X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 też brałam luteinę początkowo pod język- współczuje. Ale czego się nie zrobi dla dzieciątka. Ważne by było wszystko dobrze!:)
    Podzieliłabyś się przepisem na cebulową :)?
    Nigdy nie robiłam a brzmi całkiem apetycznie:)

Ja miałam ochotę na jaja w sosie musztardowym, ale użyłam innej musztardy i nie wiem czy to zjem ;/ Smak sosu całkowicie zmieniony.
    Ale jaja zjem na pewno:) Najwyżej zrobię puree zamiast gotowanych ziemniaczków i będzie bez sosu! :)

Dzisiaj w nicy złapał mnie straszny skurcz pośladka. I chyba zacznę pić jeszcze magnez:)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po zakupach, 3 pary bodów, spodnie kaftanik i czapunia:)
    jak to moze humor poprawic, ale powiem Wam ze wybiore sie na ciucholand, bo nawet kupujac na wyp[rzedażach można by zostawic fortune

Cassie, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, Cassie dokładnie te ich kłótnie są bez sensu, szkoda tylko reszty dziewczyn z forum bo można się z nim zżyć a tam taka atmosfera :/
    Jak to czytałam to miałam wrażenie że czytam fanpage- Beka z mamusiek na forach - ten sam poziom :)

Onaaaaa- jak wizyta miałaś mieć na 10 a już 12 i żadnych wieści :). Ja dzwoniłam do mojego i o 15 ma oddzwonić bo właśnie szedł na operację tak czy siak to pewnie wcześniej niż 16 nie da rady

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w H&M i jest tam sporo przecenionych zimowych rzeczy.Typu kombinezony czy ciepłe dresiki, sweterki.Ja kupiłam sweterek przeceniony z 50zł na 20.Chciałam kupić kombinezon, przeceniony z 70 zł na 30 ale siostra mówiła, ze już mi zakupiła ;)Także polecam, bo pewnie ubranka na zimę jak będziemy kupować to będą dość drogie a teraz na przecenach dużo można wyhaczyć ;)

kasiuleek, Aga89, Cassie, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie robię wszystko "na oko", także nie podam Wam bardzo dokładnych proporcji. ALe generalnie prosta zupka. Gotuję bulion z listkami laurowymi (taki bezmięsny wystarczy, na samej włoszczyźnie, wiadomo-im więcej warzyw, tym bardziej będzie aromatyczny), kroję mniej więcej kilka cebul -tak na oko 4 duże na litr wody(nie musi być drobno), a następnie podsmażam na maśle na patelni aż się zeszki. Kiedy bulion jest juz gotowy, wyjmuje z garnka włoszczyznę i wrzucam podsmażoną cebulę z masełkiem, gotuję jakieś 20 minut (żeby ta podsmażona cebulka zmiękła zupełnie) a następnie miksuje na gładki krem blenderem. Doprawiam według uznania-sól, pieprz, gałka muszkatałowa (super podkreśla smak potrawy). Można wrzucić do zupy serek topiony śmietankowy, będzie bardziej pożywna i tez fajnie podkreśli smak. Podaje z grzankami i startym żółtym serem. pychota :)

magda sz, aaaaga, kasiuleek, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedynaczka ;)

Wszyscy sie smieja ze mam czyste geny mojej sp prababci ;) od malego jej charakter no i jako jedyna w rodzinie miala 3 synow :)

Moj szwagier ma dla odmiany 2 corki ;) czy beda mieli 3cie nie wiem , jakis czas temu planowali. Jaja by byly gdyby znowu corka im sie urodzila.

Wczoraj czytalam wpisy na google o pomylkach plci. Ale mysle ze lekarz na bardzo dobrym sprzecie w 17tc raczej sie nie mogl pomylic.
    Zreszta taka pomylka jest wzgledem wyprawki lepsza bo latwiej core ubrac w chlopience ciuszki niz tak jak mialam z mlodszym synem ze paradowal w rozowych i bodziakach w kwiatki...

Jestm barszo ale to bardzo szczesliwa glownie dlatego ze jestem w ciazy i maly sie wierci ;)
    Juz kocham nad zycie :)

KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 tyg do urlopu w Polsce :)
    Fryzjer umowiony, swojskie szynki i kielbaski rodzice wlasnie wedza :)
    No i polatam po sieciowkach w poszukiwaniu skarbow dla Maxa :) nie moge sie doczekac!
    Jedyny bol to 1000km w samochodzie i moje biedne plecy...

KasiaeN., niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziweczyny!
    powiem wam, że strasznie sie cieszę, ze u nas tak miło, bo zawsze to umili dzień pocztyać coś ciekawego, co tak bardzo nas dotyczy. a mi jest dziś jakoś strasznie smutno i tym bardziej doceniam. nie mam powodu tylko taki nastrój mnie ogarnął.
    wybieram się dziś po pracy na zakupy i mam nadzieję, że mi się poprawi.
    miłogo dnia i wizytowania czekamy na wieści

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dziewczyny z Wroclawia i okolic - jezdzicie czasem w niedziele na mlyn?
    W ostatnia niedziele kolezanka byla i mowila mi, ze mozna kupic bardzo duzo fajnych ciuszkow ciazowych za grosze. Szczegolnie rzucily jej sie w oczy jeansowe spodniczki ciazowe z panelem po 10 zl, ponoc fajne sukieneczki, tunkiczki. Chce pojechac w te niedziele, ale mam watplkwosci czy mojego Pana uda mi sie wyciagnac rano z lozka :p
    Ja byłam chyba raz, może dwa - po miód :) a tak to te tłumy mnie nie przekonują podobnie jak na Świebku (tam to chyba z dziesięć lat temu byłam, ale mi wystarczy :P). Jednak jeśli się udasz tam i coś złowisz to może się wybiorę :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys sliczne:-) widac ze krolewna bedzie w nich chodzila;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:01

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Lys sliczne:-) widac ze krolewna bedzie w nich chodzila;-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 dziękuje bardzo. Na pewno nie długo spróbuje :)
    lys- słodziutkie ubranka:)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    A ja już po długim spacerku z pieskiem, trochę ponuro jest, ale bardzo ciepło.
    Dzisiaj mam strasznego lenia...nic mi się nie chce.
    Na obiad dziś leczo mojej mamusi-pychotka.

Dziewczynki pisałyście o piciu kawy, żadna z Was kawy nie pije teraz? Aż mi się głupio zrobiło, bo ja praktycznie codziennie jedną wypije. A jeżeli napije się p. coli to staram się tylko inke zbożową pić.

Lys śliczne ubranka, ja też czekam na przesyłkę- zamówiłam z bazarku na naszym forum. Dziewczyna wysłała pocztą polską paczką priorytetem i już czekam 7 dni :/ mam nadzieję, że do onca tyg się doczekam.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia ja przed ciążą piłam raz na rok, zle na mnie działała, mój organizm nie jest przyzwyczajony do kofeiny dlatego pewnie jak wypiłam w ciąży to tym bardziej. Spokojnie można 2 filiżanki dziennie. Ja czułam się zle a dziecko skakało w brzuchu pewnie po mnie nie lubi kawy :)

euforia, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia, ja piję kawę codziennie. Rano 1 kubek kawy rozpuszczalnej z cukrem i mlekiem. Można do 2 filiżanek dziennie. Za to colę odstawiłam, chociaż od czasu do czasu bierze mnie ochota i wypijam szklaneczkę.

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia, ja od jakiegoś tygodnia robię sobie nie za mocną kawę rozpuszczalną z rana. Witamy się i my. Byliśmy na ogrodzie, ale zimno się zrobiło. No i w sumie to gadałam sobie ze swoim kochanym dzieckiem, przyszedł do mnie Bartek, przytulił mnie, dał buziaka i moje kochane dziecko zaczęło latać mi po brzuchu. Odniosłam wrażenie jakby było..niesamowicie szczęśliwe? Nie wiem, czy można coś takiego wyczuć, ale odniosłam takie wrażenie. Zrobiło mi się niedobrze, położyłam się i poczułam, jakby coś mi chodziło po żołądku o.O no i tak oto, jak całą ciążę miałam się idealnie, tak dziś po raz pierwszy tulę sedes .. myślałam, że to już mi nie straszne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:15

mamasia, euforia, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Dzień dobry!!!
    A ja już po długim spacerku z pieskiem, trochę ponuro jest, ale bardzo ciepło.
    Dzisiaj mam strasznego lenia...nic mi się nie chce.
    Na obiad dziś leczo mojej mamusi-pychotka.

Dziewczynki pisałyście o piciu kawy, żadna z Was kawy nie pije teraz? Aż mi się głupio zrobiło, bo ja praktycznie codziennie jedną wypije. A jeżeli napije się p. coli to staram się tylko inke zbożową pić.

Lys śliczne ubranka, ja też czekam na przesyłkę- zamówiłam z bazarku na naszym forum. Dziewczyna wysłała pocztą polską paczką priorytetem i już czekam 7 dni :/ mam nadzieję, że do onca tyg się doczekam.

Euforia ja piję kawę :) co prawda odrzuciło mnie od kawy na początku ciąży - głównie nudności i zgaga, ale po trzecim miesiącu wypiłam słabą na próbę i nic mi nie było :) ze względu na to, że jestem niskociśnieniowa to pozwalam sobie na jedną kawę z mleczkiem dziennie.

Aaa... ja jesteśmy w kwestii mleka. Też pijecie mleko max do 2%? Mój mąż jest zdania, że to zabarwiona woda i on pije 3,2% też z nim takie pijałam (głównie na śniadanie do płatków owsianych), a wczoraj zakupiłam 2%, bo mi gin mówiła, że się lepiej przyswaja u ciężarnych. Słyszałyście coś o tym?

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez pije jedna kawe dziennie, rozpuszczalna z mlekiem:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin ja łykam Vita miner Prenatal DHA, a balsam używam ten rossmannowski :)

i nie wiem czy wiecie, ale jest coś takiego we Rossmannie jak program rossnę, gdzie w czasie ciąży na wybrane artykuły jest 3% zniżki (np. ten balsam czy witaminy), a po porodzie gromadzi się co jakiś czas większy procent zniżek, max do 10% i można korzystać z jakiś akcji promocyjnych. Ja się dowiedziałam o tym ostatnio, może już z tego korzystacie, ale jak nie to czemu nie. Wydanie karty jest bezpłatne w dowolnym punkcie Rossmanna.

Tu więcej o programie:

http://www.rossnet.pl/rossne

bzkxskf.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mnie pocieszyłyście, bo już myślałam że jestem wyrodną matką:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ