X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine jak szwy? sciagniete?

jasmine89 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pulpecja ale nozka nie zjest grubsza ? po prostu stoi w miejscu ? moze to tez juz jakis plus ze przynajmniej nie puchnie bardziej
    nie nie, stoi w miejscu, lekarka znów mierzyła, to cały czas ma 1 cm różnicy między jedną a drugą nóżką.
    Ja młodej gotuję osobno, bo my zupy raczej rzadko jemy; częściej jakies [ieczone mięso, to musiałabym jej to rozdrobnić trochę. Ale jak ostatnio gaspacho zrobiłam to wciągała aż jej się uszy trzęsły.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie daje młodemu 1 danie czyli albo zupka albo jakiś obiadek.. a Wy już dajecie 2 dania? W jakich odstępach? Bo tak jedno za drugim to on w życiu nie zje chyba że takie malutkie porcje..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ja na razie daje młodemu 1 danie czyli albo zupka albo jakiś obiadek.. a Wy już dajecie 2 dania? W jakich odstępach? Bo tak jedno za drugim to on w życiu nie zje chyba że takie malutkie porcje..
    nie no ja daję jedno, my tez tylko jedno jemy.

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje jedno my nie jadamy dwudaniowych obiadow wiec mlody raczej tez nie bedzie jadł

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej zupy, choc makaron, ryz czy kasza są juz do przełkniecia, zastanawiam sie nad pulpecikami, tylko tak mysle jaka to musiałaby byc porcja, teraz wiem ile musi zjesc zeby pojadł, i nie jest to słoik 190 g:)

a piszecie o leczo, uwielbiam, tylko na ostro z kiełbasa i boczkiem:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepokoją mnie zmiany na skórze u Szymona, na poczatku myslalam ze ma uczulenie na truskawki bo dostał w deserze, pozniej myslałam ze od kremu na słonce uczulenie, a teraz to nie wiem ale pasuje mi to pod AZS, ale czy to moze sie pojawic skoro on nigdy nie miał problemów ze skóra ? zmiany na twarzy ale od policzków w dół, pod kolankami i na zgieciu łokci..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zjadamy od 190 do 220g na obiad - trochę słoiki, trochę gotuję, to zależy. NIe dawałam jeszcze nic z naszych posiłków, bo mało jemy takich rzeczy które będą w porządku dla dziecka.
    Głądkie zupy już nie mogą być, bo już mu nie smakują, muszą być kawalki, więc warzywa jako tako rozgniatam widelcem, mięso drobno kroję i jest ok.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie daje naszych rzeczy, no co najwyzej chleb z masłem hehe:) Ja uważam ze ma jeszcze czas:) Za to mega mnie wkurwia jak przyjechał szwagier od siostry która ma dziecko niecały miesiac starsze od naszych dzieciaków (Szymka i Jagody) i sie ona podnieca że je wszystko co oni, kabanosa, kiełbase, parówki, jajecznice, ja tam nie zazdroszcze, jak sobie przypomne jak to dziecko sie darło na chrzcinach u Jagody to na sama mysl mi się włosy na rekach jeża.. Ja tam nie przesadzam, i jakas eko nie jestem ale moje zdanie jest takie że na takie przekąski dziecko ma czas:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parówka to MOM, sztuczne wypełniacze, soja, woda, więc nie mają się co chwalić takimi przekąskami dla dziecka, bo to nawet dla dorosłego wskazane nie jest. Jajecznica ok, ale całą reszta to wg mnie nie jest dobry pomysł dla małgo brzuszka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Parówka to MOM, sztuczne wypełniacze, soja, woda, więc nie mają się co chwalić takimi przekąskami dla dziecka, bo to nawet dla dorosłego wskazane nie jest. Jajecznica ok, ale całą reszta to wg mnie nie jest dobry pomysł dla małgo brzuszka.
    Ja tez zauważam, tym bardziej że dziecko miało takie kolki ze darlo się cały Boży dzień..
    No ale co tam,każdą mamą ma wybór

Agaata lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka zmiany na skorze moga wystapic w kazdym wieku.
    Jesli to egzema to moze byc tak ze po prostu potrzebuje specjalnego nawilzanie emolientami. Ja dostalam przy naszych zmianach Cetraben i dawalam przez dobry tydzien syrop na alergie (ale to na wlasna reke bo lekarz nie przepisal) i odpukac wszystko ustapilo. syropu oczywiscie juz nie podaje ale caly czas stosujemy cetraben. troche zmniejszylam dawki tzn, jesli kapie w roztworze to juz nie smaruje cialka , a jesli zwykla kapiel to tylko na wieczor smaruje jak balsamem kremem ktory mi przepisali.

caly czas nie mam pewnosci co moglo lub moze spowodowac taki stan rzeczy

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa a jakie wrazenie na mezu zrobily Chiny? czy moze on tylko widzial ta lepsza strone ;-)

Agaata lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja przynajmniej roznica miedzy nozkami sie nie powieksza i mysle ze to dobry znak. zobaczysz w lipcu. trzymam kciuki aby samoistnie ustapilo

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zeby nie bylo ze tak wczesnie wstaje , u nas dopiero 3 ;-) hahaha

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia prosta przed nami. Opuszczamy Budapeszt i do domu

jesslin87, Weridiana, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, ja nie mam pomysłu co by mogło spowodowac reakcje, nic nowego nie podaje, srodki do prania te same, kosmetyki, nosz kurde..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Weridiana, ja nie mam pomysłu co by mogło spowodowac reakcje, nic nowego nie podaje, srodki do prania te same, kosmetyki, nosz kurde..
    wlasnie ja tez nie wiedzialam , myslalam o kaszce bobo vita, bananach ale to nie to

1usasg185gkausx0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana kiedy Ty spisz?
    U nas masakra idą górne jedynki. Ostatnio pisałam, że jeden się wybił ale niestety nie. Dopiero teraz idą oba ząbki. Łucja strasznie marudzi i cały czas chce na ręce. Tylko do mnie, ewentualnie taty ale też nie zawsze. Nic nie mogę zrobić. Jak idą się wyjść to na spacerze lepiej. Wczoraj lazilam 5 godzin. 2 godz usypiania wieczorem i to większość nosić ale chodzić a nie siedzieć i bujać w fotelu. Za nic w świecie nie chciała iść do męża, wiec nosiłam to moje 10, 5 kg. Na koniec byłam zmęczona, głodna i wkurwiona tak ze myślałam że rozszarpie męża jak się tylko do mnie odezwie, mimo, że nic nie zawinił.
    No nic trzeba przetrwać, pocieszam się ze teraz idą żeby a nie za 2 tyg jak będziemy w Bieszczadach

Weridiana lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) pogoda taka cudna że aż chce się żyć, u nas 22 st i ani jednej chmurki na niebie, zaliczyliśmy już poranny spacer ale młody tak marudzi że mogę zapomnieć o naszych 2-3 godz spacerach w wózku..
    Dziś zobaczyłam, że przebija się dolna dwójka więc mam winowajcę jego humorków, dałam mu pedicetamol bo widać że jest wymęczony przez tego zęba.. a co to będzie przy 3.. ponoć one najbardziej bolą choć u nas teraz przy każdym ząbku jest ciężko:/
    Witaminka współczuję Ci i łączę się w bólu, u nas też mega problemy ze spaniem i przypomniał sobie co to są rączki.. i afera o cyca co chwilę..no nic jakoś trzeba przetrwać:/
    Mój mąż wraca właśnie z Krakowa bo był wczoraj na meczu i tak mi narobił ochoty, że chyba wybierzemy się jakoś w lipcu na weekend.. kocham Kraków! wprawdzie jak młody dalej będzie miał taką awersję na wózek to może być ciężko ale liczę na to ,że jak przebiją się te zęby to wszystko wróci do normy..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3785 3786 3787 3788 3789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ