X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko u nas jest problem ze spaniem, my od kilku dni chodzimy na wieczorne spacery i wracamy ok 20.30 do domu, młody zasypia 21.30-22.00.. coś czuję, że nad morzem będziemy zaliczać codziennie zachody słońca:)

Dziś mamy 6 rocznicę ślubu..nie wiem kiedy to zleciało:) mąż dziś puścił piosenkę przy której tańczyliśmy pierwszy taniec i zatańczył z Patrykiem, myślałam że pęknę ze śmiechu:)

mamasia, Paula_071, apaczka, jesslin87, lys, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, najlepszego dla Was:)

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly nie dziala czy tu taka cisza

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa tylko coraz ciszej tu. Nie ma co się dziwić, dzieci zaczynają gonić, trzeba się przygotowywać na powroty do pracy, nie ma tyle czasu.
    Ja dziś idę na rozmowę o pracę, popołudniu ze szwagierka na przymiarke sukni ślubnej.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak witaminka mowi, dzieciaki pochlaniaja cala uwage, to juz nie te czasy kiedy dzieciaki lezaly a my plotkowalysmy na forum.
    My w drodze do rzeszowa oddac tule,musze napisac ze super wynalazek,
    Wczoraj wrzucilam czesc prania, jedno rano a jeszcze z 2 sie szykuja, Kto to poprasje to nie wiem
    Nie mam pomyslu na dzisiejsze popoludnie, rano dostalam okres i kiepsko sie czuje, dzis na obiad do tesciowej na pierogi z borowkami, o mniaaaaam

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się trochę nie chce pisać postów... U nas w sumie jest jak było, no to co będę sto razy to samo pisać. Mam tez rożne zmartwienia i trochę jestem przez to zdołowana bo to są poważne sprawy, ale tez nie będę się tu uzewnętrzniać. Tak czy siak Was zawsze czytam, bo to lubię :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja jak ogarniam fb, to jakoś mi czasu i weny na belly nie starcza... dlatego rzadko pisze, ale staram się na bieżąco czytać :-)

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mocno zmęczona nocami Tomka. Glowa mi peka. Mialam z nim jechac kupic buciki, ale nie czuje sie na silach by prowadzic samochod, zwlaszcza ze dzisiaj już jezdzilam na cytologie.
    Wczoraj byl fajny dzien, od 9 do 19 bylismy caly czas na dworze. Zrobilismy sobie tez spacer na wioske, Tomek ogladal konie, owce, gesi i kozy ktore mu polizaly stopy czym byl zniesmaczony. Najbardziej i tak lubi psy i koty ktore ciągnie za ogon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 19:40

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja też długo nie pisałam ale mam bardzo dużo na głowie, zaraz właśnie wysyłam ostatni rozdział mgr do promotora.... boje się go wysłać dlatego myślę sobie a wejdę na belly :)

Przeleciałam szybko kilka stron- Sandra graty dla męża, niech dalej się wspina wyżej :)

Mnie Maja też gryzie, szczególnie palce u stóp..nie można siedzieć na kanapie i sobie nieświadomie pomachać stopami bo Maja zobaczy kątem oka i już się bierze za konsumpcję.. gryzie baardzo mocno :( czasem tak mnie dziabnie w cycka. Jak mówię że nie wolno gryzc to mała się zachodzi ze śmiechu i dalej gryzie...ehh

U nas to co no moja mgr już prawie koniec, aż zaczynam się srać jak to będzie z obroną, pisałam sama ale mimo wszystko..nie pamiętam już nic ze studiów. No i projektujemy dom wnętrze, teraz jeszcze wskoczyło nam mieszkanie po dziadkach męża i na szybko chcemy je odświeżyć i wynająć od polowy września. Już zaczynam rzygać remontami a jeszcze się nie zaczęły. No ale dzięki temu wynajmowi do wiosny posiedzę z Mają. Co raz fajniej spędza mi się z nią czas, jest kumata, ma swoje jakieś dowcipy, wyłazi na balkon i gada pół godziny z kotem sąsiadów który na parapecie leży- ta do niego uuaaa itp. a kot do niej miałczy :) nagram to może jutro i wstawię na fb. Dziś oglądałyśmy razem bajkę stażnicy marzeń i widzę że potrafi się ok 5-7 min wczuć i oglądać z otwartą szczeną. Stawia kroczki ale często ląduje na dupce, znacznie lepiej jej to wychodzi na trawie czy na piachu..gdzie jest w zasadzie krzywo, no ale skoro tak woli to niech się uczy. No i jemy więęęcej, saszetkę z musem czy jogurtem opitala z minutę, prawie całego banana, kilka winogron. Zazwyczaj takie mamy śniadanie, nauczyła sie pić ze słomki więc wprowadzę koktajle, mięsko je ale na obiad zje max kawałek kurczaka 2cm na 2.
    No i przygotowuje roczek, będzie troszkę gości, wstępnie plener, zobaczymy jak wyjdzie z pogodą, wciąż szukam opcji B na urodziny.

jesslin87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby od wczoraj nie bylo zadnego postu! Oj, belly spadnie w google analitycs;)

0na88 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz będą dwa ;)

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy ;)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie cztery... nie mam weny

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadzilam ze to napisze , ale lepiej mi sie ogarnia Was na facebooku ;-) szczegolnie ze z belly korzystalam z laptopa , moglam siasc , napisac posta - teraz to nie mozliwe , bo dziecko wisialoby mi na nodze . Z komorka troche mi latwiej , oczywiscie musze sie chowac jak chce zobaczyc co kto napisal, bo juz by na mnie wisiala i pokazywala zeby jej dac.
    U mnie podobna strategia wieczornego wychodzenia na spacery , rowniez wracamy kolo 20.30 do domu , szybki prysznic i do spania. Na roczek jednym z prezentow byl trojkolowy rowerek i na razie jest to u nas hit wiec praktycznie z wozka od paru dni nie korzystam.

Rowniez zauwazylam ze moje dziecko bardziej kumate sie zrobilo , pokazuje palcem , i jest okropna gadula - buzia jej sie nie zamyka , szczegolnie na spacerach. Strasznie ciagnie do dzieci , zaczepia je - szczegolnie starsze i jest zachwycona jak jakies miniemy na spacerze wiec troche sie ludze ze moze i ze zlobkiem jako tako nam pojdzie. Nie chodzi sama , chyba ze trzymam ja za raczki to zrobi z dwa kroki i albo kleka na kolana albo siada na pupie. Przy meblach za to porusza sie sprawnie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie skorzystam z piaskownicy, mam wizje ze dziecko zasypuje sie piaskiem po oczach i wcina ten piasek , ze nie bedzie potrafila sie w nim bawic. Jak do cholery jasnej ,uda nam sie wkoncu zdecydowac na jakis hotel , mamy zamiar jechac w 4 osoby , to obiecuje ze pojde z nia na plaze z wiaderkiem i z lopatka ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na plaży i piasek nie zrobil na małej większego wrażenia. Nie jadła go ani nie sypala nim.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksy lubi piasek próbuje go złapać więcej ale ten ciągle ucieka.

No rzeczywiście tu cisza hehe ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja po tym jak zjadła pół kilo piachu to przestała go jeść zjadła swoje i tyle :) fakt z innymi dziećmi jak się bawi to ma piach wszędzie, we włosach to zawsze...ale jest taka szczęśliwa wtedy, kopie doły z innymi dziećmi, bierze do ręki zabawki innych ale popatrz i oddaje komuś do rączki bardzo kulturalnie, przesypuje piasek z rączki do rączki itp. Pierwszy raz do piasku wystroiłam ją w białe rajstopki...zdjęłam w końcu, ubabrała się mega, miała piach w dupce w pampersie ale no takie dzieciństwo :) teraz doskonale rozumiem moją mamę która kleła jak myła mi głowę w której dosłownie piaskownica.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa u nas piasek to najwiekszy hit byl na plazy, jak go chcialam wziac na rece to darl sie w nieboglosy, mietolil go w rekach non stop, za to zabawki do piasku totana olewka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jednym ze sposobow na gryzienie itp jest ...zrobienie tego samego ;-) wiadomo z wyczuciem

dziecko nas "probuje" gdzie sa nasze granice

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3892 3893 3894 3895 3896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ