X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialam Wam pisac. W sobote wybralam sie do Wroclawia na zakupy, bylo okropnie goraco, to mlody mial body na krotki rekaw, krotkoe ogrodniczki, cieniutka bejsbolowke i bose stopy, w sklepie oczywiscie bez czapki. Ludzie to na nas patrzylk jak na ufoludki, a rodzice maluchow to juz zupelnie. Karol do wszystkich sie smial, bylo widac, ze tak mu dobrze. Co jakies dziecko mijalismy, to ja nie moglam wyjsc z podziwu, sweterki, dlugi spodnie, czapki. Powiedzcie, ze to nie ja jestem nawiedzona.
    Wczoraj na komuni na wejsciu tylko byl ubrany, koszula, spodni i nawet skarpetki, ale pozniej musialam go porozbierac do bodow. Rok starszy kuzyn jak zobaczyl, ze Karol na boso, to on posciagal buty i skarpetki i tak razem sie bawili ;)

Paula_071, Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka my codziennie tak spacerujemy czyli body lub koszulka krótki rękaw, krotkie szorty, gołe stopy, nie wyobrażam sobie inaczej w te upały. Jak widzę dzieci w swetrze to mi ich szkoda, bo nie chciałabym żeby mnie ktoś w upał tak ubrał.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj i dzisiaj byl ubrany w body na krotki i cienkie ogrodniczki z krotkimi nogawkami mial skarpetki ale np dzisiaj na kocyku mu zdjelam no i czapka cieniutka ze szmacianym daszkiem ile bylo u nas stopni nie wiem bylo cieplo
    Wczoraj w kosciele siedzieliśmy na zewnątrz bo w srodku mega duchota i jak zobaczylam okolo 2 miesieczne dziecko w rajstopkach sukience bucikach czapeczce takiej szydelkowej i pod kocykiem w gondoli to sie nie dziwilam ze to dziecko non stop kwililo nawet odkrycie kocyka nie pomoglo
    DZisiaj w pepco kupilam mlodemu do spania zwykle chlopiece majteczki i podkoszulki
    Majtasy zakryja pampka bo tak jakos obawiam sie ze jak sie bedzie wiercil to go odepnie lub przekrzywi i sie obsika

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ty chyba pytalas o zabezpieczenie drzwi przesownych, znalazlam cos takiego:)

http://allegro.pl/showitem/description/5690416464.html

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od 3 dni dopiero ciepło, i u nas jest pampers, koszulka i krótkie spodenki bez żadnych czapek, skarpetek itp...
    za to wczoraj się mijałam z dziewczyną z bloku obok, a w wózku dziecko w zimowym śpiworku... nie wiem co pod spodem jeszcze miało :/ masakra
    dziś to samo, dziwni Ci ludzie ... Patryk najchętniej to w samym pampersie by siedział :) ja też już letnie sukienki powyciągałam :) śmiesznie wyglądaliśmy dziś bo my z Patrykiem wyrozbierani a mąż w swetrze...w aucie termometr pokazywał 32 stopnie w słońcu...a dla mnie 25 to już upał :P

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj skoczyłam szybko do HM kupić jakieś szorty dla małej, bo my tylko długie spodnie mamy. Oczywiście wszystkie szorty z nieelastycznych materiałów i już na oko widziałam, że nie ma szans, żeby Lily było w tym wygodnie. Stanęło na tym, że kupiłam spódniczkę rozmiar 92 i jest idealna. A po szorty to znów będę musiała się wybrać do sklepu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis na dworze od 11:15 do 17. Wysmarowani filtrem 50 a ja i tak mam ślady. Młody w rampersie krótki rękaw i krótkie nogawki, bez skarpet.
    Jutro rano jadę do pracy jakieś papiery wypełnić. Jakoś stresa mam.

Mamasia, kiedy jedziecie?

Lys, może jakieś bawełniane rozciągliwe będą dobre. Albo większe i skrócić nogawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:08

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no właśnie tam nie mieli typowo bawełnianych, przejdę się do innego sklepu to na pewno coś będzie :)

Ja wczoraj byłam wysmarowana 50 a i tak mam poparzone ramię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:12

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja moja tez staje za mna ;-)

Agaata jakis miesiac temu w lidlu byl stolik drewniany z narzedziami , klockami taki maly majsterkowicz , zaluje ze nie wzielam , wtedy stwierdzilam ze jeszcze za wczesnie teraz takiego nie moge znalezc. Moze w pl tez beda

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys,.wlasnie sie zastanawiam nad czyms z Janod'a, fajne są te zabawki.
    Apaczka, super ta zabawka, skonsultuje z mężem, może ja weźmiemy.

Co do fotelikow na rower, to widzę że te firmy Kettler sa od 10 msc. A czemu nie powinno się tak wcześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:41

lys, apaczka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, co się przejmujesz, potem będą płakać, że im dzieci chorują ;-)
    moja była dzisiaj w koszulce na krótki rękawek i ogrodniczki materiałowe , nogawki tak do pół łydki jej siegały. Aaa, dla dziewczynek: kupiłam młodej świetną cieniutką czapkę z daszkiem w 5 10 15, z takiego przewiewnego jakby płócienka. Musialam troszkę podszyć gumkę, bo ciut za szeroka była, ale naprawdę fajna jest i nie grzeje jak niektóre. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/czapki-apaszki/czapka-5x3036.html

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    mówisz o foteliku na rower?
    Tak :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy czapkę z daszkiem z 5 10 15 jest cienka i bardzo fajna, polecam.

Weridiana, nie ma i nie było chyba nic takiego w Lidlu, a szkoda.

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata, takie info znalazłam:

"Aby dziecko mogło jeździć w foteliku rowerowym razem z rodzicem, musi mieć odpowiednio rozwinięte mechanizmy ruchowe i amortyzacyjne. Te natomiast wykształcają się około 18. miesiąca życia. Młodsze dziecko podczas przejażdżki narażone jest na wstrząsy i pozbawione punktu podparcia. Niebezpieczną praktyką jest również jazda rowerem z dzieckiem śpiącym w foteliku. To potężne obciążenie dla kręgosłupa malca."

http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-ktorych-powinnismy-unikac-zeby-wspierac-rozwoj-prawidlowej-postawy-ciala-dziecka/

a tu powołują się na Zawitkowskiego:

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123954,13950054,Z_dzieckiem_na_rower__Lepszy_fotelik_czy_przyczepka_.html

Pulpecja, Agaata, Paula_071, aaaaga, witaminkab lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Agaata, takie info znalazłam:

"Aby dziecko mogło jeździć w foteliku rowerowym razem z rodzicem, musi mieć odpowiednio rozwinięte mechanizmy ruchowe i amortyzacyjne. Te natomiast wykształcają się około 18. miesiąca życia. Młodsze dziecko podczas przejażdżki narażone jest na wstrząsy i pozbawione punktu podparcia. Niebezpieczną praktyką jest również jazda rowerem z dzieckiem śpiącym w foteliku. To potężne obciążenie dla kręgosłupa malca."

http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-ktorych-powinnismy-unikac-zeby-wspierac-rozwoj-prawidlowej-postawy-ciala-dziecka/

a tu powołują się na Zawitkowskiego:

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123954,13950054,Z_dzieckiem_na_rower__Lepszy_fotelik_czy_przyczepka_.html

To widzę że musze zgłębić temat, bo jeszcze się nie wczuwałam, echh myślałam że to będzie proste.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To widzę że musze zgłębić temat, bo jeszcze się nie wczuwałam, echh myślałam że to będzie proste.

z dziećmi chyba nic nie jest proste :P

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa chciała założyć ostatnio małej getry na getry... mowię mamo jest 26 stopni... - to nic ale wieje.. -ale to ciepły wiatr, proszę mi tu zdjąc te getry, Maja jest zahartowana, od początku jej nie przegrzewam i będzie jej ciepło. Poszła z nią na spacer, wiecie co widziałam z balkonu? przykryła jej nogi swoim swetrem...aaaaaa

Paula u nas dziś jedna kupa mniej niż wczoraj, duużo więcej energii. Za to wieczorem jakiś atak płaczu. Kupa to praktycznie sam śluz..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnelo mi sie z Szymonem, coś ostatnio brakuje mi mocy ..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Hej:) czy ubieracie dzieciom na noc krótki rękaw?
    Właśnie dziś założyłam tylko bodziaka na krótki rekaw

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na noc ubieramy roznie w zaleznosci od pogody ;-) nie grzejemy wiec jesli jest chlodniej body z dlugim rekawem , a jesli cieplej to z krotkim :-)

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3747 3748 3749 3750 3751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ