X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka mi sie bardzo podoba :)

psioszka duzy chlopak ;)

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

psioszka duzy chlopak ;)

Mi tez, wiec tak chyba zostanie ;)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

W tamtym roku było to 4 najbardziej popularne imię w Polsce.
    https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/12828,Lena-i-Jakub-najczesciej-nadawane-dzieciom-imiona-w-2014-roku.html Od 5 lat jest bardzo popularne.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) ale macie fajnie, że już wiecie kto sobie siedzi w środku ;-)

Ehh piwo! Mam taką ochotę! Zwłaszcza jak widzę męża jak sobie popija.. Kupiłam sobie kiedyś warke radler 0% ale smakuje jak lemoniada.. Lech free ma 0,5% więc już sobie wkręcam, że to mega niezdrowe.. Znam dziewczyny, które w ciąży bez wyrzutów wypiły sobie szklaneczke piwa raz na jakis czas ale ja mimo chętki nie mogę się przełamać.. W sobotę idę na imprezę może kupię sobie takiego lecha free? Będzie mi łatwiej wytrzymać z pijakami ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula znam 2 Majki ;) i ani jednego dziecka z tym imieniem.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jest popularne ale pierwsza myśl to była Maja, to będzie moja Maja :) żadne inne mi nie podchodzi. Wcześniej myślałam o Hani ale moja pierrr dyrektorka tak się nazywa więc nie chcę sobie przypominać 2 lat mobingu :)

Ja z kolei znam tylko jedną Maję 5 letnią córkę koleżanki.

Ubranka wrzucę jutro bo nie mam siły na fotki :) emocje opadają. Szok byłam pewna że to chłopak, baardzo się cieszę że córka ale mimo wszystko jak się człowiek nastawi to pozniej musi się oswoić :)

małaMyszka, Cassie, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, byc moze glupie wiec prosze o wyrozumialosc :P

Dla maluszka na pierwsze miesiace chce kupic spiworek do spania zamiast kolderki i teraz pytanie czy w takim wypadku potrzebna mi bedzie posciel do lozeczka???

No i co powinnam kupic do wozka do srodka, bo przeciez nie wloze dziecka do golej gondoli :D Matko przeraza mnie to, ja nie mam o tym bladego pojecia :/

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wiem że jest popularne ale pierwsza myśl to była Maja, to będzie moja Maja :) żadne inne mi nie podchodzi. Wcześniej myślałam o Hani ale moja pierrr dyrektorka tak się nazywa więc nie chcę sobie przypominać 2 lat mobingu :)

Ja z kolei znam tylko jedną Maję 5 letnią córkę koleżanki.

Ubranka wrzucę jutro bo nie mam siły na fotki :) emocje opadają. Szok byłam pewna że to chłopak, baardzo się cieszę że córka ale mimo wszystko jak się człowiek nastawi to pozniej musi się oswoić :)

To nie chodzi kto ile zna, tylko ile będzie w klasie. Statystyki w tym przypadku nie kłamią. Mam brata Pawła, w jego klasie na 18 chłopaków było 9 Pawłów i 6 Piotrków. Wiem, jakie były problemy z tym, zwłaszcza jak się okazało, że jest dwóch Pawłów Andrzejewskich. Nie jestem zwolenniczką nazywania dzieci Żyraf, ale trzeba się również zastanowić, czy chcemy żeby nasze dziecko nazywało się tak jak co 3 dziewczynka/chłopiec w jej/jego wieku. Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu:)
    Moja koleżanka z pracy całą ciążę mówiła do brzucha Milena. Ma tysiące filmików jak tak się zwracają do dziecka. Jak się mała urodziła, to stwierdzili z mężem, że to imię do niej nie pasuje i nadali Julia:)

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rzuciłam fajki w dniu transferu zarodka. I w sumie przez 5 mscy nawet zaczęły mi śmierdzieć jak ktoś obok palił, a dziś i wczoraj, tak mi się chce papierosa aaaaa!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:31

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwazam, ze nie ma co sie kierowac popularnoscia imienia, bo ono ma mi sie podobac i w moim domu bedzie unikatowe ;) Co ja moge na to, ze podobaja mi sie wszystkie popularne :P

magda sz, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a ile lat ma Twój brat :)? kurcze to mnie zmartwiłaś, bo ja już chyba z dziesięć lat temu sobie ustaliłam, że skoro mój wybranek to Paweł to jeśli urodzę synka to będzie Piotruś :) nie znałam za wielu Piotrów, a tu piszesz, że aż tyluuu :)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt że może być tak że jak urodzę to stwierdzę że no kurde to jest Halina a nie Maja, nie przeraża mnie ilość w klasie: u mnie w klasie było 4 Michałów, 3 Pawłów, 3 Piotrków, tragedii nie było. Problemem były imiona dwuczłonowe.
    Póki co to żadne inne mi się nie podoba 6 grudnia robiąc test pomyślałam albo Maja albo Mikołaj. Przeglądaliśmy listę imion żeńskich i żadne nam nie podchodzi, dla syna miałam 3 opcje a tu taka niespodziewajka :)

małaMyszka, bosa, futuremama, chcebycmama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Paula a ile lat ma Twój brat :)? kurcze to mnie zmartwiłaś, bo ja już chyba z dziesięć lat temu sobie ustaliłam, że skoro mój wybranek to Paweł to jeśli urodzę synka to będzie Piotruś :) nie znałam za wielu Piotrów, a tu piszesz, że aż tyluuu :)

Mój brat to rocznik 81, więc spokojnie, to było dawno temu:) Najlepiej popatrzeć na statystyki, trzeba poszukać dokładniejszych niż te które wrzuciłam.
    Każdy ma inne podejście, jest masa ludzi którzy nazywają się Jan Kowalski i są szczęśliwi (chociaż ja nie znam żadnego mężczyzny który się tak nazywa).

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki normalnie nie mogę was nadrobić;-) wyjechałam x synkiem do rodziców na tydzień.Odpoczniemy z mężem od siebie damy sobie czas do namysłu. Zazdroszczę wam wizyt ja jeszcze równe dwa tygodnie:-D już chce zobaczyć moją córeczkę. A co do piwa to ja raz na jakiś czas piję karmi. Nawet gin powiedziała, że nie szkodzi:-)

małaMyszka, mamasia, somebodytolove94, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podobają same popularne imiona..
    Jak zaszłam w ciążę to pomyślałam, że jak będzie córeczka to nazwę ją Oliwia (zachowałam to dla siebie) wydrukowałam listę imion: http://gorny.edu.pl/imiona/ podarowałam mojemu i jak wrócił z pracy powiedział: jak będzie syn to nazwiemy Oliwier :) śmiesznie się złożyło :) Więc czekamy na Oliwkę lub Oliwierka ;-) o ile coś nam się nie odmieni..

małaMyszka, magda sz, Cassie, bosa, Maniuś, chcebycmama lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Aleksandra lub Aleks:-)

małaMyszka, mamasia, bosa, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mój brat to rocznik 81, więc spokojnie, to było dawno temu:) Najlepiej popatrzeć na statystyki, trzeba poszukać dokładniejszych niż te które wrzuciłam.
    Każdy ma inne podejście, jest masa ludzi którzy nazywają się Jan Kowalski i są szczęśliwi (chociaż ja nie znam żadnego mężczyzny który się tak nazywa).
    Ufff... kamień z serca :) a może dzidziol zrobi nam psikusa i okaże się dziewczynką :P i będzie zagwozdka, bo póki co nie mamy typu imienia dla córy :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale emocje po tych Waszych wizytach;)...czuje jakbym sama była na badaniu :).
    Ciesze się z samych dobrych wieści :). Tylko takie będą do końca :).
    My od początku stawialismy na Syna i miał być Olaf albo Czarek ale jakiś czas temu mąż zaproponował Stasia i juz tak zostalo:). Córa Laura...ale myślę że nie tym razem; ).

niecierpliwa, małaMyszka, bosa, KasiaeN., Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyyyy, ale produkujecie! Jak wychodziłam z pracy było 518 :D No to po kolei:

ŚLUB - kościelny polecam u Dominikanów, formalistami to oni na pewno nie są :)

KAWA - ogólnie raczej nie piję, może raz na pół roku, jak jest jakaś dobra np. w knajpie. W ciąży czasem piję, kurde, bez przesady, alkoholu nie wolno, zieloną herbatę ograniczać, coli nie pić, kawy nie pić, co ja będę jak zwierzę o samej wodzie? ;) Czasem piję więc kawę (słabą) albo colę (niedużo). PS - kawa rozpuszczalna jest sztuczna i zawiera jakieś niezdrowe substancje, a nie zawiera zdrowych, które są w kawie parzonej, byłam na wykładzie na ten temat ;)

SMAROWANIE CIAŁA - smaruję czym popadnie w myśl zasady, że nie ważne czym, ważne żeby regularnie. Mam balsamy jakieś (nie ciążowe, zwykłe), dostałam masło ciążowe od mamusi, ale w miarę często staram się smarować moim ulubionym olejem kokosowym (do nabycia w spożywczych sklepach egzotycznych) albo mniej ulubionym rycynowym. Rycynowy jest gęsty i średnio pachnie, więc czasem mieszam do z mniej tłustym balsamem.

RUCHY - 17 tydzień, niczego nie czuję. Mąż dopytuje, bo czyta Belly i tydzień temu już pisali, że można poczuć pierwsze ruchy :D

UBRANIA - nic nie kupuję dla dziecka, ale kupuję sobie namiętnie nowe staniki łowiąc okazje na allegro, a teraz pora na nowe pory, bo moje spodnie strasznie już mnie gniotą w brzuch. Dziś poszłam do pracy w pożyczonych od koleżanki dżinsach ciążowych, ale za luźne są i mi spadały :/ Poszłam do H&M (moja sis tam pracuje i ma zniżkę), ale w tym, w którym byłam nie było działu ciąża (czego wcześniej nie zauważyłam, no bo i po co), ale znalazłam na wyprzedaży miękkie gacie z gumką z materiału jakby dresowego, ale we wzorek więc wyglądają nawet OK do pracy.

IMIONA - podobnie jak Paula, patrzę na statystyki. Moje imię jest dość popularne i wkurzało mnie i wkurza mnie nadal jak mam w grupie kogoś o tym samym imieniu, a zdarza się to ciągle. Staram się nie patrzeć na imiona z pierwszej dziesiątki czy nawet dwudziestki. Nie chodzi o to, żeby imię było jakieś mega dziwne, wręcz przeciwnie, podobają mi się proste imiona, ale wolałabym takie, które nie występuje zbyt często.

OBIAD - kurde, zjadłam na mieście i zapomniałam, że dziś moja kolej na gotowanie :/ Idę zobaczyć, czy jest w domu zestaw składników na coś szybkiego, a jak nie, to trzeba będzie się przejść do Biedronki :/ Kluski śląskie mrożone?

mamasia, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, małaMyszka, bosa, witaminkab, witaminkab lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie demonizujmy tych popolarnych imion bo to tez zalezy gdzie sie mieszka. W jedym wojewodztwie moze byc najpopoularniejsze a w innym moze nie byc ani jednej osoby o takim imieniu...

Co innego jesli zna sie kilka osob np. o imieniu Julia to wiadomo ze nie nazwe swojej corki Julia bo bedzie jedna z wielu ale jesli nie znam ani jednej to dlaczego nie?

Teraz sa to imiona popolarne za 20lat moga byc na wymarciu tak jak teraz za moich czasow popularne Malgosie, Kasie i Anie ktorych bylo od groma...

Odnosnie Majki mi sie to imie zawsze podobalo i gdyby nie to ze mielismy dla corki inne imie to bylaby Majka.
    No ale ze jest syn to bedzie Max.

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ