X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrobiłam, bo od rana poza domem.
    Paula najlepszego z okazji rocznicy. Macie specjalny album na te zdjęcia rocznicowe? Super sprawa np po 40 latach małżeństwa obejrzeć sobie taką kolekcję zdjęć.
    Sto lat dla Karolka i dla Emmy.
    Aga Lily jak śpi na boku to też bardzo odchyla głowę do tyłu, ale ja tego z niczym nie wiązałam i w sumie nawet się nad tym nie zastanawiałam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pulpecja dam znać co mi powiedziała chociaż wydaje mi się ze on prawidłowo rozwija się. . Mnie osobiście niepokoi to ze jak śpi to odchyla bardzo mocno głowę do tylu, nie wiem z czego to wynika ale pewnie jest to czymś spowodowane no i jednak wydaje mi się ze jest lekko asymetryczny bo np jak się czolga to odpycha się tylko jedną nóżką choć neurolog nie zauważyła żadnej asymetrii..
    Paula właśnie leży przede mną tabliczka czekolady, chyba się skuszę..a co mi tam..
    u nas też jak zasypia to tak mocno główkę odchyla ... inaczej nie zaśnie...no chyba, że jest mega padnięty

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mnie pocieszasz Lys bo ja chyba sobie coś wkrecam z tą głową ale to tak dziwnie wygląda ze zaczęłam się zastanawiać..

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, moja też tak odchyla jak śpi :-) ale pamiętam, ze Tośka też tak robiła, a porażenia chyba nie ma...
    wrocilam z zakupów, jeszcze posiłki dla męża na jutro do pracy; młoda się jeszcze bawi, dzisiaj w ogole jakaś rozregulowana jest i ze spaniem i z jedzeniem... jutro postaram się, żeby jakoś wrócić na właściwe tory.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Hubert też się tak odchyla jak śpi, jak się wkurzy to też potrafi się tak odchylić. Ja się tym jakoś bardzo nie denerwowałam do tej pory ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, dopiero 3 zdjecia mamy z 18 maja, jeszcze nie mamy albumu. Nawet Tomek sie jeszcze nie dorobił;)

Moj junior tez odchyla glowe jak spi na boku.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez głowę odchyla jak spi na boku :)!

W biedronce promocja na deserki owocowe i jogurtowo owocowe za 3 cena 9 zł.

Spokojnej nocy :)!!!

0na88 lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też odchyla głowę jak śpi

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci chyba tak po prostu maja, ja to nawet i tym nie myslalam, wszystkke dzieci w rodzinie tak robily i wszystkie szczesliwie sa zdrowe. Hehe czesto jak sie powykreca, to smkejemy sie, ze jeszcze kregoslupa mu nie zamontowalismy ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to faktycznie wymyśliłam z ta główką

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja uwazam, ze to w ogole super pomysl. Nawet jak nie w strojach slubnych, ale co roku fotka w podobnej scenerii, bedzie widac jak bardzo sie zmieniacie. Zaluje, ze nie wpadlam na podobny pomysl, a nam juz leci 9 roczek po slubie, a 16 razem.
    Ja teraz co roku chce robic rodzinne zdjecie, zaczniemy je robic od roczku mlodego. Fajnie bedzie pozniej zobaczyc jak bardzo sie zmieniamy i jak szybko dzieci nam rosna ;)

Weridiana, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż namawia mnie na kupno orbitreku, bo moja kondycja i postawa ciała, a także w sumie brak umięśnienia to jakaś tragedia. Kilka razy w przeszłości na siłowni korzystałam z takiego urządzenia i w sumie podobało mi się. Tylko w siłowni jest profesjonalny bardzo drogi sprzęt i tak się zastanawiam, czy te tańsze odpowiedniki też są takie fajne. Ma któraś z Was coś takiego?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam dlugiego postj i mi go zjadlo :/ Diabli by to!! Rano cos naskrobie, bo padam na twarz

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z wieczora
    Mężu odkąd przyszedł z pracy to mówi że jutro bedzie niespodzianką,nie wiedziałam o co mu chodzi aż do 22, mówi że może jutro zapiekanka ziemniaczana na obiad to huknelam na niego ze w porę sobie przypomniał jak zakupy nie zrobione a to trzeba przygotować wcześniej, to mi mówi "damy radę " i wtedy mnie olsnilo i się pytam czy jutro nie idzie do pracy i powiedział że dopiero we wtorek,tak więc się cieszę (ciche dni minęły po komuni)
    Szymon ma fazę na wstawianie, zaczęło się od tego ze bawiłam się z nim leżąc na plecach na podłodze a on siedział na moim brzuchu,trzymał mnie za ręce i wstawal zadowolony,później nie Sal sie trzymać na kolanach tylko się przeżył prostowal i stał,widzialam ze miał ochotę wstać przy ławie tylko nie mógł dosiegnac
    A najbardziej zabawne jest jak chce sobie zasięgnąć jakąś zabawkę która leży poza zasięgiem ręki to tak kombinuje, kładzie się boczkiem,prosto, na brzuchu a tyle się przy tym nasteka i opracuje ale nie odpuszcza i osiąga cel,na czworaka się dalej nie przewraca więc chyba mogę się pożegnać z Raczkowaniem,a jak już wstanie sam to ani tyle,..

Idę Was poczytac

Weridiana, Pulpecja, Paula_071, Martucha86, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Emmy i Karolka !
    Agata miało być lepiej u mamy, jest ? Pytam bo nie ma Cię tyle co wcześniej

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys nigdy sprzetu sportowego w domu nie mialam. Moja mama kupila sobie rowerek i stal w sypialni jako ozdoba ;-)
    Pewnie zalezy od osoby , mi niestety jest sie ciezko samej zmotywowac i wolalabym wyjsc z domu na aerobic ale wiadomo ze z malym dzieckiem nie tak latwo.

Swojego czasu kkarolina miala pomysl na silownie dla matek z dziecmi :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    Ja już piję kawkę :-) dzieciaki śpią, mąż pojechał do pracy, a ja mam jakieś pól godziny TYLKO dla siebie zanim pójdę budzić dzieci do szkoły. Śniadanie im już zrobiłam więc upajam się chwilą :-) pamiętam, ze jak pracowałam, to często specjalnie wstawałam pól godziny wcześniej, żeby w spokoju i ciszy wypić kawę :-)
    lys, ja wprawdzie nigdy takiego sprzętu nie miałam, ale myślę, ze można ewentualnie na jakichś forach poczytać co jest warte uwagi. W siłowniach musi być profesjonalny sprzęt, bo jednak jest intensywnie eksploatowany właściwie cały czas. W domu na pewno nie potrzeba aż takiego.
    Miłego dnia dla wszystkich :-)

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, masz sily na ćwiczenia po takich masakrycznych nocach? Ja mialam z mezem pomyc okna, ale jestem tak zmeczona, ze nie ma opcji. Co tydzien przekonuje sue, ze raczkowanie i wstawianie moze miec szybszy wymiar.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Mlody od 3.45 wyl przez sen co go uspokoilam to po kilkunastu minutach znowu tak wiec jestem zrypana bo o 5 35 to juz pobudka byla na całego
    Co do zdjęć pamiatkowych my postanowiliśmy co Boże Narodzenie robic sobie fote w swiatecznym klimacie i tak mlody mial czapke mikolaja a my elfów i tak bedziemy cykac co rok
    Ślubny obiecał wziąć wolne w przyszly piatek tak aby miec długi weekend bo w czwartek dzien mamy i Boże Cialo wiec fajnie wypada no i wczoraj przypomnialam mojemu ze ja tez juz obchodzę dzien mamy odpowiedzial ze pamieta no zobaczymy

Gdzie moge kupic farbki lub mazaki do ceramiki i kubek do pomalowania i wypalenia w piekarniku? Ktoś cos?

Aaaaaa i mamy 9 miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:54

lys, witaminkab, Martucha86, Weridiana, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga, sklepy plastyczne albo internet :-)

Wszystkiego najlepszego dla Artura :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:57

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3731 3732 3733 3734 3735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ