X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpa ja to zazwyczaj jem platki owsiane górskie, nie błyskawiczne, tylko górskie, bo zdrowsze, do tego kiwi świeże, suszona żurawina, rodzynki,sliwka, czy co tam mam, sezam, chia, mielone siemię lniane (to częściej mąż dosypuje), mogą być ziarna slonecznika. W sezonie dodaje zamiast kiwi dowolne owoce sezonowe. Mąż je z jogurtem naturalnym, ja z mlekiem zimnym.
    a widzisz, a oni na opakowaniach nawet tych błyskawicznych (gryczanych, żytnich oprócz owsianych chyba tylko) piszą, żeby je zagotować. A ja to chcę właśnie na szybko z jakimś dodatkiem i zimne mleko albo jogurt.

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello hello ja nadal zabiegana, tyle spraw mi się uzbierało, że nie ma dnia wolnego, a za kilka dni mąż wylatuje za granicę do rodziny na kilka dni, potem wraca do domu na kilka dni i na początku czerwca leci do pracy, więc muszę się sprężać.

Poza tym u nas generalnie tak samo - nocki kiepskie, wybrzydzanie z jedzeniem, porcyjki skromne. Lily nabiera tempa w pełzaniu i nauczyła się pić z kubka 360 stopni, więc pije raz z niego a raz z bidonu. Odkąd zrobiła się bardziej mobilna to nie muszę siedzieć z nią non stop na podłodze i nie wymusza już tak bardzo noszenia, co mnie niezmiernie cieszy.

Paula_071, aaaaga, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, to już jakiś postęp, może trochę da ci odpocząć :-)
    Miśka ma nowy pomysł, ja np. stoję w kuchni przy blacie i coś kroję, czy robię kanapki, a ta podchodzi łapie moje nogi i staje tuż za mną z tyłu. No i w ten sposób ogranicza mi pole manewru, bo jak zrobię krok w tył czy w bok, to ona straci równowagę.

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    a widzisz, a oni na opakowaniach nawet tych błyskawicznych (gryczanych, żytnich oprócz owsianych chyba tylko) piszą, żeby je zagotować. A ja to chcę właśnie na szybko z jakimś dodatkiem i zimne mleko albo jogurt.

Nie czytałam tej instrukcji, ja ich nie gotuję ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:

Nie czytałam tej instrukcji, ja ich nie gotuję ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co kupić na dzień dziecka, myślę o stoliku edukacyjnym, ale strasznie mnie wkurza, że wszystkie te zabawki są plastikowe, świecąco- grające i trochę tandetne. Ja bym chciała coś drewnianego albo sama nie wiem jakiego. Już mam w domu mnóstwo tego plastiku. Nie mogę znaleźć nic ciekawego.

Czy któraś z Was ma fotelik na rower dla dziecka? Zaczynam się rozglądać za czymś na lato? Może macie jakieś sugestie na co zwrócić uwagę?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a takie coś? Ja bym się zastanawiała gdybym miała miejsce w domu. Wydaje się fajne, nie ma plastiku i miliona świecidełek.

https://www.nefere.pl/81,Centrum-edukacyjne-MIS-chodzik-4w1-pchacz

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata może tu coś znajdziesz co Ci się spodoba

http://janod.pl/pol_m_Zabawki-edukacyjne-411.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wielka-drewniana-kostka-edukacyjna-multi-246017-i5848431977.html

Agata, może takie coś? Albo powoli kompletuj już drewnianą kolejkę, tory mosty itp.? Ewentualnie drewniane puzzle

Ja też chciałam fotelik na rower, ale ktoś tu pisał, ze nie powinno się do roku co najmniej wozić. Druga sprawa, ze młody przywlaszczyl sobie mój rower i chyba będę musiala zainwestować w nowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:34

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie, moje dziecko poszło na drzemkę i śpi już 2.5h!!! Aaa Ja chce mój wolny wieczór!

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula jak u Tomka? U nas dziś 3 kupy do tej pory, zwykle było 5 więc może i jest poprawa, jest też bardziej żywa, ma więcej siły bo ostatnio ledwo się podnosiła sama. Elektrolitów też nie chce pić.. wciskam w nią kilka strzykawek dziennie (15ml łącznie..) a resztę sama piję..może przejdzie w mleku..
    Ciekawe ile waży, sporo schudła bo spodnie z niej spadają, brzuszek zapadnięty a zwykle ma taki piwny.

Jasmine dużo zdrówka dla malutkiej! oby szybciutko doszła do siebie

U nas narazie 8 kup wiec calkiem niezle:) dalej czekam na wyniki badania posiewu i na pasożyty.

Okna pomyte. Jednak jak się we dwie osoby myje to calkiem inna bajka.

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sciagnelam moja mame, porobilam pranie, nakleilam pierogow, mialam jeszcze ppsprzatac, ale jak wziela mlodego na spacer, to tak mnie zmoglo, ze usnelam na 2,5 godz.
    Po spacerze moje dziecko wykonczone, patrze 18, to do kapieli i mialam zamiar go usypiac, a ten po kontakcie z woda nabral wigoru i ani mysli spac. Stoi przy kanapie i wali w nia rekami ile sil.

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) czy ubieracie dzieciom na noc krótki rękaw?

5fo2vs9.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spi w spiochach bez rekawowo tylko na ramiączkach i gole stopy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wielu trudach robal spi a ja padam na ryj nie wiem co jemu sie stało dopoki nie odlozylam do lozeczka bylo ok po 5 min ryk i wyciaganie raczek az sie trzasl no to dawaj na rece i na przytulanie 3 zwrotki kotki dwa i do łóżeczka i znowu to samo wiec hop na rece 5 zwrotek dorotki i do lozeczka a gdzie tam ryk no to na rece i tak mi zasnął wiec delikatnie odkladam do lozeczka a on w ryk wiec nachylilam sie nad nim przytulilam rękę pod glowke tak jak by lezal mi na reku ciiii do ucha glaskanie po plecach i po chwili odlecial delikatnie wyjelam reke to mnie chwycil tak ze trzymał moje przedramie jak swoja maskotkę królika do spania ale jak mocniej zasnal oswobodzilam sie lulalam od 19.24 do 20.19

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha ja ubieram i Łucja i tak się rozkopuje.
    Pulpecja ja słyszałam, że najbezpieczniej jest wstrzymać się do 18 miesiąca ze względu stawy.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba początek lęku separacyjnego..pół dnia wył jak tylko znikają z oczu, po kąpieli szalał w łóżeczku ale musiałam być obok bo jak wyvhodzilam to lament.. przez godzinę podnosiła go i kładlam, on klekal słabo siadał i tak w kółko aż padł. . Masakra jakaś..
    Martucha mój też ba krótki rękaw a wczoraj spaliśmy przy otwartym oknie bo u nas zaduch straszny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:45

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Martucha ja ubieram i Łucja i tak się rozkopuje.
    Pulpecja ja słyszałam, że najbezpieczniej jest wstrzymać się do 18 miesiąca ze względu stawy.
    mówisz o foteliku na rower?

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Karol przewaznie spi w cienkim pajacu na dlugi rekaw, niekiedy spi w bodach na krotki, ale jednak jak sie caly poroskopuje, to ma gasiora na rekach, wiec wole jak tak spi. Poki co u nas w sypialni 18-19 st, wiec moze dlatego. W sumie nnie tez czasami przypizdzi, ale ja to pochowam rece, a mlody jednak nie.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy u Was tez tak jest, ja dzisiaj zrobilam 5 pralek i jeszcze mam do zrobienia dwa prania. Poniekad to pranie tylko po trzech dniach, nie mam pojecia skad tyle szmat dla trzech osob, musze jeszcze recznie przeprac sukienke, bo po pralce jej nie doprasuje, o ubraniach roboczych meza nawet nie wspomne.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 3746 3747 3748 3749 3750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ