X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja kupuje ten wozek jako moj prezent urodzinowy w czerwcu ;)

Kolor czarny z bialym. Nie boje sie o zabrudzenia tutaj jest duzo czysciej niz w Polsce i nikt nie pali w piecu weglem czy oponami...

http://www.ebay.de/itm/BERGSTEIGER-CAPRI-KOMBI-KINDERWAGEN-10-TEILE-MEGASET-3-IN-1-BUGGY-BABYSCHALE-/111272274870?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&var=&hash=item19e8582bb6

śliczny i nawet cena fajna...na święta jadę do Niemiec do siostry to może tam pooglądam wózki :)
    U mnie dziadkowie biją się kto ma kupić wózek, obaj bardzo chcą i boje się któremuś odmówić...tak delikatnie mojemu ojcu powiedziałam, że muszę mebelki kupić i może któryś z dziadków się dołoży a drugi kupi wózek :) ale nic konkretnego nie powiedział

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    mnie odrzuciło od fajek i alkoholu, chociaż jakiś czas temu miałam tak ogromna ochotę na żubra..
    Mi się ostatnio sniło, że w autobusie miejskim wyciągnęłam z torebki piwo i sobie otworzylam, ale pomyslałam, że ludzie będą gadać, że w ciąży i piwo pije, to je zamknęłam i schowałam, po czym wyciągnęłam papierosa i sobie w tym autobusie zapaliłam... Nie wiem czy to jakaś podświadoma chęć czy co?

Karolina - domowe hamburgery to jest to:-) ostatnio o takich myslałam, ale jakoś wywietrzało mi z głowy (jak wszystko ostatnio), a teraz mi smaka narobiłaś, jutro zrobię, a co.

201508091565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 18tc i 5 miesiac? Czy cos pokrecilam?

niecierpliwa, małaMyszka, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia to masz fajnie, u nas dziadkowie glosno sie licytowali zaraz po slubie, ze czekaja na wnuka bo chca wozek kupowac, a teraz cichoszaa :P

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Nic nie pokręciłaś...to już 5 miesiąc :)

f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Tak, jutro zaczynasz 5 m-c :)

• euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Euforia to masz fajnie, u nas dziadkowie glosno sie licytowali zaraz po slubie, ze czekaja na wnuka bo chca wozek kupowac, a teraz cichoszaa :P

Chyba Wam pisałam, że u mojego męża w rodzinie oprócz nas w wakacje na świecie dzidziusia powitają jego brat i siostra. U nich w rodzinie zawsze była taka tradycja, że pierwszemu wnukowi każdego dziecka teściu kupuje wózek. W tej chwili u nas to pierwszy maluch, u brata mojego męża - trzeci a u siostry drugi. Na ostatnim spotkaniu rodzinnym teściu oświadczył, że każdemu nowemu wnusiowi kupi wózek, więc czeka go niezły wydatek, więc pomyślałam, że może chociaż my kupimy sami albo od mojego taty, ale boje się, że teść będzie zły.

f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie czeka go nie lada wydatek ;) Fajnie...3 wnukow w tym samym czasie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, że też u mnie nikt się nie kłóci o kupno wózka...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No to faktycznie czeka go nie lada wydatek ;) Fajnie...3 wnukow w tym samym czasie :)

Teraz jest fajnie, ale było trochę niezręcznie jak moje szwagierki ( termin porodu 03/07 i 10/07) ogłosiły że spodziewają się kolejnych dzieci, a u nas cisza ( pomimo starań ). Wszystkim było głupio o tym rozmawiać... chociaż ja na prawdę bardzo się cieszyłam, że zostanę chociaż ciocią:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole, ale mala mi robi dyskoteke w brzuchu!!! To chyba po tej kawie, juz 2 qgazy dostalam takiego malutkiego kopniaczka, ale czad!!

euforia, futuremama, Neyla, Cassie, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, lys, Maniuś, Laura, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja pitole, ale mala mi robi dyskoteke w brzuchu!!! To chyba po tej kawie, juz 2 qgazy dostalam takiego malutkiego kopniaczka, ale czad!!

Ja zjadłam kilka merci i też czuję "bulgotki" :)

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Widzisz jednak są jakieś plusy tej kawki:)

Zazdroszczę Wam że już czujecie maluszka :)

niecierpliwa, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w33e3kum1d34qa.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wozek kupuja moi rodzice tesciowie milcza i nie garna sie do propozycji ale ja nie nalegam ani nic nie podpowiadam beda chcieli to cos kupia

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz mocno poczułam ludzika pod pepkiem jakby mi rybka pod skora przeplynela czasmi czuje takie bąbelki i laskotanie mysle ze to maluszek ale pewna nie jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:18

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja juz po polowkowym , z serduszkiem wszystko wporzadku , nerki , zoladek wszysto na swoim miejscu, liczba paluszkow sie zgadza , rozmiary glowki itd w normie i "napewno dziewczynka". Strasznie sie ciesze ze wszystko dobrze , pomalu schodza ze mnie emocje i robie sie senna - ide sie przespac z nadmiaru wrazen.
    W nagrode kupilam sobie wielka czekolade milka oreo i wciagne na dobry sen :)

PS. jestem ciezsza o 5 kg od poczatku ciazy - rosne :)

Cassie, aaaaga, euforia, Martucha86, mamasia, Katarka, Laura, niecierpliwa, Pulpecja, kasiuleek, małaMyszka, Paula_071, sylwucha89, lys, futuremama, Aska87, Aga89, Maniuś, magda sz, psioszka11, 5ylwia, rybka1988, witaminkab, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię obiadek zawsze na 14. Mama wraca z pracy i mąż wstaje dopiero z łóżka. Pracuje cały czas w trybie nocnym, więc obiad to tego pierwszy posiłek.
    Kawy nie piłam w ogóle a teraz w ciąży mam niskie ciśnienie i wypiłam przez ostatni miesiąc już chyba 4 takie małe.
    A piwo wiem ze niektóre mamy piją szklaneczke raz na jakiś czas mówiąc nawet ze mają przyzwoleni od ginekologa.
    Ja jakoś się boję. Może dlatego że nigdy jakoś za nim nie przepadałam. :-)
    Kiedyś słyszałam od cioci ze jak kobieta w ciąży ma ochotę na piwo to powinna trochę wypić bo inaczej dziecko w przyszłości będzie piło. Ile w tym prawdy nie wiem :)

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://www.camarelo.pl/w7.html

Ja w poniedzialek jade ogladac mojego faworyta :)

Jak na razie to również nasz faworyt! :-)

niecierpliwa, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tak na szybko z tel. Jadę właśnie kupić co RÓŻOWEGO !!! Będzie córcia :) później więcej newsów:* płacze ze szczęścia

aaaaga, małaMyszka, 0na88, Martucha86, mamasia, olinka, Laura, Paula_071, sylwucha89, kasiuleek, lys, futuremama, niecierpliwa, Aska87, Aga89, Cassie, Maniuś, psioszka11, 5ylwia, Katarka, Migotkaa, rybka1988, witaminkab, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMyszka, a co Ty ostatnio tak cicho siedzisz jak myszka pod miotla :D??
    ehhh co tu opowiadać... nie chcę Was dołować swoimi problemami...
    wczoraj teściówka miała urodziny i bardzo się ucieszyła z drobnostki od nas. Bardzo się jej podobał stroik.

No i jak tak pogadałyśmy, to okazało się, że mojej świadkowej zmiany w płucach mogą być pierwotne i wcale nie muszą się łączyć z przebytą chorobą nowotworową 2 lata temu narządu rodnego.

Napisałam jej z rana esa, że jestem, że będzie ok
    - nie wiem co robić... nie odpisała...

Z tego wszystkiego odkurzyłam, wypucowałam łazienkę, że można jeść prosto z kibelka, zrobiłam pranie. Teraz usiadłam i znowu myślę...
    wyszło słoneczko to poszłam do parku wybiegać bestię na pół godzinki i zjadłam już pyszny obiadek...

Teraz odczuwam lekkie pobolewanie po lewej stronie. Zauważyłam, że dzieje się tak pod koniec każdego tygodnia. Idę poleżeć, pospać, cokolwiek byle nie myśleć...

Strasznie się boję, że to jej ostatni rok życia... Nie dopuszczam do siebie tej myśli. Kobiety, które znałam i miały taką samą historię choroby walczyły rok i 1,5. Nie wiem ... jestem załamana...

psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ