X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, nie dziwię się że chcesz odstawić w takim razie. Powodzenia życzę!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula rzeczywiscie takke historie byly, jakos o tym zapomnialam ;) Tak czy inaczej na ciaze specjalnie nie moglam narzekac.
    Agata w zasadzie, to zalecenie lekarza, ja z jednej strony chcialabym go odstawic,a z drugiej jakos nie specjalnie mi do tego spieszno. Dla mnie to ogromna wygoda, wystawiam cyca i juz, w nocy przewaznie robie to automatycznie. No ale coz, jak nie chce sie czekac z kolejnym dzieckiem, no to musze jakos dac rade.
    Stwierdzilam, ze dziwna jest psychika kobiety. W sumie sama chcialam, zeby tak to wszystko sie ulozylo, ale jak dzis dr powiedzial, ze wyglada na to, ze nic nie stoina przeszkodzie, to jakos mi sie troche dziwnie zrobilo. Z jednej strony bardzo sie ciesze, a z drugiej strach jak to bedzie. Czy bede w stanie poswiecic wystarczajaca ilosc czasu obojgu. Mowilam mamie, ze chyba musze wytulic i wycalowac Karolka na zapas. No i co ja zrobie jak nie bede mogla go dzwigac... Radosc przeplata sie ze strachem. No njc klamka zapadla, decyzja podjeta, globaki wdech, alleluja i do przodu ;)

Martucha86, Zetka, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, podziwiam za decyzję :-) wiadomo, ze lekko nie będzie, bo dwoje maluszków to nie wakacje. Ale z drugiej strony... naturalnie też mogłoby tak wyjść :-) moja znajoma miała dwulatka jak urodziła drugie (w sierpniu tak jak my) i co? i w czerwcu rodzi trzecie :-) hardcore, ale najważniejsze, żeby zdrowe dzieciaczki były, resztę się jakoś ogarnie.

Maniuś lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no dokladnie mogloby sie stac tak jak piszesz. Ja wiem na co sie pisze, chyba ;), w kazdym razie swiadomie podejmuje te decyzje. W pieluchach raz, a porzadnie :p - do bolu, najwyzej skoncze u czubkow. Z drugiej strony nie mlodnieje, juz 33 latka na plecach, a nie chce rodzic w wieku 40 lat lub starsza. Nie jest tez powiedziane, ze za pierwszym razem sie uda, wiec to takie troche na wyrost. W sumie kto ma dac rade jak nie ja! No i jeszcze to 500+ hehehe, normalnie poczuje sie jak milionerka ;) buahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 22:14

jesslin87, Maniuś, Pulpecja, Paula_071, witaminkab lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka no jeszcze ja i Ofka jestesmy gotowe na rodzeństwo :) tak że nie jesteś sama :)
    O i jeszcze jedna sierpnioweczka spodziewa się juz chyba 4 dziecka i to chyba na wrzesień...ale nie pamiętam nicka...
    W każdym badz razie damy radę!!!

Paula_071, niecierpliwa, witaminkab, Weridiana, mamasia, jesslin87, Aska87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, na pewno będzie na początku ciężko, nie ma co ukrywać. Ale później taka mała różnica wieku to super sprawa.
    Ja żałuję że się wcześniej nie zdecydowaliśmy na drugie. Ale u nas to przez pracę, wróciłam jak Jaś miał 20 mcy i potem tak szybko nie chciałam z pracy rezygnować.

Moja przyjaciółka ma synka z ivf, teraz w lipcu 3 latka. No i teraz ma Filipa rok i miesiąc, udało się naturalnie po 8mcach. Już mieli do kliniki jechać, dali sobie ostatni miesiąc i się udało :) Było jej ciężko, bo jak była w ciąży, to Antek miał około 2 latek, ale dała radę. Pierwsze 4mce też mówiła że bardzo ciężko, ale z dnia na dzień o wiele lepiej. Także na pewno będzie wszystko dobrze. Trzymam mocno kciuki :)

Tak w ogóle to dzień dobry :) u nas nocka, uwaga! Super :)
    Od 21:15 do 1:44 spal u siebie. Potem zjadł cyca i mąż go odniósł. Znów pobudka o 3:30, zjadł drugiego i chyba mąż go odniósł albo już spal z nami. Potem jeszcze ze 3 razy cycka po trochu. Już dawno tak przepełnionych piersi w nocy nie miałam :)

Paula_071, Weridiana, lys, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mam od rana ch.... humor.
    Mąż z bólem gardła, katarem, ale oczywście do pracy pojechał, bo inaczej wszystko się zawali. Jak się doprawi, to go kopnę w dupę normalnie. Będzie mi tu prychał i kaszlał przy dziecku.
    Rano Tośka dostała opr za syf w pokoju, ostatnio to temat nr 1. Założyla do szkoły jakieś zdechle legginsy, bo rybaczek nie mogła znaleźć. No nic dziwnego, jak tam jeden wielki kłąb ubrań. Wyjebałam wszystko na podłogę, wróci to będzie składać. I ma cały weekend na sprzątanie pokoju. Poszła z wielkim rykiem do szkoły. Trudno. Gdzie nie spojrzę tam syf. Jak ja nie zrobię to wszyscy mają w dupie. To ja też będę miała.

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Noc koszmarna. W szczegóły wdawać się nie będę, spałam pewnie ze 4 godz Łucja jeczala, stekala i płakała. Oprócz zęba katar.pomogło jak dałam przeciwbólowe i położyłam jaska pod głowę. Na tyle ze budziła się co 20 a nie 10 min.
    Aga pytałaś o piersi. Moje wróciły do siebie rozmiarowo. Wygladowo absolutnie.
    Pulpecja wiem co czujesz. Cierpliwości :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam! Widać prawą górną jedynkę!

Weridiana, Maniuś, lys, Martucha86, jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc chyba juz standardowo pobudka z rykiem o 23.30 chwile po 3 i o 4.45 dzien dobry walka do 5.20 i zasnal na godzine
    Pytanie do mam z mega lekiem separacyjnym u dziecka i etapem tyyyyyylko mama ile to trwalo??
    Pulpa ty kialas chyba z cora etap tylko mama a szczegolnie wieczorami przeszło? Ja nie wiem co mam robic az lzy mi naplywaja do oczu kak pomysle ze w pazdzierniku mam go oddac do zlobka na 8 godzin
    Boję sie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi ani rozmiarowo ani z wygladu nie wrocily do stanu poprzedniego nie powiem byly duze ale i jędrne i takie ładne na teraz wstydzę sie mężowi bez stanika pokazać co z tym zrobić!!??

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moje piersi ani rozmiarowo ani z wygladu nie wrocily do stanu poprzedniego nie powiem byly duze ale i jędrne i takie ładne na teraz wstydzę sie mężowi bez stanika pokazać co z tym zrobić!!??

Chyba nic innego jak pogodzić się, ze juz tak zostanie:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga, u nas to trochę złagodniało. Apogeum trwało około miesiąca chyba, dalej jak coś się dzieje to mamusia najlepsza, ale nie ma już histerii jak zniknę z pola widzenia.Za to jak się pojawię po chwili nieobecności, to jest mega radość.
    Co do piersi, to się nie przejmuj. Mąż nie kocha cię za piersi w końcu ;-) ja np. mam okropną bliznę na brzuchu po cc, ale w d... to mam. Jak się jest tak blisko ze sobą, jest miłość zaufanie, to takie rzeczy nie mają znaczenia.

aaaaga, Maniuś, lys, jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chyba nic innego jak pogodzić się, ze juz tak zostanie:)
    Albo zbierac na operację hehehhe

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hej u nas noc chyba juz standardowo pobudka z rykiem o 23.30 chwile po 3 i o 4.45 dzien dobry walka do 5.20 i zasnal na godzine
    Pytanie do mam z mega lekiem separacyjnym u dziecka i etapem tyyyyyylko mama ile to trwalo??
    Pulpa ty kialas chyba z cora etap tylko mama a szczegolnie wieczorami przeszło? Ja nie wiem co mam robic az lzy mi naplywaja do oczu kak pomysle ze w pazdzierniku mam go oddac do zlobka na 8 godzin
    Boję sie

U mnie był taki etap, minął i znów jest.
    Gdzie oddajesz do żłobka? Ja Leśny Żłobek na Morenie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Albo zbierac na operację hehehhe
    Ja mam tak z brzuchem. Powiedziałam,ze urodze tyle dzieci ile chce a potem zrobię plastyke

aaaaga lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka na ul Plockiej nowo otwarty zlobek Ujescisko

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ile bedziesz placila?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zetka ile bedziesz placila?

900zl czesne, a posiłki 10,50zl za dzień. Do tego swoje pieluchy, chusteczki itp.
    Wpisowe chyba 300zl.

A na tej Płockiej ile sobie życzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 09:00

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga co do piersi to sprawa indywidualna ale jak karmisz to zwykle dluzej to trwa. Powoli nabiora jedrnosci , tkanka gruczolowa na nowo ustapi miejsca tluszczowej. Ja karmilam dwa lata i dwa lata dochodzily do siebie. Po zakonczeniu karmienia to po prostu dramat , placki ale z czasem lepiej. Niektorym kobietom powieksza sie rozmiar ja niestety stracilam.
    nie ma reguly.

co do zlobka , hmm ja mialam opiekunke a i tak ryczalam po drodze do pracy. Nie bylam na to gotowa teraz wiem i po tylu latach na wspomnienie o tym az mam dreszcze. Niestety musialam pracowac , zadnego zasilku nie otrzymywalam , zero macierzynskiego . Dlatego uwazam za bardzo dobre 500+ bo wtedy uratowaloby mi zycie.

Pulpecja spokojnie , wiem ze jestes zla na siebie ;-)
    coz u mnie takie akcje sprzatajace przeprowadza maz , kur....uje i sam sprzata ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3734 3735 3736 3737 3738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ