SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A mialam Wam pisac. W sobote wybralam sie do Wroclawia na zakupy, bylo okropnie goraco, to mlody mial body na krotki rekaw, krotkoe ogrodniczki, cieniutka bejsbolowke i bose stopy, w sklepie oczywiscie bez czapki. Ludzie to na nas patrzylk jak na ufoludki, a rodzice maluchow to juz zupelnie. Karol do wszystkich sie smial, bylo widac, ze tak mu dobrze. Co jakies dziecko mijalismy, to ja nie moglam wyjsc z podziwu, sweterki, dlugi spodnie, czapki. Powiedzcie, ze to nie ja jestem nawiedzona.
Wczoraj na komuni na wejsciu tylko byl ubrany, koszula, spodni i nawet skarpetki, ale pozniej musialam go porozbierac do bodow. Rok starszy kuzyn jak zobaczyl, ze Karol na boso, to on posciagal buty i skarpetki i tak razem sie bawiliPaula_071, Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Moj wczoraj i dzisiaj byl ubrany w body na krotki i cienkie ogrodniczki z krotkimi nogawkami mial skarpetki ale np dzisiaj na kocyku mu zdjelam no i czapka cieniutka ze szmacianym daszkiem ile bylo u nas stopni nie wiem bylo cieplo
Wczoraj w kosciele siedzieliśmy na zewnątrz bo w srodku mega duchota i jak zobaczylam okolo 2 miesieczne dziecko w rajstopkach sukience bucikach czapeczce takiej szydelkowej i pod kocykiem w gondoli to sie nie dziwilam ze to dziecko non stop kwililo nawet odkrycie kocyka nie pomoglo
DZisiaj w pepco kupilam mlodemu do spania zwykle chlopiece majteczki i podkoszulki
Majtasy zakryja pampka bo tak jakos obawiam sie ze jak sie bedzie wiercil to go odepnie lub przekrzywi i sie obsika -
u nas od 3 dni dopiero ciepło, i u nas jest pampers, koszulka i krótkie spodenki bez żadnych czapek, skarpetek itp...
za to wczoraj się mijałam z dziewczyną z bloku obok, a w wózku dziecko w zimowym śpiworku... nie wiem co pod spodem jeszcze miałomasakra
dziś to samo, dziwni Ci ludzie ... Patryk najchętniej to w samym pampersie by siedziałja też już letnie sukienki powyciągałam
śmiesznie wyglądaliśmy dziś bo my z Patrykiem wyrozbierani a mąż w swetrze...w aucie termometr pokazywał 32 stopnie w słońcu...a dla mnie 25 to już upał
-
Ja właśnie dzisiaj skoczyłam szybko do HM kupić jakieś szorty dla małej, bo my tylko długie spodnie mamy. Oczywiście wszystkie szorty z nieelastycznych materiałów i już na oko widziałam, że nie ma szans, żeby Lily było w tym wygodnie. Stanęło na tym, że kupiłam spódniczkę rozmiar 92 i jest idealna. A po szorty to znów będę musiała się wybrać do sklepu.
-
A my dzis na dworze od 11:15 do 17. Wysmarowani filtrem 50 a ja i tak mam ślady. Młody w rampersie krótki rękaw i krótkie nogawki, bez skarpet.
Jutro rano jadę do pracy jakieś papiery wypełnić. Jakoś stresa mam.
Mamasia, kiedy jedziecie?
Lys, może jakieś bawełniane rozciągliwe będą dobre. Albo większe i skrócić nogawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:08
-
Pulpecja moja tez staje za mna
Agaata jakis miesiac temu w lidlu byl stolik drewniany z narzedziami , klockami taki maly majsterkowicz , zaluje ze nie wzielam , wtedy stwierdzilam ze jeszcze za wczesnie teraz takiego nie moge znalezc. Moze w pl tez beda -
Lys,.wlasnie sie zastanawiam nad czyms z Janod'a, fajne są te zabawki.
Apaczka, super ta zabawka, skonsultuje z mężem, może ja weźmiemy.
Co do fotelikow na rower, to widzę że te firmy Kettler sa od 10 msc. A czemu nie powinno się tak wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:41
lys, apaczka lubią tę wiadomość
-
Griszanka, co się przejmujesz, potem będą płakać, że im dzieci chorują
moja była dzisiaj w koszulce na krótki rękawek i ogrodniczki materiałowe , nogawki tak do pół łydki jej siegały. Aaa, dla dziewczynek: kupiłam młodej świetną cieniutką czapkę z daszkiem w 5 10 15, z takiego przewiewnego jakby płócienka. Musialam troszkę podszyć gumkę, bo ciut za szeroka była, ale naprawdę fajna jest i nie grzeje jak niektóre. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/czapki-apaszki/czapka-5x3036.html
-
Agaata, takie info znalazłam:
"Aby dziecko mogło jeździć w foteliku rowerowym razem z rodzicem, musi mieć odpowiednio rozwinięte mechanizmy ruchowe i amortyzacyjne. Te natomiast wykształcają się około 18. miesiąca życia. Młodsze dziecko podczas przejażdżki narażone jest na wstrząsy i pozbawione punktu podparcia. Niebezpieczną praktyką jest również jazda rowerem z dzieckiem śpiącym w foteliku. To potężne obciążenie dla kręgosłupa malca."
http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-ktorych-powinnismy-unikac-zeby-wspierac-rozwoj-prawidlowej-postawy-ciala-dziecka/
a tu powołują się na Zawitkowskiego:
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123954,13950054,Z_dzieckiem_na_rower__Lepszy_fotelik_czy_przyczepka_.htmlPulpecja, Agaata, Paula_071, aaaaga, witaminkab lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Agaata, takie info znalazłam:
"Aby dziecko mogło jeździć w foteliku rowerowym razem z rodzicem, musi mieć odpowiednio rozwinięte mechanizmy ruchowe i amortyzacyjne. Te natomiast wykształcają się około 18. miesiąca życia. Młodsze dziecko podczas przejażdżki narażone jest na wstrząsy i pozbawione punktu podparcia. Niebezpieczną praktyką jest również jazda rowerem z dzieckiem śpiącym w foteliku. To potężne obciążenie dla kręgosłupa malca."
http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-ktorych-powinnismy-unikac-zeby-wspierac-rozwoj-prawidlowej-postawy-ciala-dziecka/
a tu powołują się na Zawitkowskiego:
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123954,13950054,Z_dzieckiem_na_rower__Lepszy_fotelik_czy_przyczepka_.html
To widzę że musze zgłębić temat, bo jeszcze się nie wczuwałam, echh myślałam że to będzie proste. -
Moja teściowa chciała założyć ostatnio małej getry na getry... mowię mamo jest 26 stopni... - to nic ale wieje.. -ale to ciepły wiatr, proszę mi tu zdjąc te getry, Maja jest zahartowana, od początku jej nie przegrzewam i będzie jej ciepło. Poszła z nią na spacer, wiecie co widziałam z balkonu? przykryła jej nogi swoim swetrem...aaaaaa
Paula u nas dziś jedna kupa mniej niż wczoraj, duużo więcej energii. Za to wieczorem jakiś atak płaczu. Kupa to praktycznie sam śluz..