X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, a robicie tylko morfologię, czy też ferrytynę badacie? Jakie żelazo bierzecie? Czy Maks ma jakieś problemy z zaparciami, czy raczej dobrze reaguje?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,
    padnieta jestem jak nie wiem, 6 to nie moja godzina do wstawania..
    Zdrówka dla dzieciaczków:*

Agata mój Szymon nie mial problemów z zaparciami przy zelazie a brał je 4 miesiace, Actiferol Start i 15mg po jednej saszetce, ktoś zalecił mi zeby podawac do poludnia, nie na noc, tak tez robiłam

ja pierdziele liter na klawiaturze nie widze, ide spac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 22:45

Agaata, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie telefon pitoli. Pekla mi szybka w miejscu gdzie jest guzik wstecznego o mi ciavle cofa strony wrrr. Nie moge nic bez nerwow poczytac :(
    Hehe to moj w kapieli, to jest jednak twardziel, ja sie nie zastanawiam specjalnie z myciem glowy. Nabieram wody w rece i leje mu na glowe, szampon i splukuje w ten sam sposob, i na koniec myje dlonia buzie, najczesciej glowe ma skierowana ku dolowi, bo lapie kaczke albo zwyczajnie lustro wody okazuje sie fascynujace, najczesciej przeciera oczy z mina no wez mi nie zaklucaj zabawy ;) nigdy mi sie nie rozplakal, czasami wrecz go to smieszy.
    Ja dzis sie zrobikam w truskawki, kupilam pyszne w seietnej cenie, to wzielam troche wiecej, zeby pomrozic na zime. No i dopiero skonczylam.
    Dziecko sypia mi w dziwnych porach. Obudzil sie dzis o 8, pierwsza drzemke mial od 10-12:15, a pozniej padl mi kilka minut po 18, myslalam, ze bedzie spal juz na noc, a to sie zdziwilam, obudzil sie o 20:30. Udalo mi sie go spacyfikowac po 23, ale to i tak ppddal sie "niechetnie". Maz spi juz od dwoch godzin, a ja musialam skonczyc te nieszczesne truskawki.
    No i odstawiam Karola od piersi, mam na to jakby niespelna tydzien :/ Srednio mi to idzie, bo cycek, to jednak spora wygoda, nie trzeba wstawac, nic grzac mieszac, tylko siup i spisz dalej. Wczorajszej nocy, dostal na wieczor butle i o 4-tej, ale musialam nakarmic go na spiocha, puki nie spal myslalam, ze mi bluzke od pidzamy rozerwie. Uspilam go na glodniaka i w koncu udalo mi sie go nakarmic. Rano dostal juz cycka, bo nie mialam sily sie zwlec do kuchni.
    Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Na wieczor dostal butle, z tym, ze udalo mi sie go nakarmic, jak juz byl polprzytomny. Najgorzej, ze jak ide zrobic butle, to on mi sie wybudza :(. A i na raz nie wypija mi wiecej niz 150ml, teraz na wieczor przyjal 120ml. Fakt, ze z godzine wczesniej jedlismy pozna obiadokolacje i najadk sie kaszy jeczmiennej.
    Czas spac, zapomnialam, ze otworzylam sobie radlera i wlasnie zalalam nim pol kanapy. Ja pierdziu. To chyba juz czas na sen.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Jesslin, a robicie tylko morfologię, czy też ferrytynę badacie? Jakie żelazo bierzecie? Czy Maks ma jakieś problemy z zaparciami, czy raczej dobrze reaguje?

Tylko morfologię a ostatnio także sam poziom żelaza nie wiem jak się fachowo nazywa. Bierzemy Ferrum lek. Na początku były zaparcia ale po dawalam po jedzeniu a teraz jak dodaje do jedzenia bo podobno nie zmienia smaku choć wg mnie samo żelazo jest slodkawe. Maks zawsze dostaje w kaszce.

Wcześniej to kupa była taka twarda, zbita nie umiał sobie poradzić. Ja trzymalam mu nogi a on cisnął i to nie raz po 20-30 minut. No i kupa była co 2/3 dni. Ratowalam się śliwką.

Teraz mamy kupe 1 raz dziennie a czasem dwa. Raz na 2 tygodnie się zdarzy że jest dzień co jej nie zrobi.

Przy zaparciach jak dawalam sliwke to jak zaczął to nie umiał skończyć wszystko wychodziło. Za każdym razem wypłynęło.

Ostatnio Apaczka podawała środki żeby kupa była mniej zbita :)

A jakie macie żelazo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 00:30

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    dzień się zaczął, chociaż młoda jeszcze śpi tylko jakoś tak niespokojnie, wierci się, pozycje co chwila zmienia. Ja dzisiaj idę na pazurki, w sobotę zrobić brwi, a dzisiaj umówię się na stopy, zobaczymy jakie terminy mają. Kurde, waga jak stała tak stoi. a to jeszcze nie jest moja waga! Do mojej wcale nie jakiejś super malutkiej jeszcze jakieś 6 kilo.
    U nas jakoś pochmurno i chłodno chyba, może się rozpogodzi.
    Milego dnia :-)

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam mlody dosypia bo o 5 postanowil mimo mojego sprzeciwu rozpoczac dzien
    U nas pogoda piekna wrocilo lato
    Pulpa przypomnij mi prosze gdzie byliscie na urlopie bo cos mi swita ze w Bory Tucholskie sie wybraliscie a ja poszukuje czegos przyjaznego dzieciom wlasnie w tej okolicy i napisz krotko czy ogolnie bylo ok?
    My po wizycie kontrolnej i tak mlody wazy 9540 i ma 72-74 cm bo nie chcial ładnie prosto leżeć i pani pielęgniarce trudno bylo złapać pomiar wiec z waga wskoczylismy znowu na 50 centyl a ze wzrostem jestesmy na 25 centylu
    Zetka byla jakas rodzinna lekarz ni kij ni w oko zapytalam co mialam zapytac ale ogolnie nadal jestem wkurzona czekalam na wizyte u konkretnej lekarki ponad 5 tygodni i takie kwiatki
    Na zaparcia kazala pic mlodemu co najmniej 300 ml wody na moje pytanie jakim cudem mam w niego tyle wlac skoro pluje woda jak juz nie chce lub poprostu odpycha bidon i kreci glowa na nie to doradzila wmuszac co chwile chociaz po lyczku hmmmm ciekawe
    Cos jeszcze mialam napisać i skleroza no coz ...
    Miłego mamuśki

Maniuś, Martucha86, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga, my się dopiero tam wybieramy. Winnica pod orzechem, wrzuć w gogle. Z opinii w necie wygląda, że jest fajnie. Mają też rekomendację "Mamo to ja" jako miejsce przyjazne dzieciom.

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane:)
    Musiałam Szymka obudzić o 8.30 bo nie miał zamaiaru wstać, po 7 sie troche krecił ale pogłaskałam po pleckach i spał dalej:)

Miałam ochote isc do reserved z rana bo po poludniu to jest armagedon i kolejki takie ż etrzeba stac do kasy 40 min, tylko nie wiem czy mi sie bedzie chciało..

U nas do wody sie troche przekonał, wypija jakies 150-200 ml, ale nijak nie chce zassać tylko daje dzizubek od wody i wlewam troszke do buzi

cos mi sie krew puszcza z nosa.. zawsze tak miałam jak przychodziło ciepło,

Marza mi sie juz wakacje nad morzem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i truskawki tez bym pomroziłą tylko musze zamrazalke rozmrozić

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mam 2 sukienki z ciazy, chyba zaniose sobie do krawcowej zeby mi zwezyła po długosci to bede miec na lato, a w pastelkowych kolorach letnich to nie bede ich trzymać

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez dziś niespokojna noc , wiercila się i kwekala co chwile - ratowal nas szumis. Tylko moje dziecko korzysta jeszcze z tego ? :)

Pulpa - brakuje mi Cie na facebooku , widze ze tam teraz częściej się dziewczyny udzielają , atmosfera się oczyscila , przemysl kochana jeszcze.

maz dziś ma wolne, pojechal przywieść mi papiery do becikowego bo się jeszcze za to nie zabrałam , potem ma zawieść mala do swoich rodzicow zebym odgruzowala dom.

Ogolnie mam niechcieja dziś. Pogoda tez taka sobie .

Maniuś, aaaaga, Pulpecja lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona my też korzystamy z Szumisia :D a tam, to chyba nieszkodliwe, pomaga małej zasnąć jak się kręci nad ranem. Z resztą do zasypiania też włączamy ;)

Maniuś, 0na88 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już od dawna nie korzystam z Szumisia i nie dlatego, że to jakiś problem był dla mnie, ale dlatego, że trochę o nim zapomniałam, później na dwa tygodnie pożyczyłam znajomym i wypadł z obiegu ;-) Ale ostatnio pomyślałam sobie, że włączę- Hubert się zerwał jak szalony z łóżeczka, szumisia w garść i próbował go rozbroić żeby zobaczyć co tak szumi :-)

Maniuś, 0na88, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, my też mamy zalecony Ferrum Lek, zobaczymy jak będzie z brzuszkiem. Mam nadzieję, że damy jakoś radę, bo obawiam się zaparć u Huberta. No ale nie ma co się nastawiać.

Jestem zadowolona, bo Hubert od jakiegoś tygodnia przeszedł na wstawanie około 7.00 rano - to już jest dla mnie super! A wczoraj zasnął przed 20.00, więc idzie pożyć :-D

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolis obudzil sie dzus o 9-tej. Teraz zachowuje sie jakos dziwnie, z jednej strony chce sie bawic, a za chwile tuli sie jak na drzemke, za moment zas wariuje. Dzisiaj sie s nim przemecze pozwole mu na jedna drzemke, a pozniej do 19-tej zadnego spania, moze usnie o ludzkiej porze i wszystko wroci do normy.
    Acha i zapomnialam Wam napisac, ze w koncu gorna jedynka sie przedziera, wczoraj juz nawet mniej marudny byl ;)
    I taka refleksja mnie naszla, ze bedac ciagle sama z malym w domu, sila rzeczy korzystam z lazienki przy otwartych drzwiach i tak sobie pomyslalam, zeby kiedys sie nie zapomniec w jakiej publicznej toalecie ;) Wczoraj sie zlapalam na tym, ze nke domknelam drzwi jak byla moja mama hihi.

0na88, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włąsnie Pulpecja brakuje nam Ciebie!
    Z checia zobaczyłabym Miśke jak sie zmieniła i Huberta:)

do dupy poszłam bo chmura wisiała i tylko kręciłąm sie pod blokiem, wrócilismy na zupe i mały spi:)

Nie chc emi sie nic, miałam ochote na truskawki to jak na złośc za blokiem nie stoja

Dzis na obiad zurek, od niedzieli tylko ziemniaki, juz mi sie zygac nimi chce

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja jak musze isc to wkladam małęgo do łózeczka bo mnie ostatnio zamknął dziad i siedział pod drzwiami

Maniuś lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bede zla matka jak dam dziecku na obiad makaron z truskawkami nie mam weny na gotowanie staremu to samo zapodam sama srednio lubie ale zjem nooo mam totalnego lenia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wracaj na fb

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaga jak tylko nic sie mu nie dzieje po truskawkach to pewno:)

Jezuuu ide sobie zrobie druga kawe bo oczy mi sie zamykaja

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3789 3790 3791 3792 3793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ