X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie szukam i cuda wynajduje na allegro tez jak kot naplakal
    Artur dziękuję :-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ja mam 2 lewe nogi i dlatego grupowe formy aktywności gdzie ludzie powinni być zsynchronizowani typu aerobik są nie dla mnie, do tego na to trzeba mieć jednak czas.
    Paula nie wiem, czy miałabym jeszcze siły żeby poruszać się na tym urządzeniu. Czasem mam siły, a czasem nawet podnoszenie szklanki do ust sprawia, że czuję jak bardzo bolą mnie ręce. Ogólnie wszystko mnie boli, nogi, ręce, kręgosłup, plecy, mięśnie. Mąż mówi, że jak nie zacznę ćwiczyć itd to nie dam rady z Lily. Mówi, że strasznie postawa mi się pogorszyła, że bardzo zaczęłam się garbić i w ogóle stać i siedzieć niechlujnie. A że orbitrek to jedyne urządzenie, które kiedyś nie wzbudziło we mnie niechęci, to pomyślał o tym.
    Dzisiejsza noc była masakryczna - do 2 w nocy budziła się z płaczem co chwilę, a o 2 wstała i nie spała do 4 rano. Pobudka o 7 :/
    Aaaga najlepszego dla Artura :)

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Artura i wczorajszych solenizantow :)

Tak Karolina co z Twoją siłownia?

A Ofka miala zrobić mini spa w domu :) ja dalej pamiętam :D mam ochotę wpaść na taki relaks :D

U nas w niedzielę odpust :D kupi Maksowi balon, wiatraczek i myslalam o takim pająku co tak podskakuje :D

Mam nadzieję że nie kupię więcej badziewi ;)

Nadal nie jem słodyczy a tam będzie Wata cukrowa. Jak żyć i nie jeść takich rzeczy :(

Pulpecja, Weridiana, aaaaga lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie:)
    Ojciec w domu to pewnie bede tu mniej zeby maksymalnie wykorzystac czas na naukę testów

Jesslin wata mniam mniam:D

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny mąż namawia mnie na kupno orbitreku, bo moja kondycja i postawa ciała, a także w sumie brak umięśnienia to jakaś tragedia. Kilka razy w przeszłości na siłowni korzystałam z takiego urządzenia i w sumie podobało mi się. Tylko w siłowni jest profesjonalny bardzo drogi sprzęt i tak się zastanawiam, czy te tańsze odpowiedniki też są takie fajne. Ma któraś z Was coś takiego?
    Mi ciężko zmotywować się do ćwiczeń w domu no i zawsze jest coś do zrobienia. Za to jestem na ćwiczeniach 2-3 razy w tygodniu. To cudowny czas dla siebie; ) Wszystko zależy od motywacji :).

Lys są też zajęcia grupowe które nie wymagają wielkiej synchronizacji. To np. ćwiczenia z piłka, czy na kręgosłup które wykonuje się bardzo powoli. Polecam siłownię o ile Lily wyrazi zgodę; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 09:46

lys lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Mi ciężko zmotywować się do ćwiczeń w domu no i zawsze jest coś do zrobienia. Za to jestem na ćwiczeniach 2-3 razy w tygodniu. To cudowny czas dla siebie; ) Wszystko zależy od motywacji :).

Lys są też zajęcia grupowe które nie wymagają wielkiej synchronizacji. To np. ćwiczenia z piłka, czy na kręgosłup które wykonuje się bardzo powoli. Polecam siłownię o ile Lily wyrazi zgodę; )

Moze jeszcze basen ? Mysle ze chyba najlepsza forma ruchu i nie obciaza kregoslupa

Martucha86, lys, Paula_071, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu gorsza noc. Juz nie wiem ile razy się budziła. Od rana marudzi. Jak nie wyjdzie zab to już nie wiem co. Do tego katar. Męczy się biedna :( i matkę przy okazji. W nocy miała lekka gorączkę, wiec spacer odpuszczamy jeszcze dziś. 3 dzień w domu. Zwariować idzie!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny mąż namawia mnie na kupno orbitreku, bo moja kondycja i postawa ciała, a także w sumie brak umięśnienia to jakaś tragedia. Kilka razy w przeszłości na siłowni korzystałam z takiego urządzenia i w sumie podobało mi się. Tylko w siłowni jest profesjonalny bardzo drogi sprzęt i tak się zastanawiam, czy te tańsze odpowiedniki też są takie fajne. Ma któraś z Was coś takiego?
    Ja mam orbitrek w domu. Super urzadzenie duzona nim ćwiczylam i faktycznie nie obciaza stawow czy kregoslupa

lys lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Ja mam orbitrek w domu. Super urzadzenie duzona nim ćwiczylam i faktycznie nie obciaza stawow czy kregoslupa

a z jakiej firmy macie?

Maniuś lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firmy pro-form to jest orbitrek magnetyczny działa cichutko. Ja naprawde dużo ćwiczyłam przed ciążą w ciąży też i teraz przy dzecku. A orbitrek kupiłam już używany na allegro

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaki na spacerze
    Wstawiam szybko zapiekanke, odkurze i siaidam do testów

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mogę zmotywować się do ćwiczeń w domu, myślę nad fitnessem późnym wieczorem czyli np na 20.00. Mam niedaleko i kiedyś chodziłam ale Czy to wypali to nie wiem... w sumie nie wiem czemu tak mi się nie chce ćwiczyć..kiedyś bardzo lubiłam a teraz to jakiś wyczyn..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam motywacje ktora wystarcza na 2 tygodnie i sie konczy a dupa rosnie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam motywację na dwa razy :)

Kiedyś miałam orbitreka. Jeździłam na nim może 5 razy. Za czasów nastolatki naciagnelam rodziców na taką ławeczke do ćwiczeń, taki mały atlas. Kupę kasy wydali a ja może 10 razy poćwiczylam. Zapisałabym się gdzieś bo tak jak Ty Lys czuje, że tego potrzebuje. Ale boję się że się zapisze i dupa. No chyba że z kimś to zawsze lepiej. Ale ja bym chyba wolała tak ogólnie na siłkę a nie na jakieś grupowe zajęcia.

Nocka hujowa.

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może napiszemy jakiś zbiorowy list do Chidakowskiej żeby nas kopnęła w zadki :)

W Biedrze znowu promocja na to pudełko z pieluchami 108 sztuk za 49 zł, juz zakupiłam plus cienkie spodenki dla małego w Pepco.. fajne ciuchy rzucili tam na lato, dużo rampersów i krótkich spodenek i koszulek więc baby sio na zakupy:) jakość adekwatna do ceny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 13:32

Weridiana lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym blokujecie drzwi przesuwne w szafie? W Ikei i w Pepco nic takiego nie znalazlam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny, czym blokujecie drzwi przesuwne w szafie? W Ikei i w Pepco nic takiego nie znalazlam.

Właśnie mam ten problem od 6 lat. Jak coś znajdziesz daj znać. Ja mam 4ro drzwiowa szafę.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie chwilowo tasma malarska ;)

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobru dziewczynki, jestem od rana na nogach. Bylam u gina i wysoce prawdopodobne, ze za miesiac bede w ciazy. Teraz musze to moje male szczescie odstawic od piersi. Tylko ja sie pytam jak?

Martucha86, witaminkab, Zetka, 0na88, Aska87, jesslin87, AgaSad, aaaaga, magda sz, Weridiana, mamasia, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobru dziewczynki, jestem od rana na nogach. Bylam u gina i wysoce prawdopodobne, ze za miesiac bede w ciazy. Teraz musze to moje male szczescie odstawic od piersi. Tylko ja sie pytam jak?

Wyjedz z domu :p

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3732 3733 3734 3735 3736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ