Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka mi sie bardzo podoba :)

psioszka duzy chlopak ;)

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

psioszka duzy chlopak ;)

Mi tez, wiec tak chyba zostanie ;)

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

W tamtym roku było to 4 najbardziej popularne imię w Polsce.
    https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/12828,Lena-i-Jakub-najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html Od 5 lat jest bardzo popularne.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) ale macie fajnie, że już wiecie kto sobie siedzi w środku ;-)

Ehh piwo! Mam taką ochotę! Zwłaszcza jak widzę męża jak sobie popija.. Kupiłam sobie kiedyś warke radler 0% ale smakuje jak lemoniada.. Lech free ma 0,5% więc już sobie wkręcam, że to mega niezdrowe.. Znam dziewczyny, które w ciąży bez wyrzutów wypiły sobie szklaneczke piwa raz na jakis czas ale ja mimo chętki nie mogę się przełamać.. W sobotę idę na imprezę może kupię sobie takiego lecha free? Będzie mi łatwiej wytrzymać z pijakami ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula znam 2 Majki ;) i ani jednego dziecka z tym imieniem.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jest popularne ale pierwsza myśl to była Maja, to będzie moja Maja :) żadne inne mi nie podchodzi. Wcześniej myślałam o Hani ale moja pierrr dyrektorka tak się nazywa więc nie chcę sobie przypominać 2 lat mobingu :)

Ja z kolei znam tylko jedną Maję 5 letnią córkę koleżanki.

Ubranka wrzucę jutro bo nie mam siły na fotki :) emocje opadają. Szok byłam pewna że to chłopak, baardzo się cieszę że córka ale mimo wszystko jak się człowiek nastawi to pozniej musi się oswoić :)

małaMyszka, nick nieaktualny, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, byc moze glupie wiec prosze o wyrozumialosc :P

Dla maluszka na pierwsze miesiace chce kupic spiworek do spania zamiast kolderki i teraz pytanie czy w takim wypadku potrzebna mi bedzie posciel do lozeczka???

No i co powinnam kupic do wozka do srodka, bo przeciez nie wloze dziecka do golej gondoli :D Matko przeraza mnie to, ja nie mam o tym bladego pojecia :/

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wiem że jest popularne ale pierwsza myśl to była Maja, to będzie moja Maja :) żadne inne mi nie podchodzi. Wcześniej myślałam o Hani ale moja pierrr dyrektorka tak się nazywa więc nie chcę sobie przypominać 2 lat mobingu :)

Ja z kolei znam tylko jedną Maję 5 letnią córkę koleżanki.

Ubranka wrzucę jutro bo nie mam siły na fotki :) emocje opadają. Szok byłam pewna że to chłopak, baardzo się cieszę że córka ale mimo wszystko jak się człowiek nastawi to pozniej musi się oswoić :)

To nie chodzi kto ile zna, tylko ile będzie w klasie. Statystyki w tym przypadku nie kłamią. Mam brata Pawła, w jego klasie na 18 chłopaków było 9 Pawłów i 6 Piotrków. Wiem, jakie były problemy z tym, zwłaszcza jak się okazało, że jest dwóch Pawłów Andrzejewskich. Nie jestem zwolenniczką nazywania dzieci Żyraf, ale trzeba się również zastanowić, czy chcemy żeby nasze dziecko nazywało się tak jak co 3 dziewczynka/chłopiec w jej/jego wieku. Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu:)
    Moja koleżanka z pracy całą ciążę mówiła do brzucha Milena. Ma tysiące filmików jak tak się zwracają do dziecka. Jak się mała urodziła, to stwierdzili z mężem, że to imię do niej nie pasuje i nadali Julia:)

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rzuciłam fajki w dniu transferu zarodka. I w sumie przez 5 mscy nawet zaczęły mi śmierdzieć jak ktoś obok palił, a dziś i wczoraj, tak mi się chce papierosa aaaaa!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:31

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwazam, ze nie ma co sie kierowac popularnoscia imienia, bo ono ma mi sie podobac i w moim domu bedzie unikatowe ;) Co ja moge na to, ze podobaja mi sie wszystkie popularne :P

magda sz, małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a ile lat ma Twój brat :)? kurcze to mnie zmartwiłaś, bo ja już chyba z dziesięć lat temu sobie ustaliłam, że skoro mój wybranek to Paweł to jeśli urodzę synka to będzie Piotruś :) nie znałam za wielu Piotrów, a tu piszesz, że aż tyluuu :)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt że może być tak że jak urodzę to stwierdzę że no kurde to jest Halina a nie Maja, nie przeraża mnie ilość w klasie: u mnie w klasie było 4 Michałów, 3 Pawłów, 3 Piotrków, tragedii nie było. Problemem były imiona dwuczłonowe.
    Póki co to żadne inne mi się nie podoba 6 grudnia robiąc test pomyślałam albo Maja albo Mikołaj. Przeglądaliśmy listę imion żeńskich i żadne nam nie podchodzi, dla syna miałam 3 opcje a tu taka niespodziewajka :)

małaMyszka, bosa, futuremama, chcebycmama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Paula a ile lat ma Twój brat :)? kurcze to mnie zmartwiłaś, bo ja już chyba z dziesięć lat temu sobie ustaliłam, że skoro mój wybranek to Paweł to jeśli urodzę synka to będzie Piotruś :) nie znałam za wielu Piotrów, a tu piszesz, że aż tyluuu :)

Mój brat to rocznik 81, więc spokojnie, to było dawno temu:) Najlepiej popatrzeć na statystyki, trzeba poszukać dokładniejszych niż te które wrzuciłam.
    Każdy ma inne podejście, jest masa ludzi którzy nazywają się Jan Kowalski i są szczęśliwi (chociaż ja nie znam żadnego mężczyzny który się tak nazywa).

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki normalnie nie mogę was nadrobić;-) wyjechałam x synkiem do rodziców na tydzień.Odpoczniemy z mężem od siebie damy sobie czas do namysłu. Zazdroszczę wam wizyt ja jeszcze równe dwa tygodnie:-D już chce zobaczyć moją córeczkę. A co do piwa to ja raz na jakiś czas piję karmi. Nawet gin powiedziała, że nie szkodzi:-)

małaMyszka, mamasia, somebodytolove94, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podobają same popularne imiona..
    Jak zaszłam w ciążę to pomyślałam, że jak będzie córeczka to nazwę ją Oliwia (zachowałam to dla siebie) wydrukowałam listę imion: http://gorny.edu.pl/imiona/ podarowałam mojemu i jak wrócił z pracy powiedział: jak będzie syn to nazwiemy Oliwier :) śmiesznie się złożyło :) Więc czekamy na Oliwkę lub Oliwierka ;-) o ile coś nam się nie odmieni..

małaMyszka, magda sz, nick nieaktualny, bosa, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Aleksandra lub Aleks:-)

małaMyszka, mamasia, bosa, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mój brat to rocznik 81, więc spokojnie, to było dawno temu:) Najlepiej popatrzeć na statystyki, trzeba poszukać dokładniejszych niż te które wrzuciłam.
    Każdy ma inne podejście, jest masa ludzi którzy nazywają się Jan Kowalski i są szczęśliwi (chociaż ja nie znam żadnego mężczyzny który się tak nazywa).
    Ufff... kamień z serca :) a może dzidziol zrobi nam psikusa i okaże się dziewczynką :P i będzie zagwozdka, bo póki co nie mamy typu imienia dla córy :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale emocje po tych Waszych wizytach;)...czuje jakbym sama była na badaniu :).
    Ciesze się z samych dobrych wieści :). Tylko takie będą do końca :).
    My od początku stawialismy na Syna i miał być Olaf albo Czarek ale jakiś czas temu mąż zaproponował Stasia i juz tak zostalo:). Córa Laura...ale myślę że nie tym razem; ).

niecierpliwa, małaMyszka, bosa, KasiaeN., Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyyyy, ale produkujecie! Jak wychodziłam z pracy było 518 :D No to po kolei:

ŚLUB - kościelny polecam u Dominikanów, formalistami to oni na pewno nie są :)

KAWA - ogólnie raczej nie piję, może raz na pół roku, jak jest jakaś dobra np. w knajpie. W ciąży czasem piję, kurde, bez przesady, alkoholu nie wolno, zieloną herbatę ograniczać, coli nie pić, kawy nie pić, co ja będę jak zwierzę o samej wodzie? ;) Czasem piję więc kawę (słabą) albo colę (niedużo). PS - kawa rozpuszczalna jest sztuczna i zawiera jakieś niezdrowe substancje, a nie zawiera zdrowych, które są w kawie parzonej, byłam na wykładzie na ten temat ;)

SMAROWANIE CIAŁA - smaruję czym popadnie w myśl zasady, że nie ważne czym, ważne żeby regularnie. Mam balsamy jakieś (nie ciążowe, zwykłe), dostałam masło ciążowe od mamusi, ale w miarę często staram się smarować moim ulubionym olejem kokosowym (do nabycia w spożywczych sklepach egzotycznych) albo mniej ulubionym rycynowym. Rycynowy jest gęsty i średnio pachnie, więc czasem mieszam do z mniej tłustym balsamem.

RUCHY - 17 tydzień, niczego nie czuję. Mąż dopytuje, bo czyta Belly i tydzień temu już pisali, że można poczuć pierwsze ruchy :D

UBRANIA - nic nie kupuję dla dziecka, ale kupuję sobie namiętnie nowe staniki łowiąc okazje na allegro, a teraz pora na nowe pory, bo moje spodnie strasznie już mnie gniotą w brzuch. Dziś poszłam do pracy w pożyczonych od koleżanki dżinsach ciążowych, ale za luźne są i mi spadały :/ Poszłam do H&M (moja sis tam pracuje i ma zniżkę), ale w tym, w którym byłam nie było działu ciąża (czego wcześniej nie zauważyłam, no bo i po co), ale znalazłam na wyprzedaży miękkie gacie z gumką z materiału jakby dresowego, ale we wzorek więc wyglądają nawet OK do pracy.

IMIONA - podobnie jak Paula, patrzę na statystyki. Moje imię jest dość popularne i wkurzało mnie i wkurza mnie nadal jak mam w grupie kogoś o tym samym imieniu, a zdarza się to ciągle. Staram się nie patrzeć na imiona z pierwszej dziesiątki czy nawet dwudziestki. Nie chodzi o to, żeby imię było jakieś mega dziwne, wręcz przeciwnie, podobają mi się proste imiona, ale wolałabym takie, które nie występuje zbyt często.

OBIAD - kurde, zjadłam na mieście i zapomniałam, że dziś moja kolej na gotowanie :/ Idę zobaczyć, czy jest w domu zestaw składników na coś szybkiego, a jak nie, to trzeba będzie się przejść do Biedronki :/ Kluski śląskie mrożone?

mamasia, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, małaMyszka, bosa, witaminkab, witaminkab lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie demonizujmy tych popolarnych imion bo to tez zalezy gdzie sie mieszka. W jedym wojewodztwie moze byc najpopoularniejsze a w innym moze nie byc ani jednej osoby o takim imieniu...

Co innego jesli zna sie kilka osob np. o imieniu Julia to wiadomo ze nie nazwe swojej corki Julia bo bedzie jedna z wielu ale jesli nie znam ani jednej to dlaczego nie?

Teraz sa to imiona popolarne za 20lat moga byc na wymarciu tak jak teraz za moich czasow popularne Malgosie, Kasie i Anie ktorych bylo od groma...

Odnosnie Majki mi sie to imie zawsze podobalo i gdyby nie to ze mielismy dla corki inne imie to bylaby Majka.
    No ale ze jest syn to bedzie Max.

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 518 519 520 521 522 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ