X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy odrzucilo, a teraz jakos mnie do niej nie ciagnie. Mi gin mowila, ze 1 filizanke kawy dziennie moge, ale nie rozpuszczalnej bo to sama chemia jest, a ja innej nie lubie i dlatego w ogole kawy nie pijam, czasem cappucino w MCdonaldzie ;)

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaglądałam na lipcówki i powiem że niektóre wypowiedzi to kompletna żenada. Całe szczęście że mamy tu siebie :) i możemy na siebie zawsze liczyć :) kochane nie ma co ukrywać jesteście niezastąpione :)

Co do picia kawy to ja w ciązy odstawiłam ale to dlatego że jestem na zwolnieniu i tak jej nie potrzebuje :) jak chodziłam do pracy to nie było poranka bez kawy :P Teraz zdarza mi się raz na jakiś czas filiżankę wypić :) Colę też odstawiłam, tylko czasem łyka wezmę od mojego A. Jedyne z czego nie zrezygnowałam to czarna herbata i dziennie wypijam 2 duże kubki :)

Lys śliczniutkie ubranka :) Ja rozpoczęłam szaleństwo zakupowe w Pepco i tak się wciągnęłam że później na Allegro parę nowych i jeszcze dokupiłam pakę (69 szt ) ubranek (czekam aż przyjdzie) :)
    Najbardziej to ucieszył się mój A. jak pokazałam mu takie male bodziaki z napisem : " i love my dad and his tattoos" :) Taki dumny jak paw siedział i oglądał :)

lys, euforia, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Cassie, Neyla, KasiaeN. lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopiero teraz się zmobilizowałam, żeby się przywitać,jakiś leniwy dzień mam.
    Co do kawy, normalnie zawsze piłam czarną i gorzką w dużych ilościach, a teraz na początku mnie całkiem odrzuciło, a od jakichś dwóch tygodni wypijam jedną małą filiżankę z mlekiem i cukrem. Tylko taka mi smakuje:-)
    Ja na obiadek dzisiaj robię gulasz z kasza gryczaną, a do tego kupiłam ogórki małosolne, pewnie nie będą takie jak domowe, no ale cóż...takiego smaka mam na nie, że się nie oprę.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza wypijalam 3, a czasem nawet 4 duze kubki dosc mocnej kawy i zastanawialam sie jak ja bez niej wytrzymam, a tu z dnia na dzien mnie odrzucilo od kawy i wszystkich produktow kawopodobnych ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Zagadka;)
    Bulgocze mi w brzuchu od wczoraj straszliwie...bardziej słyszę niż czuję :)...czy to przelewanie wód płodowych bo Mały się rusza? Głodna nie jestem...
    Czy któraś z Was tak ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:55

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Cześć dziewczyny, dopiero teraz się zmobilizowałam, żeby się przywitać,jakiś leniwy dzień mam.
    Co do kawy, normalnie zawsze piłam czarną i gorzką w dużych ilościach, a teraz na początku mnie całkiem odrzuciło, a od jakichś dwóch tygodni wypijam jedną małą filiżankę z mlekiem i cukrem. Tylko taka mi smakuje:-)
    Ja na obiadek dzisiaj robię gulasz z kasza gryczaną, a do tego kupiłam ogórki małosolne, pewnie nie będą takie jak domowe, no ale cóż...takiego smaka mam na nie, że się nie oprę.

Oh hell, jak jak bym zjadła taki gulasz! Mniam

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kawy mnie odepchnelo na poczatku ciazy a kawoszka ze mnie straszna teraz wypije raz na jakis czas lub jak mnie glowa boli i wypijam taka pol na pol z mlekiem Lys sliczne ubranka ja czekam na ksiazeczki pochwale sie jak przyjda jakas bez zycia dzisiaj jestem

lys, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, moze to zle zabrzmialo, ze u nas ktos kogos obmawia. Nawet bym tak nie pomyslala ;) Chodzilo mi bardziej o to, ze nie rozumiem tamtejszego poruszenia, ze ktos cos o kims na boku pisze - jak mu z tym lepiej...
    Ewa na luteine podjezykowa dziewczyny maja taki sposob, ze pod jezyk lutke, a na jezyk landrynke i jakos da sie przezyc ;) A musze wyprobowac Twoja cebulowa - ciekawe co na to moj slubny :p Bede musiala miec cos w zanadrzu ;)
    Euforia, ja co prawda nie codziennie, acz zdarza mi sie wypic kawke. Np dzisiaj musialam, bo po wstaniu z lozka bylam jakas taka zakrecona i troche glowa mnie bolala. Herbate pije codziennie, troche slabsza niz wczesniej, ale dwie, czasami nawet trzy :)
    Maluszek znowu sis kreci, ale super.
    U mnie dzis kroluje zupa pieczarkowa :) Jutro moze zrobie cebulowa i placki ziemniaczane z miesnym sosikiem ;)

somebodytolove94, małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dzwonił gin że jest już po zabiegach i mogę przyjechać na USG, tak podskoczyłam z radości z łóżka że mnie skręciło z prawej strony..

No to idę suszyć włoski :) żebym ja miała helikopter to za 5 min bym u niego była :)
    5 tyg nie widziałam maleństwa, stęskniona jestem za widokiem machających rączek

Boże ale sie cieszę, aż płacze ze szczęścia że to już, wiem jestem psychiczna

Martucha86, Maniuś, witaminkab, małaMyszka, Aga89, Cassie, futuremama, Neyla, lys, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też od kawy odrzyciło w pierwszym trym i tak zostało, że nie piję, bo nie mam ochoty, a kiedyś to min 3 dziennie. w ogóle oprócz słodyczy to mnie tak zdrowo odrzuciło raczej np. od białego pieczywa, a alkoholu zapachu do tej porty znieść nie moge normalnie!
    Lys ubranka cudne!

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tej kawie, ze cholera nie moge przestac o niej myslec, a ze dodatkowo glowa boli to chyba po obiedzie sie skusze ;)

małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam ... matko ale macie wenę

mamasia, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie odrzuciło od fajek i alkoholu, chociaż jakiś czas temu miałam tak ogromna ochotę na żubra..

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak piszecie o tej kawie, ze cholera nie moge przestac o niej myslec, a ze dodatkowo glowa boli to chyba po obiedzie sie skusze ;)

Oj to chyba przeze mnie...to ja zaczęłam ten temat..sorki:/ chyba Twoja dzidzia mi wybaczy :)

Muszę się przyznać, że mam mega ochotę na piwo ( przed ciążą nawet nie tknęłam). Jak mój M pije to aż mi ślinka leci:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie 2 godz spaceru... mam dosc...

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jeju dziewczyny jak was nadrabiać ! :P

A wiecie co zrobiłam na obiad ?
    Domowe hamburgery :D Kupiłam tylko buły z sezamem, zrobiłam miesko,sałata,pomidor,ser tostowy, cebula,ogórek konserwowy i ketchup ..PYSZNE !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:10

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ale ja nie mialam o to pretensji ;) chyba nie tej osobie odpisalas ;)

Euforia ja za kawa nigdy nie przepadalam ale czasem wypije jedna bez cukru z mlekiem ale to tak raz w tyg. Cole pije obowiazkowo do pizzy, spaghetti i kebaba ;) tak moze dla mnie nie istniec,

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys sliczne ubranka :D

Moja kolekcje macie na fb bo tutaj rok to bede wklejala.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że jecie obiad dosyć wcześnie, tzn że Wasi mężowie/partnerzy pracują do 14:00-15:00 czy po prostu jecie dwa obiadki?

Staram się jeść z mężem,który niestety wraca do domu po 18:00 i wtedy dopiero jemy obiad :( Niekiedy nie mogę już wytrzymać i jem ten sam obiad dwa razy...w mniejszych ilościach.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kawy to nawet przed ciążą nie piłam, moze raz na miesiac sie zdarzało, do towarzystwa, źle sie czuje po kawie, mam wzdęcia i czuje sie taka pełna..wiec w ciazy tym bardziej nie pije, a cole od meza czasami wezme łyka, ale tez nie przepadam, ogólnie nie lubie soków,napojów itp. zawsze tylko woda z cytryną i miętą i herbata :)

Napoje to tylko na zapitke do wódki :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ