X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Neyla to tylko czopków mi brak ;-) lactuloze i espumisan zazywam :-) a to czopki na receptę.?

bez recepty :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    kochana jaki konkretnie syrop i czopki dostalas????ja tez praktycznie codziennie wieczorem mam wysadzony brzuch jak w 9 miesiacu ....:/

syrop Lactulosum i czopki Glyceroli i łykam espumisan (wszytsko bez recepty)

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kobitki macie jakieś rady co przed USG zjeść czy wypić żeby dzidzia nie spała i nie odwróciła się czasem dupką? Myślałam o puszce Coli, kawy się boje pić jak wypiłam raz to pół godziny brzuch mi skakał, zćpałam dziecko normalnie mimo że kawa delikatna pół na pół z mlekiem

Magda ja już próbowałam pić pepsi jeść batoniki i nic, moja zawsze śpi i ma gdzies badanie.

Cassie, KasiaeN., Ewa123, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też często zaglądam do lipcówek i zauważyłam że one tak często maja. Skaczą sobie do gardeł bez wyraźnego powodu i wypominają co kto kiedyś powiedziała. No dziecinada......
    Czasami mnie korci żeby coś im napisać, ale na szczęście jakoś się powstrzymuje...
    ja biore to 34zlil5.jpg

helllppppp co na obiad??????

a co do ruchliwości dzidzi to nic nie robię, chociaż czasami mnie korci, ale dochodzę do wniosku że ciężko będzie pomierzyć akrobatę i wole żeby lekarz spokojnie pooglądał to co trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:07

v40cu9h.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    o też za mną chodzi mortadela, smak dziecinstwa u babci. Zbudzilam się o 6 próbowałam zgwalcic męża ale spał jak zabity i z brzuchem nie bardzo mi się udalopo nim skakac :/ zawsze ten czas szybciej by zlecial i zapomnialabym o usg a ten Jak niedźwiedź spał.

Ja dzisiaj znowu spałam "w nogach"i nagle w nocy mój mąż (śpiąc oczywiście) też się "w nogi" położył i zaczął mnie całować. I już kurna myślałam, że się coś szykuje :D , a on znowu tylko brzucha szukał :/ a, że nie mógł przez sen pokonać przeszkody, którą była kołdra, to poszedł spać. Rano oczywiście (jak zwykle) nic nie pamiętał.

magda sz, chcebycmama, kasiuleek, Cassie, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka rozmawiałam wczoraj z koleżanką lipcówką, mówiła że tam jest kilka takich kobitek które znają się dosyć długo, prowadziły wcześniej pamiętniki na belly i ovu itp. założyły tajną grupę na fb i piszą o niej na forum. Reszta dziewczyn myślała że to normalny fb i prosiła o dodanie to ta "elita" chamsko pisała że nie bo to tylko ich fb i dalej pisały o tym fb na forum...to tak jak szeptanie między sobą w towarzystwie.. Często lecą teksty że na tym fb to sama inteligencja z belly...Mają siebie za Bóg wie jakie ekspertki i jak ktoś na belly napisze odmienne zdanie to jadą po tej osobie jak się da, bluzgając przy tym.. chore to dla mnie bo normalne kobiety wchodzą na forum żeby jakoś się wesprzeć, czy doradzić, wyżalić się a kilka tych awanturnic szuka tylko zaczepki i podnosi ciśnienie innym ciężarnym :/ co trzeba mieć w bani żeby specjalnie denerwować kobiety w ciąży? No i tam są dwa fb- jeden to super tajny tych agentek a drugi całej reszty :) teraz dziewczyny pouciekały z forum i piszą na fejsie.

Cassie, Ewa123, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad mielone faszerowane papryczką konserwową + ziemniaki + jakaś surówka. Na szczęście obiad został z wczoraj :)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Pozbyłam się wzdęć...i mój brzuch prawie całkowicie zniknął... moja siostra strasznie zawiedziona, a mi jest lżej, bo nic nie gniecie. Dzidzia pewnie też ma wygodniej. Gin mi przepisał czopki i syrop. I teraz wreszcie wyglądam na 4m-c, a nie na 7.

Kolosalna zmiana nie?!

O, to jak ja wczoraj. Zjadłam 4 jabłka i hamburgera z frytkami i wyglądałam na 7 miesiąc. Dziś już normalnie, choć jakiś brzuszek jest :)

Neyla, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz, zauwazylam, ale dla mnie to i tak bez sensu. U nas tez jest grupa na fb, ja do niej nie naleze i tez moglabym sie zastanawiac, co tam sie wypisuje ;) Dla mnie to bzdura. Chca to niech sobie pisza, tyle ich, a czy mi cos sie stanie jak ktos napisze, ze jestem nadeta czy glupia. Ja wychodze z zalozenia, ze kazdy mierzy ludzi swoja miara. Skoro dzieki temu czuja sie lepiej - na zdrowie :)

lys, niecierpliwa, KasiaeN., magda sz, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obiad mam z glowy wczorajsza ogorkowa
    Z ciekawosci zajrzałam na lipcowki podsumuje ŻENADA. Dziewczynki pytanko czy kupujecie jakis sterylizator i podgrzewacz moj mnie cisnie ze trzeba kupic (kumpel z pracy ma roczne dziecko i daje wskazowki mojemu ) a ja nie wiem czy to jest potrzebne w sumie nie wiem jak bede karmic przeciez to sie okaze czy bede miala pokarm itd

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wroclawia i okolic - jezdzicie czasem w niedziele na mlyn?
    W ostatnia niedziele kolezanka byla i mowila mi, ze mozna kupic bardzo duzo fajnych ciuszkow ciazowych za grosze. Szczegolnie rzucily jej sie w oczy jeansowe spodniczki ciazowe z panelem po 10 zl, ponoc fajne sukieneczki, tunkiczki. Chce pojechac w te niedziele, ale mam watplkwosci czy mojego Pana uda mi sie wyciagnac rano z lozka :p

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga takie rzeczy mozna juz kupic po porodzie jak bedzie potrzeba :)
    Mezus sie przejmuje :p

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik nie pamietam co piersze powiedzial ale z tego co pamietam to obaj chlopcy powiedzieli pierwsze mama bo tatus byl praktycznie calymi miesiacami za granica ;)
    Z ta obraczka mnie ciekawi dlaczego ciagle sie kreci. I to jest zawsze od kiedy te wrozbe poznalam dwa razy wahadlowo i raz koliscie. A tu jednak chlopczyk ;)

Przed poniedzialkowa wizya wypilam pol szklanki coli a maly tak spal ze lekarz go nie umial dobudzic, mimo wszystko udalo sie pomierzyc i zobaczyc plec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Magda Sz, zauwazylam, ale dla mnie to i tak bez sensu. U nas tez jest grupa na fb, ja do niej nie naleze i tez moglabym sie zastanawiac, co tam sie wypisuje ;) Dla mnie to bzdura. Chca to niech sobie pisza, tyle ich, a czy mi cos sie stanie jak ktos napisze, ze jestem nadeta czy glupia. Ja wychodze z zalozenia, ze kazdy mierzy ludzi swoja miara. Skoro dzieki temu czuja sie lepiej - na zdrowie :)

W Naszej grupie raczej pustki bo wszystkie tutaj piszemy ;)
    Czasem ktoras zdjeciue brzuszka albo zakupow dla malucha wklei ;)
    A tak pelna kultura.

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)

Ja od dziś na l4. Niby wszystko w porządku, ale mam silne bóle podbrzusza, do końca nie wiadomo dlaczego. W razie czego lekarz zalecić zrezygnowanie z pracy, dużo odpoczynku w pozycji leżącej i od czasu do czasu spacer żeby nie zgnuśnieć. Dodatkowo dostałam luteine podjęzykowo. O rany ale to okropne w smaku :( Ciężki los rodzica :/ Oby tylko Maleńka była zdrowa i siedziała grzecznie w brzuszku do sierpnia. Zawsze przy takich bólach ogarnia mnie panika..

Ja dziś na obiad robię cebulową z grzankami i serem, chodzi za mna od dawna.

Co do afery u lipcowek-szczerze, to nie rozumiem czemu niektóre kobiety tak się zachowują. Masz inne zdanie=jesteś wrogiem. Bardzo niedojrzałe. przede wszystkim brak umiejętności kulturalnego dialogu. Ale wiecie co, często mamy i przyszłe mamy urządzają wojny- o CC na życzenie, o karmienie piersią i mleko modyfikowane itp. Niektóre babki naprawdę strasznie się nakręcają i wojują w obronie swojej, jedynej słusznej racji z każdym kto ośmieli się mieć inne zdanie. Szkoda życia i nerwów :)

niecierpliwa, magda sz, Cassie, małaMyszka, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, 3 chłopaków!! hahha, ale będziesz miała wesoło ;) Fajnie, gratuluję bardzo! Komentarzami ludzi nie ma się co przejmować, ja osobiście mam to gdzieś co inni mówią. Najwazniejsze, żeby dziecko było zdrowe, płeć to juz sprawa drugorzędna.

Mój kolega ma 4 braci. Mama podobno bardzo chciala córkę, ale się nie udawało :)

Co do witamin to tez biorę Pregna Plus, do tego magnez 3xdziennie, wczesniej Duphaston, a teraz luteina pod język. też czasem czuję się jak emerytka z taką ilością tabletek dziennie..

Cassie lubi tę wiadomość

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    madzik nie pamietam co piersze powiedzial ale z tego co pamietam to obaj chlopcy powiedzieli pierwsze mama bo tatus byl praktycznie calymi miesiacami za granica ;)
    Z ta obraczka mnie ciekawi dlaczego ciagle sie kreci. I to jest zawsze od kiedy te wrozbe poznalam dwa razy wahadlowo i raz koliscie. A tu jednak chlopczyk ;)

Przed poniedzialkowa wizya wypilam pol szklanki coli a maly tak spal ze lekarz go nie umial dobudzic, mimo wszystko udalo sie pomierzyc i zobaczyc plec ;)

Moj starszy syn byl z mama a powiedzial tata! A tatus w delegacji i czekalam az 16 miesiecy na slowo MAMA!

A moze znow lekarz sie pomylil i to nie byly jajka a pepowina :-)
    Mi tez sie kreci...teraz powtorzylam i mama mi robila i ja i wychodzi tak jak jest. Syn,syn,cora!

Lubilam czytac lipcowki ale te klotnie sa straszne! Takie dziecinne:/ ciesze sie ze u nas jest tak milo,wyrozumiale jestesmy i pomocne:-)

Ide konczyc krupnik,pychooota:-)

Cassie, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma 3 starszych braci, ja jednego starszego i dwóch przyrodnich starszych :D
    Kiedyś się śmiałam, że we krwi mamy chłopca :D
    A... no i moja mama tez miała 3 starszych braci :D
    Mam nadzieję, że nam szybciej uda się z córą :D

Na młynie nigdy nie byłam, świebodzki też tylko raz odwiedziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:04

Ewa123, Cassie, małaMyszka, Neyla, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • mamasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Może i tak, ale nas nikt nie pytał, czy mieszkamy razem, ani nie mówił, ile razy się mamy spowiadać. Spowiadaliśmy się raz, a ksiądz nawet nie sprawdzał tych słynnych karteczek od spowiedzi potem, zresztą przecież spowiedź to nie formalność tylko sprawa sumienia każdego człowieka, nie można chyba wyznaczać, ile razy się kto ma spowiadać :/
    No tak, jak pisałam wcześniej - zależy na jakiego księdza się trafi. Nam ksiądz dał karteczki na dwie spowiedzi i przed uroczystością ślubu prosił by je mu dać i sprawdził czy były dwie spowiedzi. Jak się trafi na formalistę to nie ma zmiłuj :)

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja dziś na obiad robię cebulową z grzankami i serem, chodzi za mna od dawna.

A dasz przepis? Uwielbiam cebulową, ale nigdy sama nie robiłam. Mąż jutro wylatuje do Stanów to będę mogła poeksperymentować, bo on nie lubi takich zup:)

Griszanka - razy byłam w Młynie, jakieś 4 lata temu jak szukałam roweru - niestety nie kupiłam go tam. Plus Młynu jest taki, że jest mały, nie to co Świebodzki;) Daj znać jak coś kupisz, może w następną niedzielę się wybiorę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ