SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Tak jak wczoraj wspominalam weszlam na wage mam 72.3kg czyli 2,8kg wiecej.
Poki co nie ma tragedii. Tylko widze tluszczyk osiada wkolo ud i bioder.
Nerwowa bez powody nie jestem ale mohe granice cierpliwosci skrocily sie do minimum i do wybuchu bardzo malo mi brakuje.
To sa z placzliwoscia, jestem bardzo wrazliwa.
Co mnie martwi, wyskakuja mi czerwone plamy z krostami na policzkach i ciagle wraca wysypka na przedramieniu. Nie mam pojecia co to powoduje, nie jestem alergikiem.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Milego dniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej. Dzis mrozno jest:/ oby pogoda sie poprawila...
Dzis w planach mam wyjazd do przedszkola syna po zdjecia:-) ahhh ciekawa jestem jaka minke zrobil:-) i jak wyszedl.
Wczorajsze zakupy w tesco skonczyly sie szybko gdyz zemdlalam:-( maz przestraszony zabronil mi lazic po marketach.
Dziewczyny kciukam za wizyte i zdawajcie relacje.
Futuremama duzy chlopak Ci rosnie:-)
Cassie u mnie chyba tez 3 syn bd juz slysze rozczarowanie tescioweji reszty.
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ona o której masz? Ja wstępnie o 16 ale mam dzwonić wcześniej do lekarza bo jak nie będzie miał zabiegów to wcześniej. Już nie mogę się doczekać, najarałam się że się dowiem jaka płeć jak szczerbaty na suchary a jak się maleństwo zawstydzi to co
haha jak szczerrbaty na suchary) na 10.00 , oczywiscie od 5.00 nie spie
ogolnie to wlasnie wygnalam meza po mortadele , mam straszna ochote na taka porzadnia wysmazona - wiem ze mortadele to syf , ale to smak dziecinstwa .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 07:33
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czesc mamuśki mialam ciezka noc innych ostatnio nie mam obudzilam sie na psi psi i jak sie polozylam to tak mnie brzuch bolal i z prawej i z lewej i promieniowalo do pachwin i nawet ud to chyba ta macica sie rozciaga a ja z boku na bok ehh zasnelam chyba po godzinie a potem z najlepszego snu wyrwal mnie budzik meza no to wstałam i zrobilam mu kanapki do pracy
Co do nerwow oj tak byle g.. wyprowadza mnie z równowagi. Moja mama mnie wkurza i jej dobre rady wiem ze to z troski ale czasami irytuje 3mam kciuki za wizytujace bedzie dobrze !Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:05
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
o też za mną chodzi mortadela, smak dziecinstwa u babci. Zbudzilam się o 6 próbowałam zgwalcic męża ale spał jak zabity i z brzuchem nie bardzo mi się udalopo nim skakac
zawsze ten czas szybciej by zlecial i zapomnialabym o usg a ten Jak niedźwiedź spał.
0na88, zabka11, Maniuś, somebodytolove94, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Mam pytanie odnosnie witamin, tak jak pisalam biore Pregne Plus i znalazlam apteke (co prawda w miescie obok), gdzie kosztuja 23 zl, a normalnie place 40 i zastanawiam sie, do ktorego miesiaca nalezy je brac, bo zastanawiam sie ile opakowan kupic
-
Dzien dobry:)
U mnie ze zmianami nastrojow nie jest najgorzej aczkolwiek..w piatek bylismy na pogrzebie meza cioci,miala 82 lata,baaardzo chorowala.i sie meczyla tylko,wiec kazdy tak naprawde byl pogodzony z tym ze nie duzo jej zostalo no i w sumie lepiej dla niej ze zmarla.bo sie strasznie meczyla (miala ropowice i cale.biodro jej gnilo...) no i siedzimy na tym pogrzebie, a corka tej cioci wstala,ustala przy trumnie i zlapala ja za reke,no i zaczela poplakiwac,jak ja to zobaczylan,to sama zaczelam plakacnie temu ze ciocia zmarla tylko temu ze jej corka plakala :o
Albo jak moi rodzice wyjezdzali w piatek w gory (600km) a z nich sa takie ciagisy :p juz w styczniu tez byli w gorach,co roku na jakies wycieczki zagraniczne,a w ren piatek jak wyjezdzali wrocilam do domu i normalnie mialam gule w gardle,tak mi bylo smutno i jakos panicznie sie balam tego wyjazdu (dodam.ze w poniedzialek wrocili wiec nie jechali na dlugo). Takze no.. mi tez odbija :pmałaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
No femibion tyle kosztuje niestety..ja tez go biore od poczatku ciazy,wczesniej natal 1 teraz 2,ale mama widziala w aptece promocje po 37zl i mi kupila 2 opakowania na zapas,wiec masz jeszcze z jednej paczki na 7 dni i te dwa cale opakowanie to
gdzies w maju dopiero bede musiala dokupic:)
Te ciazowe sumplementy drogie bo ktora ciezarna nie bedzie ich brala ze wzgledu na cene? Malo ktora ,wiekszosc kupuje,bo to przeciez ciaza-a firmy fatmaceutyczne to wykorzystuja..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moge polecic cos do smarowania brzucha cos co nie zawiera ropopochodnych ani parabenow same naturalne skladniki jest nie drogie w rossmanie jest taka seria Wellness Beauty polecam olejek pod prysznic jest z olejem z pestek kilku roslin np mango moreli i migdalow zawiera wit E i do tego jest olejek do smarowania polecam mega pachnie nie brudzi ubran a skora po nim obledna cena bardzo przystepna wiecej mozna poczytac tutajhttp://www.srokao.pl/2015/01/rossmann-wellness-beauty-co-warto-kupic.html?m=1 sprawdzilam na sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:52
-
Dzien dobry dziewczynki
Iys - ja podczas staran o dziecko badalam wit D i mialam ciezki niedobor. Rozmawialam z lekarzem, to powiedzial mi, ze bardzo ciezko przedawkowac te witaminke. Na poczatku dostalam vigantoletten, a pozniej przepisal mi kropelki vigantol - takie jak sie podaje bobasom. I lykalam przez ponad pol roku 2xdziennie po 10 kropelek, wiec konska dawka. Przed terapia mialam wynik ponizej 3, przy normach 40-80, a przy kontrolnych wynikach 58. Pozniej lykalam tylko 10kropelek na dzien.
Teraz w ciazy na zmiane lykam 5-10 kropelek dziennie. No i zdecydowanie mniej choruje, przewaznie konczy sie na lekkim przeziebieniuI przyjmuje niezaleznie od pory roku, bo i tak nie kumuluje sie w organizmie.
Acha i najwiecej witaminy D ze slonca wchlania sie przez oczy, a wiekszosc z nas chodzi latem w okularach slonecznych,wiec to tez nie sprzyjaMoj pierwszy wynik tak mnie porazil, ze postanowilam sie doksztalcic w tym tacie mozliwie najlepiej :p
Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witamy:)
Cos kiepsko spałam, od 2 sie kreciłam, o 4 miałam wstać ale myśle sobie co by tu robić i tak sie pokreciłam do 8
Co do płci dziecka, denerwuja mnie takie komentarze, u nas w rodzinie wszyscy czekaja na dziewczynke bo sami chłopcy,ale ja nie dałam sie jak powiedziałam ze synuś, bylismy tacy szczesliwi ze rypciło mnie co sądzą inni:)
Ja tez biore pregne plus, kupiłam sobie 2 opakowania, bo cena korzystna 22 zl w aptece przyszpitalnej, ale podobno te witaminy mozna jesc tez po porodzie w czasie karmienia tak, że"nie zginą"
Sniadanie zjedzone, cos sie pogoda psujeeeeeee, ale ogarnę sie i spadam na spacerek do 5-10-15 i crocodillo na wyprzedaze, zakupie coś mojemu synusiowi:)
Na obiad pomidorowa, ziemniackzi, filet z kurczaka z pieczarkami i serem i pewnie sałatka zielona ze smietana:)magda sz, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Ja na początku brałam pregnę, ale zdania były różne co do witamin, więc zostałam przy kwasie foliowym.
Ostatnio zaczęłam brać magnez, przez różne skurcze i serducho mi strasznie waliło - pomógł. Niby lekarz mówi że jak boli mnie brzuch, jakieś wiązadła to nospę brać, ale jakoś mnie ona nie przekonuje i zostaje przy magnezie.
A przed wczoraj na wizycie pytał czy biorę jakieś witaminy i kazał brać. Nie powiedział jakie konkretnie (chociaż niby dał jakąś kartkę).
Niestety to prawda że żerują strasznie jeśli chodzi o ceny zwłaszcza że jak porównywałam niektóre to skład niewiele się różni, a ceny od 20zł do...
Wczoraj prawie cały dzień byłam na słoneczku więc naturalnie uzupełniałam wit D
A dziś już nie ma słońca
Co do badania było przez brzuch, tylko na początku dowcipnie szyjkę oglądał i o łożysku mówił że nisko jest, ale się nie stresować bo jeszcze 5 razy pozycje zmieni (wczesniej było wysoko, z przodu, teraz nisko z tyłu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:03
-
Cassie wrote:
Co mnie martwi, wyskakuja mi czerwone plamy z krostami na policzkach i ciagle wraca wysypka na przedramieniu. Nie mam pojecia co to powoduje, nie jestem alergikiem.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Milego dniaWiem, ze mozna jeszcze stosowac tabletki drozdzowe, ponoc sa bezpieczne w ciazy, ja przy najblizszej wizycie planuje dopytac jeszcze doktorka co mozna brac, bo jak patrze na siebie to plakac mi sie chce. No i nie mozna zapomniec o nawilzaniu.
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aaaaga ta seria wellness beauty jest genialna, wg mnie to niektóre produkty z bodyshopu, mam olejek i żel pod prysznic z mango i z bodyshopu i rossmana i jestem pewna ze to jest to samo tylko wiadomo rossmann 10 razy tańszy.
Strasznie firmy żerują na wszystkim gdzie jest napis mama itp. zużyłam jedno opakowanie pregna plus i pytałam się lekarza ile opakowań kupić to powiedział że żadnego, że mam kupować normalne witaminy bo to jest to samo. Tylko wiadomo że każda kapsułka osobno a w tym pregna to wszystko w jednej no ale jak mam tak przepłacać to już wole 4 tabletki na raz. Mój parapet w sypialni wygląda dzięki temu jak u emerytki ale wpadłam już w rytm także jest ok.
Też miałam kilka razy nerwówkę, bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi, drażni mnie jak cholera nie spuszczanie wody, nie zmykanie drzwi. Ostatnio w restauracji jak byłam to obok była impreza pracownicza -ludzie po 40 zachowywali się jak zwierzęta, dwie babki porzygały się pod siebie, później się przewracały..później nie dało się wejść do wc- wiadomo dlaczego- no myślałam że zamienię ich wzrokiem w kamień. W końcu poprosiłam ochronę i obsłgę żeby ich wyrzucili i był spokojzdarzyło mi się po policję dzwonic bo na klatce impreza w nocy no wredna się zrobiłam do potęgi
witaminkab, Ewa123, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość