X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje 2×180 i wieczorem kaszke

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dalam orkiszowo-migdalowe. A ba śniadanie je np. platki jaglane z lnem, slonecznikiem i dynia.

Moj je w nocy 1-2 cycki + 600-800ml mm.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ochujam dziś ! żeby to były zęby, a nie jej charakterek.

ja tez daje 2x180ml a raczej nalewam tyle. Zjada jak ma dobry dzien 2x100ml i tez kaszke na wieczór. Piekna pogoda a ja nie mam sił na spacer, moze pod wieczór sie wytarabanie. Rozgladam sie za wozkami, ten babyzen yoyo mi sie podoba ale cena kosmos , kees k2go tez wymiarami ok ale jakos wizualnie mi sie nie podoba, recaro easylife wizualnie mi sie podoba ale buda malutka , chyba tez zdecyduje sie na valco snap. Tylko podoba mi sie taki jakby trzy kołowy a to pewnie mniej funkcjonalny.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja mam właśnie tę wersję 3 kołową, bo bardziej mi się wizualnie podobał :-)
    nie jeździłam wersją 4kolową więc nie mogę porównać. Mój się sprawdza, jest wygodny lekki, ciężej na pewno podjechać jak jest ten taki podjazd na schodach na dwa koła,ale też dałam radę. Jest trochę mniej zwrotny niż ten mój calkiem pierwszy - camarelo carera,ale za to nie hałasuje na bruku jak większość spacerówek.

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :*
    U nas kołomyja związana z wyjazdem, wiele spraw trzeba jeszcze pozałatwiać - ubezpieczenia, ostatnie formalności noclegowe, jeszcze w Banku musimy się pojawić, bo KNF wprowadziła nową rekomendację i do KH trzeba pouzupełniać dokumenty, sprawy pakunkowe i zakupowe, jeszcze dziś byłam sobie z młodym zrobić morfologię i nie ma zbytnio czasu na forum. Dzieć złapał do tego wszystkiego katar i maruder na całego, ale staram się z doskoku czytać. Aaa... dostaliśmyu zaproszenie na ślub do koleżanki w terminie zlotu i też jest zagwozdka co teraz, buziaki

Griszanka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcialabym sobie zrobić wlasną mieszankę musli. No wiadomo różne tam plątki itd., ale mam coś z nimi jeszcze zrobić? Tzn podpiec albo coś? Bo ja tylko z zimnym mlekiem albo jogurtem jem i w sumie zawsze gotowce kupowałam. A znając podejście niektórych z was do zdrowego jedzonka to jestem pewna, ze robiłyście i wiecie co i jak :-)

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja robie tak płatki błyskawiczne jaglane, pół banana, żurawiny garść, troszkę pestek(dyni albo słonecznika) 3 śliwki suszone węgierki. Albo kasza jaglana gotowana na mleku z żurawiną i jabłkiem, albo z cynamonem i jabłkiem albo z bananem. Wrzucam co mam w domu, zawszę pycha

Możesz spróbowac z każdym rodzajem płatków: owsianych, żytnich, pszennych, jaglanych itp.. mogą być też otręby zamiast tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 14:11

Pulpecja lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak u Tomka? U nas dziś 3 kupy do tej pory, zwykle było 5 więc może i jest poprawa, jest też bardziej żywa, ma więcej siły bo ostatnio ledwo się podnosiła sama. Elektrolitów też nie chce pić.. wciskam w nią kilka strzykawek dziennie (15ml łącznie..) a resztę sama piję..może przejdzie w mleku..
    Ciekawe ile waży, sporo schudła bo spodnie z niej spadają, brzuszek zapadnięty a zwykle ma taki piwny.

Jasmine dużo zdrówka dla malutkiej! oby szybciutko doszła do siebie

jasmine89 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a płatki jaglane blyskawiczne nie muszą być gotowane? bo ja nie cierpię gotowanego mleka. Można zimnym zalać?

jasmine89 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja tu jest przepis na domową granolę, robiłam kilka razy i jest pyszna

http://www.qchenne-inspiracje.pl/2014/03/domowa-granola-w-wersji-z-jogurtem-i.html

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witamy po weekendzie :) nawet nie bylo ta strasznie źle...pare razy tylko mnie "mamunia" wkurwila..ale to normalne,bo inaczej po prostu nie bylaby sobą...

U nas pomalu zaczyna sie wstawanie przy wszystkim przy czym tylko jest taka możliwość :)

Chyba idzie tez lewa dolna jedyneczka :)

Naprawde te nasze dzieci juz coraz zdolniejsze :)

Mój wypija 2*210 na dobę

Jasmine trzymam kciuki i pomodlę sie za Was <3

Miłego dnia

jasmine89, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze do Ciebie pytanie - jutro mamy być o 10.30 w Brzegu. Ile mniej więcej czasu potrzebujemy na dojazd? Nie liczę przejazdu przez Wrocław tylko z rogatek do gabinetu bo pewnie też kojarzysz gdzie on jest..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem raz tak a raz tak, też nie lubię gotowanego mleka, z jogurtem jem.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny!operacja juz pewn, we czwartek rano. takze wspanialy prezent dla nas na pierwszy dzien mamy.

dzisiaj dalam malej mozarelle, jadla jakby jedzenia nie widziala. stwierdzilam, ze jak sa sloiczki makaron z sosem i mozarella, to co mi szkodzi dac prawdziwa mozarelle.
    magda czytalam ze Twoja mala ma wiecej kupek, bo wirusowka, ale jak moja ma rzadkie albo wiece to daje jej deserek z kakao i tak minimalnie jej "utwardza"

Weridiana lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A mam jeszcze do Ciebie pytanie - jutro mamy być o 10.30 w Brzegu. Ile mniej więcej czasu potrzebujemy na dojazd? Nie liczę przejazdu przez Wrocław tylko z rogatek do gabinetu bo pewnie też kojarzysz gdzie on jest..
    wiesz, jak jedziesz przez Oławę to przy dobrych wiatrach około 40 minut, zależy skąd z Wroclawia jedziesz, bo jak np. masz bliżej na autostradę to jest szybciej, tylko z kolei warto zjechać wcześniej, bo przed Brzegiem jakieś remonty chyba są. I jak jedziecie od strony Oławy, to nie wjeżdżajcie pierwszym wzazdem, bo wtedy to przez cały Brzeg jedziecie, światła itp., lepiej się kierować jak na Opole czyli obwodnicą objechać Brzeg i wjechać ostatnim wjazdem koło Pawlowa (możesz spojrzeć na mapę to się zorientujesz), bo to jest blisko właśnie tego wjazdu i nie musicie się kręcić.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super. Wielkie dzięki za info!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpa ja to zazwyczaj jem platki owsiane górskie, nie błyskawiczne, tylko górskie, bo zdrowsze, do tego kiwi świeże, suszona żurawina, rodzynki,sliwka, czy co tam mam, sezam, chia, mielone siemię lniane (to częściej mąż dosypuje), mogą być ziarna slonecznika. W sezonie dodaje zamiast kiwi dowolne owoce sezonowe. Mąż je z jogurtem naturalnym, ja z mlekiem zimnym.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pulpecja tu jest przepis na domową granolę, robiłam kilka razy i jest pyszna

http://www.qchenne-inspiracje.pl/2014/03/domowa-granola-w-wersji-z-jogurtem-i.html

Rewelacja ale przygotuje to chyba w przyszlym zyciu ;-)

ja za to uwielbiam cieple mleko z czekolada hmmmm

ostatnio kupilam w pl sklepie mleko dla dzieci w kartoniku chyba 3,8% pycha , nawet moja Laura powiedziala ze polskie mleko is the best :-)

1usasg185gkausx0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana to się bardzo szybko robi w sumie a mi wychodzi cały duży słoik wiec jest trochę porcji. Największy problem to zawsze mam żeby po składniki jechać

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialo mi sie ze starych sposobow ze aby przeciwdzialac biegunce mozna podac przecier , sok z jagod. Moja ciocia zawsze mi robila soczek jagodowy swojego czasu.

Jasmine rzeczywiscie 26 dzien matki , coz dobrze ze teraz to szybko idzie , a w przyszlym roku dzien matki bedziecie swietowac o wiele radosniej , czego wam serdecznie zycze

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3745 3746 3747 3748 3749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ