SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zgadam się z Cassie lekarze patrzą na datę z OM, i ją wpisują w karcie ciąży. Na późniejszym etapie już nawet chyba nie patrzą czy według usg było starsze te parę dni czy młodsze, bo to się wyrównuje. Jak już są wszystkie organy wytworzone, to każde dzieciątko rośnie później w swoim tempie i te parę dni wcześniej czy później nie mają już znaczenia
Cassie, lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maniuś wrote:To i my sie witamy w ostatnim tygodniu 4 msc
dziewczyny ja nie moge w to uwierzyc normalnie
tak chcialabym juz poczuc mojego skarbenka
moze zrobi mamusi prezent na urodzinki 28 marca
Mimo niezbyt pieknej aury za oknem zycze Wam milego dnia sierpnioweczki
Ja też nic nie czuje jeszcze, choć czasem wydaje mi się, że coś tam faluje.niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hejka,
Gratuluje córeczek dziewczyny, chyba teraz jest po równo chłopców i dziewczynek
Mnie o 7:00 obudził kurier - dziwne co że tak wcześnie?..
Przyszedł stetoskop, później zabawki i karma dla psa a na koniec ciuszki dla dzidziusia
Nie wiem czy ten mój stetoskop jakiś gówniany, ale miałam problem nawet żeby swoje serce usłyszeć, nie mówiąc już o dziecku
Co do terminu porodu, wszędzie sugerują się terminem według OM, tylko w przypadku jak Cassie pisała, jeżeli pierwsze USG pokaże dużą rozbieżność wtedy można uznać inny termin, ale w szpitalu musisz mieć udokumentowane usg pierwszej wizyty.
Moja szwagierka termin według OM a usg różnił się o 3 lub 4 tyg, pomimo że lekarz wpisywał w kartę ciąży wiek ciąży według usg w szpitalu kierowali się terminem OM( nie miała dok z pierwszego usg) więc według nich urodziła w 42 tc a mała ważyła tylko 2800 g.
Moje dzieciątko według pierwszego usg było o tydzien mniejsze, a na ostatnim usg już prawie dorównało do terminu według OM.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:54
niecierpliwa, sylwucha89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie na poczatku dzidzia byla o kilka dni mlodsza potem o 3 dni starsza a po usg w 14 tc wyrownalo sie z OM
Ps o Ja cie ja tez jestem w ostatnim tyg 4 miesiacafaaaajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:12
niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie też liczy się termin z OM. Z usg wychodzi mi zawsze kilka dni do przodu (w sensie starsza ciąża), ale na karcie wizyty, która zawsze dostaję termin porodu jest zawsze podany według OM.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:17
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aha czyli do tej pory dobrze mówiłam i dalej bede mówic według OM
Dziekuje
!
No..i ja w ostatnim tygodniu 4miesiacaNieźle co ? Zaraz 5 miesiac
O ja cie ! 5 MIESIĄC !!
Uhh..jak pomysle jak w lipcu/sierpniu ryczałam jak testy wychodziły negatywne..serce mi pękało..a teraz?Coś pięknego
Cassie, niecierpliwa, aaaaga, magda sz, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jako przykladna matka poszlam po sobie po mango do salatki, ale na warzywniaku sie nie skonczylo
Wracajac zachaczylam o ciucha na osiedlu i wreszcie udalo mi sie wychaczyc szlafrok, bo wstyd sie przyznac, ale nie mam
No i wychodzac wstapilam na dzial dzieciecy...oczywiscie tylko poogladac, no ale Julka mnie naciagnela na 2 pajacyki http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d7e718f7d04.jpg
Ten rozowy pajacyk z Mamas&Papas jest boski i ma niedrapki, tylko to rozmiar 56 wiec mam nadzieje, ze uda sie w to Julke upchac choc w szpitalu
Wieczorem rozmawialismy z mezem na temat imienia, powiedzial mu, ze jemu podoba sie Julka, mi osobiscie tez, ale w liceum mialam przyjaciolke o tym imieniu, a ze bbrdzo mnie zawiodla, to nienajlepiej mi sie kojarzyloAle bylo to pierwsze imie przy, ktorym moj maz wykazal entuzjazm wiec bedzie Julenka
lys, ainer85, psioszka11, Cassie, mamasia, magda sz, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ale prawie dostałam zawału..
Kupiłam buty UGG, spojrzałam na metka a tam "made in china" mysle sobie.. no kurwa,zajebiscie, tyle kasy wydałam na gównianą podróbke z chin !!
(byłam święcie przekonana ze skoro nazwa to UGG Australia to są produkowane w australii) a własnie wyczytałam ze oryginalne UGG są własnie produkowane w chinach i taka metka powinna byc, jezeli jest made in australia albo made in new zeland to wtedy to podróbka !
A juz łzy w oczach miałam ;pmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja pojechałam z mamą do Lidla- jejku dziewczyny, co tam się działo- sceny dantejskie
Rzucili rzeczy rowerowe a tam- bieganie, wyrywanie- szok! Nigdy nie miałam potrzeby tak wcześnie stać w markecie, dlatego jestem w szoku. Ja za to wyrwałam fajną pościel do sypialni i prześcieradło.
Co do imion to u nas Leon zostanie na bank,ale mąż zapytał mnie wcz o drugie imię- szczerze, to o tym nie myślałam,a Wy będziecie dawać drugie imię?
Mi podoba się jeszcze Konstanty, Mikołaj i Gabriel- ale nasz szef ma tak na imię, więc chyba odpadnie.
Obiad mam z głowy- mama zrobiła flaczki. Fajnie było tu mieszkać i nie mieć na głowie codziennych obiadów, sprzątania itd. Za tydzień się skończą wakacje u mamusi:)
No i muszę umówić się na połówkowe- dr kazała za 2 tyg.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:31
małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
My dajemy jedno imie, mój tato ma dwa, mój kuzyn ma dwa,kolega i kolezanka tez maja po dwa i kazde z nich mówi ze to jest bardzo uciążliwe bo te imie im nie jest do niczego potrzebne a mieli takie sytuacje ze podpisali się jednym imieniem i juz były problemy. Dla mojego kuzyna w urzędzie się pomylili i miał Sebastian Patryk, zamiast Patryk Sebastian i musieli przekładać slub- bo to przeciez nie ta sama osoba. No i kazde z nich mówi ze nigdy nie da dziecku 2 imion bo to tylko wiecej problemów,wiecej pisania a i tak uzywa sie jednego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:37
-
Ja postanowiłam, że Lily będzie miała 2 imiona, ja mam 2, nigdy żadnego problemu z tego tytułu nie miałam, mąż ma jedno. U mnie nie ma innej opcji, ja mam dwa i moje dziecko też musi mieć dwa. Nie wiem czemu, ale jest to dla mnie ważne. Może właśnie dlatego, żeby moje dziecko było "unikatowe".
futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam dwa i nie miałam nigdy problemu, też chcę dać dwa. Za to mąż ma jedno i nie widzi potrzeby drugiego. Także kwestia jeszcze do przedyskutowania
Najpierw na pierwsze musimy się zdecydowaćlys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam dwa imiona, maz ma jedno i Julka tez bedzie miala tylko jedno bo tak na dobra sprawe co daje to drugie imie?? Moim zdaniem nic, choc osobiscie nigdy nie mialam problemow z tego tytulu to uwazam, ze jest ono niepotrzebne
Lys ja tez szlafroka nie uzywam wiec szkoda mi wydawac na niego nawet 50 zl na targu, a ze znalazlam lekki bawelniany w sam raz na lato, na dodatek nowy za 14 zl to nawet sie nie ogladalam, ze za duzy w koncu w sirpniu namiot bedzie jak znalazlAga89, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja szlafroków mam 3
1-gruby,misiowaty, drugi lżejszy, taki dresowy i trzeci z takiego lejącego sie materiału,bardzo lekki, z krótkim rękawem, jakoś automatycznie szlafrok narzucam na siebie zawsze
często nawet tak ze się wykąpie,wybalsamuje, nakładam szlafrok, jak wszystko mi się wchłonie to dopiero wtedy piżame
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam tylko szlafrok satynowy na lato ale prawde powiedziawszy nawet nie wiem gdzie go schowalam...
Moje dzieci maja po dwa imiona, my z mezem tez.
Czy Max bedzie mial 2? Pewnie tak ale jakie to jest jeszcze kwestia do obgadania.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja szlafroka nie potrzebowalam:-)
Moje dzieci i maz maja po dwa a ja mam jedno imie:-) jak bedzie dziewczynka to drugie bedzie miala po mojej mamie a jak chlopczyk to nie mam pojecia:-)
Urzad skarbowy zalatwiony oby szybko kasa przyszla to zaczne zakupowe szalenstwo:-)
Dzis na obiad ogorkowa:-)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja i mój M mamy po dwa imiona. Drugie imię po tacie/mamie jako rodzinna tradycja. Nasza mała będzie więc miała na drugie imię po mnie, a pierwsze to jeszcze do ustalenia, choć wstępna już koncepcja jest.
Ja mam jeden szlafrok, wyłącznie gruby, zimowy, bez kaptura i średnio chętnie go używam. Cienki może się przyda do szpitala, ale trochę szkoda mi pieniędzy...Więc pewnie sobie daruję.
Córcia 2015 -
Witam się z rana
Gratuluję udanych wizyt ale dziewczynek nam się posypało
Cassie gratuluję trzeciego synka i nie przejmuj się głupim gadaniem innych ja bym się cieszyła że nadal będę jedyną królową w rodzinie
karola mi też gin mówi, że ważny jest termin z OM i za każdym razem w szpitalu się nim posługują chociaż wg owulki synek jest o tydzień młodszy i tak też mi liczy belly.
Ja wczoraj wróciłam do domu po wakacjach w szpitalu i nadal nie wiem czy założą mi ten szew czy może krążek albo nic i będę prowadziła bardzo oszczędny tryb życia czekam na wyniki posiewu potem zadecydują co ze mną zrobić. Przy okazji badań w szpitalu okazało się że mam fatalne wyniki krwi jak na mnie ciąże zaczynałam z hemoglobiną 13,5 a teraz mam 10,3 hematokryt też zły z 38 spadł do 31,1 dziewczyny czy któraś z was ma podobny problem, co wam pomogło? Boję się że maluszek ma za mało żelaza..
Co do imienia to wojna nadal trwa chociaż ostatnio pojawiło się światełko w tunelu i wstępnie synek będzie się nazywał Nikośdrugiego imienia raczej nie będziemy dawać małemu chyba że urodzi się 15 sierpnia w mojego taty urodziny wtedy jako drugie imię dostanie Tadeusz
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość