X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    U nas teraz body już tylko po domu / do spania. Ale już szukam piżamek zwykłych dwuczęściowych :-)
    Paula, faktycznie długo go trzyma.
    u nas już od jakiegoś czasu dwuczesciowe pizamki :) wczesniej spał w pajacach ale ze wszystkich wyrósł a na 86-92 już nie ma w pepco a lepszych tylko do spania sie nie opłaca
    ja uwielbiam jak patryś słodko wygląda w dwuczęsciowych hehe tylko on spi nadal w spiworku

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    A trzeba takie sandałki? Nie moze dziecko na golych stopkach? Nie wiem nie znam sie
    no wiesz, jak zacznie chodzić to średnio w gołych stópkach po chodniku.

witaminkab lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    u nas już od jakiegoś czasu dwuczesciowe pizamki :) wczesniej spał w pajacach ale ze wszystkich wyrósł a na 86-92 już nie ma w pepco a lepszych tylko do spania sie nie opłaca
    ja uwielbiam jak patryś słodko wygląda w dwuczęsciowych hehe tylko on spi nadal w spiworku
    no właśnie ja nie mogę znaleźć na nią dwuczęściowej, która by za wielka nie była. Niby 74, a spodnie jakieś wielkie. Inne ciuchy nosi na 80 i są ok, a piżamy jakieś takie luźne robią, ze cala by się tym owinęła.

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale u nas to daleka droga do chodzenia heheh
    Na poczatku myslalm o tych antipassi czy jak im tam
    My spimy w spiochach bez stopek tak ze ma gole ramiona i stopy ale niebawem przerzucimy sie chyba na podkoszulki i sam pampek jak bedzie upal narazie
    Musze zmienic kocyk bo za cieplo juz na minky

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    no właśnie ja nie mogę znaleźć na nią dwuczęściowej, która by za wielka nie była. Niby 74, a spodnie jakieś wielkie. Inne ciuchy nosi na 80 i są ok, a piżamy jakieś takie luźne robią, ze cala by się tym owinęła.
    ja ostatnio stąd kupiłam http://allegro.pl/pizamka-pizama-bawelniana-roz-92-promocja-i5729805978.html i wcale duże nie są te 92 wręcz bym powiedziała, że na styk może spodnie minimalnie długie, ale ten ściągacz na dole jest wąziutki i dobrze trzyma że nie trzeba nawet podwijać :) żałuję że nie wzięłam większych bo by na dłużej były ....w ogóle myślałam że to 92 będzie większe

a i teraz poluje na krótkie rekawki i spodenki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:19

Pulpecja lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    No tak ale u nas to daleka droga do chodzenia heheh
    Na poczatku myslalm o tych antipassi czy jak im tam
    My spimy w spiochach bez stopek tak ze ma gole ramiona i stopy ale niebawem przerzucimy sie chyba na podkoszulki i sam pampek jak bedzie upal narazie
    Musze zmienic kocyk bo za cieplo juz na minky
    Ja teraz właśnie kupiłam 3 pary attipasow i tylko ich używamy, jak będzie upal to bez niczego w wózku będzie jeździć. W sumie na sam początek chodzenia attipasy też mogą być (jak byłam u ortopedy, zobaczyła je u młodej i powiedziała, ze to są bardzo dobre buciki , nie ograniczające rozwoju stopy). U nas jest cały czas problem z tą stopą, więc attipasy jedynie się sprawdzają, bo nic jej tam nie uciska, a może spokojnie w nich raczkować i wstawać.

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jeśli chodzi o leki na zaparcia to polecam laktuloze (syrop Duphalac) zaczynasz podawać od 5 ml, jak nie ma efektu to jeszcze dodajesz drugie 5 ml na wieczór. Bardzo dobrze działa, zmiękcza stolec. Poza tym dobrym i również bezpiecznym preparatem u małych dzieci jest Dicopeg Junior. 1-2 saszetki na dobę. Bez recepty. Polecam jeśli suszona śliwka nie pomaga. My również zmagamy się z zaparciami i te preparaty nam pomagają.

jesslin87, Martucha86, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka dobrze wiedzieć muszę sobie zapisać nazwy :) że jakby znowu tak było że będzie mega twardy to żeby mu pomóc. Tym bardziej że znowu jemy żelazo.

Podawalan małemu żelazo 1,5 miesiąca do tego codziennie jadł zupke z mieskiem i brokulem. I dupa spadła nam Morfologia nieznacznie ale spadła. Lekarka mówi że trzeba może jeszcze poczekać na efekty żelaza. Znowu za miesiąc mamy zrobić morfologię.

apaczka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanie ja jednak zaszalalam i Maks chyba jadł za dużo nabiału czy za duża ilość nabiału może być przyczyną spadku żelaza albo powodem że się nie wchłanial?

Chodzi mi o to że 1 śniadanie mleko 2 śniadanie deserek mleczny potem jadł obiad zupa potem 2 danie następnie jadł kaszke mleczna z owoce i na noc mleko oczywiście między posiłkami jeszcze był Cyc.

Teraz zmieniłam rano mleko na drugie śniadanie kaszka manna z owocem/ jajecznica zamiennie potem obiad zupa drugie danie popołudniu zamiennie deserek mleczny/warzywko/owoc i na kolację kaszka z owocem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:03

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Apaczka dobrze wiedzieć muszę sobie zapisać nazwy :) że jakby znowu tak było że będzie mega twardy to żeby mu pomóc. Tym bardziej że znowu jemy żelazo.

Podawalan małemu żelazo 1,5 miesiąca do tego codziennie jadł zupke z mieskiem i brokulem. I dupa spadła nam Morfologia nieznacznie ale spadła. Lekarka mówi że trzeba może jeszcze poczekać na efekty żelaza. Znowu za miesiąc mamy zrobić morfologię.
    kurcze, jesslin, a ile ma hemoglobinę? a mo,że spróbowałabyś tych soków, które tu były hitem w ciąży? one są naturalne, a wiele osob sobie chwali. Mi też podniosły ladnie hgb.

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin to myślę, że nie ma co męczyć dziecka i jeśli znów pojawią sów zaparcia to nie ma co zwlekać. Zwłaszcza Dicopeg można podawać przewlekle już od 6 mc życia. A na niedokrwistość dawałas tylko żelazo czy wit C, wit B i kwas foliowy również? Może dawka żelaza była zbyt mała?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    I mam pytanie ja jednak zaszalalam i Maks chyba jadł za dużo nabiału czy za duża ilość nabiału może być przyczyną spadku żelaza albo powodem że się nie wchłanial?
    Może tak być. Mleko krowie zawiera niewiele żelaza, do tego utrudnia jego wchłanianie i może wywoływać mikrokrwawienia w p. pokarmowym.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy dawalam tylko żelazo teraz daje cebion multi do pół h po podaniu żelaza. Nie wiem czy to wystarczy a w jaki sposób mogę dać dziecku kwas foliowy?

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to jak u nas, też bawi się i czuje się ok jak tak patrze na nią ale kup duużo, woda ze śluzem żółta. Dziś już 3, pierwsza o 4.40 :/ jedziemy do lekarza po jakieś leki. Przeraziłaś mnie że mimo leków 10 dni już. Ile to będzie trwało... Zdrówka dla naszych wszystkich dzieciaczków. Jedziemy do lekarza niech ją zobaczy jakiś spec.

Paula_071 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin pogadaj z Waszym pediatra. U mnie daje się poza żelazem również wit C i B oraz k foliowy - tabletki rozpuszcza się np w mleku.

jesslin87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy się robi dzieciom morfologie? Patryk nigdy nie miał, to skąd wiadomo, że ma dobrą?

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a kiedy się robi dzieciom morfologie? Patryk nigdy nie miał, to skąd wiadomo, że ma dobrą?
    Amerykańska Akademia Pediatrii zaleca wykonanie morfologii ok 9 mca życia.

Natomiast szczególnie narażone na niedokrwistość są wczesniaki czy dzieci, których matki w ciąży miały niedokrwistość i wowczas badanie należy wykonać wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:35

Aska87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz miałyśmy morfologie po 6 miesiacu i teraz po 9 tez będziemy robic
    Aska a Ty nie chciałaś zmieniać pediatry?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja nie znalam tej firmy tylko szukalam sandalkow i akurat te wpadly mi w reke rozmiar dobry 20 lub 4, moze leciutko za duzy ale mysle ze za miesiac bedzie jak znalazl. Patrzylam na jakisc materialow , mieciutka skorka i regulacje na gorze. Migotka moje maja odsloniete paluszki ale pozniej zabudowane tez bym chciala.
    staram sie aby chodzila jak najwiecej boso ale wiadomo ze na dwor jak juz zacznie smigac musi cos miec.

a i jeszvze jedno pisalas Pulpecja ze Facebook to pozeracz czasu, zgadzam sie i coraz powazniej mysle o likwidacji konta i uwolnieniu sie ;-) belly to co innego ;-) to moja terapia

Pulpecja, 0na88 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    My juz miałyśmy morfologie po 6 miesiacu i teraz po 9 tez będziemy robic
    Aska a Ty nie chciałaś zmieniać pediatry?
    no chce ale się przemóc nie mogę :) głupia ja :)
    pewnie prywatnie pójdziemy zrobić bez skierowania tą morfologię... ja od jakiegoś czasu mam wrażenie, że młody ma cienie pod oczami ale oprócz mnie nikt tego nie widzi, a będę spokojniejsza jak zrobimy, a drogie to nie jest... w allmedice by nas wyśmiali, że chcemy coś takiego
    no i PAtrykowi wyszło dziś coś na górnej wardze :/ nie wiem czy "pocałował" podłogę i sobie rozwalił czy jakaś opryszczka :/ ja nigdy nie miałam to nawet nie wiem jak rozpoznać ... ma taką zaczerwienioną kropkę, ale raczej go nie boli

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 3741 3742 3743 3744 3745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ