X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pierwszy raz "wstapilam" do piaskownicy i o dziwo jak nad morzem tylko piaskiem sie bawila grzebiac raczkami, tak wczoraj piasek jadla. Wybierala z piachu kamyczki i tez chciala wkladac do buzi. Nie wspomne o tym w jakim stanie wrocily attipasy.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście Szymon piasku nie jadł:) ale to co na nim wyprawiał to jego, kładł się na brzuchu i rekami sie podkopywał, turlał sie no normalnie szok, piasek był wszedzie, we włosach, uszach, w pampersie:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio nie mam weny na pisanie, u nas w sumie nic ciekawego się nie dzieje, ogarniamy sprawę sobotniej imprezy, jutro m zawozi nas do rodziców i planuję zostać do końca przyszłego tygodnia, pewnie to będzie ostatni taki dłuższy pobyt u rodziców bo jak wrócę do pracy to już nie będzie okazji.. macierzyński kończy mi się w piątek..chlip chlip.. teraz to nastaje nowa epoka bo oprócz domu i dziecka będzie trzeba ogarnąć jeszcze pracę.. od 2 dni mam mega kosę z mężem, niby dziś już rozmawiamy ale do szału mnie ostatnio doprowadził, dziś powinnam dostać okres więc hormony dorzuciły swoje pięć groszy..
    Za 2 tyg wyjeżdżamy nad morze, cieszę się strasznie na ten wyjazd, w sumie pogoda mi obojętna, oby tylko żabami nie rzucało..
    Muszę dziś kupić jakieś buciki młodemu na imprezę i nie wiem czy kupić niechodki czy po prostu już takie do chodzenia.. no ale my na etapie stania dopiero to w sumie chyba za szybko..?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad tez właśnie się zastanawiam nad butami na roczek. Jesteśmy na tym samym etapie, ładnie chodzi przy meblach ale sam nie chodzi. Ale chyba kupie buty juz do chodzenia.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz chciałabym żebyś mnie dodała na fb do grupy, jak mam Cię odnaleźć?

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    AgaSad tez właśnie się zastanawiam nad butami na roczek. Jesteśmy na tym samym etapie, ładnie chodzi przy meblach ale sam nie chodzi. Ale chyba kupie buty juz do chodzenia.

Ja bym kupiłą juz do chodzenia, my na tym samym etapie i jdnak niechodki chyba już są bez sensu, ja zakupiłam normalne, czasem gdzies go postawić na betonie czy gdzie tam, a nóz zacznie chodzic haha:)

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam niechodki w cocodrillo za 9 zł wiec jest ok.. mój pewnie zacznie chodzić najwcześniej za miesiąc wiec myślę że jakbym kupiła teraz to mogłyby być juz za małe. . My raczej nie wyciągamy młodego z wózka na spacerze oprócz placu zabaw ale to i tak tylko huśtawki wiec buty póki co zbędne.. jak zacznie sam stać to wrócę do tematu. .

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Piotrek śmiga :) ma chodki i niechodki, a na roczku i tak latał boso, bo tak uwielbia :) i co mu zrobić :P

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj juz mocno smiga, a dalej bez butow. Wszedzie na boso lub w skarpetkach. Ale chlodniejsze dni przychodza wiec chyba cos mu kupie.
    Ceny tych butow na jakies 2-3msc mnie powalaja.

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dokładnie..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie też powalają te ceny i tak jak mówisz co 2-3 miesiące będzie trzeba wydać taką kasę, niechodków to miałam sporo używanych od kuzynki ale takie do chodzenia to już muszą być dopasowane dobrze..
    Pogoda się zepsuła więc pojechałam kupić młodemu jakiś sweterek, patrzę na prognozę a w sb ma być 25 st.. jak nie założę to oddam, włączył mi się tryb oszczędzania kasy:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślicie, że takie attipasy uzywane tylko do wózka i co najwyżej do stania i raczkowania można zostawić dla drugiego dziecka?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ratunku ,moje dziecko nie spi, w łozeczku krzyk, na rekach sie wije, oczy jak złotówki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A moj juz mocno smiga, a dalej bez butow. Wszedzie na boso lub w skarpetkach. Ale chlodniejsze dni przychodza wiec chyba cos mu kupie.
    Ceny tych butow na jakies 2-3msc mnie powalaja.
    Przybij pionę :) nawet miałam akcję z babką na placu zabaw, bo ledwie weszliśmy a ona z komentarzem niby do Piotrusia "o. szkoda bucików zniszczyć to na bosaka biegasz?", we mnie zawrzało, ale stwierdziłam, że szkoda mi czasu na tłumaczenie babsztylowi jakie są teraz zalecenia i dlaczego Piotrek śmiga w samych skarpetach (bo wtedy miał je na nogach) i tylko rzuciłam przelotem "no widzi pani,bo taka u nas bieda", ale się zaczerwieniła, a ja miałam ją z głowy i mogłam poświęcić ten czas dziecku :P

magda sz, jesslin87, Aska87, 0na88, Pulpecja, Paula_071, lys, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama dodałam Cię do przyjaciółek, jak klikniesz mnie to napisz mi swojego maila do którego masz podpiętego fb :)

Dla mnie też ceny butów na 2-3 mc to jakaś masakra, dlatego zamiast skórzanych sandałków kupiliśmy z Renbut takie tekstylne za ok 40 zł, do piachu teraz i na spacerek jak znalazł. Dziś to kalosze by się przydały, mamy zajebiste ale rozmiar 21. Na jesień kupię zakryte skórzane butki choć pewnie też posłużą na 3 mc max i trzeba będzie zimówki.

Migotka ja niedawno Maję ululałam, dziś miałam bardzo zły dzień, mąż chory jak nigdy, serio go takiego nie widziałam...tak się kończy przeziębienie zatok. Człowiek raz na 10 lat wybierze się nad polskie morze i proszę..a śmiał się ze mnie że moje najgłębsze zanurzenie było do kolan, on się kąpał codziennie w 18 st i ciągnął nosem. Ostatniej nocy spałam może 3 godz łącznie bo mąż łaził po ścianach z bólu, Maja się przebudzała, w dzień nie chciała spać i chodziła jak pijana w efekcie czego ma limo pod okiem i warge przeciętą.... ajjj no strasznie wygląda, przerwóciła się na zabawki :( płaczu ile było. W lodówce pustki na dworze lało cały dzień..dopiero po 20 przestało to poszłyśmy do sklepu. Z mężem nie dało rady jej zostawić bo warzywo. Dostał jakiś drgawek, wymioty...po antybiotyku, teraz nie wiem czy jutro ma go brać czy nie... chyba zamówię mu lekarza do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:59

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Magda to super dzień miałaś... Uważaj na męża może ma uczulenie na jakiś składnik antybiotyku.

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuuuuuuuu zasnał, nie wiem co w niego wstapiło..

Magda współczuje, a mąż niech zrobi porzadek z zatokami bo to straszne uczucie, a niesttey niedoleczone cały czas wracaja

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a myślicie, że takie attipasy uzywane tylko do wózka i co najwyżej do stania i raczkowania można zostawić dla drugiego dziecka?
    attipasy spokojnie mozesz zostawić, one są w sumie jak skarpetki; tym bardziej jak w nich nie biegał.

U nas dzień ok, po południu obskoczyłam kilka sklepów żeby kupić wszystko na sobotę... większość mam; u nas taka impreza wiąże się ze sporą ilością żarcia wiec trzeba coś przygotować; będzie tort, ciasto lodowe, szarlotka i muffinki; skrzydełka i udka pieczone,cztery sałatki, rolada szpinakowa, grzanki, wędliny, przekąski typu ogórki, pomidorki, i tak myślę czy jeszcze coś na ciepło wymyślać...
    Magda wezwij lekarza jak masz taką możliwość, może jest uczulony albo cholera wie; mój szwagier dobrze po 30ce dowiedział się o alergii na ibuprofen np...

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja i masz zamiar to wszystko sama przygotowac?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja i masz zamiar to wszystko sama przygotowac?
    noo... na kazdą imprezę tyle robię albo i więcej... np. co roku robimy impę dla kuzynostwa na Boże Narodzenie to musi być co zjeść... teraz tylko tort zamawiam, a tradycyjną sałatkę jarzynową zrobi mąż i pewnie mięso on zamarynuje

201508091565.png
‹‹ 3893 3894 3895 3896 3897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ