X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Tak jak wczoraj wspominalam weszlam na wage mam 72.3kg czyli 2,8kg wiecej.
    Poki co nie ma tragedii. Tylko widze tluszczyk osiada wkolo ud i bioder.

Nerwowa bez powody nie jestem ale mohe granice cierpliwosci skrocily sie do minimum i do wybuchu bardzo malo mi brakuje.
    To sa z placzliwoscia, jestem bardzo wrazliwa.

Co mnie martwi, wyskakuja mi czerwone plamy z krostami na policzkach i ciagle wraca wysypka na przedramieniu. Nie mam pojecia co to powoduje, nie jestem alergikiem.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Milego dnia

małaMyszka lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzis mrozno jest:/ oby pogoda sie poprawila...

Dzis w planach mam wyjazd do przedszkola syna po zdjecia:-) ahhh ciekawa jestem jaka minke zrobil:-) i jak wyszedl.

Wczorajsze zakupy w tesco skonczyly sie szybko gdyz zemdlalam:-( maz przestraszony zabronil mi lazic po marketach.

Dziewczyny kciukam za wizyte i zdawajcie relacje.

Futuremama duzy chlopak Ci rosnie:-)
    Cassie u mnie chyba tez 3 syn bd juz slysze rozczarowanie tesciowej :/ i reszty.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ona o której masz? Ja wstępnie o 16 ale mam dzwonić wcześniej do lekarza bo jak nie będzie miał zabiegów to wcześniej. Już nie mogę się doczekać, najarałam się że się dowiem jaka płeć jak szczerbaty na suchary a jak się maleństwo zawstydzi to co :D

haha jak szczerrbaty na suchary :)) na 10.00 , oczywiscie od 5.00 nie spie :)
    ogolnie to wlasnie wygnalam meza po mortadele , mam straszna ochote na taka porzadnia wysmazona - wiem ze mortadele to syf , ale to smak dziecinstwa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 07:33

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki mialam ciezka noc innych ostatnio nie mam obudzilam sie na psi psi i jak sie polozylam to tak mnie brzuch bolal i z prawej i z lewej i promieniowalo do pachwin i nawet ud to chyba ta macica sie rozciaga a ja z boku na bok ehh zasnelam chyba po godzinie a potem z najlepszego snu wyrwal mnie budzik meza no to wstałam i zrobilam mu kanapki do pracy :-)
    Co do nerwow oj tak byle g.. wyprowadza mnie z równowagi. Moja mama mnie wkurza i jej dobre rady wiem ze to z troski ale czasami irytuje 3mam kciuki za wizytujace bedzie dobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:05

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o też za mną chodzi mortadela, smak dziecinstwa u babci. Zbudzilam się o 6 próbowałam zgwalcic męża ale spał jak zabity i z brzuchem nie bardzo mi się udalopo nim skakac :/ zawsze ten czas szybciej by zlecial i zapomnialabym o usg a ten Jak niedźwiedź spał.

0na88, zabka11, Maniuś, somebodytolove94, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam pytanie odnosnie witamin, tak jak pisalam biore Pregne Plus i znalazlam apteke (co prawda w miescie obok), gdzie kosztuja 23 zl, a normalnie place 40 i zastanawiam sie, do ktorego miesiaca nalezy je brac, bo zastanawiam sie ile opakowan kupic

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - nie mam pojecia , tez je biore - szybko sie koncza i kosztuja slono...

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

U mnie ze zmianami nastrojow nie jest najgorzej aczkolwiek..w piatek bylismy na pogrzebie meza cioci,miala 82 lata,baaardzo chorowala.i sie meczyla tylko,wiec kazdy tak naprawde byl pogodzony z tym ze nie duzo jej zostalo no i w sumie lepiej dla niej ze zmarla.bo sie strasznie meczyla (miala ropowice i cale.biodro jej gnilo...) no i siedzimy na tym pogrzebie, a corka tej cioci wstala,ustala przy trumnie i zlapala ja za reke,no i zaczela poplakiwac,jak ja to zobaczylan,to sama zaczelam plakac :O nie temu ze ciocia zmarla tylko temu ze jej corka plakala :o
    Albo jak moi rodzice wyjezdzali w piatek w gory (600km) a z nich sa takie ciagisy :p juz w styczniu tez byli w gorach,co roku na jakies wycieczki zagraniczne,a w ren piatek jak wyjezdzali wrocilam do domu i normalnie mialam gule w gardle,tak mi bylo smutno i jakos panicznie sie balam tego wyjazdu (dodam.ze w poniedzialek wrocili wiec nie jechali na dlugo). Takze no.. mi tez odbija :p

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - nie mam pojecia , tez je biore - szybko sie koncza i kosztuja slono...

Kupie 2 opakowania, bo wizyta u lekarki prowadzacej 2 kwietnia, a nie bede jej zawrac glowy taka pierdola ;)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kuoilam dzis femibion natal 2 plus i o zgrozo zaplacilam 51 zl !

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porypalo ich z tymi cenami... to tylko witaminy

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wlasnie roznica 17zl na opakowaniu jest kolosalna i oplaca mi sie jechac nawet te 15 km

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za moj femibion natal 2 place ponad 50 zl to jest biznes wszelkie produkty dla mam sa ciut drozsze tak samo wszystko co slubne

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No femibion tyle kosztuje niestety..ja tez go biore od poczatku ciazy,wczesniej natal 1 teraz 2,ale mama widziala w aptece promocje po 37zl i mi kupila 2 opakowania na zapas,wiec masz jeszcze z jednej paczki na 7 dni i te dwa cale opakowanie to
    gdzies w maju dopiero bede musiala dokupic:)

Te ciazowe sumplementy drogie bo ktora ciezarna nie bedzie ich brala ze wzgledu na cene? Malo ktora ,wiekszosc kupuje,bo to przeciez ciaza-a firmy fatmaceutyczne to wykorzystuja..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moge polecic cos do smarowania brzucha cos co nie zawiera ropopochodnych ani parabenow same naturalne skladniki jest nie drogie w rossmanie jest taka seria Wellness Beauty polecam olejek pod prysznic jest z olejem z pestek kilku roslin np mango moreli i migdalow zawiera wit E i do tego jest olejek do smarowania polecam mega pachnie nie brudzi ubran a skora po nim obledna cena bardzo przystepna wiecej mozna poczytac tutajhttp://www.srokao.pl/2015/01/rossmann-wellness-beauty-co-warto-kupic.html?m=1 sprawdzilam na sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:52

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    Iys - ja podczas staran o dziecko badalam wit D i mialam ciezki niedobor. Rozmawialam z lekarzem, to powiedzial mi, ze bardzo ciezko przedawkowac te witaminke. Na poczatku dostalam vigantoletten, a pozniej przepisal mi kropelki vigantol - takie jak sie podaje bobasom. I lykalam przez ponad pol roku 2xdziennie po 10 kropelek, wiec konska dawka. Przed terapia mialam wynik ponizej 3, przy normach 40-80, a przy kontrolnych wynikach 58. Pozniej lykalam tylko 10kropelek na dzien.
    Teraz w ciazy na zmiane lykam 5-10 kropelek dziennie. No i zdecydowanie mniej choruje, przewaznie konczy sie na lekkim przeziebieniu ;) I przyjmuje niezaleznie od pory roku, bo i tak nie kumuluje sie w organizmie.
    Acha i najwiecej witaminy D ze slonca wchlania sie przez oczy, a wiekszosc z nas chodzi latem w okularach slonecznych,wiec to tez nie sprzyja ;) Moj pierwszy wynik tak mnie porazil, ze postanowilam sie doksztalcic w tym tacie mozliwie najlepiej :p

Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy:)

Cos kiepsko spałam, od 2 sie kreciłam, o 4 miałam wstać ale myśle sobie co by tu robić i tak sie pokreciłam do 8
    Co do płci dziecka, denerwuja mnie takie komentarze, u nas w rodzinie wszyscy czekaja na dziewczynke bo sami chłopcy,ale ja nie dałam sie jak powiedziałam ze synuś, bylismy tacy szczesliwi ze rypciło mnie co sądzą inni:)

Ja tez biore pregne plus, kupiłam sobie 2 opakowania, bo cena korzystna 22 zl w aptece przyszpitalnej, ale podobno te witaminy mozna jesc tez po porodzie w czasie karmienia tak, że"nie zginą"

Sniadanie zjedzone, cos sie pogoda psujeeeeeee, ale ogarnę sie i spadam na spacerek do 5-10-15 i crocodillo na wyprzedaze, zakupie coś mojemu synusiowi:)

Na obiad pomidorowa, ziemniackzi, filet z kurczaka z pieczarkami i serem i pewnie sałatka zielona ze smietana:)

magda sz, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja na początku brałam pregnę, ale zdania były różne co do witamin, więc zostałam przy kwasie foliowym.
    Ostatnio zaczęłam brać magnez, przez różne skurcze i serducho mi strasznie waliło - pomógł. Niby lekarz mówi że jak boli mnie brzuch, jakieś wiązadła to nospę brać, ale jakoś mnie ona nie przekonuje i zostaje przy magnezie.
    A przed wczoraj na wizycie pytał czy biorę jakieś witaminy i kazał brać. Nie powiedział jakie konkretnie (chociaż niby dał jakąś kartkę).
    Niestety to prawda że żerują strasznie jeśli chodzi o ceny zwłaszcza że jak porównywałam niektóre to skład niewiele się różni, a ceny od 20zł do...
    Wczoraj prawie cały dzień byłam na słoneczku więc naturalnie uzupełniałam wit D :D
    A dziś już nie ma słońca :(

Co do badania było przez brzuch, tylko na początku dowcipnie szyjkę oglądał i o łożysku mówił że nisko jest, ale się nie stresować bo jeszcze 5 razy pozycje zmieni (wczesniej było wysoko, z przodu, teraz nisko z tyłu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:03

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Co mnie martwi, wyskakuja mi czerwone plamy z krostami na policzkach i ciagle wraca wysypka na przedramieniu. Nie mam pojecia co to powoduje, nie jestem alergikiem.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Milego dnia
    Cassie dokladne tak jak opisujesz wygladaja moje pryszcze, no i raczej to nie jest zadna alergia, a zmiany hormonalne. Ja stosuje maseczke z drozdzy i troche lagodzi te zmiany - wygladam nieco lepiej, ale to jeszcze nie to ;) Wiem, ze mozna jeszcze stosowac tabletki drozdzowe, ponoc sa bezpieczne w ciazy, ja przy najblizszej wizycie planuje dopytac jeszcze doktorka co mozna brac, bo jak patrze na siebie to plakac mi sie chce. No i nie mozna zapomniec o nawilzaniu.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga ta seria wellness beauty jest genialna, wg mnie to niektóre produkty z bodyshopu, mam olejek i żel pod prysznic z mango i z bodyshopu i rossmana i jestem pewna ze to jest to samo tylko wiadomo rossmann 10 razy tańszy.

Strasznie firmy żerują na wszystkim gdzie jest napis mama itp. zużyłam jedno opakowanie pregna plus i pytałam się lekarza ile opakowań kupić to powiedział że żadnego, że mam kupować normalne witaminy bo to jest to samo. Tylko wiadomo że każda kapsułka osobno a w tym pregna to wszystko w jednej no ale jak mam tak przepłacać to już wole 4 tabletki na raz. Mój parapet w sypialni wygląda dzięki temu jak u emerytki ale wpadłam już w rytm także jest ok.

Też miałam kilka razy nerwówkę, bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi, drażni mnie jak cholera nie spuszczanie wody, nie zmykanie drzwi. Ostatnio w restauracji jak byłam to obok była impreza pracownicza -ludzie po 40 zachowywali się jak zwierzęta, dwie babki porzygały się pod siebie, później się przewracały..później nie dało się wejść do wc- wiadomo dlaczego- no myślałam że zamienię ich wzrokiem w kamień. W końcu poprosiłam ochronę i obsłgę żeby ich wyrzucili i był spokoj :D zdarzyło mi się po policję dzwonic bo na klatce impreza w nocy no wredna się zrobiłam do potęgi

witaminkab, Ewa123, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ