. Dzięki temu dyskusja nie zdechła tylko przeniosła się na belly.

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jestem w temacie i chyba dobrze..
    Dziś pierwszy dzień bez gorączki, wróciło moje kochane i uśmiechnięte dziecko:)

jesslin87, Paula_071, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Jesslin, ja nikogo nie atakuję :-/ wyrażam swoje zdanie

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Migotka co by się nie nudzić w wolne wieczory. ..

A tak na serio to Lilunia budzi się dosłownie chwilę. Ledwo wymkne się z sypialni to znów wracam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Apaczka nie masz co atakować Magdy. Nowy posta dodalam ja i ja go usunelam. Wydaje mi się że za długo się znamy by tak po prostu się atakowac. Niepotrzebnie dodalam tego posta bo zaczęłam temat na nowo. Gdybym wiedziała to co dzisiaj to nic bym nie napisala. I wiem że takie dyskusje w realnym życiu wyglądały by inaczej. Nie wiem może jestem głupia ale ja jestem empatyczna. I mi się Laury zrobiło szkoda. Sama napisała że tak 2 raz idzie i to po to żeby dla nas to nakręcić i pokazać. Ale wszystkich poniosły emocje. I chciałabym by one troszkę opadły.
    tak? a dzisiaj pisała, że zazdrościmy, ze chodzić zaczyna, a nasze niestymulowane tylko leżą.

201508091565.png
‹‹ 3534 3535 3536 3537 3538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ