SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja, u mnie podobnie. Ale beda jeszcze kotlety mielone, golabki i grill. Dobrze, ze mam wsparcie mamy, ona wiekszosc zrobi. Ja to bym zamowila catering... zwlaszcza po dzisiejszej nocy. Od 3:40 nie spie, nosilam caly czas Tomka, ten bidak budzil sie z placzem, nie mog zasnac w zadnej pozycji. Tak mnie bolą kolana, ledzwia i ręce, ze naszpikowalam się juz przeciwbolowymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 08:35
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
O raju dziewczyny szacun za przygotowanie takich ilości jedzenia, to ja w sobotę tylko ubieram siebie i małego i wychodzę a i tak latam jak poparzona cały tydzień ☺
Dziś młody budził się co pół godziny ale mąż miał dyżur wiec mama wyspana, musze się pakować a tymczasem siedzę i pije kawę.. -
Ja jeszcze myślę o krokietach ewentualnie, ale w sumie nie wiem... coś by się jeszcze przydało, bo u nas spokojnie to wszystko pojdzie... a wolę żeby zostało niż zabrakło
Paula, współczucia; ale czemu on się tak wybudza? Dla niego to w sumie tez taki przerywany sen to do d... -
Nie wiem dlaczego się tak budzi... dwie czworki wyszły, ale zostaly dwie dolne, moze to one... Wczoraj gryzl dywan, moje obcasy i lawe.
Dzisiaj moj pierwszy dzień urlopu wypoczynkowego. Normalnie czuje się tak wypoczeta, ze hej. Chyba wolałam macierzyński;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:18
0na88 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pulpecja wrote:attipasy spokojnie mozesz zostawić, one są w sumie jak skarpetki; tym bardziej jak w nich nie biegał.
U nas dzień ok, po południu obskoczyłam kilka sklepów żeby kupić wszystko na sobotę... większość mam; u nas taka impreza wiąże się ze sporą ilością żarcia wiec trzeba coś przygotować; będzie tort, ciasto lodowe, szarlotka i muffinki; skrzydełka i udka pieczone,cztery sałatki, rolada szpinakowa, grzanki, wędliny, przekąski typu ogórki, pomidorki, i tak myślę czy jeszcze coś na ciepło wymyślać...
Magda wezwij lekarza jak masz taką możliwość, może jest uczulony albo cholera wie; mój szwagier dobrze po 30ce dowiedział się o alergii na ibuprofen np...
Jakie sałatki robisz? Daj przepis na rolade. A muffinki jakie? A grzanki jak będziesz robiła?
Sorry za tyle pytań ale ja nadal jestem w czarnym lesie z menuPulpecja lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Paula ja od 10 lipca na wypoczynkowym haha, dobrze ze bylismy na wakacjach bo nie zdązyłabym wypoczac przed powrotem do pracy
Kupiłam Szymonowi ten bidon w pepco, zobaczymy czy załapie, a najwyzej bedzie do kolekcji
Och tak u mnie też kolekcja już niesamowita aż się zastanawiam czy tego nie posprzedawac mam 7 butelek nie używanych wcale, dwa niekapki i dwa bidony co nie chce ale jeden załapał więc spoko. Tak wymienić na paczkę pampersów -
jesslin87 wrote:Jakie sałatki robisz? Daj przepis na rolade. A muffinki jakie? A grzanki jak będziesz robiła?
Sorry za tyle pytań ale ja nadal jestem w czarnym lesie z menu
grzanki robie na każdą imprezę i schodzą od razu - chleb tostowy albo bułka wrocławska, albo może być ze zwykłego chleba kromki smaruję masłem czosnkowym, na to plaster mozzarelli i suszony pomidor z oliwy i zapiekam. Szybko i łatwo.
Rolada szpinakowa: http://bistro24.pl/gotowanie/przepisy/rolada-szpinakowa-z-wedzonym-lososiem,112219.html z tym, że tym razem robię z szynką parmeńską, bo kilka osób nie lubi łososia... już kiedyś tak robiłam dobrze wyszło.
sałatki w sumie znalazłam necie : http://smaker.pl/przepis-kolorowa-salatka-makaronowa,119147,monialubi.html
http://smaker.pl/przepis-salatka-z-selera-naciowego-salaty-rzymskiej-rzodkiewki-ogorka-szczypioru-i-kukurydzy,119168,mariola2016.html
http://smaker.pl/przepis-salatka-warstwowa-z-tunczykiem,118869,pyszotka.html
muffinki albo klasyczne albo może skusze się na te bananowe, na które dziewczyny wklejały tu przepis
jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Migotka oby obyło się bez placzu a sama idziesz? Ja chodzę tylko z mężem..
Ja zawsze chodze sama. Tylko pierwszy raz bylam z mezem. A ja zadnej sczepionki nie laczylam, wiec juz chyba 9 razy byłam.
U nas waza na lezaco albo siedzaco. I dla sprawdzenia waza na rekach rodzicow na normalnej wadze (różnica miedzy waga rodzica z dzieckiem a bez dziecka).lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Migotkaa wrote:Jestem w osrodku, o 10.30 podejscie Do egzaminu nr 2, dali mi cos uspokajajacego, zobaczymy czy mnie nie bedzie tuklp..
Lys na siedzaco go wazyl na tej wadze dla noworodkow