X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko u nas jest problem ze spaniem, my od kilku dni chodzimy na wieczorne spacery i wracamy ok 20.30 do domu, młody zasypia 21.30-22.00.. coś czuję, że nad morzem będziemy zaliczać codziennie zachody słońca:)

Dziś mamy 6 rocznicę ślubu..nie wiem kiedy to zleciało:) mąż dziś puścił piosenkę przy której tańczyliśmy pierwszy taniec i zatańczył z Patrykiem, myślałam że pęknę ze śmiechu:)

mamasia, Paula_071, apaczka, jesslin87, lys, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, najlepszego dla Was:)

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly nie dziala czy tu taka cisza

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa tylko coraz ciszej tu. Nie ma co się dziwić, dzieci zaczynają gonić, trzeba się przygotowywać na powroty do pracy, nie ma tyle czasu.
    Ja dziś idę na rozmowę o pracę, popołudniu ze szwagierka na przymiarke sukni ślubnej.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak witaminka mowi, dzieciaki pochlaniaja cala uwage, to juz nie te czasy kiedy dzieciaki lezaly a my plotkowalysmy na forum.
    My w drodze do rzeszowa oddac tule,musze napisac ze super wynalazek,
    Wczoraj wrzucilam czesc prania, jedno rano a jeszcze z 2 sie szykuja, Kto to poprasje to nie wiem
    Nie mam pomyslu na dzisiejsze popoludnie, rano dostalam okres i kiepsko sie czuje, dzis na obiad do tesciowej na pierogi z borowkami, o mniaaaaam

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się trochę nie chce pisać postów... U nas w sumie jest jak było, no to co będę sto razy to samo pisać. Mam tez rożne zmartwienia i trochę jestem przez to zdołowana bo to są poważne sprawy, ale tez nie będę się tu uzewnętrzniać. Tak czy siak Was zawsze czytam, bo to lubię :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja jak ogarniam fb, to jakoś mi czasu i weny na belly nie starcza... dlatego rzadko pisze, ale staram się na bieżąco czytać :-)

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mocno zmęczona nocami Tomka. Glowa mi peka. Mialam z nim jechac kupic buciki, ale nie czuje sie na silach by prowadzic samochod, zwlaszcza ze dzisiaj już jezdzilam na cytologie.
    Wczoraj byl fajny dzien, od 9 do 19 bylismy caly czas na dworze. Zrobilismy sobie tez spacer na wioske, Tomek ogladal konie, owce, gesi i kozy ktore mu polizaly stopy czym byl zniesmaczony. Najbardziej i tak lubi psy i koty ktore ciągnie za ogon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 19:40

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja też długo nie pisałam ale mam bardzo dużo na głowie, zaraz właśnie wysyłam ostatni rozdział mgr do promotora.... boje się go wysłać dlatego myślę sobie a wejdę na belly :)

Przeleciałam szybko kilka stron- Sandra graty dla męża, niech dalej się wspina wyżej :)

Mnie Maja też gryzie, szczególnie palce u stóp..nie można siedzieć na kanapie i sobie nieświadomie pomachać stopami bo Maja zobaczy kątem oka i już się bierze za konsumpcję.. gryzie baardzo mocno :( czasem tak mnie dziabnie w cycka. Jak mówię że nie wolno gryzc to mała się zachodzi ze śmiechu i dalej gryzie...ehh

U nas to co no moja mgr już prawie koniec, aż zaczynam się srać jak to będzie z obroną, pisałam sama ale mimo wszystko..nie pamiętam już nic ze studiów. No i projektujemy dom wnętrze, teraz jeszcze wskoczyło nam mieszkanie po dziadkach męża i na szybko chcemy je odświeżyć i wynająć od polowy września. Już zaczynam rzygać remontami a jeszcze się nie zaczęły. No ale dzięki temu wynajmowi do wiosny posiedzę z Mają. Co raz fajniej spędza mi się z nią czas, jest kumata, ma swoje jakieś dowcipy, wyłazi na balkon i gada pół godziny z kotem sąsiadów który na parapecie leży- ta do niego uuaaa itp. a kot do niej miałczy :) nagram to może jutro i wstawię na fb. Dziś oglądałyśmy razem bajkę stażnicy marzeń i widzę że potrafi się ok 5-7 min wczuć i oglądać z otwartą szczeną. Stawia kroczki ale często ląduje na dupce, znacznie lepiej jej to wychodzi na trawie czy na piachu..gdzie jest w zasadzie krzywo, no ale skoro tak woli to niech się uczy. No i jemy więęęcej, saszetkę z musem czy jogurtem opitala z minutę, prawie całego banana, kilka winogron. Zazwyczaj takie mamy śniadanie, nauczyła sie pić ze słomki więc wprowadzę koktajle, mięsko je ale na obiad zje max kawałek kurczaka 2cm na 2.
    No i przygotowuje roczek, będzie troszkę gości, wstępnie plener, zobaczymy jak wyjdzie z pogodą, wciąż szukam opcji B na urodziny.

jesslin87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby od wczoraj nie bylo zadnego postu! Oj, belly spadnie w google analitycs;)

0na88 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz będą dwa ;)

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy ;)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie cztery... nie mam weny

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadzilam ze to napisze , ale lepiej mi sie ogarnia Was na facebooku ;-) szczegolnie ze z belly korzystalam z laptopa , moglam siasc , napisac posta - teraz to nie mozliwe , bo dziecko wisialoby mi na nodze . Z komorka troche mi latwiej , oczywiscie musze sie chowac jak chce zobaczyc co kto napisal, bo juz by na mnie wisiala i pokazywala zeby jej dac.
    U mnie podobna strategia wieczornego wychodzenia na spacery , rowniez wracamy kolo 20.30 do domu , szybki prysznic i do spania. Na roczek jednym z prezentow byl trojkolowy rowerek i na razie jest to u nas hit wiec praktycznie z wozka od paru dni nie korzystam.

Rowniez zauwazylam ze moje dziecko bardziej kumate sie zrobilo , pokazuje palcem , i jest okropna gadula - buzia jej sie nie zamyka , szczegolnie na spacerach. Strasznie ciagnie do dzieci , zaczepia je - szczegolnie starsze i jest zachwycona jak jakies miniemy na spacerze wiec troche sie ludze ze moze i ze zlobkiem jako tako nam pojdzie. Nie chodzi sama , chyba ze trzymam ja za raczki to zrobi z dwa kroki i albo kleka na kolana albo siada na pupie. Przy meblach za to porusza sie sprawnie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie skorzystam z piaskownicy, mam wizje ze dziecko zasypuje sie piaskiem po oczach i wcina ten piasek , ze nie bedzie potrafila sie w nim bawic. Jak do cholery jasnej ,uda nam sie wkoncu zdecydowac na jakis hotel , mamy zamiar jechac w 4 osoby , to obiecuje ze pojde z nia na plaze z wiaderkiem i z lopatka ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na plaży i piasek nie zrobil na małej większego wrażenia. Nie jadła go ani nie sypala nim.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksy lubi piasek próbuje go złapać więcej ale ten ciągle ucieka.

No rzeczywiście tu cisza hehe ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja po tym jak zjadła pół kilo piachu to przestała go jeść zjadła swoje i tyle :) fakt z innymi dziećmi jak się bawi to ma piach wszędzie, we włosach to zawsze...ale jest taka szczęśliwa wtedy, kopie doły z innymi dziećmi, bierze do ręki zabawki innych ale popatrz i oddaje komuś do rączki bardzo kulturalnie, przesypuje piasek z rączki do rączki itp. Pierwszy raz do piasku wystroiłam ją w białe rajstopki...zdjęłam w końcu, ubabrała się mega, miała piach w dupce w pampersie ale no takie dzieciństwo :) teraz doskonale rozumiem moją mamę która kleła jak myła mi głowę w której dosłownie piaskownica.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa u nas piasek to najwiekszy hit byl na plazy, jak go chcialam wziac na rece to darl sie w nieboglosy, mietolil go w rekach non stop, za to zabawki do piasku totana olewka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jednym ze sposobow na gryzienie itp jest ...zrobienie tego samego ;-) wiadomo z wyczuciem

dziecko nas "probuje" gdzie sa nasze granice

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3892 3893 3894 3895 3896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ