X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby to mowily kobiety ktore maja dzieci albo wiecej niz jedno!
    Matko przeciez to jest chore...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie streszczenie dnia: dziś z mamą lepiłam pierogi, później spacerek bo u nas 17 stopni dziś było- fantastycznie, aż chce się żyć! Mąż zawiózł rodziców do Wrocławia na koncert, więc mam wieczór wolny- mam zamiar wskoczyć do wanny i zrobić sobie spaaaaaa :) A no i narobiłam wielką misę sałatki owocowej: mandarynki,gruszki,jabłka, banan, arbuz i morele- pyszka!
    Jutro przy okazji wizyty u lekarza, jedziemy już na mieszkanie i będę je ogarniała, posprzątam trochę w nim, bo w sobotę jedziemy do Niemiec po nasze rzeczy i wypakujemy je już w czystym mieszkanku. Co do kupna to dalej szukamy w miejscowości rodziców.
    Miłej reszty dnia!
    P.S No nie mogę doczekać się tej wizyty! Jutro o 13:00 zobaczę mojego Synka :)

Cassie, niecierpliwa, 0na88, lys, Paula_071, magda sz, Laura, Maniuś, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No zapasy, napisałam ze mam nadprogramowe kg, wiec moze przez te dodatkowe kg (zapasy) dzidzia korzysta z tego a ja nie mam wiekszego apetytu niz przed ciażą.

Haha ciaza mi szare komorki zabija myslalam, ze trenowalas zapasy hahaha :D

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się, moja koleżanka tez jest obecnie w 3 ciąży, ma juz 2 synów i kazdy jej mówi "oby byla dziewczynka", "pewnie liczysz na dziewczynke" a co ona ma mówic? ze tak? i zeby potem kazdy jej własnie mówił "ojej..chciałas dziewcyznke i nie wyszlo, nie przejmyj się" ...

Ja na początku wolałam córeczke, a teraz juz zrobiło mi się to obojetne.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D ja i zapasy..:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, u mnie było to samo, choć w drugą stronę.
    Słyszałam,"przykro mi, że nie chłopczyk", choć to będzie nasze pierwsze dziecko.
    Ja dla odmiany będę miała lalkowe i różowe szaleństwo. Dam radę;)

Opiniami innych nie ma co się przejmować i tyle, a widzę, że masz właściwe podejście Cassie.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina dokladnie to samo slyszalam przez ostatnie 4 miesiace...

czarnaruda szkoda tylko ze ludzie nie pomysla ze takimi tekstami tylko podnosza cisnienie...

Moja tesciowa tez mi z tekstem wczoraj wyskoczyla ze jeszcze jestesmy mlodzi to 4ta bedzie dziewczynka, moj jak skoczyl i ja ochrzanil to wiecej slowa nie powiedziala.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja Ci wczoraj to samo napisalam i na mnie nie nawarczalas ;) Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz, bo to zarty, chyba dla kazdej z nas plec jest malo istotna wazne by malenstwo zdrowo roslo ;)

Ja czekam na polowkowe jak tam 3 lekarz potwierdzi dziewczynke to w swieta oglosimy rodzince ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Cassie ja Ci wczoraj to samo napisalam i na mnie nie nawarczalas ;) Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz, bo to zarty, chyba dla kazdej z nas plec jest malo istotna wazne by malenstwo zdrowo roslo ;)

Ja czekam na polowkowe jak tam 3 lekarz potwierdzi dziewczynke to w swieta oglosimy rodzince ;)

;)

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro, 8 dni, to ja tych 2 tygodni do wizyty nie przeżyję :( również zaskoczyła mnie waga, przed ciążą ważyłam 81.5 przy wzroście 1,75 :D jakiś miesiąc temu 82.0, a teraz 80.0, gdzie co nie zjem to mi idzie w masę niestety i zawsze miałam spory apetyt, a teraz mogę praktycznie nie jeść, bo mi się najprościej nie chce XD ale mam nadzieję i liczę na to, że jak urodzę, to będę miała okazję stracić trochę kilogramów :D mimo wszystko codziennie jakakolwiek dawka czekolady musi być <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:06

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka zaszła w ciążę z wagą 93, rodziła z 96, 2 tyg po porodzie 83 :P a teraz 70 :P samo z siebie jej tak wyszlo, bez zadnego wyczynu i trzyma tą wage juz ponad rok :)

somebodytolove94, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Moja koleżanka zaszła w ciążę z wagą 93, rodziła z 96, 2 tyg po porodzie 83 :P a teraz 70 :P samo z siebie jej tak wyszlo, bez zadnego wyczynu i trzyma tą wage juz ponad rok :)
    Ja mialam w 1 ciąży podobnie, przytyłam ok 13 a schudlam niemal natychmiast 17 a potem tylko szła waga w dół. Za drugim razem niestety 23 (a pracowalam i studiowalam, wiecznie w biegu) i pomimo rocznego karmienia niewiele zrzucilam. Ciekawe jak bedzie teraz, bo startowalam ze sporą nadwagą, chociaż na razie się tym jakoś specjalnie nie martwię :-)

201508091565.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    a dziewczyny czy zazywacie teraz jakies witaminy lub wit D?
    Ja od pierwszych dni ciąży cały czas jem Pregna Plus. Podobno jedna z najlepszych obecnie na rynku witamin dla ciężarnych, bo zawiera ważne kwasy. To info od gin, który mi je polecił.

http://www.doz.pl/apteka/p45986-PregnaPLUS_kapsulki_30_szt

Y, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To moje mają więcej składników:

Femibion Natal Classic

Skład (1 tabletka): % zalecanego dziennego spożycia
    • Beta-karoten 3 mg - 63%
    • Wit. D 10 mcg - 200%
    • Wit. E 12 mg - 100%
    • Wit. C 180 mg - 225%
    • Kwas foliowy 800 mcg - 400%
    • Wit. B1 (tiamina) 1,5 mg - 136%
    • Wit. B2 (ryboflawina) 1,6 mg - 114%
    • Wit. B6 2,2 mg - 157%
    • Wit. B12 2,2 mcg - 88%
    • Niacyna 20 mg - 125%
    • Kwas pantotenowy 10 mg - 167%
    • Biotyna 100 mcg - 200%
    • Jod 150 mcg - 100%
    • Magnez 70 mg - 19%
    • Żelazo 28 mg - 200%
    • Cynk 15 mg - 150%
    • Mangan 1 mg - 50%
    • Miedź 1 mg - 100%

Jak skończyło mi się pierwsze opakowanie, to brałam inne Doppel Herz Mama Activ, które miały mniejszą zawartość poszczególnych witamin i po miesiącu brania tych drugich pogłębiła mi się anemia. Może to miało związek może nie, ale wróciłam do Femibionu. Chciałam kupić Femibion Natal 2 PLUS, ale nie mieli go w żadnej aptece koło mnie.
    Wydaje mi się, że kwasu foliowego wystarczy zażywać 400 mcg. No każdy do siebie powinien dopasować, kierować się radami swoich lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:49

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kwasem to położna i lekarz mówili że do 16 tyg, brałam do 18 aż opakowanie się skończyło, zależy właśnie od lekarza -oddaje się w jego ręce bo chyba wie co robi.

Mi waga stoi na 70, przed ciążą 72, a przez tarczycę w pół roku 8 kg :/ póki co to jem ile chcę, nie ograniczam się, po połogu przyjdzie czas na chodakowską i dietkę i będę sexi mama :D

Cassie ale czarnogórd :/ czasem oglądam seriale gdzie akcja toczy się w XVII wieku to tam płeć była bardzo istotna ale mamy XXI wiek. Trzeba się cieszyć że dużo dzieci się rodzi i będzie miał kto na czyjąś emeryturę robić a nie narzekać.

Cassie, Neyla, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Wydaje mi się, że kwasu foliowego wystarczy zażywać 400 mcg. No każdy do siebie powinien dopasować, kierować się radami swoich lekarzy.

Ile kwasu foliowego w ciąży potrzebujesz ?

Każda kobieta planująca ciążę powinna przyjmować profilaktyczną dawkę kwasu foliowego tj. 0,4 mg/dziennie. W czasie ciąży twój organizm również potrzebuje tego składnika. Jeśli spodziewasz się dziecka wówczas jego dawkę powinnaś uzgodnić z lekarzem ginekologiem. Zwykle do końca pierwszego trymestru przyjmuje się kwas foliowy w ciąży w dawce 0,4 - 1 mg/dziennie. Czasem zaleca się jego zażywanie także w drugim i trzecim trymestrze ciąży w ramach profilaktyki anemii. Zwiększenie przyjmowanej dawki kwasu foliowego w czasie ciąży zaleca się jeśli w rodzinie urodziły się dzieci z wadami cewy nerwowej oraz jeśli przyszła mama przyjmuje leki przeciwpadaczkowe czy też jest chora na cukrzycę.

http://www.badaniaprenatalne.pl/kwas_foliowy_w_ciazy

Mi zależało na dużej zawartości kwasy foliowego. Ja mam anemię, a mama mojego męża urodziła dziecko z wadą cewy nerwowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 20:05

bosa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore femibion natal 2 plus z dha, wyniki mam super :)

No ja waze obecnie 76, przed ciaza 77,potem spadlo mi do 74,5 i teraz wlasnie wrocilo raz 76 raz 76,5 zalezy od dnia,aczkolwiek akceptuje swoja figure :) mam spore wciecie w talii(tzn. Mialam.bo mi zanika:p),duzy biust,dosyc szerokie biodra,typowa klepsydra,najwazniejsze ze mezowi sie podoba,on zawsze gustowal w kraglosciach :p

Y, lys, Maniuś, bosa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lipcowek znowu awanti.. zanim urodza to chyba wątek zniknie

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +1kg.. Jak ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży to by się w życiu nie domyślił ;-) myślałam, że w 5 miesiącu będę mogła chwalić się okrągłym brzuszkiem.. Coś czuję, że po świętach konkretny wyskoczy :) i już nikt nie będzie miał wątpliwości, że jest nas dwoje ;-)

lys, Maniuś, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    U lipcowek znowu awanti.. zanim urodza to chyba wątek zniknie

hejty lecą ostro :) dobrze, że nam tu jeszcze palma nie odbija, ale kto wie co to będzie później ;)

Y, niecierpliwa, bosa, małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ