SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No to identycznie:-) mnie właśnie przed chwilą mąż zapytał co ja taka nerwowa jestem i czy muszę od razu z nerwami odpowiadać. Poradziłam mu żeby sobie znalazł spokojniejszą jak mu nie odpowiada. Mam nadzieję, że nie posłucha...kasiuleek wrote:Pulpecja- ja od jakiegoś tygodnia niestety tak mam. Teraz jest dobrze a po chwili wszyscy mnie drażnią. Co chwilę słyszę od męża albo mamy ,,co Ty taka nerwowa jesteś''
W I trymestrze mnie to ominęło i chyba nadrabiam. Mam nadzieję, że minie szybko
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:no mi się właśnie dopiero teraz zaczęło... niedługo chyba wszyscy będą mieli mnie dość, jakąś meliskę chyba muszę zacząć pić czy coś. Wiem, że z ziołami trzeba uważać, ale melisa chyba bezpieczna?
Z tego co wiem to raczej bezpieczna, ale nie wolno przekraczać chyba 2 szklanek naparu dziennie i nie jest wskazana dla osób z niskim ciśnieniem.

-
Przeczyłam 2 strony bo więcej nie dałam rady, ogólnie jedna zaczęła coś pisać o zapasaniu się w ciąży, jedna się odezwała na taki komentarz że 25 kg można zrzucić a ona na to że pewnie przytyła 25 kg czy coś takiego. i wojna o kilogramy

Zapytam się koleżanki lipcówki o co dokładnie kaman, chociaż czasem ona sama nie wie o co chodzi bo konflikty tam sa na porządku dziennym, najpierw był jakis fb dla wybranych z grupy, pozniej klotnie ze kazda zna się na wszystkim najlepiej a teraz to juz nie wiadomo nawetWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:06
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ok dziewczynki, zrobiłam sobie spa, golenie to na prawdę wyczyn z tym bębenkiem przede mną, zadyszka jakbym maraton przeszła

Uciekam spać, z rana zmykam na mieszkanie ,a o 13 wizyta! Trzymajcie kciukasy!Odezwę się w razie możliwości. Wiem,że jutro dużo nas wizytujących, więc wszystkim życzę powodzenia!
A i napiszcie o co chodzi z tymi lipcówkami, bo nie chce mi się czytać, a chętnie posłucham
)
Spokojnej nocy!
magda sz, sylwucha89, mamasia, zabka11, Cassie, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Też tam weszłam i byłam zażenowana poziomem dyskusji. Jakby naprawdę większych problemów nie było. Jak któraś przytyje za dużo, to ona się będzie martwić (albo nie), po co takie dogryzanie sobie, bez sensu zupełnie.magda sz wrote:Przeczyłam 2 strony bo więcej nie dałam rady, ogólnie jedna zaczęła coś pisać o zapasaniu się w ciąży, jedna się odezwała na taki komentarz że 25 kg można zrzucić a ona na to że pewnie przytyła 25 kg czy coś takiego. i wojna o kilogramy

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a z innej beczki, ostatnio kolega bajerował mnie jakimś ziołem

Nazywa się Czystek i zaparza się jak herbatę, podobno działa zbawiennie na wszystko i jest dobre w smaku. Cóż to za wynalazek i czy można w ciąży? Kolegę czasem ponosi wyobraźnia dlatego pytam Was
-
Wów, spora różnica. A jakie czopki i syrop dostałaś? Też się borykamy za wzdęciami i zaparciamiNeyla wrote:Pozbyłam się wzdęć...i mój brzuch prawie całkowicie zniknął... moja siostra strasznie zawiedziona, a mi jest lżej, bo nic nie gniecie. Dzidzia pewnie też ma wygodniej. Gin mi przepisał czopki i syrop. I teraz wreszcie wyglądam na 4m-c, a nie na 7.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cccfdead79c1.jpg
Kolosalna zmiana nie?!
Dzisiaj u nas w Ełku piękna pogoda była...taka wiosenna
Idę poczytać lipcówki

A co do wagi to ja przed ciążą 52,5kg a teraz 56kg
-
Pulpecja wrote:No to identycznie:-) mnie właśnie przed chwilą mąż zapytał co ja taka nerwowa jestem i czy muszę od razu z nerwami odpowiadać. Poradziłam mu żeby sobie znalazł spokojniejszą jak mu nie odpowiada. Mam nadzieję, że nie posłucha...
Też czasami to odpowiem, bo wiem że mojego M bardzoooo to denerwuje. Na szczęście nigdy nie posłuchał
Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnie waginalne miałam na usg genetycznym ok. 12 tc a później tylko przez brzuchlys wrote:A Wam robią usg tylko przez brzuch? Bo właśnie Lily zawsze pokazuje plecy i nie widać płci, moja gin robi wtedy usg vaginalne i ma dobry widok na genitalia.
Neyla, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pierwsze słyszęmagda sz wrote:Dziewczyny a z innej beczki, ostatnio kolega bajerował mnie jakimś ziołem

Nazywa się Czystek i zaparza się jak herbatę, podobno działa zbawiennie na wszystko i jest dobre w smaku. Cóż to za wynalazek i czy można w ciąży? Kolegę czasem ponosi wyobraźnia dlatego pytam Was
ale ja to ani tytoniowa ani używkowa
-
kochana jaki konkretnie syrop i czopki dostalas????ja tez praktycznie codziennie wieczorem mam wysadzony brzuch jak w 9 miesiacu ....Neyla wrote:Pozbyłam się wzdęć...i mój brzuch prawie całkowicie zniknął... moja siostra strasznie zawiedziona, a mi jest lżej, bo nic nie gniecie. Dzidzia pewnie też ma wygodniej.
Kolosalna zmiana nie?!
-
Aaaa.. no wyszło, że totalnie nie ogarniam tematumagda sz wrote:Mamasia to jakieś zioło tak jak melisa czy coś nic z tytoniem czy używką

ale co racja to racja
uśmiałam się z siebie teraz
za to dziś na m jak miłość ryczałam w głos aż mąż przybiegł z pytaniem co się dzieje, ach te ciążowe zmiany nastrojów
-
mnie ostatnio ta reklama coca-coli wzięła za serce..jak tak patrzyłam na tą dziewczynę, co wygala sobie bok i odjeżdża na motorze..nas zapewne też to czeka
z tymi nerwami u mnie na przykład to może nie tyle co nerwy, o ile hormony padły na teściową i sama czasami jej obecność działa na mnie..źle
nie dobrze się z tym czuję, bo ma ona złoty charakter i bardzo ją lubię, a ostatnio właśnie to się uwypukliło. Jest przesadnie miła, przesadnie pomocna, przesadnie gościnna..ale w sumie ostatnio jak te słonko zaczęło się pojawiać, staram się być wyrozumiała i mieć na uwadze to, że w ciąży wszystko jest do przewidzenia. Ostatnio gdzieś czytałam, o nietypowych zachciankach ciężarówek, a mianowicie o apetycie na kredę i węgiel na przykład
albo wąchanie siarki, czy benzyny tam było..także tego