X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszlismy po mleko z Szymkiem do sklepu wiec dopiero teraz racze sie kawą i wielkim eklerem:)

Griszanka, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas dzisiaj rewolucja byliśmy o 8 na rehabilitacji w przychodni w gabinecie młody przez pol godz byl zafascynowany nowym miejscem a potem ryk no i ten wypad wykluczył nam pierwszą drzemke o 8 byliśmy jeszcze w sklepie i na krótkim spacerze i młodzież padła o 10:30 obudzil się o 12 z placzem przekrecil się na brzuszek i dalej śpi wiec trochę poprzestawiało się nam
    Pierwszy raz młody dostanie dzisiaj ogorkowa odlalam mu od naszej, osobno ugotowalam trochę mieska, zobaczymy czy posmakuje aha i odlalam przed dodaniem ogórków bo ja robie mocno ogorkowa i kwaśna wiec jemu dalam na pierwszy raz około łyżkę startych ogórków czuc ale nie wykrzywia heheh
    Kurde źle spalam bo mnie w karku pokrecilo buuu

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    piękna pogoda, a mi się nie chce z domu wychodzić...

aaaga ja też już dawałam zupkę ogórkową, bo ogorki kiszone to jedna z ulubionych rzeczy Miśki, wysysa ten kwas bez skrzywienia nawet. Z tym, ze ja używam ogórków kiszonych od teściowej, pewne są i pyszne :-)
    dzisiaj rządzi leń, więc chyba będą ziemniaczki z jajkiem czy coś.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja od kilku dni nie mialam kiedy zajrzec, pralka mi sie zepsula, wozilam wszystko do rodzicow, spacerki, wczoraj rano na wyniki do przychodni, dzisiaj do kliniki, normalnie ciagla gonitwa. W miedzyczasie probuje zapanowac nad domem, ogrodem i jakos mi zupelnie nie idzie. Chata nadal wyglada jak po wybuchu. Karol tez pomaga, robi wlasna wersje porzadku, normlanie syzyfowe prace.
    Czekam na te jego gorne jedynki jak na zbawienie, biedaczek jeczy mi calymi nocami, w dzien tez bywa roznie.
    Przez ostaynie dwa dni mam wrazenie, ze Karol wydaje z siebie jakies skoncentrowane siuski, strasznie smierdza przy zmianie pieluch, wczesniej tego nie bylo. Tez u Was tak jest? Nie wiem czy powinno mnie to martwic.
    AgaSad ja to chyba jestem wyrodna matka, bo jak mlody upada, to sie smieje i czekam na rozwoj sytuacji, jak tez zaczyna sie smiac, to ok, jak placze, to podchodze i przytulam, jak rzeczywiscie mocno sie uderzy i ryczy, to musze go podniesc i ponosic ;) No chyba, ze jesf juz zmeczony i co rusz sie przewraca, to wtedy biore go, przytulam i kladziemy sie.
    Paula Karol poki co to tylko tanczy na rekach, jak stoi na nozkach to jeszcze nie zalapal, ze mozna sie gibac w takt muzyki ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja się buja do muzyki jak siedzi, ale nie zawsze

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody nie tańczy w sumie nawet nie wiem bo wiesniara ze mnie odkąd popsulo nam sie kino domowe z dvd to cisza w domu nie mam na czym odtwarzac muzyki ani radia wiec dupa blada tv nie włączam w dzień wiec nic nam nie gra ja czasami spiewam ale to nie dziala heheh
    Zupka bardzo smakowala w sumie moglam wiecej ogorka tam dodac

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?
    Młody poszedł spać, mój kręgosłup i nogi są do wymiany, przydałoby się 10 lat mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 19:58

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda spaceruje do wieczora? My dopiero uspalismy Łuśka. Masakra z tymi zębami

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksy na brzuchu podbieraki się na rękach i buja się na boki i tak tańczy :D za to dużo śpiewa. Jak ja śpiewam to od razu zaczyna śpiewać razem ze mną :)

74diqps6a69lyc94.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugotowałam dzisiaj małej pulpeciki, o takie
    http://mama-dietetyk.blogspot.com/2014/07/pulpety-z-indyka-dla-niemowlaka.html
    i powiem Wam, że dobre! Zrobilam do tego sosik pomidorowy i mam nadzieję, że ta moja łobuziara doceni matki wysiłek i będzie jadła :)

niecierpliwa, jesslin87, Weridiana, aaaaga, Zetka, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile takich malych pulpecikow dajecie na obiad i z czym je podajecie??
    Edit doczytalam, ze ryz juz tam jest. Kradne przepis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:24

apaczka lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam z okolo 300g mięsa i wyszło ich z 25. Myślę, ze jutro ugotuje do tego kalafiora i git :)Oby tylko zyskały uznanie mościa panny. Królowa będzie pulpeciki wcinac a matka z ojcem pomidorówkę...hmmm :P

Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25????? I co z nimi mrozisz ugotowane?? Czy az taki apetyt Natalce dopisuje?? :D
    A jak w ogole z jej apetytem?? Przeprosila sie z cycem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 21:48

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 ale małe są. Aż takiego apetytu nie ma :P choć mogłaby...Apetyt hmm, różny. Owoce - oczywiscie, zawsze chętnie. Generalnie jedzenie zajmuje u nas sporo czasu bo o ile pierwsze łyżeczki ida zgrabnie tak po chwili tempo zwalnia i nie chce otworzyć buzi, odwraca się a ostatnio nauczyła się machać rękami tak jakby muchy odganiała i niestety czasem trafia w łyżeczkę. Muszę dać jakąs rzecz do miętoszenia i wtedy jakoś tam je ale dlugo to trwa i wymaga anielskiej cierpliwości ;) Z cyca do niedawna bardzo ladnie jadła ale od kilku dni więcej marudzi, gryzie, slini się więc możliwe, że dokuczają jej jakieś ząbki choć nic nowego nie widzę. No i z tej okazji gardzi cycem ale ja już się nie przejmuję :) Dwa razy dziennie je kaszkę na moim mleku więc mleko dostaje. Do tego coś tam w nocy wypije i jakoś leci :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie robię dla nas placki z cukinii i kaszy jaglanej, dodaję też tam jajko - chyba jeden placek będzie dla Huberta - to przy okazji będzie próba czy jajko nadal nam szkodzi.
    Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz kisiel z bobofruta na podwieczorek, ale nie za bardzo posmakował. No cóż, dla mnie był świetny ;-)
    A pulpeciki fajna sprawa, też podkradam przepis.

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - nam tez wyszedł problem ze skora, nie wiem czy nie od truskawek , co prawda jadla wcześniej i było wszystko wporzadku ale rozne truskawy sa .. może bardziej spryskane były , ewentualnie bialko jaja bo nic wcześniej nie jadla a po spacerze policzki czerwone i szorstkie , pod kolanami tez suche i szorstkie.

u nas chyba tez żeby bo dziecko drze się w nieboglosy i nie da sobie nawet do buzi zagladnac , na spacerze jako tako .. od 17.00 zaczyna się dramat. Chyba ze ja już nie mam takiej energii jak rano .

w każdym razie dalam nurofen , wcześniej camilie i zobaczę jak noc - zal mi potworka strasznie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata a podasz przepis na te placki z cukinii? Uwielbiam cukinię, więc z chęcią spróbuję takie cudo.

Dzisiaj mała poszła spać dopiero po 22, ponad godzina usypiania i co chwilę ryk. Tym sposobem jest 23 i nie ma dla mnie "wolnego wieczorku".
    Za kilka dni mąż znów wylatuje do pracy. Bardzo szybko minęło to 1,5 miesiąca, co nie zmienia faktu, że zdążyliśmy się pokłócić kilka razy. Cóż, życie.

Agaata, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Agataa a jakie wrazenie na mezu zrobily Chiny? czy moze on tylko widzial ta lepsza strone ;-)

Weridiana, mąż mówi, że tam gdzie teraz był to widac tylko tę lepszą stronę, generalnie twierdzi, że nie widać na codzień, że jest biednie czy smutno. On akurat był w Shenzen, gdzie firma, w której pracuje ma swoją siedzibę - coś w stylu całego miasteczka - mają kilka budynków, hotele, centra szkoleniowe, 4 wieżowce i 4 piętrowy budynek, który jest tylko stołówką dla pracowników. Mąż mówi, że ten kompleks jest akurat bardzo nowoczesny . W Japonii to powiedział, że już wiadomo jak jest - bardzo nowocześnie, sporo dziwnych - poprzebieranych ludzi, gry komputerowe i automaty na każdym kroku i bardzo czysto. Co ciekawe nocowali tam w hotelu, gdzie spało się w kabinach - nie dostali pokoju tylko każdy swoją kabinę do spania :-)

Jakiś czas temu mój mąż był też w Szanghaju i Pekinie i mówi, że szczególnie w Pekinie to już widać takie prawdziwe Chiny, jest mnóstwo ludzi na rowerach, skuterach, ulicznych sprzedawców, w dzielnicy, gdzie są hutongi to już widać biedę i brud. Ale generalnie - tak dla osoby patrzącej z zewnątrz - to w miastach jest bardzo nowocześnie i tłoczno i brudno oczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 23:09

jesslin87, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Agaata a podasz przepis na te placki z cukinii? Uwielbiam cukinię, więc z chęcią spróbuję takie cudo.

Dzisiaj mała poszła spać dopiero po 22, ponad godzina usypiania i co chwilę ryk. Tym sposobem jest 23 i nie ma dla mnie "wolnego wieczorku".
    Za kilka dni mąż znów wylatuje do pracy. Bardzo szybko minęło to 1,5 miesiąca, co nie zmienia faktu, że zdążyliśmy się pokłócić kilka razy. Cóż, życie.

Lys - dwie cukinie, dwa jajka, szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, sporo koperku, pietruszki, trochę czosnku, pieprz, sól do smaku plus jakaś mąka - ja akurat miałam ziemniaczaną to dałam 3 łyżki. Cukinię ścierasz na tarce, lekko solisz czekasz aż puści sok i odciskasz, później mieszasz wszystko i smażysz jak placki ziemniaczane.

A gdzie tym razem mąż leci i na jak długo?

lys, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

Tak, jak ostatnio do Mali na 1,5 miesiąca.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3786 3787 3788 3789 3790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ