X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Paula tak,mój tez się tak gibie jak tylko uslyszy muzykę :)

Niecierpliwa,kurcze szkoda ze to tak wygląda z teściami...ciekawe co Julce aż tak nie pasuje w nich...

U nas odpukac super noc :) spal od 20 do 7.20 bez przerwy!!! :P ale w dzien byl maruder i mało spał tak ze pewnie temu...

My juz po kościółku,Maly drzemie,Stary :) drzemie a ja mam ciszę i spokój :D

Miłego dnia ;)

witaminkab, Paula_071, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas też pora drzemki, ostatnio Natala śpi 2 h rano i są to zaiste piękne chwile. Teraz np prasuje jej ubranka :-D W ogóle od jakiegoś czasu znienawidziła słoiki i ich jedzenie ogranicza się do jednej łyżeczki a później już za cholerę nie. Także nie pozostało mi nic innego jak gotowanie zupek i to nie takich niemowlęcych tylko bardziej dorosłych. Są jakieś dzieci, które nie cierpią słoików?
    My dzisiaj mamy na obiad tortille, mąż sam robi placki, później tylko nadzienie i obiad gotowy :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy na chrzciny do miesiąc młodszego dzieciaczka mojej kuzynki , upał niesamowity. Dom wygląda jakby tornado przeszło a ja oczywiście jeszcze w rozsypce. Kupiłam sobie baletki wczoraj w Biedrze ze 10 zł ale za małe... dziecko przynajmniej się bawi , uwielbia wszelkiego rodzaju obuwie - byle nie na swojej stopie.

Paula- moja jak słyszy muzyke to macha rekami jak szalona , czasem ja biore na rece i tańczymy razem to macha i rekami i nogami.. gorzej ze ja jeden kawałek dam z nia rade zatańczyć i już rece mi odpadają a dla niej to nawet nie rozgrzewka. Potem krzyk przy odkładaniu , także tego :)

Maniuś, Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka mój tez woli zrobione przeze mnie :) tak ze nic nam nie zostaje jak tylko dogadzac naszym pocieszkom :) ale przeciez jestesmy na urlopie :) to i czas jest :P tzn. Mój zje słoik też ale bez zachwytu...no i papki juz tez nie papu tylko muszą być kawałeczki wyczuwalne :)

Zapodasz przepis na placki?

apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak daje sloiczki to juz takie po 11 miesiacu bo maja większe kawalki ale tez zje bo zje tylko rybne je z mega apetytem a tak mamusi kuchnia najlepsza w tym tygodniu zajadal sie nalesnikiem z truskawkami az mruczal jadl juz pierogi makarony z pesto do owej roboty bardzo lubi pylpeciki z indyka ostatnio upieklam mu ziemniaka pocietego jak frytki pieklam w piekarniku bez tluszczu i tez smakowalo
    Dzisiaj ma rybke w pomidorach z cukinią i do tego dostanie makaron rurki
    Apaczka podaje mu ten dicopeg jedna saszetek co dwa dni i problem z kupa wrocil znowu dzisiaj mega zaparcie i placz przy robieniu wroce do codziennego ( mogę zwiekszyc częstotliwość?) podawania a 8 czerwca mamy kontrole to podpytam co jeszcze moge zrobic aby mu pomoc

Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas w drugą stronę :/ to co ja ugotuje albo zje z wielką łaską albo wcale :( za to przy słoiczkach mruczy, że słychać go w całym bloku.... jedynie smakuje mu jedzenie podawane z mojego talerza jak ja jem....ale jak ma to samo w swojej miseczce to już jest blee

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Apaczka mój tez woli zrobione przeze mnie :) tak ze nic nam nie zostaje jak tylko dogadzac naszym pocieszkom :) ale przeciez jestesmy na urlopie :) to i czas jest :P tzn. Mój zje słoik też ale bez zachwytu...no i papki juz tez nie papu tylko muszą być kawałeczki wyczuwalne :)

Zapodasz przepis na placki?
    1 szklanka mąki, 1/3 szklanki wody, 1/4 łyżeczki soli, ok 4 łyżki oliwy z oliwek ew trochę więcej oliwy w zależności od ciasta -jeśli jest twarde to dac więcej oliwy. Z tego wychodzą 3 placki. Ciasto trzeba podzielić i każdy kawałek rozwałkować na cieniutki placek. Smażyć po ok 30 sek z każdej strony na bardzo rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Ogólnie najgorsze jest rozwalkowanie ciasta, zwlaszcza jak robi się więcej plackow. Ale są smaczne i zdrowsze niż te gotowe sklepowe co mają w składzie tablicę Mendelejewa.

Maniuś, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jako nadzienie dajemy różne sałaty, pomidor, ogórek, sos czosnkowy i kurczak bądź indyk w przyprawie do gyrosa.

Maniuś, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga możesz dać 2 saszetki dziennie tylko w większej ilości wody - ok 120 ml, nie musi pić na raz, może popijać przez cały dzień. U nas fajnie pomogło, czasem robi kupkę co 2 dni ale problem nie powrócił w takim natężeniu. A powiedz jak robisz te pulpeciki, że młodemu smakuje? Natalce smakowały ostatnio warzywa na patelnię z przyprawą włoska i brązowym ryżem oraz indykiem.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie było cicho. Ja byłam na rowerze i zrobiłam 55 km. Może to nie jest dużo, ale biorąc pod uwagę, że mieszkam w górach to było dużo, ale byli super.
    Ona Łucja płacze ne piosenkę "pieski małe dwa" :)
    Co do słoiczków to u nas różnie, ale ostatnio jej nie smakowała moja zupka, poprzednia bardzo.

Maniuś, Paula_071, 0na88, mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miele pierś z indyka dodaje pora pokrojonego drobno oraz marchewke i zielona pietruszke wszystko mieszam i robie na parze albo dodaje jajko i wrzucam na gotujacy sie wywar z warzyw
    Czasami dodaje do nich ugotowany ryż ale lepiej smakują jemu bez ryżu
    A pesto robilam tak jakby któraś chciala oliwa z oliwek bazylia pietruszka zabek czosnku i jak nie mam pietruchy szpinak blenduje i do garnka do goracego makaronu lekko podgrzewam w przepisie byly jeszcze migdaly ale narazie mlodemu nie dawalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 17:00

jesslin87 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:10

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Cześć mamy. Jestem czerwcową lipcowka? Jeszcze sie okaże.

Piszę tutaj, bo nie chce panikować i znow zleciec do szpitala.

Czy miałyście w tym tyg co ja bole okresowe nad spojeniem lonowym? Jak pochodzilam to sie rozeszło ale po 10 minutach wróciło...

Czy to normalne czy może być zwiastunem porodu?

Pozdrawiam, spokojnej niedzieli i dziekuje z gory za pomoc.

My mamy 10 miesieczne dzieci, wiec to raczej nie do nas, nue pamietamy takich rzeczy.

Caly dzien sie pakuje. Wyjazd na 3 tygodnie nad morze to prawie jak przeprowadzka. Maz kupil w pepco worki próżniowe, wiec wszystkie kocyki, reczniki etc potraktowalismy odkurzaczem zeby zajmowalo mniej miejsca. Namowilam meza, zeby rano nas podniósł do Polkowic, to zawsze godzina drogi prowadzenia mniej dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 18:01

mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na widzę tego uczucia... @ przylazła :( i choć wiem że to dopiero początek starań to czuję że znowu długa droga przed nami :(

A tak chciałam być styczniówką razem z Ofka :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś myśl pozytywnie, nie martw się na zapas. A może akurat za miesiąc lub dwa zobaczysz upragnione dwie kreski :)

Maniuś lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius przykro mi, bardzo mocno trzymałam kciuki. Nie teraz to następnym razem się uda! Już wiesz, ze sie da i trzeba cierpliwosci i czasu. Zaciskam kciukasy jeszcze mocniej :)

aaaaga, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    My już w domu, w Warszawie. Mąż przyleciał dzisiaj rano, przyjechał po nas do mojej mamy i wróciliśmy do Waw. Hubert dopiero zasnął, bo był strasznie podekscytowany powrotem taty i generalnie odkrywaniem domu na nowo ;-)

Zważyłam dzisiaj Huberta i jestem w szoku, waży 8230g, więc wygląda na to, że przez ostatni miesiąc przybrał 600g - prawda jest taka, że jadł bardzo dużo, ale tego się nie spodziewałam :-) No i nie jesteśmy już w 3 centylu tylko między 3 a 10 :-)

lys, witaminkab, Weridiana, jesslin87, apaczka, Paula_071, aaaaga, 0na88, Maniuś, Zetka, Griszanka, Martucha86 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Cześć mamy. Jestem czerwcową lipcowka? Jeszcze sie okaże.

Piszę tutaj, bo nie chce panikować i znow zleciec do szpitala.

Czy miałyście w tym tyg co ja bole okresowe nad spojeniem lonowym? Jak pochodzilam to sie rozeszło ale po 10 minutach wróciło...

Czy to normalne czy może być zwiastunem porodu?

Pozdrawiam, spokojnej niedzieli i dziekuje z gory za pomoc.

Mnie całą ciążę bolał brzuch, więc jakoś bardzo mnie to nie dziwi. Ale skoro to nowe uczucie u Ciebie to warto skontaktować się z lekarzem, bo takie bóle mogą być zwiastunem niczego i wszystkiego. A swoją drogą to do terminu porodu masz jeszcze sporo czasu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, spokojnie, na pewno niedługo się uda. Najważniejsze to się nie nakręcać.
    Paula, wiem coś o pakowaniu się na 3 tygodnie ;-) Sporo tego, ja pakowałam męża do Chin i nas do mamy za jednym zamachem i byłam w tym czasie sama z Hubertem, więc ja wkładałam do walizki a on wyjmował, myślałam, że się wykończę, bo zajęło mi to z 7 godzin.

Maniuś lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część,napiszę tylko ze żyje ale spanie mi sie marzy,jeszcze nie doszłam do siebie, musze odespac bo 4 godziny snu to za mało, do jutra

Weridiana, jesslin87, Pulpecja, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3783 3784 3785 3786 3787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ