SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Heja,
padnieta jestem jak nie wiem, 6 to nie moja godzina do wstawania..
Zdrówka dla dzieciaczków:*
Agata mój Szymon nie mial problemów z zaparciami przy zelazie a brał je 4 miesiace, Actiferol Start i 15mg po jednej saszetce, ktoś zalecił mi zeby podawac do poludnia, nie na noc, tak tez robiłam
ja pierdziele liter na klawiaturze nie widze, ide spac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 22:45
Agaata, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Cos mi sie telefon pitoli. Pekla mi szybka w miejscu gdzie jest guzik wstecznego o mi ciavle cofa strony wrrr. Nie moge nic bez nerwow poczytac
Hehe to moj w kapieli, to jest jednak twardziel, ja sie nie zastanawiam specjalnie z myciem glowy. Nabieram wody w rece i leje mu na glowe, szampon i splukuje w ten sam sposob, i na koniec myje dlonia buzie, najczesciej glowe ma skierowana ku dolowi, bo lapie kaczke albo zwyczajnie lustro wody okazuje sie fascynujace, najczesciej przeciera oczy z mina no wez mi nie zaklucaj zabawynigdy mi sie nie rozplakal, czasami wrecz go to smieszy.
Ja dzis sie zrobikam w truskawki, kupilam pyszne w seietnej cenie, to wzielam troche wiecej, zeby pomrozic na zime. No i dopiero skonczylam.
Dziecko sypia mi w dziwnych porach. Obudzil sie dzis o 8, pierwsza drzemke mial od 10-12:15, a pozniej padl mi kilka minut po 18, myslalam, ze bedzie spal juz na noc, a to sie zdziwilam, obudzil sie o 20:30. Udalo mi sie go spacyfikowac po 23, ale to i tak ppddal sie "niechetnie". Maz spi juz od dwoch godzin, a ja musialam skonczyc te nieszczesne truskawki.
No i odstawiam Karola od piersi, mam na to jakby niespelna tydzienSrednio mi to idzie, bo cycek, to jednak spora wygoda, nie trzeba wstawac, nic grzac mieszac, tylko siup i spisz dalej. Wczorajszej nocy, dostal na wieczor butle i o 4-tej, ale musialam nakarmic go na spiocha, puki nie spal myslalam, ze mi bluzke od pidzamy rozerwie. Uspilam go na glodniaka i w koncu udalo mi sie go nakarmic. Rano dostal juz cycka, bo nie mialam sily sie zwlec do kuchni.
Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Na wieczor dostal butle, z tym, ze udalo mi sie go nakarmic, jak juz byl polprzytomny. Najgorzej, ze jak ide zrobic butle, to on mi sie wybudza. A i na raz nie wypija mi wiecej niz 150ml, teraz na wieczor przyjal 120ml. Fakt, ze z godzine wczesniej jedlismy pozna obiadokolacje i najadk sie kaszy jeczmiennej.
Czas spac, zapomnialam, ze otworzylam sobie radlera i wlasnie zalalam nim pol kanapy. Ja pierdziu. To chyba juz czas na sen.
-
Agaata wrote:Jesslin, a robicie tylko morfologię, czy też ferrytynę badacie? Jakie żelazo bierzecie? Czy Maks ma jakieś problemy z zaparciami, czy raczej dobrze reaguje?
Tylko morfologię a ostatnio także sam poziom żelaza nie wiem jak się fachowo nazywa. Bierzemy Ferrum lek. Na początku były zaparcia ale po dawalam po jedzeniu a teraz jak dodaje do jedzenia bo podobno nie zmienia smaku choć wg mnie samo żelazo jest slodkawe. Maks zawsze dostaje w kaszce.
Wcześniej to kupa była taka twarda, zbita nie umiał sobie poradzić. Ja trzymalam mu nogi a on cisnął i to nie raz po 20-30 minut. No i kupa była co 2/3 dni. Ratowalam się śliwką.
Teraz mamy kupe 1 raz dziennie a czasem dwa. Raz na 2 tygodnie się zdarzy że jest dzień co jej nie zrobi.
Przy zaparciach jak dawalam sliwke to jak zaczął to nie umiał skończyć wszystko wychodziło. Za każdym razem wypłynęło.
Ostatnio Apaczka podawała środki żeby kupa była mniej zbita
A jakie macie żelazo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 00:30
-
Cześć
dzień się zaczął, chociaż młoda jeszcze śpi tylko jakoś tak niespokojnie, wierci się, pozycje co chwila zmienia. Ja dzisiaj idę na pazurki, w sobotę zrobić brwi, a dzisiaj umówię się na stopy, zobaczymy jakie terminy mają. Kurde, waga jak stała tak stoi. a to jeszcze nie jest moja waga! Do mojej wcale nie jakiejś super malutkiej jeszcze jakieś 6 kilo.
U nas jakoś pochmurno i chłodno chyba, może się rozpogodzi.
Milego dnia -
Czesc wam mlody dosypia bo o 5 postanowil mimo mojego sprzeciwu rozpoczac dzien
U nas pogoda piekna wrocilo lato
Pulpa przypomnij mi prosze gdzie byliscie na urlopie bo cos mi swita ze w Bory Tucholskie sie wybraliscie a ja poszukuje czegos przyjaznego dzieciom wlasnie w tej okolicy i napisz krotko czy ogolnie bylo ok?
My po wizycie kontrolnej i tak mlody wazy 9540 i ma 72-74 cm bo nie chcial ładnie prosto leżeć i pani pielęgniarce trudno bylo złapać pomiar wiec z waga wskoczylismy znowu na 50 centyl a ze wzrostem jestesmy na 25 centylu
Zetka byla jakas rodzinna lekarz ni kij ni w oko zapytalam co mialam zapytac ale ogolnie nadal jestem wkurzona czekalam na wizyte u konkretnej lekarki ponad 5 tygodni i takie kwiatki
Na zaparcia kazala pic mlodemu co najmniej 300 ml wody na moje pytanie jakim cudem mam w niego tyle wlac skoro pluje woda jak juz nie chce lub poprostu odpycha bidon i kreci glowa na nie to doradzila wmuszac co chwile chociaz po lyczku hmmmm ciekawe
Cos jeszcze mialam napisać i skleroza no coz ...
Miłego mamuśki
Maniuś, Martucha86, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość
-
Czesc kochane:)
Musiałam Szymka obudzić o 8.30 bo nie miał zamaiaru wstać, po 7 sie troche krecił ale pogłaskałam po pleckach i spał dalej:)
Miałam ochote isc do reserved z rana bo po poludniu to jest armagedon i kolejki takie ż etrzeba stac do kasy 40 min, tylko nie wiem czy mi sie bedzie chciało..
U nas do wody sie troche przekonał, wypija jakies 150-200 ml, ale nijak nie chce zassać tylko daje dzizubek od wody i wlewam troszke do buzi
cos mi sie krew puszcza z nosa.. zawsze tak miałam jak przychodziło ciepło,
Marza mi sie juz wakacje nad morzem -
u nas tez dziś niespokojna noc , wiercila się i kwekala co chwile - ratowal nas szumis. Tylko moje dziecko korzysta jeszcze z tego ?
Pulpa - brakuje mi Cie na facebooku , widze ze tam teraz częściej się dziewczyny udzielają , atmosfera się oczyscila , przemysl kochana jeszcze.
maz dziś ma wolne, pojechal przywieść mi papiery do becikowego bo się jeszcze za to nie zabrałam , potem ma zawieść mala do swoich rodzicow zebym odgruzowala dom.
Ogolnie mam niechcieja dziś. Pogoda tez taka sobie .Maniuś, aaaaga, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
A ja już od dawna nie korzystam z Szumisia i nie dlatego, że to jakiś problem był dla mnie, ale dlatego, że trochę o nim zapomniałam, później na dwa tygodnie pożyczyłam znajomym i wypadł z obiegu
Ale ostatnio pomyślałam sobie, że włączę- Hubert się zerwał jak szalony z łóżeczka, szumisia w garść i próbował go rozbroić żeby zobaczyć co tak szumi
Maniuś, 0na88, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość
-
Jesslin, my też mamy zalecony Ferrum Lek, zobaczymy jak będzie z brzuszkiem. Mam nadzieję, że damy jakoś radę, bo obawiam się zaparć u Huberta. No ale nie ma co się nastawiać.
Jestem zadowolona, bo Hubert od jakiegoś tygodnia przeszedł na wstawanie około 7.00 rano - to już jest dla mnie super! A wczoraj zasnął przed 20.00, więc idzie pożyćjesslin87 lubi tę wiadomość
-
Karolis obudzil sie dzus o 9-tej. Teraz zachowuje sie jakos dziwnie, z jednej strony chce sie bawic, a za chwile tuli sie jak na drzemke, za moment zas wariuje. Dzisiaj sie s nim przemecze pozwole mu na jedna drzemke, a pozniej do 19-tej zadnego spania, moze usnie o ludzkiej porze i wszystko wroci do normy.
Acha i zapomnialam Wam napisac, ze w koncu gorna jedynka sie przedziera, wczoraj juz nawet mniej marudny byl
I taka refleksja mnie naszla, ze bedac ciagle sama z malym w domu, sila rzeczy korzystam z lazienki przy otwartych drzwiach i tak sobie pomyslalam, zeby kiedys sie nie zapomniec w jakiej publicznej toalecieWczoraj sie zlapalam na tym, ze nke domknelam drzwi jak byla moja mama hihi.
0na88, mamasia lubią tę wiadomość
-
no włąsnie Pulpecja brakuje nam Ciebie!
Z checia zobaczyłabym Miśke jak sie zmieniła i Huberta:)
do dupy poszłam bo chmura wisiała i tylko kręciłąm sie pod blokiem, wrócilismy na zupe i mały spi:)
Nie chc emi sie nic, miałam ochote na truskawki to jak na złośc za blokiem nie stoja
Dzis na obiad zurek, od niedzieli tylko ziemniaki, juz mi sie zygac nimi chce