SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hermiona jaki fajny post. Czytelny poukladany, kazdy temat oddzielony
Ja nazwalam córkę Tosia, niby popularne w ostatnich latach, ale w przedszkolu przez trxy lata nie było drugiej, a teraz w szkole (dużej, bo po 4-5 klas z jednego rocznika) jest tylko jedna kilka lat starsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:46
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My z mezem mamy burze mozgow co do imion , fakt ! imie Maja bardzo mi sie podoba - maz z kolei woli Amelie , Ale - cos nie mozemy sie dogadac w tej kwestii . Trzeba bedzie wziac kalendarz w dlon i dojsc do porozumienia.
Cassie ma racje ja jestem Malgosia , a w moim towarzystwie same Anie , Kasie i Asie .. jak chodzilam do szkoly to nie spotykalo sie Frankow , Zosi , Maji , Igi , Zuzi itd.
ale pospalamjak ja do roboty wstane , olaboga !
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do reakcji na płeć, to babcia mnie wkurzyła
- babciu będzie dziewczynka
a ona- oo to pewnie Marek (mąż) nie zadowolony, no nic następnym razem będzie...
Aż zaniemówiłam...jak już mi wrócił język do buzi to wydarłam się że co to w ogóle za komentarz! mogę mieć 5 córek i będę najszczęśliwsza pod słońcem i Marek też! ważne że zdrowe! Córcia mi się zawsze marzyła przed ciążą a w ciąży czułam chłopca więc cieszymy się niezmiernie!
Za to druga babcia po której nie spodziewałam się takiej reakcji- ojej aż się popłakałam, jak super że córciaale jestem szczęśliwa prababcia.
Nawet znajomi na fb jak dziś 1 raz ujawniłam ciąże i że córcia to wszyscy - że super, gratulacje bez głupich komentarzy o płci.
Cassie już wiem jakiego nerwa czułaś ostatnio.0na88, małaMyszka, Cassie, mamasia, bosa, Neyla lubią tę wiadomość
-
Magda_sz trzeba bylo babci powiedziec ze sztuka jest zrobic dziure w dziurze - slowa mojej mamy do mojego jeszcze wtedy nie do konca przekonanego do corki meza
w jego rodzinie panuje przekonanie ze pierworodne dziecko to musi byc synWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:14
psioszka11, magda sz, małaMyszka, Cassie, mamasia, niecierpliwa, bosa, Y lubią tę wiadomość
-
Ona88- lepiej powiedziane być nie może
kradnę tekst jak ktoś znowu wystrzeli komentarzem
Czekałam od 10 do 15 na wiadomości jak Wasza wizyta a jak napisałaś to wtedy kiedy sama miałam USG
Widziałam że u Ciebie też córciaróżowy dzień dziś, imię już macie?
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
kradnij , kradnij - sama go podwedzilam mamie i tez zamierzam sie nim bronic
tak u nas tez dziewczynka , ewidentnie rozowy dzienja rowniez chcialam Maje od jakiegos czasu ale maz cos kreci nosem - wiec czeka nas narada i posiadowa z kalendarzem w dloni w poszukiwaniu imienia ktore nas obydwoje zadowoli
-
nick nieaktualnyW mojej rodzinie to najbardziej ciesza sie moi rodzice (poza Nami) a cala reszta psioczy ze znowu syn...
Nawet moja szwagierka (majaca 2 corki)'O Boze... znowu...' w sensie znowu chlopak.
Czlowiekowi sie nie dogodzi a ja to juz w nosie mam, to moje dziecko, niech sobie kazdy patrzy na swoje a jesli nie ma to niech sie wezmnie za robote a nie innym 'radzi' probowac do skutku zeby dana plec byla...0na88, małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja usłyszałam dzisiaj komentarz, że jestem niepoważna skoro chcę poznać płeć dziecka. Co mnie to obchodzi? Najważniejsze żeby było zdrowe! kiedyś nie sprawdzali i jakoś żyli.. Po co mi ta wiedza?
Moja odpowiedz: bo tak mi się podoba! Chcę się przygotować, kupić ciuszki! Zresztą jestem ciekawa i odliczam minuty do wizyty!!!
To już całkiem wywołało oburzenie! Ciuszki już? Przecież nie wolno!?
Haha po prostu mnie to rozsmieszylo.. Śmieszą mnie ludzie, którzy zaczynają zdanie od Kiedyś.. Już sie nasluchalam tekstów: kiedyś nie było usg, wiec Ty nie powinnaś robić tak często bo to niezdrowe.. kiedyś ciuszki kupowało się jak dziecko było na świecie, były 3 rodzaje a teraz się w dupach ludziom przewraca! Kiedyś kobiety pracowały do końca, a teraz takie delikatne.. Kiedyś to, kiedyś tamto!
Uwielbiam zabobony! Ciekawe co powiedzą na to, że w kwietniu będę chrzestną! Kobieta w ciąży przecież nie może!!! O już czekam na gorące komentarze!
Wiecie co? Mam to w dupie
małaMyszka, Cassie, mamasia, bosa, magda sz, rybka1988, Maniuś lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Dziewczyny co do reakcji na płeć, to babcia mnie wkurzyła
- babciu będzie dziewczynka
a ona- oo to pewnie Marek (mąż) nie zadowolony, no nic następnym razem będzie...
Aż zaniemówiłam...jak już mi wrócił język do buzi to wydarłam się że co to w ogóle za komentarz! mogę mieć 5 córek i będę najszczęśliwsza pod słońcem i Marek też! ważne że zdrowe! Córcia mi się zawsze marzyła przed ciążą a w ciąży czułam chłopca więc cieszymy się niezmiernie!
Za to druga babcia po której nie spodziewałam się takiej reakcji- ojej aż się popłakałam, jak super że córciaale jestem szczęśliwa prababcia.
Nawet znajomi na fb jak dziś 1 raz ujawniłam ciąże i że córcia to wszyscy - że super, gratulacje bez głupich komentarzy o płci.
Cassie już wiem jakiego nerwa czułaś ostatnio.
Ja się obawiam podobnej reakcji od tesciowej , jeśli okaże się, że będzie dziewczynka, bo ona często jak pyta o dzidzie to pyta "jak Piotruś"?ale co tam
-
nick nieaktualnyOjjj tak starsze pokolenie i ich zabobony... przerabialam, znam...
Kiedys mnie to wkurzalo do granic niemozliwosci dzisiaj mi to splywa.
Mam prawie kompletna wyprawke, USG co miesiac (specjalnie oplacony pakiet) i chce byc gotowa na przyjscie dziecka a nie latac jak pochrzaniona pod koniec ciazy po sklepach z jezykiem do pasa albo fatygowac cala rodzinke...
Moja tesciowa uwaza i swiecie mnie przekonuje ze USG szkodzi, uwaga 'naswietla dziecko'... a chyba nie pomyslala ze USG wykrywa duzo 'wad' i mozna juz w zyciu plodowym rozpoczac leczenie?
Ja wole wiedziec co sie dzieje z dzieckiem i miec co miesiac podglad, dzieki temu zarowno i ja jak i maz spimy spokojnie.
Z ta chrzestna to najwieksza bzdura jaka slyszalam... jak kobieta w stanie blogoslawionym, szczesliwa moze komukolwiek przyniesc pecha? Ludzie wezcie sie puknijcie w czolo ale metalowym mlotkiem, moze zmadrzejecie... (pisze ogolnie).
Zabobon ktory mnie dreczyl 'nie wolno wychodzic z domu z nieokrzczonym dzieckiem' i tutaj zrobilam psikusa, wyszlam z domu po tygodniu a chrzest w 5tym miesiacu zycia i co? Komus zaszkodzilo?
Plec, ja w zasadzie plci nie chcialam znac ale patrzac na wyprawki czlowiek nie wie czy to co kupi jest wlasciwe. A kolorow neutralnych na rynku jest bardzo malo.
Fakt w poprzedniej ciazy lekarze popelnili blad syn mial byc corka od 12tc do ostatniego USG w 9tym miesiacu i w zasadzie nie powinnam wierzyc w to co widze ale chce sie jakos przygotowac.
Rozpisalam sie.
Uciekam spac. Dobranoc
bosa, lys, Hermiona, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Magda, serdeczne gratulacje
Ja już nie mogę się doczekać wizyty
Nie powiem, strasznie mnie ciekawość zżera - śni mi się dziewczynka, czuję się na chłopca, a póki co to mamy Placka, bo Mój jak w końcu dojrzał malucha na USG to z wyrazem twarzy jakby eurekę odkrył stanął i na cały głos "o kuźwa, a to taki placek", że w sumie lekarz i położna to na brzuchach tam chodzili
Psioszka, mój to pierwszy raz wysnuł, że coś ze mną jest "nie tak", jak odmówiłam papierosa, bo strasznie zaczął mi śmierdzieć, a świeczkę pomarańczową na stole nowiutką nie odpaloną, to ja z drugiego końca domu czułamno i kot mi śmierdział mokrą ziemią
a teraz dalej śmierdzi, ale i mi się chce
i wiem, że w sumie mogłabym jednego podebrać i zasnuć się gdzieś sobie zapalić, ale jednak tyle już wytrzymałam..zobaczymy jak to będzie po ciąży
Jeśli chodzi o wózek to byłam z mamą w Dominice i wybrałyśmy tego Camarela właśniefajny jest..3w1, smukły, lekki i kosztuje 1300zł u nas, więc moi rodzice powiedzieli, że kupią nam w prezencie z pitu
mama miała wcześniej Xlandera, w sumie dobry wózek, ale masywny strasznie
Dzisiaj po całym dniu robienia w domu i na ogródku usiadłam swojemu na kolana, położyłam rękę na brzuchu, bo maluch się uaktywnił i poczułam małe kopnięcie na dłoniCoś wspaniałego, byłam w takim szoku, że aż mi łezka poleciała ^^ ogólnie od jakiegoś czasu niesamowicie mnie suszy, nie wiem o co chodzi
Rybcia, trzymam kciuki na pomyślne wiatry zatem, Karmi dobra sprawa od czasu do czasu, bo nie podchodzi mi gazowaneostatnio piłam tiramisu, nie najgorsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 22:06
bosa, małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Hej,
Jedna z Was niestety nie pamiętam już która napisała,że u niej nie musi byc parka bo ona swoich dzieci nie będzie żeniła ze sobą heheUkradłam i na pewno wykorzystam, bo u nas w sobotę rodzinna impreza i stare ciotki posypią dobre rady...
Co do imienia jak tylko się dowiedziałam,że jestem w ciąży to przeczytałam cały kalendarz - chyba z 10 razy i znaczenie wybranych imion. Wybrałam Lilianke i Alicję i mąż ma prawo dokonać głównego wyboru. Podobała mi się też Maria ale tak miała na imię była m. więc od razu odpadała
A dziś u mnie znów krwawienie ( już po raz 4 od początku ciąży). Mam obniżone łożysko, dziecko kopie akurat w te miejsce, które się odkleja. Lekarka powiedziała,że to już nie są żarty, jak jej nie obiecam,że będę leżała w domu to daje mi skierowanie na szpital i zostanę tam już do porodu. Przy kolejnym krwawieniu obowiązkowo szpital.
Więc pewnie zostawię córkę u mamy na wsi a sama wrócę do męża ( 150 km) tylko,że u nas generalny remont łazienki,nie ma wody, gazu... najwyżej będę jeździła na mycie do teściów. Zdrowie dzidziusia jest najważniejsze !Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 22:17
mamasia, małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
ja w pierwszym trymestrze miałam tak,że ciągle mnie suszyło i musiałam mieć zawsze jakąś wodę pod ręką.
co do wózków, to jeszcze się nie zdecydowałam. wiem tylko,że dla mnie bebetto te z hamulcem na środku między kołami odpadają, bo w nie kopie pchając wózek (szwagierka miała taki). dobrze jest się przymierzyć do wózka przed zakupem tylko nie takim leniwym spacerkiem tylko konkretnie, bo wtedy wiadomo, że robimy większe kroki.somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
depilacja, depilacją, ale jak się paznokcie obcina...
wykąpana, pachnąca idę lulać...
Kolorowych snów Kochane!
Gratuluję wizyt, poznania płci i samych dobrych wiadomościlys, bosa, magda sz, psioszka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Magda pomagac na pewno nie będę bo nasza łazienka jest miniaturowa i tylko tesciu tam sie zmiesci z gratami. Bede leżała w łóżku i czytala kksiazki a mama musi isc do sklepu po chleb, do piwnicy dołożyć do pieca, na dwor nakarmic psa .... i wtedy ja zostaję sama z córką a przez 15-20 min ona potrafi dac mi niezly wycisk. Jest jeszcze za mala- prawie 21 mcy i nie rozumie ze mama musi leżeć. Ciągle chce się bawic, skakac, tanczyc, biegac i trzeba miec ja na oku 24/dobe zeby nic sobie nie zrobila. Ostatnio nauczyla sie podsuwac sobie taboret i wchodz na stol, parapet...i jak tu lezec?
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
uu no to racja, z małym dzieckiem to faktycznie jest ostra impreza. Tylko żeby nie przyszło Ci do głowy sprzątać po remoncie
wiem że ciężko tak leżeć. Prawie cały styczeń przez krwiaka przeleżałam, myślałam że odleżyny będę miała ale warto było się pomęczyć dla świętego spokoju teraz
-
nick nieaktualnyDzien dobry
5 miesiac rozpoczety!!!
Bosa uwazaj na siebie! Doskonale Cie rozumiem. Jak zaszlam w druga ciaze Kevin mial 18miesiecy. Pomijam fakt ze 2x wyladowalam z nim w szpitalu podczas ciazy to przerabialam parapet, blat kuchenny, ucieczke do ogrodu, sznupanie w szcztuccach, apteczce. Skakanie, bieganie, noszenie go, palenie w piecu bo tescie to 2 lenie. Ja nie mialam krwawien a bylo mi cholernie ciezko ogarnac ciaze obowiazki i male dziecko.
Jak masz mozliwosc pomocy to korzystaj. Juz prawie polmetek za nami.
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 05:29
małaMyszka, mamasia, somebodytolove94, lys lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja. Zapowiada się deszczowy ponury dzień, a tak już tęsknię za ciepłą słoneczną wiosną.
Cassie, ale się uśmiałam. Mnie ochrzcili w wieku 8 lat!
Bosa uważaj na siebie. Może ustal z małą taki rytuał, że jak zostajecie same to np czytacie książeczki, zeby mogła słuchać, cos pokazywać itd. a jednocześnie ma mamę dla siebie.
milego dnia życzę wszystkimmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 19 tygodniu! Bosa jak juz lekarka Ci mowi, ze to nie sa zarty to wez sobie to na powaznie do serca
U mnie tez ponuro i pewnie tak jak wczoraj caly dzien bedzie padal deszcz
Wiosna wpadla do nas na pare dni i zrobila nam znowu psikusa, a mi juz ciasno sie robi w mojej zimowej kurtcemałaMyszka lubi tę wiadomość