X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    U lipcowek znowu awanti.. zanim urodza to chyba wątek zniknie

:o az weszlam poczytac... matko ale tam panuje atmosfera...

Y, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed ciążą waga 50kg (niska jestem 162 cm), po I trymestrze +2, ale teraz chyba jeszcze coś doszło, bo mam wrażenie że i brzuszek większy, i ciałka więcej. Oczywiście waga zepsuta, więc nawet nie wiem dokładnie.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozbyłam się wzdęć...i mój brzuch prawie całkowicie zniknął... moja siostra strasznie zawiedziona, a mi jest lżej, bo nic nie gniecie. Dzidzia pewnie też ma wygodniej. Gin mi przepisał czopki i syrop. I teraz wreszcie wyglądam na 4m-c, a nie na 7.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cccfdead79c1.jpg

Kolosalna zmiana nie?!

Dzisiaj u nas w Ełku piękna pogoda była...taka wiosenna :)

Idę poczytać lipcówki :P ;)

A co do wagi to ja przed ciążą 52,5kg a teraz 56kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 20:33

Y, Cassie, Laura, kasiuleek, 0na88, Maniuś, somebodytolove94, bosa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow rzeczywiście duża zmiana

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla - zmiana ogromna!
    Jestes z Elku?:) ja jestem z Moniek :)
    Znam pare osob z elku:)

somebodytolove94, bosa, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te lipcowki sa zalosne... przeciez one zaraz beda matkami..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze jestem tutaj :)

Y, bosa, małaMyszka, mamasia, Katarka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:46

kasiuleek, Cassie, 0na88, Martucha86, lys, psioszka11, niecierpliwa, Y, bosa, małaMyszka, euforia, Maniuś, mamasia, sylwucha89, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę, że akurat tutaj jestem:) niezdrowa atmosfera tam panuje;/
    Tak naczytałam się ostatnio o tym dentyście i zadzwoniłam do swojej i powiedziała mi, że 4-7 miesiącu powinno się przyjść na kontrole i wszytko wyleczyć, bo potem zęby się odwapniają i lepiej teraz niż podczas karmienia. Więc jutro zadzwonię raz jeszcze i umówię się na wizytę ;o
    Myję zęby regularnie i chodzę co pół do dentysty i zawsze mam małe ubytki;/
    Ale co poradzę... Pozostało mi mieć tylko nadzieję, że nie będzie jeszcze gorzej :p

Z witaminek biorę tylko prenatal classic:) Wyniki morfologii i moczu mam jeszcze lepsze niż przed ciążą :)

Cassie, Laura, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ciesze sie ze wizyta udana :D

Na kontrole zabkow mam przyjsc w czerwcu.

Mam nadzieje ze jak jutro rano wejde na wage to ona nie wystrzeli ;) hahaha

Uciekam spac, dobranoc!

Laura, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm tez z ciekawosci zajrzalam na lipcowki - no coz... ciesze sie ze tu jestem :)
    strasznie rozkojarzona jestem , jutro ide na polowkowe - trzymajcie prosze mocno kciuki za mnie i moja pocieche :) zdam relacje co i jak , ale pewnie wieczorem bo obiecalam po wizycie wpasc do rodzicow na domowe golabki :) ah :)

lys, Laura, Cassie, niecierpliwa, bosa, kasiuleek, Y, małaMyszka, psioszka11, Maniuś, sylwucha89, gosia.b, witaminkab lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko, właśnie poczytałam lipcówki, poziom gimnazjum :D coś strasznego, co te dzieci w brzuchu muszą się naczytać. Oby po porodzie zmądrzały.
    Już miałam chęć napisać że zapraszamy do nas jakby co, że zawsze doradzimy, wysłuchamy i jak są odmienne zdania to i tak jest miło. Ale zapewne oberwało by mi się że pewnie jestem z tych co przytyły 25 kg i pewnie wszystkie sierpniówki takie są :D

lys, bosa, Y, małaMyszka, psioszka11, Maniuś, Martucha86, 5ylwia, sylwucha89, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona o której masz? Ja wstępnie o 16 ale mam dzwonić wcześniej do lekarza bo jak nie będzie miał zabiegów to wcześniej. Już nie mogę się doczekać, najarałam się że się dowiem jaka płeć jak szczerbaty na suchary a jak się maleństwo zawstydzi to co :D

bosa, małaMyszka, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze starszym synem przytylam 26kg i nie mialam problemu tego zrzucic ;)
    Startowalam z wagi 52. Tyle ze to bylo w 2006 roku ;)

bosa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, że podobam się mojemu, to i tak chciałabym zrzucić. Czuję się nie tak po prostu :D a mam coś takiego że właśnie te wcięcie w tali za duże nie jest, a z kolei ramiona mam szerokie :/ więc muszę uważać w co się ubieram, bo jak wkładam spódniczkę to wyglądam jak bombka no :D chyba, że jest taka..rozkloszowana, powiększająca wizualnie wcięcie, a za cholerę nie mogę jej znaleźć. Czuję się przez to..mało kobieco :/ nie wiem, cóż na to poradzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 21:31

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, czy wy też jesteście takie nerwowe bez powodu? Siedzę sobie, wszystko jest dobrze i nagle byle co wyprowadza mnie z równowagi, ktoś się odezwie czy o co zapyta, albo włączy nie taki program w tv. Nie pamiętam żebym tak miała w poprzednich ciążach, sama siebie już wkurzam :-(

bosa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,wreszcie Was nadrobiłam :)

Cassie gratuluję trzeciego chłopczyka. Mogę się domyślać w jakiej jesteś sytuacji bo u nas będzie druga córka i jak się rodzina dowie to też na pewno nasłuchamy się komentarzy w stylu- nie martw się za 3 razem na pewno Wam się uda chłopaka zmajstrować...

Neyla- fajny brzuszek :)

Moja waga 52 przed ciążą, 54,5 teraz. Jakoś nie mam na nic apetytu, nadrabiam w weekendy lodami i słodyczami ;)

Biust prawie wklęsły przed ciążą teraz 75C - boski, chciałabym,żeby taki został już na zawsze ;)

A propo przyspieszenia porodu to ja dzień przed porodem byłam na 4 km spacerze, była piękna pogoda , chciałam się dotlenić, poszliśmy z m. nad jeziorko tam usiadłam, odpoczęłam 30 min i wróciliśmy. Całą noc się męczyłam, nie mogłam usnąć, cały czas chciało mi się siku, od 7.00 skurcze-poród 17.15 sn :) 10 dni przed terminem, 14 przed pierwszym terminem .
    Czy Was też męczy ta rozciągająca się macica? Dziś bolała mnie prawie cały dzień z prawej strony ehhh to nie jest fajne uczucie :(

magda sz, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehheheh Pulpecja ja tak miałam w I trymestrze, jeju jak mnie nosiło, jak mnie wszyscy i wszystko do szewskiej pasji doprowadzało - musiałam się cały czas kontrolować, bo mi się jakiś agresor włączał grrrr teraz jest dużo lepiej chill out

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hehheheh Pulpecja ja tak miałam w I trymestrze, jeju jak mnie nosiło, jak mnie wszyscy i wszystko do szewskiej pasji doprowadzało - musiałam się cały czas kontrolować, bo mi się jakiś agresor włączał grrrr teraz jest dużo lepiej chill out
    no mi się właśnie dopiero teraz zaczęło... niedługo chyba wszyscy będą mieli mnie dość, jakąś meliskę chyba muszę zacząć pić czy coś. Wiem, że z ziołami trzeba uważać, ale melisa chyba bezpieczna?

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja- ja od jakiegoś tygodnia niestety tak mam. Teraz jest dobrze a po chwili wszyscy mnie drażnią. Co chwilę słyszę od męża albo mamy ,,co Ty taka nerwowa jesteś''
    W I trymestrze mnie to ominęło i chyba nadrabiam. Mam nadzieję, że minie szybko :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ