X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzięki :)

Tak, jak ostatnio do Mali na 1,5 miesiąca.

To dopiero przygoda! :-) Pewnie Twój mąż inaczej na to patrzy, ale wg mnie mega ciekawy wyjazd.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezusie witam w końcu,
    Ostatnio każda chwilę próbuje przeznaczyc na naukę, chciałabym pod koniec czerwca podejść do egzaminu teoretycznego, tych chwil niewiele tyle co Szymon spi bo tak to na krok nie można to spuścić z oka, wszystko go interesuje Ale nic dziwnego skoro tyle czasu chłopak na dupce siedział,

Ona ja świeżej truskawki nie dawalam,tylko w deserku i nie wiem czy to po tym, już brak mi pomysłu,dałam wapno i czterech dwa razy,podam kilka dni bo buzie miał naprawdę okropna rano, teraz ciut lepiej,jak podleczymy to będę uważnie obserwować po czym to się robi, u nas jest tak że 3 dni spokoju potem ta wysypka na buzi,czasem trwa to dzień czasem dwa i znika.. ale tak jak teraz to jeszcze nie miał,a czym to smarujemy ? Ja bepantenem

Jutro mam jazdę o 8,przyjdzie moją mamą do Szymonka,czeka mnie pobudka o 6 o luduuuu

Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, Lys, może skorzystasz - ja wyleczyłam Hubertowi te 4 czerwone plamki maścią Triderm - jest ze sterydem, więc smarowałam przez 5 dni i bardzo małą ilość. Wszystko zniknęło, nie ma nawet śladu. No i oczywiście nie można na twarz tego stosować, ja smarowałam raz dziennie dosłownie odrobiną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 23:40

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To dopiero przygoda! :-) Pewnie Twój mąż inaczej na to patrzy, ale wg mnie mega ciekawy wyjazd.
    Oj tam to na pewno żaden pacjent nie wpada na SOR o 3 w nocy mówiąc, że od pół roku boli go głowa i akurat był w pobliżu to zaszedł :-D Bo u nas to standard ;-)

Agaata, lys, Migotkaa, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

On już był w tylu miejscach ze jakos specjalnie się nie ekscytuje.
    A ja się w sumie nawet nad tym nie zastanawiałam w tych kategoriach.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Acha, Lys, może skorzystasz - ja wyleczyłam Hubertowi te 4 czerwone plamki maścią Triderm - jest ze sterydem, więc smarowałam przez 5 dni i bardzo małą ilość. Wszystko zniknęło, nie ma nawet śladu. No i oczywiście nie można na twarz tego stosować, ja smarowałam raz dziennie dosłownie odrobiną.

U nas te plamy zniknęły i na razie nie wróciły. Wysypka na buzi jest nadal ale mniej nasilona wiec może też powoli zanika. Zobaczymy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Oj tam to na pewno żaden pacjent nie wpada na SOR o 3 w nocy mówiąc, że od pół roku boli go głowa i akurat był w pobliżu to zaszedł :-D Bo u nas to standard ;-)

Taak, moja mama mówi, że to wraca jak bumerang - 4 nad ranem, Izba Przyjęć Pediatrii, dziecko przywiezione do szpitala bo gorączkuje od tygodnia... No nie trafi człowieka szlag? ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Taak, moja mama mówi, że to wraca jak bumerang - 4 nad ranem, Izba Przyjęć Pediatrii, dziecko przywiezione do szpitala bo gorączkuje od tygodnia... No nie trafi człowieka szlag? ;-)
    Ktoś po prostu o tej 4 już nie wytrzymał :-D

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie co u mnie w przychodni najblizszy termin dla dziecka z goraczka byl za tydzien lol odeslali mnie do tzw walk in przychodni a tam caly dzien czekania i nie mozna zajac kolejki i wyjsc wiec wieczorem pojechalismy do szpitala. oczywiscie opowiedzialam o tym lekarzowi niby zdziwiony

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata to prawda jednak turystycznie inaczej sie patrzy na kraj, fajnie ze maz ma takie mozliwosci i laczy przyjemne z pozytecznym.

swoja droga ja bym kazdemu mlodemu czlowiekowi radzila wyjazd na minimum pol roku do innego kraju , wtedy dopiero otwieraja sie oczy ;-)

mysle ze w przyszlosci bede namawiala laure na takie doswiadczenie, moze kurs w australii ;-)

Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popijam kawe, słysze z emoj łobuz juz sie kreci w łózeczku:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa w reserved od dzis 40% na wszystko! tylko trzeba miec kupon z newsletera, ale to wystarczy sie tam zalogowac i przyjdzie na poczte:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 07:02

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pierwszy raz obudziłam się wcześniej id małego ☺ nocka całkiem fajna, odkąd mały śpi na brzuchu to jakoś dłużej potrafi pospać..

Odnośnie Japonii to właśnie mój szwagier tam jest i tez spał w takiej kabinie..kosmicznie to wygląda, taj jakby spało się w solarium heh on pracuje w Irlandii i kilka razy w roku wyjeżdża na urlop.. W Europie to chyba był w zejdzie, teraz zwiedza Azję.. no nie powiem trochę mu zazdrościmy z mężem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:03

Agaata lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam
    Apaczka kradne przepis na pulpeciki lubie je robic mlodemu a zawsze to inny smak i placki z cukini tez kradne robilam w poniedzialek mlodemu placuszki brokulowe i bardzo smakowaly wiec z cukini tez pewnie zasmakuja
    My mamy dzisiaj na 16 kontrolę w przychodni ciekawe ile waży klocek moj kochany
    Teraz mamy drzemke jak wstanie jakies drugie sniadanie zjemy i na spacer na buju buju mlody dostaje skretu tlowia w wozku jak mijamy jakis plac zabaw i widzi huśtawki az podskakuje na pupie jak mowie ze tak idziemy buju buju na huśtawke
    Mlodego przenieśliśmy z kapaniem do brodzika i ostatnio nie chcial wyjść z niego chlapie bawi sie zolwikiem a najbardziej lubi mala konewke i przelewa sobia nia wode i dzięki niej moge mu splukac bez paniki głowę
    Wasze dzieci tez nie lubia jak myjecie im glowe?

apaczka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily jak była kąpana na leżąco to nie miała problemu ze spłukiwaniem głowy a teraz jak kąpiemy na siedząco to tez jej się nie podoba i się wzdryga jak woda leje jej się po głowie. Mamy to takie rondo piankowe, ale nie pozwala tego na głowę założyć :)

Na huśtawkach ani na placu zabaw jeszcze nigdy nie byliśmy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my będziemy brać żelazo, cholerka. Jak byłam u mamy to zrobiłam podstawową morfologię z palca i hemoglobina wyszła słabiutka. W poniedziałek powtórzyliśmy morfologię z żyły plus poziom żelaza, CRP i ferrytynę. Wprawdzie hemoglobina i żelazo w normie - w dolnej granicy, ale ciągle norma, za to ferrytyna już dość niska, wskazująca na lekką anemię. Zatem od dzisiaj startujemy z żelazem, żeby nie obniżała się dalej. Oby brzuszek jakoś dał radę, póki co mamy podawać żelazo, Cebion, kwas foliowy i witaminę B6 przez 6 tygodni, a później powtarzamy badania.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mycia głowy, to u nas nie ma z tym problemu. Może dlatego, że na basenie się przyzwyczaił do polewania głowy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata czyli jednak :) Oby tylko Hubert dobrze tolerował leczenie. No i dostaliście fajny zestawik witamin, u mnie też się zawsze taki daje :)

U nas mycie głowy to dramat, płacz i zawodzenie. Do tego stopnia, że wczoraj miała mytą głowę ze smokiem w buzi :D

Natalka śpi więc teraz matka ma chwilę dla siebie, którą wykorzysta na wypicie kawy i pomalowanie paznokci u stóp :)

Agaata, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Apaczka, mąż był dzisiaj rano u lekarki, która zlecała te badania i powiedziała, że badania nie są dramatyczne, ale żelazo należy włączyć - podobne zdanie ma moja mama i Ty też zresztą :-)

U nas poki co nie ma pobudek o 5 rano na wstawanie - budzi się po 5 na cyca, a później śpi do 7 prawie od kilku dni. Oby tak zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:30

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Cześć wam
    Apaczka kradne przepis na pulpeciki lubie je robic mlodemu a zawsze to inny smak i placki z cukini tez kradne robilam w poniedzialek mlodemu placuszki brokulowe i bardzo smakowaly wiec z cukini tez pewnie zasmakuja
    My mamy dzisiaj na 16 kontrolę w przychodni ciekawe ile waży klocek moj kochany
    Teraz mamy drzemke jak wstanie jakies drugie sniadanie zjemy i na spacer na buju buju mlody dostaje skretu tlowia w wozku jak mijamy jakis plac zabaw i widzi huśtawki az podskakuje na pupie jak mowie ze tak idziemy buju buju na huśtawke
    Mlodego przenieśliśmy z kapaniem do brodzika i ostatnio nie chcial wyjść z niego chlapie bawi sie zolwikiem a najbardziej lubi mala konewke i przelewa sobia nia wode i dzięki niej moge mu splukac bez paniki głowę
    Wasze dzieci tez nie lubia jak myjecie im glowe?

Aga chyba nie ma naszej Pani doktor i ktoś będzie na zastępstwie.
    Ja byłam w zeszłym tyg, była ta druga babka, szału nie było.

Byłam wczoraj u fryzjera, oj fajny relaksu takie 2 godzinki dla siebie :) jestem lżejsza o 280zl i tak spodziewałam się więcej. Mam rozjaśnione włosy refleksami i i podcięte lekko za ramiona. Miałam dość ciemne i za łopatki. Mężowi się podoba :)
    Także aaaga, jakby co to polecam miejsce :)

Też ukradłam przepisy :)

Jutro wyjeżdżamy, w sobotę chrzciny. Zaczynam mieć trochę stresa :)

Co do mycia głowy to u nas rondo u starszego się nie sprawdziło. Sprawdził się zwykły ręcznik, zwijalam w rolkę i na czoło i oczy przykładalam. A teraz mam takie wiaderko, fajne, bo ta guma na przedniej części się dopasowuje do głowy i woda nie cieknie. Zaraz znajdę linka moze.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5874470136

No i wczoraj stuknelo nam 10 mcy. Szok jak ten czas leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:40

witaminkab, mamasia, lys, apaczka, Maniuś, AgaSad, Weridiana, Martucha86, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3787 3788 3789 3790 3791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ