X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Też tak macie,że po wizycie macie sporo energii- wczoraj miałam takie szalone pomysły,że mój mąż tylko kręcił głową:) Ale to chyba ta radość i szczęście, że od pukać na razie jest dobrze i to po prostu cieszy.
    Mąż odstawiony do pracy, dziś wielkich planów nie mam. Powoli trzeba szykować się do sobotniej drogi.
    Udanych wizyt, miłego dnia, a i Bosa- uważaj na siebie dziewczyno! :)

małaMyszka, mamasia, futuremama, chcebycmama lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka u mnie odwrotnie. Po wizycie jestem tak wyczerpana ze mysle tylko o spaniu ale za to nastepnego dnia moglabym gory przenosic i smieje sie jak wariatka caly dzien ;)
    Tak samo dzialaja na mnie zakupy dla Maxa. Rogal mi z buzi nie schodzi.

Mam godzinke na polezenie sobie. Kevin polecial.juz na szkolnego busa a mlodszy wstaje o 8.20 do przedszkola ;)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana:-)
    Mialam dzis piekny syn snilo mi sie,ze pojechalam z brzuchem nad morze tydzien przed terminem i tam urodzilam:-)

Dzis w planach urzad skarbowy czas odwiedziec:-)

Bosa az zazdroszcze ja swojego budze o 6:20 i ubieram a o 7 mam autobus do przedszkola
    rozumiem wad ja zaszlam w druga ciaze gdy moj synek mial 11 miesiecy i nosilam go i tulilam do spania na rekach a mino ze krwawilam liczyla sie dla niego tylko mamusia:-) oduczylam go spania na rekach mkesiac przed porodem...odpoczywaj choc z malym dzieckiem ciezko:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 07:34

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem i dzis czuje jak moje malenstwo kopie:-) na samym.dole po srodku:-) az chce sie usmiechac:-)

małaMyszka, Cassie, Maniuś, chcebycmama, lys, psioszka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana...
    Mąż już pojechał do pracy, a my jeszcze leżakujemy. Pogoda nieciekawa. Dzisiaj w planach mam zwiedzanie aptek w poszukiwaniu tanszych witamin

psioszka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry gratuluje udanych wizyt i poznania kto mieszka w srodku :-) w Gdańsku szaro i ponuro wiec pewnie dzien tez nastrojowo taki bedzie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :-) dużo uśmiechu życzę by rozgonić te chmury za oknem :-)
    Fasola juz pyrka na gazie, dziś będzie zupa fasolowa, a dla męża spaghetti

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Gratuluje wczorajszych wizyt dziewczynki, to cudowne wiedziec kto tam w srodku sie znajduje:)

Co do imion to sama nie wiem czy sugerować sie popularnościa, przeciez dziecko moje bedzie wyjatkowe i tylko moje:)
    Mi podobał sie Miłosz albo Szymon, ale jak wyslismy od lekarza wiedzac ze bedzie synuś to mąż powiedział "bedzie Szymek" i pewnie tak zostanie, ostatnio przgladnęłam cały kalendarz i nic mi sie nie spodobało:)

Ostatnio ogladałam wózki, quinny strasznie malutkie, znowu niektróre na pompowanych kołach jak dla mnie za duze, mieszkam na 3 pietrze tak ze rozumiecie, mi osobiscie podoba sie bebetto nico plus, duza spacerówka, chciałabym zeby dziecko chwile w niej pojezdzilo, mogło sobie nózki wyciagnac czy wyspac sie na spacerze :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion u nas od zawsze jak cora to Alicja jak syn to mamy dylemat moje typy to Artur i Mikołaj mąż chce Filip Konrad lub Kacper trzeba bedzie ktores wybrac narazie jeszcze nie wiemy kto mieszka pod serduszkiem

mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry - juz w 20 tygodniu :)
    Ja znikne na kilka dni, nie mam pojecia jak Was nadrobie.
    Milego dnia :*

Cassie, psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej heloł :)
    Dziewczyny gratuluję córeczek :)
    U nas chyba jest falami, ostatnio mam wrażenie że sporo chłopców sie posypało teraz kobietki:)
    Cassie jak przeczytałam kilka zabobonów które wymieniałaś to mi szczęka opadła :D
    Jak nie wychodzić z domu z nieochrzczonym dzieckiem - to przecież już w szpitalu musiałabym chrzcić lub kilka dni po (przecież będzie ciepło więc mam nadzieję że możliwie szybko będę mogła na spacerki śmigać :D )
    Z ta popularnością imion... Niby Julka popularna ale nie znam żadnego dziecka o takim imieniu, prędzej Lenki znam dwie.
    U nas chłopiec, więc np. podoba nam się Kuba nawet bardzo. Też ponoć popularne - nie znam żadnego. Za to np. Stasiów kilka :D
    Byc może rzeczywiście zależy to od regionu.
    Ogólnie z imionami ciężko trafić. U mnie na wiosce byłam pierwszą Marta w roczniku. a potem posypały się jeszcze 2 czy 3 i jedna Martyna. Moja mama nie mogła tego przewidzieć, ale na szczęście poszłam rok wcześniej do klasy i byłam unikatem :D
    A patrząc na tą statystykę to jeśli 5% chłopców dostało na imię Kuba, to teoretycznie 1 na 20 ma tak na imię, więc trzeba mieć wyjątkowego pecha żeby w jednej klasie spotkało się np 9 Jakubów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 08:56

Cassie, 0na88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje córeczek dziewczyny !! :)

Boze Boze, bobasie mój pokaz swoje krocze za tydzien ! :)

chcebycmama, futuremama, Cassie, 0na88, somebodytolove94, witaminkab, Paula_071, magda sz, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie, sugerujecie się data z OM czy z USG ? Z OM mam tak jak widac,a z USG 16+5, jedni mówią ze z OM inni ze z USG..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A u nas Aleksandra lub Aleks:-)
    To tak jak u nas :)

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ten czas leci, na prawdę. Szok. :-)

Ja już dzisiaj rozpoczynam 17 tydzień ciąży! 40 % ciąży za mną! :-)

Cassie, Maniuś, lys, psioszka11, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A własnie, sugerujecie się data z OM czy z USG ? Z OM mam tak jak widac,a z USG 16+5, jedni mówią ze z OM inni ze z USG..
    Ja zostaje przy OM, bo z USG co chwilę inna :D
    Najpierw był 2 dni młodszy, potem 5 dni starszy, a teraz 2 dni starszy ;)

Cassie, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie ja tez caly czas wedlug OM,ale co raz ktoś mnie pyta "a według usg?" i pare osob mi mowiło ze podaje sie z USG i zgłupiałam.. narazie imałam 4xUSG i zawsze bylo +4dni, w nst tygodniu bede miała usg i zobaczyny co teraz wyjdzie, czy dalej taka różnica :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa kochana uważaj na siebie!!!!
    Co do imion to u nas też burza mózgów: ja wymyślam, mąż krytykuje :P. Za pierwszym razem było łatwiej, bo jeszcze nie było tyle dzieci wśród znajomych. A teraz nie dość że u znajomych pełno dzieci i zaklepali imiona, to w przedszkolu tak samo. Julka nie bo ma zawsze gile pod nosem, oliwka nie bo kradnie zabawki, Zuzia nie bo mały czort z niej. Człowiek uprzedzony się staje :P Pamiętam że przed Blana wiele lat chciałam mieć Julkie i do 30 tyg była Julka, a później została Blanka. Znajomi mają teraz Nele- też nie głupie :)
    co do zabobonów to moja teściowa jest ich królową- (podejrzewam że sama je wymyśla), bo czasami jak czymś zarzuci to sie nadziwić jej głupocie nie mogę. I owszem robie jej na złość i i tak robie po swojemu i komentuje to tekstem mojego taty :P " kto wierzy w bóstwa temu dupa uschła ":P hehehe wiem , wiem bez sensu ten tekst :P
    Jakby zobaczyła, że ostatnio szyłam na sobie spodnie, to by się chyba noga przeżegnała ;)
    A co do chrzcin i zabobonów, babka mojego nadziwić się nie mogła jak możemy czekać aż do świat, bo dziecko to się powinno ochrzcić w dwa tyg.A ja jakoś nie wyobrażam sobie z rozprutą i krwawiącą dupą brylować wśród gości i co gorszą gościć ich u siebie (bo wszyscy by byli przyjezdni)

Obiad dzisiaj na odpierdziel - wyciągnę ruskie z zamrażalki, bo i tak trzeba je zjeść żeby za dlugo nie leżały.
    na 15:00 spróbuje się wbic do lekarza na prywatne usg połówkowe. U niego nie trzeba się umawiać, tylko ustawić w kolejce. Mam nadzieje że dzisiaj przyjmuję, bo nawet tam nie dzwoniłam ;/. Teraz włączę sobie jakiś film i biorę się za prasowanie, bo miłego dnia kobiety :* !!!

futuremama, Cassie, 0na88, lys, niecierpliwa, Aga89, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer no dokladnie nie wolno szyc bo 'zaszywa sie dziecku droge na swiat' ;) nie pij z kubka z lyzeczka bo dziecko bedzie mialo zeza, nie patrz na brzydkie osoby bo dziecko bedzie brzydkie itp itd...

karolina sugeruje sie tylko data wg OM i tak samo uwaza moj lekarz i lekarze prowadzacy poprzednie ciaze tez. Wg USG chyba z 12tc sugeruja sie tylko w przypadku bardzo 'rozjechanych' cykli czyli nieregularnych.

Wcinam wlasnie musli owocowe, niespecjalnie mi smakuje ale jem bo na kanapki nie mam ochoty.
    Ide zaraz poscielic lozka, mam w planie wyczyscic akwarium.
    Obiad? Nie mam najmniejszego pomyslu co ugutowac...

lys, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my sie witamy w ostatnim tygodniu 4 msc :) dziewczyny ja nie moge w to uwierzyc normalnie <3 tak chcialabym juz poczuc mojego skarbenka :) moze zrobi mamusi prezent na urodzinki 28 marca <3
    Mimo niezbyt pieknej aury za oknem zycze Wam milego dnia sierpnioweczki :D

lys, niecierpliwa, magda sz, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ