SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:U nas teraz body już tylko po domu / do spania. Ale już szukam piżamek zwykłych dwuczęściowych
Paula, faktycznie długo go trzyma.wczesniej spał w pajacach ale ze wszystkich wyrósł a na 86-92 już nie ma w pepco a lepszych tylko do spania sie nie opłaca
ja uwielbiam jak patryś słodko wygląda w dwuczęsciowych hehe tylko on spi nadal w spiworku -
Aska87 wrote:u nas już od jakiegoś czasu dwuczesciowe pizamki
wczesniej spał w pajacach ale ze wszystkich wyrósł a na 86-92 już nie ma w pepco a lepszych tylko do spania sie nie opłaca
ja uwielbiam jak patryś słodko wygląda w dwuczęsciowych hehe tylko on spi nadal w spiworku -
No tak ale u nas to daleka droga do chodzenia heheh
Na poczatku myslalm o tych antipassi czy jak im tam
My spimy w spiochach bez stopek tak ze ma gole ramiona i stopy ale niebawem przerzucimy sie chyba na podkoszulki i sam pampek jak bedzie upal narazie
Musze zmienic kocyk bo za cieplo juz na minky -
Pulpecja wrote:no właśnie ja nie mogę znaleźć na nią dwuczęściowej, która by za wielka nie była. Niby 74, a spodnie jakieś wielkie. Inne ciuchy nosi na 80 i są ok, a piżamy jakieś takie luźne robią, ze cala by się tym owinęła.
żałuję że nie wzięłam większych bo by na dłużej były ....w ogóle myślałam że to 92 będzie większe
a i teraz poluje na krótkie rekawki i spodenkiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:19
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:No tak ale u nas to daleka droga do chodzenia heheh
Na poczatku myslalm o tych antipassi czy jak im tam
My spimy w spiochach bez stopek tak ze ma gole ramiona i stopy ale niebawem przerzucimy sie chyba na podkoszulki i sam pampek jak bedzie upal narazie
Musze zmienic kocyk bo za cieplo juz na minkyaaaaga lubi tę wiadomość
-
Aga jeśli chodzi o leki na zaparcia to polecam laktuloze (syrop Duphalac) zaczynasz podawać od 5 ml, jak nie ma efektu to jeszcze dodajesz drugie 5 ml na wieczór. Bardzo dobrze działa, zmiękcza stolec. Poza tym dobrym i również bezpiecznym preparatem u małych dzieci jest Dicopeg Junior. 1-2 saszetki na dobę. Bez recepty. Polecam jeśli suszona śliwka nie pomaga. My również zmagamy się z zaparciami i te preparaty nam pomagają.
jesslin87, Martucha86, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Apaczka dobrze wiedzieć muszę sobie zapisać nazwy
że jakby znowu tak było że będzie mega twardy to żeby mu pomóc. Tym bardziej że znowu jemy żelazo.
Podawalan małemu żelazo 1,5 miesiąca do tego codziennie jadł zupke z mieskiem i brokulem. I dupa spadła nam Morfologia nieznacznie ale spadła. Lekarka mówi że trzeba może jeszcze poczekać na efekty żelaza. Znowu za miesiąc mamy zrobić morfologię.apaczka lubi tę wiadomość
-
I mam pytanie ja jednak zaszalalam i Maks chyba jadł za dużo nabiału czy za duża ilość nabiału może być przyczyną spadku żelaza albo powodem że się nie wchłanial?
Chodzi mi o to że 1 śniadanie mleko 2 śniadanie deserek mleczny potem jadł obiad zupa potem 2 danie następnie jadł kaszke mleczna z owoce i na noc mleko oczywiście między posiłkami jeszcze był Cyc.
Teraz zmieniłam rano mleko na drugie śniadanie kaszka manna z owocem/ jajecznica zamiennie potem obiad zupa drugie danie popołudniu zamiennie deserek mleczny/warzywko/owoc i na kolację kaszka z owocem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:03
-
jesslin87 wrote:Apaczka dobrze wiedzieć muszę sobie zapisać nazwy
że jakby znowu tak było że będzie mega twardy to żeby mu pomóc. Tym bardziej że znowu jemy żelazo.
Podawalan małemu żelazo 1,5 miesiąca do tego codziennie jadł zupke z mieskiem i brokulem. I dupa spadła nam Morfologia nieznacznie ale spadła. Lekarka mówi że trzeba może jeszcze poczekać na efekty żelaza. Znowu za miesiąc mamy zrobić morfologię. -
Jesslin to myślę, że nie ma co męczyć dziecka i jeśli znów pojawią sów zaparcia to nie ma co zwlekać. Zwłaszcza Dicopeg można podawać przewlekle już od 6 mc życia. A na niedokrwistość dawałas tylko żelazo czy wit C, wit B i kwas foliowy również? Może dawka żelaza była zbyt mała?
-
jesslin87 wrote:I mam pytanie ja jednak zaszalalam i Maks chyba jadł za dużo nabiału czy za duża ilość nabiału może być przyczyną spadku żelaza albo powodem że się nie wchłanial?
-
Paula no to jak u nas, też bawi się i czuje się ok jak tak patrze na nią ale kup duużo, woda ze śluzem żółta. Dziś już 3, pierwsza o 4.40
jedziemy do lekarza po jakieś leki. Przeraziłaś mnie że mimo leków 10 dni już. Ile to będzie trwało... Zdrówka dla naszych wszystkich dzieciaczków. Jedziemy do lekarza niech ją zobaczy jakiś spec.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:a kiedy się robi dzieciom morfologie? Patryk nigdy nie miał, to skąd wiadomo, że ma dobrą?
Natomiast szczególnie narażone na niedokrwistość są wczesniaki czy dzieci, których matki w ciąży miały niedokrwistość i wowczas badanie należy wykonać wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:35
Aska87 lubi tę wiadomość
-
Pulpecja nie znalam tej firmy tylko szukalam sandalkow i akurat te wpadly mi w reke rozmiar dobry 20 lub 4, moze leciutko za duzy ale mysle ze za miesiac bedzie jak znalazl. Patrzylam na jakisc materialow , mieciutka skorka i regulacje na gorze. Migotka moje maja odsloniete paluszki ale pozniej zabudowane tez bym chciala.
staram sie aby chodzila jak najwiecej boso ale wiadomo ze na dwor jak juz zacznie smigac musi cos miec.
a i jeszvze jedno pisalas Pulpecja ze Facebook to pozeracz czasu, zgadzam sie i coraz powazniej mysle o likwidacji konta i uwolnieniu siebelly to co innego
to moja terapia
Pulpecja, 0na88 lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:My juz miałyśmy morfologie po 6 miesiacu i teraz po 9 tez będziemy robic
Aska a Ty nie chciałaś zmieniać pediatry?głupia ja
pewnie prywatnie pójdziemy zrobić bez skierowania tą morfologię... ja od jakiegoś czasu mam wrażenie, że młody ma cienie pod oczami ale oprócz mnie nikt tego nie widzi, a będę spokojniejsza jak zrobimy, a drogie to nie jest... w allmedice by nas wyśmiali, że chcemy coś takiego
no i PAtrykowi wyszło dziś coś na górnej wardzenie wiem czy "pocałował" podłogę i sobie rozwalił czy jakaś opryszczka
ja nigdy nie miałam to nawet nie wiem jak rozpoznać ... ma taką zaczerwienioną kropkę, ale raczej go nie boli