X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadam się z Cassie lekarze patrzą na datę z OM, i ją wpisują w karcie ciąży. Na późniejszym etapie już nawet chyba nie patrzą czy według usg było starsze te parę dni czy młodsze, bo to się wyrównuje. Jak już są wszystkie organy wytworzone, to każde dzieciątko rośnie później w swoim tempie i te parę dni wcześniej czy później nie mają już znaczenia

Cassie, lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ruszam tylek i ide cos porobic, nie pytajcie czy mi sie chce bo odpowiedz jest oczywista NIE...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    To i my sie witamy w ostatnim tygodniu 4 msc :) dziewczyny ja nie moge w to uwierzyc normalnie <3 tak chcialabym juz poczuc mojego skarbenka :) moze zrobi mamusi prezent na urodzinki 28 marca <3
    Mimo niezbyt pieknej aury za oknem zycze Wam milego dnia sierpnioweczki :D
    No piękny prezent urodzinowy, gdybyś tak poczuła ruchy! 3mam kciuki!
    Ja też nic nie czuje jeszcze, choć czasem wydaje mi się, że coś tam faluje. ;-)

niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Gratuluje córeczek dziewczyny, chyba teraz jest po równo chłopców i dziewczynek :)
    Mnie o 7:00 obudził kurier - dziwne co że tak wcześnie?..
    Przyszedł stetoskop, później zabawki i karma dla psa a na koniec ciuszki dla dzidziusia :)
    Nie wiem czy ten mój stetoskop jakiś gówniany, ale miałam problem nawet żeby swoje serce usłyszeć, nie mówiąc już o dziecku :/

Co do terminu porodu, wszędzie sugerują się terminem według OM, tylko w przypadku jak Cassie pisała, jeżeli pierwsze USG pokaże dużą rozbieżność wtedy można uznać inny termin, ale w szpitalu musisz mieć udokumentowane usg pierwszej wizyty.
    Moja szwagierka termin według OM a usg różnił się o 3 lub 4 tyg, pomimo że lekarz wpisywał w kartę ciąży wiek ciąży według usg w szpitalu kierowali się terminem OM( nie miała dok z pierwszego usg) więc według nich urodziła w 42 tc a mała ważyła tylko 2800 g.

Moje dzieciątko według pierwszego usg było o tydzien mniejsze, a na ostatnim usg już prawie dorównało do terminu według OM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:54

niecierpliwa, sylwucha89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na poczatku dzidzia byla o kilka dni mlodsza potem o 3 dni starsza a po usg w 14 tc wyrownalo sie z OM
    Ps o Ja cie ja tez jestem w ostatnim tyg 4 miesiaca :-) faaaajnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:12

niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też liczy się termin z OM. Z usg wychodzi mi zawsze kilka dni do przodu (w sensie starsza ciąża), ale na karcie wizyty, która zawsze dostaję termin porodu jest zawsze podany według OM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:17

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli do tej pory dobrze mówiłam i dalej bede mówic według OM :) Dziekuje :)!

No..i ja w ostatnim tygodniu 4miesiaca :) Nieźle co ? Zaraz 5 miesiac :D O ja cie ! 5 MIESIĄC !!
    Uhh..jak pomysle jak w lipcu/sierpniu ryczałam jak testy wychodziły negatywne..serce mi pękało..a teraz?:) Coś pięknego :)

Cassie, niecierpliwa, aaaaga, magda sz, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako przykladna matka poszlam po sobie po mango do salatki, ale na warzywniaku sie nie skonczylo :D Wracajac zachaczylam o ciucha na osiedlu i wreszcie udalo mi sie wychaczyc szlafrok, bo wstyd sie przyznac, ale nie mam ;)
    No i wychodzac wstapilam na dzial dzieciecy...oczywiscie tylko poogladac, no ale Julka mnie naciagnela na 2 pajacyki http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d7e718f7d04.jpg
    Ten rozowy pajacyk z Mamas&Papas jest boski i ma niedrapki, tylko to rozmiar 56 wiec mam nadzieje, ze uda sie w to Julke upchac choc w szpitalu :P

Wieczorem rozmawialismy z mezem na temat imienia, powiedzial mu, ze jemu podoba sie Julka, mi osobiscie tez, ale w liceum mialam przyjaciolke o tym imieniu, a ze bbrdzo mnie zawiodla, to nienajlepiej mi sie kojarzylo ;) Ale bylo to pierwsze imie przy, ktorym moj maz wykazal entuzjazm wiec bedzie Julenka ;)

lys, ainer85, psioszka11, Cassie, mamasia, magda sz, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prawie dostałam zawału..

Kupiłam buty UGG, spojrzałam na metka a tam "made in china" mysle sobie.. no kurwa,zajebiscie, tyle kasy wydałam na gównianą podróbke z chin !!
    (byłam święcie przekonana ze skoro nazwa to UGG Australia to są produkowane w australii) a własnie wyczytałam ze oryginalne UGG są własnie produkowane w chinach i taka metka powinna byc, jezeli jest made in australia albo made in new zeland to wtedy to podróbka !

A juz łzy w oczach miałam ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam z mamą do Lidla- jejku dziewczyny, co tam się działo- sceny dantejskie :) Rzucili rzeczy rowerowe a tam- bieganie, wyrywanie- szok! Nigdy nie miałam potrzeby tak wcześnie stać w markecie, dlatego jestem w szoku. Ja za to wyrwałam fajną pościel do sypialni i prześcieradło.
    Co do imion to u nas Leon zostanie na bank,ale mąż zapytał mnie wcz o drugie imię- szczerze, to o tym nie myślałam,a Wy będziecie dawać drugie imię?
    Mi podoba się jeszcze Konstanty, Mikołaj i Gabriel- ale nasz szef ma tak na imię, więc chyba odpadnie.
    Obiad mam z głowy- mama zrobiła flaczki. Fajnie było tu mieszkać i nie mieć na głowie codziennych obiadów, sprzątania itd. Za tydzień się skończą wakacje u mamusi:)
    No i muszę umówić się na połówkowe- dr kazała za 2 tyg.
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:31

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy jedno imie, mój tato ma dwa, mój kuzyn ma dwa,kolega i kolezanka tez maja po dwa i kazde z nich mówi ze to jest bardzo uciążliwe bo te imie im nie jest do niczego potrzebne a mieli takie sytuacje ze podpisali się jednym imieniem i juz były problemy. Dla mojego kuzyna w urzędzie się pomylili i miał Sebastian Patryk, zamiast Patryk Sebastian i musieli przekładać slub- bo to przeciez nie ta sama osoba. No i kazde z nich mówi ze nigdy nie da dziecku 2 imion bo to tylko wiecej problemów,wiecej pisania a i tak uzywa sie jednego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:37

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam, że Lily będzie miała 2 imiona, ja mam 2, nigdy żadnego problemu z tego tytułu nie miałam, mąż ma jedno. U mnie nie ma innej opcji, ja mam dwa i moje dziecko też musi mieć dwa. Nie wiem czemu, ale jest to dla mnie ważne. Może właśnie dlatego, żeby moje dziecko było "unikatowe".

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa i nie miałam nigdy problemu, też chcę dać dwa. Za to mąż ma jedno i nie widzi potrzeby drugiego. Także kwestia jeszcze do przedyskutowania :)
    Najpierw na pierwsze musimy się zdecydować :D

lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa imiona, maz ma jedno i Julka tez bedzie miala tylko jedno bo tak na dobra sprawe co daje to drugie imie?? Moim zdaniem nic, choc osobiscie nigdy nie mialam problemow z tego tytulu to uwazam, ze jest ono niepotrzebne :)

Lys ja tez szlafroka nie uzywam wiec szkoda mi wydawac na niego nawet 50 zl na targu, a ze znalazlam lekki bawelniany w sam raz na lato, na dodatek nowy za 14 zl to nawet sie nie ogladalam, ze za duzy w koncu w sirpniu namiot bedzie jak znalazl :P

Aga89, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlafroków mam 3 :P 1-gruby,misiowaty, drugi lżejszy, taki dresowy i trzeci z takiego lejącego sie materiału,bardzo lekki, z krótkim rękawem, jakoś automatycznie szlafrok narzucam na siebie zawsze :) często nawet tak ze się wykąpie,wybalsamuje, nakładam szlafrok, jak wszystko mi się wchłonie to dopiero wtedy piżame :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko szlafrok satynowy na lato ale prawde powiedziawszy nawet nie wiem gdzie go schowalam... ;)

Moje dzieci maja po dwa imiona, my z mezem tez.
    Czy Max bedzie mial 2? Pewnie tak ale jakie to jest jeszcze kwestia do obgadania.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam misiowaty, po wyjściu z wanny idealny:) Ale muszę też znaleźć jakiś bawełniany do szpitala...

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlafroka nie potrzebowalam:-)

Moje dzieci i maz maja po dwa a ja mam jedno imie:-) jak bedzie dziewczynka to drugie bedzie miala po mojej mamie a jak chlopczyk to nie mam pojecia:-)

Urzad skarbowy zalatwiony oby szybko kasa przyszla to zaczne zakupowe szalenstwo:-)

Dzis na obiad ogorkowa:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój M mamy po dwa imiona. Drugie imię po tacie/mamie jako rodzinna tradycja. Nasza mała będzie więc miała na drugie imię po mnie, a pierwsze to jeszcze do ustalenia, choć wstępna już koncepcja jest.

Ja mam jeden szlafrok, wyłącznie gruby, zimowy, bez kaptura i średnio chętnie go używam. Cienki może się przyda do szpitala, ale trochę szkoda mi pieniędzy...Więc pewnie sobie daruję.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Gratuluję udanych wizyt ale dziewczynek nam się posypało :)

Cassie gratuluję trzeciego synka i nie przejmuj się głupim gadaniem innych ja bym się cieszyła że nadal będę jedyną królową w rodzinie ;)

karola mi też gin mówi, że ważny jest termin z OM i za każdym razem w szpitalu się nim posługują chociaż wg owulki synek jest o tydzień młodszy i tak też mi liczy belly.

Ja wczoraj wróciłam do domu po wakacjach w szpitalu i nadal nie wiem czy założą mi ten szew czy może krążek albo nic i będę prowadziła bardzo oszczędny tryb życia czekam na wyniki posiewu potem zadecydują co ze mną zrobić. Przy okazji badań w szpitalu okazało się że mam fatalne wyniki krwi jak na mnie ciąże zaczynałam z hemoglobiną 13,5 a teraz mam 10,3 hematokryt też zły z 38 spadł do 31,1 dziewczyny czy któraś z was ma podobny problem, co wam pomogło? Boję się że maluszek ma za mało żelaza..

Co do imienia to wojna nadal trwa chociaż ostatnio pojawiło się światełko w tunelu i wstępnie synek będzie się nazywał Nikoś :) drugiego imienia raczej nie będziemy dawać małemu chyba że urodzi się 15 sierpnia w mojego taty urodziny wtedy jako drugie imię dostanie Tadeusz :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ