SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwia, daje tylko mm w nocy, bo orzeciez nie bedzie pil ponad litr... zazwyczaj ok 600-800ml
Magda, zdrowia dla Majeczki. Tomek nie chcial u mnie pic elektrolitow, oby u Was bylo lepiej. My robiliśmy badanie na rota i Salmonelle - wyszlo negatywnie, czekamy na posiew.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Jasmine, przykro mi bardzo. Ale przynajmniej masz dodatkową opinię. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się ciepło.
Agata zobaczysz, ze pewnie zrobi brawo kiedy najmniej się będziecie spodziewaćTak to właśnie jest, że dziecko nie może skupić się na wszystkim. Jak chodzenie i uciekanie matce to nie brawo i na odwrót. Siedzi spokojnie na tyłku to i pomachać może i po brzuchu się poklepać
Fajniutkie się dzieciaczki robią, kochane takieże tylko zjeść
aaaaga, Agaata, Weridiana, jasmine89, jesslin87, niecierpliwa, Paula_071, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Jasmine, przykro mi bardzo. Ale przynajmniej masz dodatkową opinię. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się ciepło.
Agata zobaczysz, ze pewnie zrobi brawo kiedy najmniej się będziecie spodziewaćTak to właśnie jest, że dziecko nie może skupić się na wszystkim. Jak chodzenie i uciekanie matce to nie brawo i na odwrót. Siedzi spokojnie na tyłku to i pomachać może i po brzuchu się poklepać
Fajniutkie się dzieciaczki robią, kochane takieże tylko zjeść
Ja się niezbyt przejmuję tym brawo, tylko zastanawiam się dlaczego akurat to mu nie pasujeAle masz rację, on na tyłku spokojnie nie siedzi z zasady
Po brzuchu to mógłby się poklepać chyba w drodze z pokoju do kuchni
Weridiana, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Aska a jak z wymiotami ? Lepiej juz?
Jasmine ja mam tu dobre doswiadczenia ze szpitalem czego tobie tez serdecznie zyczeza to w pl wlasnie w szpitalu olali mnie dwa razy , co innego prywatnie
wiec roznie to bywa
a dziś miał ubaw że mógł na mamę rzygać jakby specjalnie to robił... po całym dniu pełna pralka się uzbierała
Weridiana, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
ja zauważyłam, że u nas jest więcej po kaszce owsianej jak jest sama, jak mieszana z inną to mniej, dziś miał nowy obiadek z rossmana to prawie cały zwrócił, ostatnio mu mleko tez przestało podchodzić jak jest samo, ale na noc jak później leży bez ruchu to jest ok
no i jak dostaje po jedzeniu syropek to jakby trochę lepiej jest, ale to może być siła sugestii
jak był na samym cycku to nigdy nie ulewał -
niecierpliwa jutro dzwonie sie dowiedziec szczegoly, wstepnie nas zapisali na czwartek bo sie miejsce zwolnilo.
Agaata tak, w UK pewnie slyszalas, ze lekiem na wszystko jest paracetamol. na przyszlosc bede bardziej ufac sobie. jestem tak nauczona z domu, ze jednak lekarz to wie lepiej na temat zdrowia i trzeba mu ufac. jak widac nie zawsze
weridiana a slyszalas jakies opinieo royal london hospital? ja slyszalam ze to jeden z lepszyc, no ale czy to prawda?
pulpecja, no dali mi opinie i to niezbyt budujaca, takze operacja to jednak najlepsza opcja. staram sie uspokoic zeby sie mloda nie denerwowala, ale trudne w cholere.
dzisiaj nakupowalam jej sukienek i tshirtow, bo z tym gipsem to zadnych spodenek nie wcisne. wogole totak jak piszecie, kumate sie toto zrobilo:) moge byc spokojna o jej rozwoj umyslowy ze sie tak wyraze.
a powiedzcie mi, mamy ktore karmily piersia i ktore karmia, jak najlepie sciagac mleko. laktator elektryczny czy reczny? mala jeszcze pije ode mnie i na czas przed, w trakcie i po operacji pewni bede musiala sciagnac. a szczerze to nigdy tego nie robilam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 23:24
-
Jasmine przykro mi ze bez operacji sie nie obędzie ale jaj to dla zdrowia małej to warto,będę trzymać kciuki i w modlitwie pamiętać i Was.
My dziś mieliśmy cudny dzień,mały taj się wywietrzyl na działce zapadł po 21,
Siostra się martwi ze jagoda taka drobna, waży 8kg, 27 Maja skończy 11 miesięcy, jeść je i to nie mało,ale za mlekiem nie przepada,pediatra mówi że taka jej uroda,, miała morfoligie i wyniki są ok
Yy jak zwykle zapomniałam co miałam pisać -
Jasmine nie znam nikogo kto ma doswiadczenie z tym szpitalem tylko ze slyszenia ze oddzial dzieciecy jest na wysokim poziomie i tam czesto sa odsylane dzieci z innych szpitali wiec trzymam kciuki za was.
serce sie kraje jak takie malenstwo musi przez to przechodzic ale nie masz wyjscia i dobrze ze tego pamietac nie bedzie biedne malenstwo.
Musicie byc silni
na oddziale chyba zrobisz wrazenie jak sie dowiedza ze dziecko na piersi , w uk to rzadko sie zdarza
Co do laktatora mysle ze wystarczy reczny jesli to tymczasowo.
zapytaj jeszcze w szpitalu czy jest mozliwosc wypozyczenia ?
Dla pocieszenia powiem ze kolezanki syn dzieki operacji teraz moze wiesc normalne zycie , glowa do gorywierze ze bedzie dobrze
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Mojemu dziecku coś odwaliło i wstała o 5 po mleku... teraz tatuś wyszedł do pracy, może jeszcze przyśnie.
Migotka, a siostra nie ma większych problemów? Jak wyniki ok, dziecko je, to w czym ma problem?
Piękna pogoda się znów zapowiada, treba korzystaćmiłego dnia
Migotkaa lubi tę wiadomość
-
Pulpecja nie jestescie sami. Karol nie spi od 5:20
My wczoraj bismy na komunii i powiem jedno meczace dossiadczenie dla naszej calej trojki, choc tatus probowal sie wymiksowac, ale jak mnie sily opadaly, to przekazywalam go komu sie dalo, ale mamusia najlepsza, wzglednie tatus. Jak wrocilismy do domu, jak mlody trafil na podloge, to wszedzie go bylo pelno, bawil sie wszystkim. Jak tam padal ze zmeczenia przed 19-ta, tqk w domu adhd do 21 z minutami, az potknal sie o wlasne nogi, doszedl do wniosku, ze jest zmeczony, wystarczylo go przytuli i zasnal.Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Griszanka, my ostatnio byliśmy na jakiejś imprezie rodzinnej od strony teścia. Spora impreza z muzyką itd. Zjadłam obiad, zabrałam małą na dwór, pospacerowałam. Zasnęla to wypiłam na dworze kawe, potem spróbowaliśmy jeszczez nią wejść, ale to był glupi pomyśł. W końcu pojechałam do domu, mąż jeszcze chwilę sam został. Kupa ludzi, nowych twarzy, hałas,muzyka - młodej to w ogole nie pasowalo. Jak wróciłyśmy do domu, też wpadla na podłogę cała szczesliwa, że nikt jej nie pgranicza, jest cisza spokój i własne kąty
-
Ja padlam wczoraj po 21 i juz jestem pelna sil
Julka tez wymeczona spala bez jekniecia cala noc, co ostatnio jest rzadkoscia, albo ja tak twardo spalam, ze nie slyszalam. Nie bralismy lozeczka, wiec ja spie z Julka w sypialni, a maz w salonie. Nad ranem sie niezle wystraszylam, bo sie obudzphlam i patrze nie ma Julki, a ona zawedrowala przez sen na sam srodek lozka, zakryla sie kocem a matka zawal i jej szuka
Ja tez mysle o tym jezdziku szczeniaczka. Tutaj napadlam na te wielkie namioty, w ktorych jest mydlo i powidlo. Nakupowalam ksiazeczek po 1zl i najwieksza frajda jest pilka. Jak tak dalej pojdzie to bedziemy wracac z przyczepka
Dzis w planach fokarium na Helu, w ogole musimy pomyslec nad wizyta w zoo, bo mloda najbardziej interesuja zwierzeta i nawet jak na spacerze zaczyna marudzic to musze ja oszukiwac i mowic patrz piesek idzie to wtedy nerwowo sie rozglada i zapomina o marudzeniu.
Milego dnia!Pulpecja, 0na88, mamasia lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Pulpecja dlatego ja wlasnie nie chce isc z mloda na wesele. Pojdzie z nami na slub do kosciola, a potem zostanie z moimi rodzicami. Tylko by sie ona umeczyla na takiet imprezie, nie wspominajac o nas.
Ale fajnie maciebardzo lubię Hel... bawcie się dobrze i odpoczywajcie
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Ja tez Hel uwielbiam, ale nie lubie 2 razy jezdzic do tej samej miejscowosci, wyjatkiem od reguly jest Kolobrzeg, bo tam bylismy kilka razy.
Maz sie nie wyspal, bo od rana mewy dra pyska i takie echo idzie po kratce wentylacyjnej, ze ja wczoraj myslalam, ze to jakas melodia, ktora sie wlacza co jakis czas
Pulpecja, juz dawno sie mialam pytac ile lat ma Toska??Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 06:28
0na88 lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, u nas tez hitem jest pilka i miseczki plastikowe, wszystko to moja mama kupila po 1 zl w sklepie "wszystko po 5zl"
Tomek wstal o 5:50, ale budzil się 3 razy. Wkurza mnie to jego jedzenie po nocach, bo musze przebierać mu pampersa, bo inaczej nie wytrzymuje rano.0na88 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.