X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam gondole 3 kolowa i była bardzo fajna, nie było problemów z podbiciem ale ona miała duże pompowane koła i jak na swoje 8 lat dawała rade

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa :( niefajna sytuacja, najważniejsze, że mąż cały!
    witaminka tak masz rację , jak to info kiedyś wrzucałam :)
    Noc nie najgorsza, kręciła się, ale nie musiałam co chwilę cyca dawać, za to bladym świtem płacz co chwilę i nadrobiła za całą noc. Przebija się górna jedynka, więc chyba to jest powód.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, no to nieciekawie faktycznie. U nas też zawsze ten problem, ze mąż ma czas i wszędzie zdąży. A ja z kolei wolę być pól godziny wcześniej i poczekać niż się spóźnić.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas tak samo właśnie, ja wyszykuje siebie i dziecko a jeszcze czekam na niego.. przynajmniej mały się wyspał..
    Zamówiłam wczoraj kocyk piknikowy bo nic takiego nie miałam w domu, w niedziele wybieramy się na zamek do Mosznej - ta nazwa jest świetna, a na Dzień Dziecka do Książa to zrobimy sobie jakiś piknik..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 11:21

Weridiana lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnęła moja maruda, dzisiaj jakis rozdrazniony, nic tylko mamo mamo, skorzystam poki spi i lece pod prysznic, jak sie obudzi to pojdziemy na spacer, wstapimy kupić dzwonek na procesje czwartkowa:)

Ja zamówiłam parasolkę caretero jeans, mierzyłam Szymona w piątek do niej i bardzo mi spasował, siedzisko fajnie wyprofilowane, potrzebuje takiego do bagaznika, na jakis szybki wypad, wyjazd, a na codzien zostane przy tym co jezdzimy bo uwielbiam go za pompowane koła:)

U nas na odwrót, to ja zawsze na ostatnią chwile, mój maz z tych co zawsze musza miec zapas czasu na wszystko:)

Czy idziecie z dzieciakami na kontrol bioderek po roku? My mamy się zgłosić, musze zapisać Szymona własnie, bo pewnie terminy dosc odległe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ze spodenek moze cos takiego:
    http://allegro.pl/krotkie-spodenki-baggy-pumpy-kieszen-sowy-86-i6185485912.html,
    zobacze dzis w sklepach i jak nie znajde to wezme Szymkowi bo wydaja sie fajne:)
    on w tych nieeleastycznych to nie wiem jaki rozmiar musiałby miec zbey w brzuchu wszedł

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja wczoraj sprawdzałam terminy do ortopedy prywatnie bo zastanawiam się na pójściem na konsultacje teraz. Najbliższy termin połowa czerwca wiec na nfz pewnie kilka miechów.
    Doradźcie mi dziewczyny bo sama nie wiem co robić. Kilka osób zwróciło mi uwagę ze jak mała nadal nie raczkuje to dobrze by było sprawdzić bioderka u ortopedy. My mieliśmy tylko jedna wizytę jakoś miesiąc po urodzeniu i kolejna miała być po roku. Natomiast niektóre z Was miały już 2- 3 wizyty. I teraz nie wiem co robić iść teraz na konsultacje czy czekać do sierpnia. Co jeśli rzeczywiście coś jest nie tak a ja to przegapilam bo była tylko jedna wizyta?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka obawiam się ze raczej Lily ma za grube udka do tych nogawek :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys bo zazwyczaj jest jedna, moja siostra miała tylko jedną z Jaogda bo było wszystko ok, my mieliśmy 2 usg i 2 wizyty bo jedno bioderko było na granicy normy na poczatku i dlatego, jedna wizyta to jest jak najabradziej ok.
    Lys poczekaj ona się zabierze, tak jak Szymon, poki co dupa w górze, z jedną noga sobie nie moze poradzić

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy jedną kontrole bioderek w szpitalu i trzy w poradni więcej mamy nie przychodzić...też właśnie dziwne bo wszystkie macie jeszcze po roku, a my już nie

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Aga kurde ale nerwów się najadłaś, niech mąż wraca cały i zdrowy!

Maja śpi w body na krótki rękaw przykryta lekkim kocykiem (tylko nozki) ale i tak sie rozkopuje non stop, okno uchylone w nocy.

Dziś jeszcze kupy nie było! :) oby tak dalej, coz to za dziwny wirus, może to ta 4 dniówka. Paula moja tak ma że jak wstaje to since pod oczami, trze oczka, nie wiem czemu tak.

Lys my mieliśmy w 6tyg jedno usg i nastepne ma byc jak bedzie miała 1,5 roku. Poczekaj jeszcze albo moze do pediatry podejdz niech Cię uspokoi, raz że nie każde dziecko raczkuje, dwa sporo dzieci w okolicach roku zaczyna coś kombinować z raczkowaniem. Jakby miała powyżej roku to bym poszła na pewno do neurologa i do ortopedy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa co za wieści :-/ oby mąż szybko doszedł do siebie!

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ja z Tośką miałam tylko jedną wizytę, bo takie były wtedy zalecenia jak po pierwszej było ok. Z Miśką w wieku 6 tyg i ostatnio byliśmy na początku kwietnia i ok jest, nie mamy więcej przychodzić.
    Ja dzisiaj kupiłam dwie pary spodenek w pepco po 10 zł, fajne krótkie i udka wejdą ;-)

201508091565.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a ja bym poszla do ortopedy. nawet jesli panikujesz, warto sprawdzic

aaga, duzo duzo zdrowia dla meza!

a mi moj maz poprawil wczoraj humor. pierdola ale cieszy:)dala. mu do zjedzenia salatke z feta(jadl pierwszy raz w zyciu). myslalam ze mu zasmakujr, bo lubie duzo soli. gdzie tam, plul pio calym pokoju:)myslalam ze padne, a mala zaczela go nasladowac i parskala swoim jedzeniem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 13:50

Paula_071, 0na88 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa, dużo zdrowia dla meza!

Ja mam kilka par spodenek z Reserved, mi pasuja.

Jestesmy w parku, wzielam koc, myślałam ze na chwile klapniemy, ale trawa urosła, nie bede rozkladac koca bo pewnie zaraz jakis kleszcz sie przypaleta. Mnie wyjatkowo lubia wszystkie owady.

Lys, ja bylam 2 razy u ortopedy. 3 raz mamy przyjść 2 msc po tym jak zacznie samodzielnie chodzić. Ja bym poszla ba Twoim miejscu, lepiej dla czystego sumienia pójść, niż później sobie coś zrzucać. Wykupilas sobie opiekę medyczną gdzie? Byłaś u tej pediatry - dietetyk?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, tak jak dziewczyny mówią. Jak cię coś niepokoi to zawsze lepiej sprawdzić dla własnego spokoju. Ta, u której my byliśmy jest fajna i podobno dobra, z opinii w necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 14:14

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, my mieliśmy jedna kontrolę bez usg, dwie z usg i na trzecią z usg mamy przyjść jak zacznie sam chodzić, ortopeda powiedział że te wszystkie wizyty są konieczne i że to standard, więc nie wiem już jak top w końcu jest. Ja bym poszła na Twoim miejscu, po co się zastanawiać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy tylko raz na USG w 6 tyg, powiedziano nam tylko ze jest ok i ze nie ma potrzeby wcześniej przychodzić niż przed rokiem. Ehhh co ortopeda to widze inne zalecenia i inne terminy ponownej wizyty.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem doskonale co czujesz Lys . Zoska zaczela pelzac niesmialo po 7 miesiącu, zanim zaczela raczkować minelo prawie 3 miesiące a w międzyczasie zero nowych umiejetnosci. I nagle w jedna sobote siadla , a w kolejna ruszyla do raczkow. Jeszcze Lily nas zadziwi i z dnia na dzień przegoni niektóre sierpniowe dzieciaczki !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam twardo sprzatac ale wpierniczylam miche spaghetti i doprawiłam lodem magnum i nie mam sil oddychać a co dopiero sprzatac . A spacjalnie tatusia do tesciow z dzieckiem wyslalam.

jasmine89, Paula_071, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3749 3750 3751 3752 3753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ