SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa123 też brałam luteinę początkowo pod język- współczuje. Ale czego się nie zrobi dla dzieciątka. Ważne by było wszystko dobrze!
Podzieliłabyś się przepisem na cebulową?
Nigdy nie robiłam a brzmi całkiem apetycznie:)
Ja miałam ochotę na jaja w sosie musztardowym, ale użyłam innej musztardy i nie wiem czy to zjem ;/ Smak sosu całkowicie zmieniony.
Ale jaja zjem na pewno:) Najwyżej zrobię puree zamiast gotowanych ziemniaczków i będzie bez sosu!
Dzisiaj w nicy złapał mnie straszny skurcz pośladka. I chyba zacznę pić jeszcze magnez:)
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka, Cassie dokładnie te ich kłótnie są bez sensu, szkoda tylko reszty dziewczyn z forum bo można się z nim zżyć a tam taka atmosfera
Jak to czytałam to miałam wrażenie że czytam fanpage- Beka z mamusiek na forach - ten sam poziom
Onaaaaa- jak wizyta miałaś mieć na 10 a już 12 i żadnych wieści. Ja dzwoniłam do mojego i o 15 ma oddzwonić bo właśnie szedł na operację tak czy siak to pewnie wcześniej niż 16 nie da rady
małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byłam w H&M i jest tam sporo przecenionych zimowych rzeczy.Typu kombinezony czy ciepłe dresiki, sweterki.Ja kupiłam sweterek przeceniony z 50zł na 20.Chciałam kupić kombinezon, przeceniony z 70 zł na 30 ale siostra mówiła, ze już mi zakupiła ;)Także polecam, bo pewnie ubranka na zimę jak będziemy kupować to będą dość drogie a teraz na przecenach dużo można wyhaczyć
kasiuleek, Aga89, Cassie, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Ja w zasadzie robię wszystko "na oko", także nie podam Wam bardzo dokładnych proporcji. ALe generalnie prosta zupka. Gotuję bulion z listkami laurowymi (taki bezmięsny wystarczy, na samej włoszczyźnie, wiadomo-im więcej warzyw, tym bardziej będzie aromatyczny), kroję mniej więcej kilka cebul -tak na oko 4 duże na litr wody(nie musi być drobno), a następnie podsmażam na maśle na patelni aż się zeszki. Kiedy bulion jest juz gotowy, wyjmuje z garnka włoszczyznę i wrzucam podsmażoną cebulę z masełkiem, gotuję jakieś 20 minut (żeby ta podsmażona cebulka zmiękła zupełnie) a następnie miksuje na gładki krem blenderem. Doprawiam według uznania-sól, pieprz, gałka muszkatałowa (super podkreśla smak potrawy). Można wrzucić do zupy serek topiony śmietankowy, będzie bardziej pożywna i tez fajnie podkreśli smak. Podaje z grzankami i startym żółtym serem. pychota
magda sz, aaaaga, kasiuleek, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
Ewa123 -
nick nieaktualnyJa jestem jedynaczka
Wszyscy sie smieja ze mam czyste geny mojej sp prababciod malego jej charakter no i jako jedyna w rodzinie miala 3 synow
Moj szwagier ma dla odmiany 2 corkiczy beda mieli 3cie nie wiem , jakis czas temu planowali. Jaja by byly gdyby znowu corka im sie urodzila.
Wczoraj czytalam wpisy na google o pomylkach plci. Ale mysle ze lekarz na bardzo dobrym sprzecie w 17tc raczej sie nie mogl pomylic.
Zreszta taka pomylka jest wzgledem wyprawki lepsza bo latwiej core ubrac w chlopience ciuszki niz tak jak mialam z mlodszym synem ze paradowal w rozowych i bodziakach w kwiatki...
Jestm barszo ale to bardzo szczesliwa glownie dlatego ze jestem w ciazy i maly sie wierci
Juz kocham nad zycieKasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze 2 tyg do urlopu w Polsce
Fryzjer umowiony, swojskie szynki i kielbaski rodzice wlasnie wedza
No i polatam po sieciowkach w poszukiwaniu skarbow dla Maxanie moge sie doczekac!
Jedyny bol to 1000km w samochodzie i moje biedne plecy...KasiaeN., niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
cześć dziweczyny!
powiem wam, że strasznie sie cieszę, ze u nas tak miło, bo zawsze to umili dzień pocztyać coś ciekawego, co tak bardzo nas dotyczy. a mi jest dziś jakoś strasznie smutno i tym bardziej doceniam. nie mam powodu tylko taki nastrój mnie ogarnął.
wybieram się dziś po pracy na zakupy i mam nadzieję, że mi się poprawi.
miłogo dnia i wizytowania czekamy na wieścimałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Dziewczyny z Wroclawia i okolic - jezdzicie czasem w niedziele na mlyn?
W ostatnia niedziele kolezanka byla i mowila mi, ze mozna kupic bardzo duzo fajnych ciuszkow ciazowych za grosze. Szczegolnie rzucily jej sie w oczy jeansowe spodniczki ciazowe z panelem po 10 zl, ponoc fajne sukieneczki, tunkiczki. Chce pojechac w te niedziele, ale mam watplkwosci czy mojego Pana uda mi sie wyciagnac rano z lozka :pa tak to te tłumy mnie nie przekonują podobnie jak na Świebku (tam to chyba z dziesięć lat temu byłam, ale mi wystarczy
). Jednak jeśli się udasz tam i coś złowisz to może się wybiorę
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!
A ja już po długim spacerku z pieskiem, trochę ponuro jest, ale bardzo ciepło.
Dzisiaj mam strasznego lenia...nic mi się nie chce.
Na obiad dziś leczo mojej mamusi-pychotka.
Dziewczynki pisałyście o piciu kawy, żadna z Was kawy nie pije teraz? Aż mi się głupio zrobiło, bo ja praktycznie codziennie jedną wypije. A jeżeli napije się p. coli to staram się tylko inke zbożową pić.
Lys śliczne ubranka, ja też czekam na przesyłkę- zamówiłam z bazarku na naszym forum. Dziewczyna wysłała pocztą polską paczką priorytetem i już czekam 7 dnimam nadzieję, że do onca tyg się doczekam.
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Euforia ja przed ciążą piłam raz na rok, zle na mnie działała, mój organizm nie jest przyzwyczajony do kofeiny dlatego pewnie jak wypiłam w ciąży to tym bardziej. Spokojnie można 2 filiżanki dziennie. Ja czułam się zle a dziecko skakało w brzuchu pewnie po mnie nie lubi kawy
euforia, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Euforia, ja od jakiegoś tygodnia robię sobie nie za mocną kawę rozpuszczalną z rana. Witamy się i my. Byliśmy na ogrodzie, ale zimno się zrobiło. No i w sumie to gadałam sobie ze swoim kochanym dzieckiem, przyszedł do mnie Bartek, przytulił mnie, dał buziaka i moje kochane dziecko zaczęło latać mi po brzuchu. Odniosłam wrażenie jakby było..niesamowicie szczęśliwe? Nie wiem, czy można coś takiego wyczuć, ale odniosłam takie wrażenie. Zrobiło mi się niedobrze, położyłam się i poczułam, jakby coś mi chodziło po żołądku
no i tak oto, jak całą ciążę miałam się idealnie, tak dziś po raz pierwszy tulę sedes .. myślałam, że to już mi nie straszne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:15
mamasia, euforia, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
euforia wrote:Dzień dobry!!!
A ja już po długim spacerku z pieskiem, trochę ponuro jest, ale bardzo ciepło.
Dzisiaj mam strasznego lenia...nic mi się nie chce.
Na obiad dziś leczo mojej mamusi-pychotka.
Dziewczynki pisałyście o piciu kawy, żadna z Was kawy nie pije teraz? Aż mi się głupio zrobiło, bo ja praktycznie codziennie jedną wypije. A jeżeli napije się p. coli to staram się tylko inke zbożową pić.
Lys śliczne ubranka, ja też czekam na przesyłkę- zamówiłam z bazarku na naszym forum. Dziewczyna wysłała pocztą polską paczką priorytetem i już czekam 7 dnimam nadzieję, że do onca tyg się doczekam.
Euforia ja piję kawęco prawda odrzuciło mnie od kawy na początku ciąży - głównie nudności i zgaga, ale po trzecim miesiącu wypiłam słabą na próbę i nic mi nie było
ze względu na to, że jestem niskociśnieniowa to pozwalam sobie na jedną kawę z mleczkiem dziennie.
Aaa... ja jesteśmy w kwestii mleka. Też pijecie mleko max do 2%? Mój mąż jest zdania, że to zabarwiona woda i on pije 3,2% też z nim takie pijałam (głównie na śniadanie do płatków owsianych), a wczoraj zakupiłam 2%, bo mi gin mówiła, że się lepiej przyswaja u ciężarnych. Słyszałyście coś o tym?
euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co do witamin ja łykam Vita miner Prenatal DHA, a balsam używam ten rossmannowski
i nie wiem czy wiecie, ale jest coś takiego we Rossmannie jak program rossnę, gdzie w czasie ciąży na wybrane artykuły jest 3% zniżki (np. ten balsam czy witaminy), a po porodzie gromadzi się co jakiś czas większy procent zniżek, max do 10% i można korzystać z jakiś akcji promocyjnych. Ja się dowiedziałam o tym ostatnio, może już z tego korzystacie, ale jak nie to czemu nie. Wydanie karty jest bezpłatne w dowolnym punkcie Rossmanna.
Tu więcej o programie:
http://www.rossnet.pl/rossnemałaMyszka lubi tę wiadomość