SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szybkie streszczenie dnia: dziś z mamą lepiłam pierogi, później spacerek bo u nas 17 stopni dziś było- fantastycznie, aż chce się żyć! Mąż zawiózł rodziców do Wrocławia na koncert, więc mam wieczór wolny- mam zamiar wskoczyć do wanny i zrobić sobie spaaaaaa
A no i narobiłam wielką misę sałatki owocowej: mandarynki,gruszki,jabłka, banan, arbuz i morele- pyszka!
Jutro przy okazji wizyty u lekarza, jedziemy już na mieszkanie i będę je ogarniała, posprzątam trochę w nim, bo w sobotę jedziemy do Niemiec po nasze rzeczy i wypakujemy je już w czystym mieszkanku. Co do kupna to dalej szukamy w miejscowości rodziców.
Miłej reszty dnia!
P.S No nie mogę doczekać się tej wizyty! Jutro o 13:00 zobaczę mojego SynkaCassie, niecierpliwa, 0na88, lys, Paula_071, magda sz, Laura, Maniuś, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Kkarolinaaaa wrote:No zapasy, napisałam ze mam nadprogramowe kg, wiec moze przez te dodatkowe kg (zapasy) dzidzia korzysta z tego a ja nie mam wiekszego apetytu niz przed ciażą.
Haha ciaza mi szare komorki zabija myslalam, ze trenowalas zapasy hahahaPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie przejmuj się, moja koleżanka tez jest obecnie w 3 ciąży, ma juz 2 synów i kazdy jej mówi "oby byla dziewczynka", "pewnie liczysz na dziewczynke" a co ona ma mówic? ze tak? i zeby potem kazdy jej własnie mówił "ojej..chciałas dziewcyznke i nie wyszlo, nie przejmyj się" ...
Ja na początku wolałam córeczke, a teraz juz zrobiło mi się to obojetne.Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No właśnie, u mnie było to samo, choć w drugą stronę.
Słyszałam,"przykro mi, że nie chłopczyk", choć to będzie nasze pierwsze dziecko.
Ja dla odmiany będę miała lalkowe i różowe szaleństwo. Dam radę
Opiniami innych nie ma co się przejmować i tyle, a widzę, że masz właściwe podejście Cassie.
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
nick nieaktualnykarolina dokladnie to samo slyszalam przez ostatnie 4 miesiace...
czarnaruda szkoda tylko ze ludzie nie pomysla ze takimi tekstami tylko podnosza cisnienie...
Moja tesciowa tez mi z tekstem wczoraj wyskoczyla ze jeszcze jestesmy mlodzi to 4ta bedzie dziewczynka, moj jak skoczyl i ja ochrzanil to wiecej slowa nie powiedziala.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie ja Ci wczoraj to samo napisalam i na mnie nie nawarczalas
Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz, bo to zarty, chyba dla kazdej z nas plec jest malo istotna wazne by malenstwo zdrowo roslo
Ja czekam na polowkowe jak tam 3 lekarz potwierdzi dziewczynke to w swieta oglosimy rodzinceWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:45
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Cassie ja Ci wczoraj to samo napisalam i na mnie nie nawarczalas
Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz, bo to zarty, chyba dla kazdej z nas plec jest malo istotna wazne by malenstwo zdrowo roslo
Ja czekam na polowkowe jak tam 3 lekarz potwierdzi dziewczynke to w swieta oglosimy rodzince
-
Jutro, 8 dni, to ja tych 2 tygodni do wizyty nie przeżyję
również zaskoczyła mnie waga, przed ciążą ważyłam 81.5 przy wzroście 1,75
jakiś miesiąc temu 82.0, a teraz 80.0, gdzie co nie zjem to mi idzie w masę niestety i zawsze miałam spory apetyt, a teraz mogę praktycznie nie jeść, bo mi się najprościej nie chce
ale mam nadzieję i liczę na to, że jak urodzę, to będę miała okazję stracić trochę kilogramów
mimo wszystko codziennie jakakolwiek dawka czekolady musi być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:06
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Moja koleżanka zaszła w ciążę z wagą 93, rodziła z 96, 2 tyg po porodzie 83
a teraz 70
samo z siebie jej tak wyszlo, bez zadnego wyczynu i trzyma tą wage juz ponad rok
-
marzen2210 wrote:a dziewczyny czy zazywacie teraz jakies witaminy lub wit D?
http://www.doz.pl/apteka/p45986-PregnaPLUS_kapsulki_30_sztY, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
lys wrote:To moje mają więcej składników:
Femibion Natal Classic
Skład (1 tabletka): % zalecanego dziennego spożycia
• Beta-karoten 3 mg - 63%
• Wit. D 10 mcg - 200%
• Wit. E 12 mg - 100%
• Wit. C 180 mg - 225%
• Kwas foliowy 800 mcg - 400%
• Wit. B1 (tiamina) 1,5 mg - 136%
• Wit. B2 (ryboflawina) 1,6 mg - 114%
• Wit. B6 2,2 mg - 157%
• Wit. B12 2,2 mcg - 88%
• Niacyna 20 mg - 125%
• Kwas pantotenowy 10 mg - 167%
• Biotyna 100 mcg - 200%
• Jod 150 mcg - 100%
• Magnez 70 mg - 19%
• Żelazo 28 mg - 200%
• Cynk 15 mg - 150%
• Mangan 1 mg - 50%
• Miedź 1 mg - 100%
Jak skończyło mi się pierwsze opakowanie, to brałam inne Doppel Herz Mama Activ, które miały mniejszą zawartość poszczególnych witamin i po miesiącu brania tych drugich pogłębiła mi się anemia. Może to miało związek może nie, ale wróciłam do Femibionu. Chciałam kupić Femibion Natal 2 PLUS, ale nie mieli go w żadnej aptece koło mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:49
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Z tym kwasem to położna i lekarz mówili że do 16 tyg, brałam do 18 aż opakowanie się skończyło, zależy właśnie od lekarza -oddaje się w jego ręce bo chyba wie co robi.
Mi waga stoi na 70, przed ciążą 72, a przez tarczycę w pół roku 8 kgpóki co to jem ile chcę, nie ograniczam się, po połogu przyjdzie czas na chodakowską i dietkę i będę sexi mama
Cassie ale czarnogórdczasem oglądam seriale gdzie akcja toczy się w XVII wieku to tam płeć była bardzo istotna ale mamy XXI wiek. Trzeba się cieszyć że dużo dzieci się rodzi i będzie miał kto na czyjąś emeryturę robić a nie narzekać.
Cassie, Neyla, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Wydaje mi się, że kwasu foliowego wystarczy zażywać 400 mcg. No każdy do siebie powinien dopasować, kierować się radami swoich lekarzy.
Ile kwasu foliowego w ciąży potrzebujesz ?
Każda kobieta planująca ciążę powinna przyjmować profilaktyczną dawkę kwasu foliowego tj. 0,4 mg/dziennie. W czasie ciąży twój organizm również potrzebuje tego składnika. Jeśli spodziewasz się dziecka wówczas jego dawkę powinnaś uzgodnić z lekarzem ginekologiem. Zwykle do końca pierwszego trymestru przyjmuje się kwas foliowy w ciąży w dawce 0,4 - 1 mg/dziennie. Czasem zaleca się jego zażywanie także w drugim i trzecim trymestrze ciąży w ramach profilaktyki anemii. Zwiększenie przyjmowanej dawki kwasu foliowego w czasie ciąży zaleca się jeśli w rodzinie urodziły się dzieci z wadami cewy nerwowej oraz jeśli przyszła mama przyjmuje leki przeciwpadaczkowe czy też jest chora na cukrzycę.
http://www.badaniaprenatalne.pl/kwas_foliowy_w_ciazy
Mi zależało na dużej zawartości kwasy foliowego. Ja mam anemię, a mama mojego męża urodziła dziecko z wadą cewy nerwowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 20:05
bosa lubi tę wiadomość
-
Ja biore femibion natal 2 plus z dha, wyniki mam super
No ja waze obecnie 76, przed ciaza 77,potem spadlo mi do 74,5 i teraz wlasnie wrocilo raz 76 raz 76,5 zalezy od dnia,aczkolwiek akceptuje swoja figuremam spore wciecie w talii(tzn. Mialam.bo mi zanika:p),duzy biust,dosyc szerokie biodra,typowa klepsydra,najwazniejsze ze mezowi sie podoba,on zawsze gustowal w kraglosciach :p
Y, lys, Maniuś, bosa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie waga +1kg.. Jak ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży to by się w życiu nie domyślił
myślałam, że w 5 miesiącu będę mogła chwalić się okrągłym brzuszkiem.. Coś czuję, że po świętach konkretny wyskoczy
i już nikt nie będzie miał wątpliwości, że jest nas dwoje
lys, Maniuś, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość