SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Kochane ja tak na szybko z tel. Jadę właśnie kupić co RÓŻOWEGO !!! Będzie córcia
później więcej newsów:* płacze ze szczęścia
Ja już straciłam przeczucie co do płci. Jem wszystko ostre, słodkie jem tylko dlatego, że maluszek też potrzebuje cukrów prostych, ale to zazwyczaj batonik nesquika, choccapica albo jakieś corny...
Cassie, bosa lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:ehhh co tu opowiadać... nie chcę Was dołować swoimi problemami...
wczoraj teściówka miała urodziny i bardzo się ucieszyła z drobnostki od nas. Bardzo się jej podobał stroik.
No i jak tak pogadałyśmy, to okazało się, że mojej świadkowej zmiany w płucach mogą być pierwotne i wcale nie muszą się łączyć z przebytą chorobą nowotworową 2 lata temu narządu rodnego.
Napisałam jej z rana esa, że jestem, że będzie ok
- nie wiem co robić... nie odpisała...
Z tego wszystkiego odkurzyłam, wypucowałam łazienkę, że można jeść prosto z kibelka, zrobiłam pranie. Teraz usiadłam i znowu myślę...
wyszło słoneczko to poszłam do parku wybiegać bestię na pół godzinki i zjadłam już pyszny obiadek...
Teraz odczuwam lekkie pobolewanie po lewej stronie. Zauważyłam, że dzieje się tak pod koniec każdego tygodnia. Idę poleżeć, pospać, cokolwiek byle nie myśleć...
Strasznie się boję, że to jej ostatni rok życia... Nie dopuszczam do siebie tej myśli. Kobiety, które znałam i miały taką samą historię choroby walczyły rok i 1,5. Nie wiem ... jestem załamana...
Nie daj się złym myślom! trzeba być dobrej wiary, głowa do góry Kochana!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gratuluje coreczek!!!
ja z chlopcami jadlam slodkie,pilam cole a teraz mnie nie ciagnie do slodkosci:-)moze nie przytyje tyle co przy drugim 18 kg a z pierwszym 9kg:-)
Az chce wiedziec kto siedzi u mnie w brzuszku na 100%.
A ja nadal nie wybralam wozka:/ cos czuje ze zostanie na sam koniec:-(małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda Sz, gratulacje:))) Ja mam wizytę za tydzień w piątek, jakoś tak spokojnie do tego podchodziłam, ale teraz już nie mogę się doczekać, chcę wiedzieć kto siedzi w środku!
)
Mój mąż pracuje na uczelni, dużo więcej pracuje z domu, a że jest to nienormowany czas możemy jeść kiedy chcemy. Oczywiście do czasu aż jestem w domu - od poniedziałku wracam do pracy. Pewnie wrócimy wtedy do systemu, że gotuję dzień wcześniej by zjadł coś ciepłego w domu w ciągu dnia, a jak będę zabierać do pracy.
Karolina, ja w sobotę robiłam domowe hamburgery z wołowinki, pychota, masz racjęA 2 tygodnie temu robiłam domowe hod-dogi. Równie dobre:)
maaadzik1207, małaMyszka, psioszka11, Laura lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
O jeju ja Wam powiem, ze też mam mega ochotę na piwo!Czasem to mi tak ślinka cieknie, że ło!
My też mamy nienormowany czas pracy, obydwoje pracujemy w domu.Także rano wspólne śniadanko, ok 13-14 obiad, potem jakaś kolacja.Bardzo doceniam ten fakt, ze możemy rano wstać i wspólnie zjeść, porozmawiać.Celebrujemy te chwile poki możemy bo potem może być ciężej ale będziemy się starać aby dalej mieć dla siebie jak najwięcej czasu
A domowej roboty hamburgery są najpyszniejsze, macie racjęJa na piątek planuję domową pizzę
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej,
gratuluję Magda.sz!
Ja wózki sprawdzałam dotąd tylko na necie i chcę obejrzeć na żywo np. Riko Nano i Camarelo Carera. W obydwu przypadkach interesuje mnie 3w 1, tyle, że fotelik wzięłabym testowany np. Maxi Cosi.
Zastanawiam się też, czy nie lepiej kupić używany z dobrą, dużą gondolką na te pierwsze miesiące (także zimowe), a potem kupić porządną, lekką spacerówkę.
Czytałam opinie, że często duża gondola i wygodna, nieciężka spacerówka nie idą w parze.
Na razie chcę obejrzeć nowe, a potem się zastanowię.
Ja noszę córę i na początku odrzuciło mnie od mięsa, a potem jadłam już prawie wszystko i kwaśne i słodkie, a obrączka do tej pory się nie zdecydowała jak się kręci;)
Aga89, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
ja mam taki wuzek
https://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zek+tako+jumper+3w1&safe=off&rlz=1C1BLWB_enPL525PL525&espv=2&biw=1024&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0ev9VKixMcOrU9XUgqAO&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=aMfUnXg6Zz-iXM%3A%3Bs1ry8bxFdhuK9M%3BaMfUnXg6Zz-iXM%3A&imgrc=aMfUnXg6Zz-iXM%253A%3BLOpgbrKXsdxOzM%3Bhttp%253A%252F%252Fwozki-dzieciece.pl%252Fdat%252Foferta%252F1815b.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwozki-dzieciece.pl%252Fshop_item%252F1815%252Ftako-jumper-light-wozek-dzieciecy.html%3B700%3B545
od siostry dostałam i powiem wam że ona była z niego bardzo zadowolna tak samo i mnie sie podoba bardzo lekki sketne koła z możłiwościa sie skretnych amortyzatory łątwy w montarzu gondola która też może być jako kołyska. oraz mało miejsca zajmuje po złożeniu w sam raz do małego samochodumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Widzę, że większość czuje lub poczuła ruchy/obecność maluszka. Ja nadal nic
tylko czekam i czekam
I jeszcze tak źle się dziś czuję, słabo jakoś, krew z nosa cieknie, apetyt niewyraźny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 17:42
-
A ja od wczoraj czuję takie jakby łaskotanie od środka, nie jestem pewna czy to bobas, ale nigdy wcześniej nie czułam nic takiego. Na początku myślałam, że to może skóra na brzuchu się rozciąga, bo rośnie, może???
Iys nie martw się, pewnie już jutro poczujesz się lepiej.Cassie, lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
nick nieaktualnyMagda gratuluje coreczki
Nie ma sensu sie smakami sugerowac. Na poczatku jadlam wszystko slone ostre i kwasne. Miesa od poczatku ciazy czuc nie umiem. Od miesiaca apetyt wrocil i slodkie tez podjadam. Cola jest mi za slodka.
Obraczka sie kreci itp.
Jesli lekarz sie pomylil to trudnowiadomo wszystko jest mozliwe to tylko czlowiek i tylko maszyna.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Co do witamin ja łykam Vita miner Prenatal DHA, a balsam używam ten rossmannowski
i nie wiem czy wiecie, ale jest coś takiego we Rossmannie jak program rossnę, gdzie w czasie ciąży na wybrane artykuły jest 3% zniżki (np. ten balsam czy witaminy), a po porodzie gromadzi się co jakiś czas większy procent zniżek, max do 10% i można korzystać z jakiś akcji promocyjnych. Ja się dowiedziałam o tym ostatnio, może już z tego korzystacie, ale jak nie to czemu nie. Wydanie karty jest bezpłatne w dowolnym punkcie Rossmanna.
Tu więcej o programie:
http://www.rossnet.pl/rossneteż były objęte zniżką.. I przydaje się teraz jak kupuję balsamy na rozstępy
Kawę piję jak mnie najdzie ochota..
Wracam Was nadrabiać bo dużo dziś piszeciemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Umarlam ze smiechu!!! Sluchajcie tego, poprosilaw meza aby wydrukowal mi w pracy listy wyprawkowe, przyniosl do domu tak patrzy na nie wytrzeszcza oczy i pytam sie go czy wszystko dla niego jest jasne z tej listy...oczywiscie, ze tak, wiec pytam co to sa niedrapki...wiecie co uslyszalam - cos do piaskownicy!!
Cassie, psioszka11, małaMyszka, 5ylwia, 0na88, mamasia, lys, kasiuleek, bosa, futuremama, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
No to już jestem, kupiłam różowych ciuszków spooooro
zapakowałam ładnie, choć mąż na klatce czekał na mnie i sie darł z góry- i co i co? Wręczyłam mu opakowanie z dzidziusiem -otwiera i taki szok
wziął mnie na ręce no i muszę jechac po spodnie bo pękły mi ciążówki z h&m na dupie hehehe
Maja wierciła się jak nakręcona, ginekolog się śmiał że tancerka będzie bankowo. Ręce do buzi, raz jedna raz druga, nogami takie kopniaki dawała że aż dziwne że nie czułam ale zgodziło się to co podejrzewałam że mam z prawej strony łożysko i dlatego tylko ruchy z lewej czuje.
Oczywiście wszystko w porządku, pomiary idealnie - ciąża kilka dni starsza niż podejrzewałam. Waży 425 gram ! Nie zle ją karmie co?
Widzicie a czułam że chłopak, znajomi mówili że wyglądam na dziewczyne, z obrączki rok temu i niedawno- dziewczyna, chiński- chłopakwięc nie ma reguły. Aż mi głupio bo ciągle mówiłam do brzucha- Mikołajek, a tu jednak laska
A to zdjęcie nóżki, dupka a po środku wielkie nic
Cassie, psioszka11, małaMyszka, Paula_071, maaadzik1207, Laura, mamasia, kasiuleek, rybka1988, ainer85, Katarka, Martucha86, Aga89, lys, bosa, Y, aaaaga, futuremama, Maniuś, witaminkab, Neyla, gosia.b lubią tę wiadomość
-
hehe wiesz takie anaboliki, serwatki białkowe
żartuje, jem mniej niż przed ciąża, wysysa z magazynku mojego
musze suwaczek zmienić bo ciąża prawie o tydzien starszaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:56
-
nick nieaktualny
-
Magda Gratulacje, to wielka ta Twoja córa
My już też po wizycie! Na 300% Leon- pani dr mówi do męża- tu ma pan jąderka, a tu siusiaka. Mój mały mężczyzna siedział dzisiaj prawie po turecku i machał nóżkami. Waży 310 gram. Za 2 tygodnie połówkowe. Mam łożysko na przedniej ścianie- taki mój urok i dlatego mogę nie czuć go jeszcze, bo działa to jak poduszka ,która go tłumi wstrząsy, nawet jeszcze miesiąc może tak być. Cudowne uczucie widzieć swoje dziecko!
A no i mój mąż w drodze powrotnej: u Ciebie w rodzinie nie ma chłopaków to Leon musi być podobny do mnie ,a już na pewno do mojego dziadka Zygmunta (nawet tego pana nie znam ,ale tak dumnie to powiedział, że się uśmiałam do łez) .To sobie chłopak wykminił
Co lipcówek i wagi: mnie to by już tam zjadły na maxa- ja od początku ciąży
+7kg, a już nie wspomnę z jakiej startowałam- mam sporą nadwagę. Ale pani dr mówi,że w normie 2 kg/msc.
A no i mamy klucze od mieszkania we Wro, jeszcze do końca tyg jesteśmy u rodziców, później do DE i do siebie
Miłego wieczoru!niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, maaadzik1207, magda sz, Paula_071, Laura, mamasia, kasiuleek, KasiaeN., ainer85, Katarka, Martucha86, Aga89, lys, aaaaga, futuremama, Maniuś, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
No Psioszka super! A tak sie babo niepotrzebnie denerwowalas
Co do wagi sie nie martw bo ja 6 km mialam tydzien temu wiec pewnie tez juz z 7 bedzie
Magda.Sz corcia bedzie miala na imie Maja??? Tez to imie rozwazam, biore pod uwage Maje, Zosie i Lenei tak kazdego dnia do brzucha mowie innym imieniem i czekam na znak, ktore imie sie mojej Malej podoba
psioszka11, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość