X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    haha jak szczerrbaty na suchary :)) na 10.00 , oczywiscie od 5.00 nie spie :)
    ogolnie to wlasnie wygnalam meza po mortadele , mam straszna ochote na taka porzadnia wysmazona - wiem ze mortadele to syf , ale to smak dziecinstwa .
    Ona - Ty sie przejmujesz, ze mortadela to taki syf. Ja pracowalam ostatnio z wlochami i na proszonej kolacji podawali wlasnie mortadele, jako wielki rarytas ;) Przyznam, ze nigdy wczesniej nie mialam okazji tego jesc, u mnie w domu tego nie robiono, wiec nie do konca rozumiem tego zachwytu ;) Jak wrocilam i zanosilam sie smiechem z tego co mi podali, moj po chwili wsiadl w samochod bez slowa, wrocil z mortadela i zrobil sobie na kolacje :). Nie pojmuje :p

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie tyle się wkurzam co... płaczę. Mój mąż czasami już nie ma sił :D
    Wczoraj wsiadłam do auta ze łzami w oczach bo prosiłam żeby po mnie przyjechał, no i byłam w umówionym miejscu (jak mi się wydawało) i on mówi że czeka, a ja na to że gdzie bo nie widzę. On że na pętli, ja mówię że go nie ma bo jestem przy parkingu. Generalnie nie mogłam załapać gdzie właściwie czeka i od razu łzy do oczu, bo ja nie wiem gdzie (a on myślał, że wiem, bo wcześniej tak twierdziłam). Dramat :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik ja zaczelam sie cieszyc ze bede miala 3go syna ;) jesli inni sie nie ciesza razem z Nami to kij w oko ;) Dlaczeg mowisz chyba? Przeczucia?

lys USG waginalne mialam 2x pierwsze w 8tc, kolejne w 12tc i tego samego dnia juz przez brzuch bo maly byl duzy wiec nie bylo sensu dalej waginalnie robic.
    W poniedzialek bylam na USG 17tc i juz tylko przez brzuch, na samolot tylko wskoczylam jak co kazda wizyte zeby sprawdzic stan szyjki itp.

Witaminy kupuje w Rossmanie z DoppelHerz, maja tez kwasy DHA, kwas foliowy 600mg itd, 30sztuk wychodzi w przeliczeniu 20zl na miesiac. Dobrze sie po nich czuje wiec nie kupuje innych.

Griszanka lacze sie w bolu na widok odbicia w lustrze...
    Te czerwone plamy one sa jak placki wielkosci srednicy 5cm przykrywam bb cremem i nie strasze ludzi ale te krostki pod tymi plamami i tak widac.
    Dodam ze mam to pierwszy raz w zyciu.

Mortadeli do ust nie wloze. Moja mama pracowala w sklepie miesnym, ludzie mortadele kupowali jako pokarm do psa...

lys, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane Brzuchatki :)

ależ sobie poleniuchowałam, ale od wczoraj głowa mi pęka (chyba przez to wiosenne przesilenie :P) więc trzeba było sobie odpocząć :) to biorę się za śniadanko i do nadrabiania Was :)

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii witaminek, to szukam dobrych cen w internecie. Moj lekarz polecil mi Omegamed optima, choc powiedzial, ze jakie nie wybiore bedzie dobrze, tylko zeby nie mialy zbyt bogatego skladu, bo i tak polowa sie nie wchlonie.
    Jak pytalam w miejscowych aptekach, to ceny 57zl, 54 zl, najtaniej 52zl - masakra. Jak wrzucilam na ceneo to rozpietosc cenowa 25,90 do 57 zl. I z czego wynikaja tak kolosalne roznice? W takiej aptece nawet magnez, za ktory place u mnie w aptece 12 zl, mozna zaplacic ok. 5zl. XTo juz warto zaplacic za przesylke. Wiadomo, ze apteki, ktore maja wiekszy obrot maja lepsze ceny w hurtowniach, ale to tez pokazuje ile apteki na nas zdzieraja. Przed ciaza bralam falvit, to tez w aptece internetowej kupowalam dwa opakowania w cenie jednego w miejscowej aptece... Oczywiscie w opisie zawsze trzeba sprawdzic termin przydatnosci, mnie zawsze przychodza "swierze witaminki", bo maja przynajmniej roczny termin przydatnosci.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki macie jakieś rady co przed USG zjeść czy wypić żeby dzidzia nie spała i nie odwróciła się czasem dupką? Myślałam o puszce Coli, kawy się boje pić jak wypiłam raz to pół godziny brzuch mi skakał, zćpałam dziecko normalnie mimo że kawa delikatna pół na pół z mlekiem

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja mama.sprawdzala ten femibion przed kupnem to jakos jeszcze 1,5roku :)

Wasze brzuchy tez sa takie wrazliwe na jakikolwiek ucisk?:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna idzie i juz cos zaczyna pylic, bo juz mam katar alergiczny. Maz idzie jutro do lekarza, to pojde z nim, niech mi cos przepisze, bo to dopiero drugi dzien, a ja juz wykonczylam zapas chusteczek i wygladam jak siedem nieszczesc :)
    Jest tu jakas mama alergiczka, ktora przyjmuje jakies leki? Moze cos doradzicie...

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog mowi zeby przed kazdym usg sie po porostu najesc zeby dziecko nie spalo ja mam zawsze butelke soku marchewkowo bananowego karotka bez cukru i to dzialalo wypijalam jakies 20 min przed wizyta

magda sz, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się popłakałam !
    Piękne, piękne, piękne !

http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/10-zdjec-ktore-udowadniaja-ze-narodziny-to-magiczny-moment-s1280570.html#fp=ofe

kasiuleek, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! :)

Ostatnio miałam tyle na głowie, że nie miałam chwili aby coś napisać ale czytam Was na bieżąco! :)

Gratuluję wizyt i poznanych płci! :)U nas w rodzinie same dziewczyny, my także będziemy mieć córkę, ale trzeba się cieszyć, ze dziedziaczki zdrowe są i rosną w siłę, a płeć przecież nie jest ważna. A Ci co marudzą niech sami się postarają a nie biadolą! ;)

Jeśli chodzi o witaminy to mi na ostatniej wizycie lekarka kazała odstawić kwas foliowy.Ja nie jem za dużo ryb bo nie mam smaka więc piję omegamed pregna z DHA kosztuje jakoś ok 25 zł.I do tego magnez.

Samopoczucie też mam ostatnio zmienne.Stałam się ogromną płaczką.Byle jaka wiadomość z Faktów potrafi sprawić, ze płączę jak szalona ;) Nerwowa się robię gdy moja mam wkracza do akcji z zabobonami, ze nie potrzebnie kupiłam ubranka bo jeszcze za wcześnie.Wrrrrrr......

Ja dziś postanowiłam zrobić obiad dwudaniowy : rosół i udka kurczaka pieczone w folii z warzywami :) Jakieś takie smaki mnie naszły :)

Do smarowania ciała używam serum do biustu Lirene Będe Mamą-jest super i pachnie jak czyściutki niemowlak ;) i balsamu dla kobiet w ciąży z Ziaji.Super się wchłaniają.

Miłego dnia Kochane! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:59

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    W kwestii witaminek, to szukam dobrych cen w internecie. Moj lekarz polecil mi Omegamed optima, choc powiedzial, ze jakie nie wybiore bedzie dobrze, tylko zeby nie mialy zbyt bogatego skladu, bo i tak polowa sie nie wchlonie.
    Jak pytalam w miejscowych aptekach, to ceny 57zl, 54 zl, najtaniej 52zl - masakra. Jak wrzucilam na ceneo to rozpietosc cenowa 25,90 do 57 zl. I z czego wynikaja tak kolosalne roznice? W takiej aptece nawet magnez, za ktory place u mnie w aptece 12 zl, mozna zaplacic ok. 5zl. XTo juz warto zaplacic za przesylke. Wiadomo, ze apteki, ktore maja wiekszy obrot maja lepsze ceny w hurtowniach, ale to tez pokazuje ile apteki na nas zdzieraja. Przed ciaza bralam falvit, to tez w aptece internetowej kupowalam dwa opakowania w cenie jednego w miejscowej aptece... Oczywiscie w opisie zawsze trzeba sprawdzic termin przydatnosci, mnie zawsze przychodza "swierze witaminki", bo maja przynajmniej roczny termin przydatnosci.

No ja właśnie zamwiam witaminy w internecie. Piję magnez Magnesol 150.Jest to magnez rozpuszczalny, piłam go jeszcze przed ciążą i jakoś dla mnie najlepiej przyswajalny. W mojej aptece kosztuje 19.99 a w internetowej 15.00, więc to jest całe 5 zł różnicy.A pijemy go razem z Adamem więc schodzi nam go dużo.Także bardziej nam się opłaca kupować kilka opakowań drogą internetową.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie inaczej sie czuje niz z chlopcami ale u nas w rodzinie same chlopaki sie rodza wiec zwatpilam i zaczynam sie cieszyc i szukac imienia dla chlopaka o dziewczynki.
    Niby mowia ze jak dziiecko powie tata lub baba wola brata a jak mama to siostre. I tak mi mamuska gada ze bede miala core ale po ostatniej wizyciejak lekarz zwatpil w dziewczynke i nie wiedzial czy to siusiak czy pepowina to mysle ze syn bedzie.

Ja witaminy biore jeszcze prenatal 1 bo mialam w zapasie:/ musze kupic 2.

A ja myslalam ze wit d moze byc za duzo choc po moich dzieciach widac ze maja nie dobor i im daje dalej.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny moge polecic cos do smarowania brzucha cos co nie zawiera ropopochodnych ani parabenow same naturalne skladniki jest nie drogie w rossmanie jest taka seria Wellness Beauty polecam olejek pod prysznic jest z olejem z pestek kilku roslin np mango moreli i migdalow zawiera wit E i do tego jest olejek do smarowania polecam mega pachnie nie brudzi ubran a skora po nim obledna cena bardzo przystepna wiecej mozna poczytac tutajhttp://www.srokao.pl/2015/01/rossmann-wellness-beauty-co-warto-kupic.html?m=1 sprawdzilam na sobie

Aga, radzę samodzielnie przeanalizować to co poleca ta Pani na blogu. Pisze np. że Palmers na rozstępy ma parabeny, a tak nie jest, skład został zmieniony przez producenta i teraz jest całkiem bezpiecznym kremem:) Ale oczywiście inspiracyjnie fajna strona :)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja czuje sie w tej ciazy rowniez zupelnie inaczej. Myslalam ze to jakis znak ale jednak nie.
    Wazne zeby dziecko bylo zdrowe :)

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak wczoraj pisalyscie, ze u lipcowek takie aferzystki, to i ja postanowilam poczytac jak to tam wyglada :) Nigdy wczesniej tam nke zagladalam. Przeczytalam wszystko o czym pisano wczoraj i tak doszlam do wniosku, ze one po prostu sie nie lubia. Zapewne wynika to z wczesniejszych wpisow. Nikt nie napisal tam nic takiego, zeby zaczely na siebie naskakiwac. Rzeczywiscie byl tam watek o przytyciu i o kg w ciazy itd., o nie obzeraniu sie i folgowaniu na kazdym kroku i tu dyskusja jak jedna z wielu u nas, ale takie wielkie halo z tego - nie rozumiem. Nagle ni stad ni z owad wypisywanie o dyskusji na poziomie gimnazjum i takie teksty - zupelnie bez sensu. U nas przy kazdej dyskusji, tez ktos moglby zaczac wypisywac o opiniach rodem z ciemnogrodu, zachowaniach na poziomie gimnazjum czy podstawowki, ale po co? Jak ktos ma inne zdanie, to po prostu to pisze i juz - jak dla mnie bez sensu jest rozwodzenie sie caly dzien, ze wy jeztescie takie a wy nie lepsze. Dziwne to i wydaje mi sie, ze napedzaja to dziewczyny, ktorym najbardziej to przeszkadza - paranoja :) Moze jestem jakas inna, ale mnie to smieszy. Nie podoba mi sie, to skoro mam potrzebe rozmow z kobietami na tym etaapie ciazy, wyprowadzam sie na inny portal o podobnym temacie i po sprawie. Nic na sile :)

lys, niecierpliwa, KasiaeN., mamasia, witaminkab, małaMyszka, rybka1988, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ilość spowiedzi zależy od tego czy się mieszka ze sobą przed ślubem czy nie. Ci, którzy nie mieszkają mają dwie spowiedzi, a ci co mieszkaja jedną ( bo i tak żyją w grzechu)

Może i tak, ale nas nikt nie pytał, czy mieszkamy razem, ani nie mówił, ile razy się mamy spowiadać. Spowiadaliśmy się raz, a ksiądz nawet nie sprawdzał tych słynnych karteczek od spowiedzi potem, zresztą przecież spowiedź to nie formalność tylko sprawa sumienia każdego człowieka, nie można chyba wyznaczać, ile razy się kto ma spowiadać :/

ijpbo7esx952zvu4.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie a co pierwsze powidzial drugi synus?:-) tak z ciekawosci pytam bo jqk dobrze pamietam z obraczka sie nie sprawdzilo.

Zdrowie najwazniejsze moj drugi synus mial dziurke na serduszku do dzis jezdze do kardiologa na sprawdzenie czyy ok bo sie boje.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Może i tak, ale nas nikt nie pytał, czy mieszkamy razem, ani nie mówił, ile razy się mamy spowiadać. Spowiadaliśmy się raz, a ksiądz nawet nie sprawdzał tych słynnych karteczek od spowiedzi potem, zresztą przecież spowiedź to nie formalność tylko sprawa sumienia każdego człowieka, nie można chyba wyznaczać, ile razy się kto ma spowiadać :/
    U nas na pierwszym spotkaniu młody pytał i się nie czepiał, ale nie dał nam karteczek (nie pamiętam dlaczego) i potem na drugim był już proboszcz (chyba 2 tyg przed ślubem) już na koniec zapytał o karteczki, miał nam dać i jakby "z formalności" zapytał a my powiedzieliśmy jak jest no i się zaczął wykład... coś próbowałam rozmawiać, ale widać że nie było sensu - po prostu wysłuchać, on tez powiedział że zrobimy jak uważamy, ale on zachęca żeby choć na ten krótki okres do ślubu zamieszkać osobno. Ale nie mieliśmy takiej możliwości.
    Tez mam takie podejście, że jest to sprawa sumienia każdego z nas.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 18:20

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ