X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Na owady kupiłam opaski...czy zadziałają... zobaczymy...czekam na przesyłke. Opaski kosztują grosze na allegro więc stwierdziłam ze spróbuję. Mam też z ziajki preparat przeciwko owadom.
    Teraz jest wilgotno a zaraz będzie upał. Świetny klimat na wylęg wszystkich okropnych meszek, komarów itd.

Zetka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Aska to smutne co piszesz o relacjach z dziadkami.. ja też bym chyba olała całodniowe odwiedziny skoro i tak sama zajmujesz się dzieckiem.. to już nawet nie chodzi o jakąś mega pomoc ale poświęcenie czasu tak z własnej inicjatywy a nie jak ewentualnie poprosisz..
    Młody pospał 40 minut i obudził się z wielkim płaczem.. przez kolejne pół godziny próbowałam go uśpić ale zrobił wielką aferę aż się zanosił.. ja nie wiem jak nauczyć go spać dłużej.. ech idę blendować mu zupkę, dobrze że chociaż z jedzeniem nie ma problemów:/

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy wnuk po obu stronach na poczatku mega byli zaangazowani i chetni do pomocy wszelakiej tesciowa byla wręcz agresywna i slodko pierdzaca moja mama przejeta swoja rola teraz wszyscy wyluzowali i jest juz zdrowo pomiedzy nami a wrecz tesciowie olewaja wnuka bo czasu nie maja no coz życie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka zbiera na laptopa. Ma już całkiem sporo, coś około 700 zł. Dzisiaj przychodzi ze szkoły i mówi. Ooo, nie ma tamtego wózka, sprzedałaś? - Tak, była pani i kupiła. -Oo, a za ile? - A do czego ci ta informacja? - No powiedz! -Nieważne, dlaczego pytasz? - A starczy ci, żeby mi tego laptopa kupić? - Nie, poza tym przecież na laptopa zbierasz, my ci ewentualnie coś dołożymy jak będziesz miała dużo. Zresztą, dziecko, taki wózek nie jest tyle wart. To tylko niewiele ponad 200 zł. - To jakbyś mi dołożyła to bym już miała 900. -Ale ja ci nic teraz nie będę dokładać! Ty mi dawałaś jak wózek kupowałam? - Nie, ale przecież mogłaś sobie wziąć :-) ;-) ;-)

Paula_071, witaminkab, AgaSad, Weridiana, Maniuś, Martucha86, mamasia, aaaaga, jesslin87, niecierpliwa, Migotkaa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam znowu u pediatry, maluch dostal inny lek. Zrobilismy jeszcze posiew kupy. Czekamy.

Zdjecie pod kosciolem zrobione. Młody zachwycony mama w sukni slubnej.

Byl facet wymienić liczniki, bo sie przeterminowaly. Taki burdel zostawil w lazienkach ze mi slabo...

Weridiana, Martucha86, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Pulpecja przypomnijcie jakie w wozki macie?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, oby Tomkowi ten nowy lek pomogl. Trzymam za Was kciuki.
    No i pochwal sie zdjeciem na FB ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Paula, Pulpecja przypomnijcie jakie w wozki macie?
    ja mam valco snap 3, a Paula chyba 4.

Paula_071, Griszanka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a lekarka coś sugerowała? doradzała? czy każe czekać na wyniki?

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaniem lekarki infekcja. Działamy objawowo narazie.

Rekrutacja do zlobkow we Wro sie zaczyna. Super, ze tylko do jednego zlobka mozna zlozyc papiery. http://www.wroclaw.pl/rekrutacja-do-zlobkow-2016-wroclaw-informacje

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechali teściowie i zabrali małego na spacer a my w tym czasie wymieniliśmy mu dywanik w pokoju, przy okazji posprzątałam jego pokój i w końcu wyprałam firanki.. stary dywan mieliśmy wyrzucić ale dostaliśmy go od teściów chyba 4 lata temu i jak im powiedzieliśmy to zrobili wielkie oczy że on przecież kosztował 1500 zł.. kuźwa ja bym za niego nie dała 100 zł ale ok, zapakowaliśmy do wora i niech biorą..założę się że przeleży w komórce kolejne kilka lat:) jak dla mnie to było mega siedlisko kurzu bo z takim dłuższym włosiem, musielibyśmy mieć jakiś super odkurzacz.. ten teraz to a la wykładzina więc łatwiejszy w utrzymaniu czystości..

Pulpecja będę we wtorek o 10.30 w Brzegu u tej rehabilitantki ale będę z mężem i to tam i spowrotem więc tylko wyślę Ci pozytywne myśli :)
    Patryk dziś zaczął raczkować:) tzn zrobił jakieś 6 kroków i raczkuje jak się zapomni bo dalej przeważa czołganie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 17:48

Pulpecja, Paula_071, Weridiana, Martucha86, mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Kurcze Aska to smutne co piszesz o relacjach z dziadkami.. ja też bym chyba olała całodniowe odwiedziny skoro i tak sama zajmujesz się dzieckiem.. to już nawet nie chodzi o jakąś mega pomoc ale poświęcenie czasu tak z własnej inicjatywy a nie jak ewentualnie poprosisz..
    Młody pospał 40 minut i obudził się z wielkim płaczem.. przez kolejne pół godziny próbowałam go uśpić ale zrobił wielką aferę aż się zanosił.. ja nie wiem jak nauczyć go spać dłużej.. ech idę blendować mu zupkę, dobrze że chociaż z jedzeniem nie ma problemów:/
    ja pamiętam, że mną i bratem też dziadkowie raczej się nie zajmowali.... więc może powielają wzorce.... ja mam nadzieję że taka nie będe... tak jak i mnie rozdzice praktycznie nigdy nie przytulali itp.... to ja teraz Patryka bym na śmierć zatuliła tylko on nie zawsze się daje :)

Weridiana, AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula swoją drogą to takie co roczne zdjęcia to mega motywacja do utrzymania sylwetki hihi:)

Paula_071, Weridiana, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, no szkoda, że młodzież się nie pozna :-/ napisz chociaż potem jak wrażenia, może też się skuszę w końcu:-)
    moja jak zaczynała raczkować, to też jak chciała szybciej to pełzała, ale z dnia na dzień jednak raczkowania było więcej i teraz w ogóle już nie pełza od dawna.
    Ja w ogóle nigdzie nie mam dywanów. Może kiedyś sobie sprawię :-) ale na razie za leniwa jestem do utrzymywania tego w czystości.

Kupilam razem z tym mlekiem, co wam pisałam taką kaszkę :
    http://allegro.pl/nestle-kaszka-z-jogurtem-mleczno-psze-banan-2x250g-i5816042060.html
    młodej bardzo smakowała :-) nie wiem jak wy, ale ja u nas w sklepach jej nie widziałam.

AgaSad lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie było etapu pełzania, więc jak zaczynał raczkować i chciał szybciej to się turlał

AgaSad lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Paula swoją drogą to takie co roczne zdjęcia to mega motywacja do utrzymania sylwetki hihi:)

Codziennie jem tabliczke czekolady i bulke slodka. Jem duze sniadania, obiady i kolacje. Waze 50kg. Dzisiaj pediatra patrzyla na mnie z politowaniem, bo chociaz mialam buty na obcasie i wlosy po wczorajszym fryzjerze to wygladalam na mocno zmeczona. Tomek tak zasuwa, ze latam za nim od 6 rano jak poparzona. Niestety wozka nie lubi, wiec nawet do sklepu wychodze z nim w tuli, wiec sie nanosze. Wstaje do niego po kilka razy w nocy. Tomek dba, zebym czasem nie przytyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:05

AgaSad, Migotkaa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widzisz jakie kochane dziecko. Po macierzynskim mozesz startowac w top model ;) Zeby nie bylo, "po" tylko dlatego, ze musisz we wlasciwy sposob wykorzystac urlop.

Paula_071, Aska87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dam znać co mi powiedziała chociaż wydaje mi się ze on prawidłowo rozwija się. . Mnie osobiście niepokoi to ze jak śpi to odchyla bardzo mocno głowę do tylu, nie wiem z czego to wynika ale pewnie jest to czymś spowodowane no i jednak wydaje mi się ze jest lekko asymetryczny bo np jak się czolga to odpycha się tylko jedną nóżką choć neurolog nie zauważyła żadnej asymetrii..
    Paula właśnie leży przede mną tabliczka czekolady, chyba się skuszę..a co mi tam..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow to pekla mi wczoraj raczka :-/ moze nie bylam z nigo strasznie zadowolona ale do parku lasku i pobliskie zakupy byl super. Wyslalam maila bo niby ma dwa lata gwarancji , mam czekac co powie producent. Zobaczymy chociaz nie usmiecha mi sie placic za transport do niemiec :-(

Dobrze ze mam spacerowki ...

1usasg185gkausx0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym jadła codziennie tabliczkę czekolady to ważyłabym 150 kg!
    Łucja juz śpi, zaraz wskakuje pod prysznic a potem kolo małej :)

Martucha86 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 3730 3731 3732 3733 3734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ