Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wybieram sie na bete 1 raz i w srode powtotka po 48 godz tak? Czy jesli bedzie ok to musze powtorzyc??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dziewczyny w Polsce powtarzają bete po 48h. Ja tego nie robiłam. Byłam u gina jak tylko beta wyszła pozytywna i dostałam progesteron ze względu na moje problemy hormonalne.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie , kiedy zamierzacie powiedziec o ciazy w pracy ? a moze juz powiedzialyscie ?
    Ja na szczęście mam własna firmę wiec mnie problem nie dotyczy ale dziewczyny podobno mówią po pierwszym trymestrze. Ale tez zależy jaka prace wykonujesz.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że z każdym dniem brzuch boli troszkę mniej.
    Widzę że też macie dziś ciężki dzień, ja spałam 11 godz przez noc i 2 godzinki jeszcze po 16...tak mnie zakupy wykończyły, ale musiałam kupić kilka ciepłych szerszych swetrów i biuście i w brzuchu:)

Co do powiedzenia w pracy o ciąży to uważam że zależy od warunków pracy. Jeżeli to praca biurowa bez super stresów ani mega mdłości to można powiedzieć wtedy jak już zacznie widać brzuszek czyli kolo 4 miesiąca, a jeżeli są cięższe warunki to trzeba jak najwcześniej żeby nie zaszkodzić Fasolce :)

Niestety takie mamy czasy że nikt z szefostwa nie będzie się cieszył z takiej wiadomości i pewnie jeszcze tego samego dnia szuka już zastępstwa...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz mi biust tez strasznie szybko rośnie... Mam wrażenie, ze mi sie wylewa;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniec ze spaniem na brzuchu :) sutki też się zmieniają, mój mąż się śmieję że mam teraz takie "maciorki" :D kiedyś nie potrafiłam sobie wyobrazić że mały człowiek będzie z nich jadł ale teraz nie mogę się doczekać tych małych rączek, które będą po nich wędrowały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 19:33

Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy powiedziam od razu poniewaz aby miec przerwe na siku musialam dzwonic do przelozonej... wiec niechcialo mi sie wymyslac wiec powiedzialam. A po 6m poszlam na zwolnienie bo zaczely sie straszne upaly a jechalamdo pracy w jedna strone 1.5h i kilka razy zaslablam.
    Z bezpieczenstwa poszlam na l4.

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    koniec ze spaniem na brzuchu :) sutki też się zmieniają, mój mąż się śmieję że mam teraz takie "maciorki" :D kiedyś nie potrafiłam sobie wyobrazić że mały człowiek będzie z nich jadł ale teraz nie mogę się doczekać tych małych rączek, które będą wędrowały po nich wędrowały

karmienie piersia to cos pieknego ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    koniec ze spaniem na brzuchu :) sutki też się zmieniają, mój mąż się śmieję że mam teraz takie "maciorki" :D kiedyś nie potrafiłam sobie wyobrazić że mały człowiek będzie z nich jadł ale teraz nie mogę się doczekać tych małych rączek, które będą po nich wędrowały
    Madzia ja tez na brzuchu śpię... Ale mam juz poduche banana wiec od dzis zaczynam sie do niej przytulać, ciekawe jak to wyjdzie:-)

Cassie lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    karmienie piersia to cos pieknego ;)
    Zgadzam sie w 100%

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduchy to to byla najlepsza przyjaciolka meza ;) To On mi ja zakupil bo juz nie mogl zniesc mojego marudzenia ;)

Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaluje ze tak krotko karmilam teraz chcialabym dluzej:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w przedszkolu i musialam powiedziec szefowej zaraz po tescie,bo tak mnie meczyly wymioty,mdlosci i zawroty glowy,ze nie bylam w stanie pracowac,takze mam zwolnienie lekarskie do konca roku narazie potem zobaczymy.Ja mam najlepsza szefowa na swiecie plakala z radosci jak sie dowiedziala,ze jestem w ciazy,wspierala mnie tez bardzo zawsze w kazdej sytuacji w zyciu.Nawet powiedziala,ze jak lekarz kaze mi lezec 9mscy to ona tego dopilnuje,takze wiem ze bardzo mocno mi kibicuje:-). Ja dzis od rana mdlosci i scisniety zoladek,bylam na zakupach weszlam z mezem tylko do 3 sklepow i juz mialam dosc,czuje sie jakby stado sloni po mnie przebieglo,brak sily i totalne nieogarniecie ;-) Cassie przepiekna sukieneczka:-) witam rowniez nowe mamusie:-) tak sie ciesze,ze jest nas coraz wiecej,grudzien to magiczny czas...a sierpien to moj ulubiony miesiac:-)

Cassie lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez nie moge sie doczekac by karmic piersia<3 dziewczyny mam do was pytanie?czy zdaza wam sie plakac w ciazy?z niczego tak poprostu?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Co do poduchy to to byla najlepsza przyjaciolka meza ;) To On mi ja zakupil bo juz nie mogl zniesc mojego marudzenia ;)
    Mój maz jak zobaczył poduche to powiedział, ze teraz to juz stracił szanse na przytulaski bo będę sie przytulala do poduchy;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Ja zaluje ze tak krotko karmilam teraz chcialabym dluzej:-)
    Ja tez karmiłam tylko 4 miesiące bo mój Marcel miał bardzo duży refleks i nie pomagały żadne zageszczacze, ciagle płakał bo był głodny bo jak tylko zjadł to wymiotował fontannami, az wkoncu lekarka powiedziała, żeby dziecka nie męczyć... No i miała racje. Dostał mleko modyfikowane, specjalne kupowaliśmy w aptece i mały sie napadał i nic nie wymiotował... Ale dla mnie było to ciężkie...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Ja juz tez nie moge sie doczekac by karmic piersia<3 dziewczyny mam do was pytanie?czy zdaza wam sie plakac w ciazy?z niczego tak poprostu?
    Kitaja ja teraz płacze naokraglo. Nie wiem czemu bo ja twarda babka jestem i w pierwszej ciąży tez nie płakałam a teraz strasznie... Wiec myśle, ze to normalne. Hormony buzuja.... A do tego brat mój poważnie chory to wogole jestem rozwalona... Jak sie we wrześniu dowiedzieliśmy o jego chorobie to chcieliśmy przerwać starania ale niestety mój gin powiedział, ze jak przerwiemy to juz nie daje nam szans na zajście w ciąże... Niestety. Endometrioza III stopnia plus problemy z rezerwa jajeczek.... Wiec dla mnie to mega ciężka sytuacja...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:

w I ciazy do ktoregos momentu mialam odruch wymiotny na sama mysl o karmieniu. Ax pewnego dnia dopadl mnie tski instynkt ze nie moglam sie tego doczekac. Choc poczatki byly baaardzo trudne to jest to cos cudownego.

co do plakania to tak. Latwiej sie wzruszam, a wtedy rycze jak Bobr ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatiBelgia trzymam kciuki za Brata. Msm nadzieje ze wyzdrowieje i wszystko bedzie dobrze.

qb3co7ese836ar93.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    PatiBelgia trzymam kciuki za Brata. Msm nadzieje ze wyzdrowieje i wszystko bedzie dobrze.
    Ellena dziękuje... Najważniejsze jak zniesie 3 chemię i czy przeszczep sie przyjmie... Wiesz... On ma tylko 17 lat... To takie moje dziecko, mój malutki braciszek....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ