SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:Majka mi sie bardzo podoba
W tamtym roku było to 4 najbardziej popularne imię w Polsce.
https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/12828,Lena-i-Jakub-najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html Od 5 lat jest bardzo popularne.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
ale macie fajnie, że już wiecie kto sobie siedzi w środku
Ehh piwo! Mam taką ochotę! Zwłaszcza jak widzę męża jak sobie popija.. Kupiłam sobie kiedyś warke radler 0% ale smakuje jak lemoniada.. Lech free ma 0,5% więc już sobie wkręcam, że to mega niezdrowe.. Znam dziewczyny, które w ciąży bez wyrzutów wypiły sobie szklaneczke piwa raz na jakis czas ale ja mimo chętki nie mogę się przełamać.. W sobotę idę na imprezę może kupię sobie takiego lecha free? Będzie mi łatwiej wytrzymać z pijakamimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiem że jest popularne ale pierwsza myśl to była Maja, to będzie moja Maja
żadne inne mi nie podchodzi. Wcześniej myślałam o Hani ale moja pierrr dyrektorka tak się nazywa więc nie chcę sobie przypominać 2 lat mobingu
Ja z kolei znam tylko jedną Maję 5 letnią córkę koleżanki.
Ubranka wrzucę jutro bo nie mam siły na fotkiemocje opadają. Szok byłam pewna że to chłopak, baardzo się cieszę że córka ale mimo wszystko jak się człowiek nastawi to pozniej musi się oswoić
małaMyszka, Cassie, Neyla lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie, byc moze glupie wiec prosze o wyrozumialosc
Dla maluszka na pierwsze miesiace chce kupic spiworek do spania zamiast kolderki i teraz pytanie czy w takim wypadku potrzebna mi bedzie posciel do lozeczka???
No i co powinnam kupic do wozka do srodka, bo przeciez nie wloze dziecka do golej gondoliMatko przeraza mnie to, ja nie mam o tym bladego pojecia
małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Wiem że jest popularne ale pierwsza myśl to była Maja, to będzie moja Maja
żadne inne mi nie podchodzi. Wcześniej myślałam o Hani ale moja pierrr dyrektorka tak się nazywa więc nie chcę sobie przypominać 2 lat mobingu
Ja z kolei znam tylko jedną Maję 5 letnią córkę koleżanki.
Ubranka wrzucę jutro bo nie mam siły na fotkiemocje opadają. Szok byłam pewna że to chłopak, baardzo się cieszę że córka ale mimo wszystko jak się człowiek nastawi to pozniej musi się oswoić
To nie chodzi kto ile zna, tylko ile będzie w klasie. Statystyki w tym przypadku nie kłamią. Mam brata Pawła, w jego klasie na 18 chłopaków było 9 Pawłów i 6 Piotrków. Wiem, jakie były problemy z tym, zwłaszcza jak się okazało, że jest dwóch Pawłów Andrzejewskich. Nie jestem zwolenniczką nazywania dzieci Żyraf, ale trzeba się również zastanowić, czy chcemy żeby nasze dziecko nazywało się tak jak co 3 dziewczynka/chłopiec w jej/jego wieku. Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu:)
Moja koleżanka z pracy całą ciążę mówiła do brzucha Milena. Ma tysiące filmików jak tak się zwracają do dziecka. Jak się mała urodziła, to stwierdzili z mężem, że to imię do niej nie pasuje i nadali Julia:)małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A ja rzuciłam fajki w dniu transferu zarodka. I w sumie przez 5 mscy nawet zaczęły mi śmierdzieć jak ktoś obok palił, a dziś i wczoraj, tak mi się chce papierosa aaaaa!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:31
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Paula a ile lat ma Twój brat
? kurcze to mnie zmartwiłaś, bo ja już chyba z dziesięć lat temu sobie ustaliłam, że skoro mój wybranek to Paweł to jeśli urodzę synka to będzie Piotruś
nie znałam za wielu Piotrów, a tu piszesz, że aż tyluuu
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Fakt że może być tak że jak urodzę to stwierdzę że no kurde to jest Halina a nie Maja, nie przeraża mnie ilość w klasie: u mnie w klasie było 4 Michałów, 3 Pawłów, 3 Piotrków, tragedii nie było. Problemem były imiona dwuczłonowe.
Póki co to żadne inne mi się nie podoba 6 grudnia robiąc test pomyślałam albo Maja albo Mikołaj. Przeglądaliśmy listę imion żeńskich i żadne nam nie podchodzi, dla syna miałam 3 opcje a tu taka niespodziewajkamałaMyszka, bosa, futuremama, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Paula a ile lat ma Twój brat
? kurcze to mnie zmartwiłaś, bo ja już chyba z dziesięć lat temu sobie ustaliłam, że skoro mój wybranek to Paweł to jeśli urodzę synka to będzie Piotruś
nie znałam za wielu Piotrów, a tu piszesz, że aż tyluuu
Mój brat to rocznik 81, więc spokojnie, to było dawno temu:) Najlepiej popatrzeć na statystyki, trzeba poszukać dokładniejszych niż te które wrzuciłam.
Każdy ma inne podejście, jest masa ludzi którzy nazywają się Jan Kowalski i są szczęśliwi (chociaż ja nie znam żadnego mężczyzny który się tak nazywa).małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
hej dziewczynki normalnie nie mogę was nadrobić
wyjechałam x synkiem do rodziców na tydzień.Odpoczniemy z mężem od siebie damy sobie czas do namysłu. Zazdroszczę wam wizyt ja jeszcze równe dwa tygodnie:-D już chce zobaczyć moją córeczkę. A co do piwa to ja raz na jakiś czas piję karmi. Nawet gin powiedziała, że nie szkodzi:-)
małaMyszka, mamasia, somebodytolove94, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Mi też się podobają same popularne imiona..
Jak zaszłam w ciążę to pomyślałam, że jak będzie córeczka to nazwę ją Oliwia (zachowałam to dla siebie) wydrukowałam listę imion: http://gorny.edu.pl/imiona/ podarowałam mojemu i jak wrócił z pracy powiedział: jak będzie syn to nazwiemy Oliwierśmiesznie się złożyło
Więc czekamy na Oliwkę lub Oliwierka
o ile coś nam się nie odmieni..
małaMyszka, magda sz, Cassie, bosa, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Mój brat to rocznik 81, więc spokojnie, to było dawno temu:) Najlepiej popatrzeć na statystyki, trzeba poszukać dokładniejszych niż te które wrzuciłam.
Każdy ma inne podejście, jest masa ludzi którzy nazywają się Jan Kowalski i są szczęśliwi (chociaż ja nie znam żadnego mężczyzny który się tak nazywa).a może dzidziol zrobi nam psikusa i okaże się dziewczynką
i będzie zagwozdka, bo póki co nie mamy typu imienia dla córy
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kurcze ale emocje po tych Waszych wizytach;)...czuje jakbym sama była na badaniu
.
Ciesze się z samych dobrych wieści. Tylko takie będą do końca
.
My od początku stawialismy na Syna i miał być Olaf albo Czarek ale jakiś czas temu mąż zaproponował Stasia i juz tak zostalo:). Córa Laura...ale myślę że nie tym razem; ).
niecierpliwa, małaMyszka, bosa, KasiaeN., Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Ranyyyy, ale produkujecie! Jak wychodziłam z pracy było 518
No to po kolei:
ŚLUB - kościelny polecam u Dominikanów, formalistami to oni na pewno nie są
KAWA - ogólnie raczej nie piję, może raz na pół roku, jak jest jakaś dobra np. w knajpie. W ciąży czasem piję, kurde, bez przesady, alkoholu nie wolno, zieloną herbatę ograniczać, coli nie pić, kawy nie pić, co ja będę jak zwierzę o samej wodzie?Czasem piję więc kawę (słabą) albo colę (niedużo). PS - kawa rozpuszczalna jest sztuczna i zawiera jakieś niezdrowe substancje, a nie zawiera zdrowych, które są w kawie parzonej, byłam na wykładzie na ten temat
SMAROWANIE CIAŁA - smaruję czym popadnie w myśl zasady, że nie ważne czym, ważne żeby regularnie. Mam balsamy jakieś (nie ciążowe, zwykłe), dostałam masło ciążowe od mamusi, ale w miarę często staram się smarować moim ulubionym olejem kokosowym (do nabycia w spożywczych sklepach egzotycznych) albo mniej ulubionym rycynowym. Rycynowy jest gęsty i średnio pachnie, więc czasem mieszam do z mniej tłustym balsamem.
RUCHY - 17 tydzień, niczego nie czuję. Mąż dopytuje, bo czyta Belly i tydzień temu już pisali, że można poczuć pierwsze ruchy
UBRANIA - nic nie kupuję dla dziecka, ale kupuję sobie namiętnie nowe staniki łowiąc okazje na allegro, a teraz pora na nowe pory, bo moje spodnie strasznie już mnie gniotą w brzuch. Dziś poszłam do pracy w pożyczonych od koleżanki dżinsach ciążowych, ale za luźne są i mi spadałyPoszłam do H&M (moja sis tam pracuje i ma zniżkę), ale w tym, w którym byłam nie było działu ciąża (czego wcześniej nie zauważyłam, no bo i po co), ale znalazłam na wyprzedaży miękkie gacie z gumką z materiału jakby dresowego, ale we wzorek więc wyglądają nawet OK do pracy.
IMIONA - podobnie jak Paula, patrzę na statystyki. Moje imię jest dość popularne i wkurzało mnie i wkurza mnie nadal jak mam w grupie kogoś o tym samym imieniu, a zdarza się to ciągle. Staram się nie patrzeć na imiona z pierwszej dziesiątki czy nawet dwudziestki. Nie chodzi o to, żeby imię było jakieś mega dziwne, wręcz przeciwnie, podobają mi się proste imiona, ale wolałabym takie, które nie występuje zbyt często.
OBIAD - kurde, zjadłam na mieście i zapomniałam, że dziś moja kolej na gotowanieIdę zobaczyć, czy jest w domu zestaw składników na coś szybkiego, a jak nie, to trzeba będzie się przejść do Biedronki
Kluski śląskie mrożone?
mamasia, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, małaMyszka, bosa, witaminkab, witaminkab lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie demonizujmy tych popolarnych imion bo to tez zalezy gdzie sie mieszka. W jedym wojewodztwie moze byc najpopoularniejsze a w innym moze nie byc ani jednej osoby o takim imieniu...
Co innego jesli zna sie kilka osob np. o imieniu Julia to wiadomo ze nie nazwe swojej corki Julia bo bedzie jedna z wielu ale jesli nie znam ani jednej to dlaczego nie?
Teraz sa to imiona popolarne za 20lat moga byc na wymarciu tak jak teraz za moich czasow popularne Malgosie, Kasie i Anie ktorych bylo od groma...
Odnosnie Majki mi sie to imie zawsze podobalo i gdyby nie to ze mielismy dla corki inne imie to bylaby Majka.
No ale ze jest syn to bedzie Max.magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość